konecne mi to niekto objasniljarabi napísal:ALE da staci ked si kazdy den zobehnes ten jeden KM ... a samozrejme so spravnym dychaniim ....
http://www.akosatorobi.sk/video/836/beh-dychanie
Bolesti po Futbale
-
lowmanek
Light Professional
Re: Bolesti po Futbale
TAm to je povedane od profesionaala ... a mne to pomaaha
-
Kamosko
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Ahoj.
Skús to zriešiť tak, že pri futbale budeš menej došľapovať na päty. Snaž sa pohybovať viac po špičkách ak sa dá. Problém je samozrejme v betóne. Je veľa športovcov, hlavne hokejbalistov, ktorý majú práve tieto problémy. Potom nosia neskôr na kolenách bandáže. Hlavne treba mať dobrú obuv, menej kilov, a správne došľapovanie. Samozrejme tie špičky nie su ideál, ale je to jedno z riešení. Budú ťa síce viac bolieť lýtka, ale bude to len svalovica a nebudeš si ničiť kolená tak ako keď došľapuješ na päty.
Ale ak sa dá tak začnite hrávať s kamošmi futbal na umelej tráve niekde ak sú možnosti, pretože na betóne nie je futbal najlepším športom.
Skús to zriešiť tak, že pri futbale budeš menej došľapovať na päty. Snaž sa pohybovať viac po špičkách ak sa dá. Problém je samozrejme v betóne. Je veľa športovcov, hlavne hokejbalistov, ktorý majú práve tieto problémy. Potom nosia neskôr na kolenách bandáže. Hlavne treba mať dobrú obuv, menej kilov, a správne došľapovanie. Samozrejme tie špičky nie su ideál, ale je to jedno z riešení. Budú ťa síce viac bolieť lýtka, ale bude to len svalovica a nebudeš si ničiť kolená tak ako keď došľapuješ na päty.
Ale ak sa dá tak začnite hrávať s kamošmi futbal na umelej tráve niekde ak sú možnosti, pretože na betóne nie je futbal najlepším športom.
194cm
80kg - hravam som halu, tiez ma boleli paty ale len zo zaciatku
Topanky: adidas /running/
194cm
107kg - hravam na trave /pod dlhsom case/, paty ma nebolia
hram som aj na umelej trave /nasypana piekom/ tvrdsi povrch a tiez som nemal problem.
Topanky: Adidas /runner/ - tie iste 5 rokov a stale drzia
akurat ak mas vahu ako ja, bacha na pady, som spadol dost nesikovne na chrbat a laket, dnes je tomu mesiac, uz ruku v pohode akurat ak mam nieco tlacit alebo otorit flasu tak je to problem
Dvere uz ale otvorim
ach jo, sportom k trvalej invalidite
este ze hram aj poker 
80kg - hravam som halu, tiez ma boleli paty ale len zo zaciatku
Topanky: adidas /running/
194cm
107kg - hravam na trave /pod dlhsom case/, paty ma nebolia
hram som aj na umelej trave /nasypana piekom/ tvrdsi povrch a tiez som nemal problem.
Topanky: Adidas /runner/ - tie iste 5 rokov a stale drzia
akurat ak mas vahu ako ja, bacha na pady, som spadol dost nesikovne na chrbat a laket, dnes je tomu mesiac, uz ruku v pohode akurat ak mam nieco tlacit alebo otorit flasu tak je to problem
Dvere uz ale otvorim
ja som po 1 rocnik na strednej hral futbal s kamaratmz na betone denne asi 4-5 hod a som sa cudoval ze kamosi uz nevladzu a ja by behal este 2x tolko ani neviem preco aj som 2 x rychlejsie behal nez oni zeby zazrak? lol a od 1 rocnika uz som vonku nechodil samozrejme ze som pribral ale stale som prvi alebo druhy z triedy v behu , kamosi uz vonku neccheli chodit a ja nemal skym tak len v skole hraat ftubal na telesnej a teraz beham po 30 kolecka okolo skoly aby som mal vitrvalost a odkedy kamosi prestali chodit ta ja po 2 rokov som zacal behat a ma bolela noha na lavej strane asi ... neviem co presne a teraz ma neboli nic .
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
a pointa tohoto dlhého odstavca? 
Josky, skúšal si ten strečing po cvičení? Ešte aj Kobe Bryant ti to veľmi odporúča