Samovolne vypinanie PC
Samovolne vypinanie PC
Zdravim. Mam taky mensi problem s PC. Od vcera sa zacal samovolne vypinat. Nie je to pri nijakej konkretnej cinnosti. 3x sa mi to stalo ked som hral hru. 2x len tak som bol na nete. A podozrivo casto sa stava to, ze ked zapnem PC tak v momente ked sa zacina zavadzat OS (Win XP), tak sa restartuje a ide znova, pride k zavadzaniu OS a znova dokola...takto sa to opakuje parkrat kym naskoci. Je to cudne a vobec to nechapem. Vzdy ponukne aj spustenie v nudzovom rezime, a aj v nom to robi. Teploty CPU, GPU aj MB su v norme. Konkretne CPU - 43, GPU - 74 a MB - 38.
Dovtedy toto nikdy nerobil, nemal som s nim ziadne problemy. Nic som nemenil ani v nastaveniach ani v HW, PC ma uz skoro 2 roky, skladal som ho s kamaratom. Viem, ze sa tazko takto na dialku radi, ale nema niekto tusenie cim to moze byt? Alebo ci nemal niekto podobny problem? Diki.
Dovtedy toto nikdy nerobil, nemal som s nim ziadne problemy. Nic som nemenil ani v nastaveniach ani v HW, PC ma uz skoro 2 roky, skladal som ho s kamaratom. Viem, ze sa tazko takto na dialku radi, ale nema niekto tusenie cim to moze byt? Alebo ci nemal niekto podobny problem? Diki.
Re: Samovolne vypinanie PC
moj nazor je ten, ze za tie 2 roky si instaloval win iba raz a to vtedy, ked ste s kamosom poskladali PC
podla mna prva a zakladna rada je:
PREINSTALOVAT WINDOWS. To si mal urobit automaticky a ak by problemy pretrvavali, tak potom skusit pisat sem
PREINSTALOVAT WINDOWS. To si mal urobit automaticky a ak by problemy pretrvavali, tak potom skusit pisat sem
-
nejakymarko
Addict
no mne sa tak nejak spravam pc, ze sa vzdy restartoval pri bootovani a problem bol v disku....posiel do vecnych lovist...
Skolacik: mne sa restartovaval tiez... a problem v disku nebol
... nabehol ptm sam od seba ... dufam ze si nevyhodil funkcny disk 
teplota GPU 74°C je vnorme ? tu teplotu mas dufam v burne aj tak je to dost lebo inac takato teplota je prijatelna akurat tak pre ATI 5970 a to asi nemas...
Aku mas grafiku ?
Kedy si preintsaloval windows naposeldy ?
Aku mas grafiku ?
Kedy si preintsaloval windows naposeldy ?
Prepac, ale absolutne nechapem z akych faktov si vychadzal, ked si si tvoril tento nazor. Windows som reinstaloval asi pol roka dozadu. Grafika je ASUS EAH 4850 -> http://techgage.com/article/asus_eah4850_512mbFuxxo napísal:moj nazor je ten, ze za tie 2 roky si instaloval win iba raz a to vtedy, ked ste s kamosom poskladali PCpodla mna prva a zakladna rada je:
tak 74°C stupnou mam ledva ked hram nejaky hru... a ak ty to mas za bezneho chodu tak sa necuduj
to sa stalo raz mojmu susedovi
povysavaj pocitac od prachu 
btw: suhlasim s tym, ze ta teplota grafiky v poriadku nie je
btw: suhlasim s tym, ze ta teplota grafiky v poriadku nie je
to bol moj odhad, ktory zjavne nebol spravny.. preto sa ospravedlnujemexodus. napísal:
Prepac, ale absolutne nechapem z akych faktov si vychadzal, ked si si tvoril tento nazor. Windows som reinstaloval asi pol roka dozadu. Grafika je ASUS EAH 4850 -> http://techgage.com/article/asus_eah4850_512mb
-
nejakymarko
Addict
nechcem trepat, ale tie grafiky neboli z tych ktore tak viac piekli?
To netusim, ale podarilo sa mi teplotu skresat na 63. Je to podla Vas stale vela? Problem pretrvava. 
nemas nahodou nieco pretaktovane?
Hej, mam procesor z 3GHz na 3.6
Moze to byt aj tym, ale doteraz to problem nerobilo a to ho uz mam dva roky skoro.
Moze to byt aj tym, ale doteraz to problem nerobilo a to ho uz mam dva roky skoro.
skus obnovit vsetky taktovacie hodnoty do normalu 
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Súhlasím z podhinuxom
Myslím si že je to prachom, neviem či si ho za tie 2 roky mal rozobraný, ale ak nie tak ho otvor povysávaj skontroluj chladiče či sa točia, a myslím žeby malo byť po probléme. Ja mám teplotu 76 stupnov a PC mi ode v poho, no ja to nemám v poriadku 
Tak napíš čo a ako
A keď to ma 2 roky taz s tým že ho pretaktoval problem nie je 
Tak napíš čo a ako
Testoval som aj CPU aj GPU cez stress a stability testy a vsetko v pohode. GPU sa rozpiekla az na 96 a drzala.
Dnes sa to nestalo ani raz. Nechapem toto spravanie...technika si robi co chce...pome zasa lovit mamuty
Dnes sa to nestalo ani raz. Nechapem toto spravanie...technika si robi co chce...pome zasa lovit mamuty
len ju tak peč a dlho ti nevydrži
v každom pripade s tou teplotou GPU niečo rob, skus spraviť kompletny upgrade driverov
v každom pripade s tou teplotou GPU niečo rob, skus spraviť kompletny upgrade driverov
Nemôže byť problém v zdroji ? Koľko má wattov ?
Možno je už vyťahanejší ako zvyčajne býva zvykom.
A skontroluj si ešte napätia v Biose či ti ukazuje toľko koľko má - 5V , 12V , 3V
Povyťahuj všetky pamäte , karty , káble a daj znova naspäť. Problém môže byť aj v zoxidovaných alebo zapečených kontaktoch.
Ja som mal raz takto zapečené kontakty a namiesto 5V mi dávalo iba 2.7V a všetko mi blblo.
A dobré by bolo po dvoch rokoch naniesť novú teplovodivú pastu na procesor a grafiku , keď vravíš , že si to mal dva roky v kuse pretaktované. Vizuálne skontroluj či sa ti točí ventilátor na grafike.
Možno je už vyťahanejší ako zvyčajne býva zvykom.
A skontroluj si ešte napätia v Biose či ti ukazuje toľko koľko má - 5V , 12V , 3V
Povyťahuj všetky pamäte , karty , káble a daj znova naspäť. Problém môže byť aj v zoxidovaných alebo zapečených kontaktoch.
Ja som mal raz takto zapečené kontakty a namiesto 5V mi dávalo iba 2.7V a všetko mi blblo.
A dobré by bolo po dvoch rokoch naniesť novú teplovodivú pastu na procesor a grafiku , keď vravíš , že si to mal dva roky v kuse pretaktované. Vizuálne skontroluj či sa ti točí ventilátor na grafike.
Tak som dnes skusil malu zmenu. v MB som mal grafiku tak, ze na tej strane ako bol otoceny vetrak grafiky, bola v dalsom slote zvukovka. Tu som odstranil, takze teraz je tam asi 10cm volneho miesta a tiez som odstranil bocny kryt, nech to tam cele dycha. Bezna teplota klesla zo 74 na 48 a pri zatazi z 88 na 55. Nikdy by som si nebol myslel, ze to pomoze, kdeze ta zvukovka nebola nejak natlacena na grafike...proste v dalsom slote. Ale hlavne ze je to v poriadku