Ropná škvrna
Re: Ropná škvrna
qwerty: nemarni cas hadanim sa s neosvietenymi a posli svoj navrh priamo BP: http://www.bp.com/genericarticle.do?cat ... Id=7062002 (dolu na stranke je odkaz na formular).
-
qwerty-xyz
GothaR napísal:qwerty: nemarni cas hadanim sa s neosvietenymi a posli svoj navrh priamo BP: http://www.bp.com/genericarticle.do?cat ... Id=7062002 (dolu na stranke je odkaz na formular).
Preco nema este nejaky specialny rank? Ludi, tolko presvedcenych o svojej neomylnosti, poznam uz len dvoch - Hitler a Fico.
Tak naco sem potom pises? Ked je tvoj navrh taky genialny a efektivny, preco ho nechces povedat kompetentnym ludom?
qwerty: ty polyhistor jeden... je nieco co nevies? smekam pred tebou 
-
qwerty-xyz
GothaR napísal:Tak naco sem potom pises? Ked je tvoj navrh taky genialny a efektivny, preco ho nechces povedat kompetentnym ludom?
A co je na tom? Ved z vybusnin mas skusku, takze svoje vedomosti mozes podlozit legalne. Len sa nevykrucaj. Som si isty, ze BP ma dostatocne kapacity aj na zlozite vypocty, len potrebuju postrcit s dobrym napadom.
-
qwerty-xyz
ja sa nevykrucam,....GothaR napísal:A co je na tom? Ved z vybusnin mas skusku, takze svoje vedomosti mozes podlozit legalne. Len sa nevykrucaj. Som si isty, ze BP ma dostatocne kapacity aj na zlozite vypocty, len potrebuju postrcit s dobrym napadom.
No tam pises strucny popis riesenia, ked sa im bude pozdavat, tak zrejme budu kontaktovat, aby si im to vysvetlil podrobnejsie. Takych napadov dostavaju urcite stovky, ak nie tisicky a bolo by zbytocne keby im tam kazdy musel hned pisat kompletne riesenie.
ta predstava ze po svete behaju stovky ak nie tisicky QWERTYnatorov.... brrr az ma zamraziloGothaR napísal: Takych napadov dostavaju urcite stovky, ak nie tisicky a bolo by zbytocne keby im tam kazdy musel hned pisat kompletne riesenie.
-
qwerty-xyz
GothaR napísal:No tam pises strucny popis riesenia, ked sa im bude pozdavat, tak zrejme budu kontaktovat, aby si im to vysvetlil podrobnejsie. Takych napadov dostavaju urcite stovky, ak nie tisicky a bolo by zbytocne keby im tam kazdy musel hned pisat kompletne riesenie.
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2010, 1:46)
Maki napísal:
ta predstava ze po svete behaju stovky ak nie tisicky QWERTYnatorov.... brrr az ma zamrazilo
Maki: tu mame aj slovaka: http://orava.sme.sk/c/5424208/aj-lokcan ... -ropu.html Len on neberie do uvahy to, ze ta ropa z vrtu prudi pod velkym tlakom 
qwerty: zajtra rano mozem, ale sformuluj to poriadne a zrozumitelne, teraz uz idem spat. Ale o miliony mi nejde, ja chcem zachranit prirodu, pokojne to posli pod svvojim menom, aby ta potom v pripade dalsich konzultacii mohli hned kontaktovat.
qwerty: zajtra rano mozem, ale sformuluj to poriadne a zrozumitelne, teraz uz idem spat. Ale o miliony mi nejde, ja chcem zachranit prirodu, pokojne to posli pod svvojim menom, aby ta potom v pripade dalsich konzultacii mohli hned kontaktovat.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
qwerty-xyz: Ake oznacenie maju tie vybusniny, ktore ako opisujes vybuchuju pred sebou, pripadne ako sa volaju??? Rad by som si o tom nastudoval nieco viac.
este jeden dotaz - za predpokladu, ze by skutocne v takom tlaku vznikol vybuch, ktory posunie obrovsku masu "zeminy"... Je vysoko pravdepodobne, priam skoro iste, ze spominana "zemina" je skalisteho povodu a nie hlina neorana z babkinej zahradky. Ako urves a posunies skalu niekolko (desiatok) metrov dalej od explozie bez jej rozdrvenia a rozptylu do okolia, to mozno so svojimi skuskami z vybusnin vysvetlis, ale som celkom zvedavy, ako vysvetlis dokonale dosadnutie tych skalistych celkov na seba, aby otvor utesnili a prud ropy so spominanym tlakom nenasiel cesticky pomedzi takto narusenu "zeminu"...
uz to neber.
uz to neber.
-
qwerty-xyz
hojko napísal:qwerty-xyz: Ake oznacenie maju tie vybusniny, ktore ako opisujes vybuchuju pred sebou, pripadne ako sa volaju??? Rad by som si o tom nastudoval nieco viac.
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2010, 12:28)
co je iste alebo neiste ja neviem, ja som len napisal ze specialne upravenym torpedom so specialnou nalozou sa pod istym uhlom da vytvorit tlak na potrubie ktory by to vedel "zaskrtit" to z akeho materialu je dno, a kolko vybusniny a akej by na to trebalo a ako ju zostrojit, popripade ake je dlhe to potrubie, kolko je metrov od zeminy do trojuholnika k potrubiu, je uz na inych ludoch, ti ktori tam su urcite o tom maju dobre vedomosti do coho idu, len sa mi zda ze stale chcu uchovat povodny vrt alebo s tym nejako vybabrat pretoze zatial uim toho vyteka hodne a nepodarilo sa im to zastavit aj ked uz skusali kadejake prkotiny.KoCi napísal:este jeden dotaz - za predpokladu, ze by skutocne v takom tlaku vznikol vybuch, ktory posunie obrovsku masu "zeminy"... Je vysoko pravdepodobne, priam skoro iste, ze spominana "zemina" je skalisteho povodu a nie hlina neorana z babkinej zahradky. Ako urves a posunies skalu niekolko (desiatok) metrov dalej od explozie bez jej rozdrvenia a rozptylu do okolia, to mozno so svojimi skuskami z vybusnin vysvetlis, ale som celkom zvedavy, ako vysvetlis dokonale dosadnutie tych skalistych celkov na seba, aby otvor utesnili a prud ropy so spominanym tlakom nenasiel cesticky pomedzi takto narusenu "zeminu"...
uz to neber.
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2010, 12:48)
hojko napísal:qwerty-xyz: Ake oznacenie maju tie vybusniny, ktore ako opisujes vybuchuju pred sebou, pripadne ako sa volaju??? Rad by som si o tom nastudoval nieco viac.
-
Stoporko
VIP
qwerty: k tvojmu nápadu s veľkou RPG hlavicou (kumulatívna nálož...): mám zopár výhrad: samotný účinok má podobu pomerne úzkeho lúča (aj keď o vysokom tlaku, teplote...) - ako tým chceš destabilizovať dostatočné množstvo skaly? Výsledok bude skôr podobný vypálenej diere po zásahu laserom. - použiteľné na vytvorenie ďalších vrtov na zníženie tlaku v poškodenom potrubí...
Druhý problém: priebojnosť rozžhavenej medi z kumulatívnej hlavice je síce vysoká, no tu treba rátať s vplyvom morskej vody, vysokého tlaku prostredia a uhlom, pod ktorým tá nálož musí na skalu naraziť. Pri podmienkach v tej hĺbke je nereálne zasahovať potrubie v hrubej skale - medený hrot z rozumne veľkej hlavice ti neprejde veľkú vzdialenosť (desiatky metrov), keďže bude čeliť nehomogénnemu materiálu (skala). Naviac bude treba zasahovať pod uhlom = deflekcia a zníženie účinku.
Zasahovať náložou tenšiu skalu by bolo rozumnejšie, no je tu problém, aby bolo zničené dostatočné množstvo horniny na upchatie toku - uvedom si tú silu prúdu vytekajúcej ropy.
Ako najväčší problém s tvojim nápadom vidím v prvom bode, čo som písal - úzky účinok kumulatívnej nálože - ako dosiahnuť rozdrvenie/posun dostatočného množstva horniny?
Druhý problém: priebojnosť rozžhavenej medi z kumulatívnej hlavice je síce vysoká, no tu treba rátať s vplyvom morskej vody, vysokého tlaku prostredia a uhlom, pod ktorým tá nálož musí na skalu naraziť. Pri podmienkach v tej hĺbke je nereálne zasahovať potrubie v hrubej skale - medený hrot z rozumne veľkej hlavice ti neprejde veľkú vzdialenosť (desiatky metrov), keďže bude čeliť nehomogénnemu materiálu (skala). Naviac bude treba zasahovať pod uhlom = deflekcia a zníženie účinku.
Zasahovať náložou tenšiu skalu by bolo rozumnejšie, no je tu problém, aby bolo zničené dostatočné množstvo horniny na upchatie toku - uvedom si tú silu prúdu vytekajúcej ropy.
Ako najväčší problém s tvojim nápadom vidím v prvom bode, čo som písal - úzky účinok kumulatívnej nálože - ako dosiahnuť rozdrvenie/posun dostatočného množstva horniny?
qwerty, kedze mas tie skusky z prskaviek, mohol by si predbezne urcit, aky typ trhaviny by bolo treba pouzit? Nenapis, ze torpedo, bo ti svacnem ban.
Chcem konkretne oznacenie. Chcem aj predpokladane mnozstvo... 2,3,4 tony? 10g? Mozno len 5g, bo ty isto taku mas.
Aka by bolo potrebna detonancna ryclost explozie ked vezmes do uvahy tlak unikajucej ropy (ber do uvahy hodnoty, ktore sem postol hojko).
Chcem konkretne oznacenie. Chcem aj predpokladane mnozstvo... 2,3,4 tony? 10g? Mozno len 5g, bo ty isto taku mas.
Aka by bolo potrebna detonancna ryclost explozie ked vezmes do uvahy tlak unikajucej ropy (ber do uvahy hodnoty, ktore sem postol hojko).
-
qwerty-xyz
chvalabohu, aspon jeden pochopil ako som to cele myslel. Po prve nevieme presne ci je to skala a ked ano tak aka. Po druhe silu luca rsp jeho hrubku si korigujes uhlom ktory vybusnina zviera, cize to by az taky problem byt nemal. Okrem toho mame aj super kumulativny efekt ktory preraza este rychlejsie a este silnejsie, ide o to aby prerazilo co najviac zeminy tym padom bude tazsia a tym skor to upcha cele. A dalsou vecou by mohlo bbyt pouzitie tandemovej hlavice, popripade hlavice ktora spravi nieco takehoto, prvy cast ucinku prerazi sama os seba zeminu, druha cast vystreli a spravi lucom co najvacsiu moznu chodbu, tretia vystreli do toho spravi to iste plus prerazi to potrubie a vybuchne to cize by to zasypalo cele vo vnutri.Stoporko napísal:qwerty: k tvojmu nápadu s veľkou RPG hlavicou (kumulatívna nálož...): mám zopár výhrad: samotný účinok má podobu pomerne úzkeho lúča (aj keď o vysokom tlaku, teplote...) - ako tým chceš destabilizovať dostatočné množstvo skaly? Výsledok bude skôr podobný vypálenej diere po zásahu laserom. - použiteľné na vytvorenie ďalších vrtov na zníženie tlaku v poškodenom potrubí...
alebo vybusnina ktora spravi nieco takehoto, normalne kolmo narazi do zeme cca 100(som trepol) metrov od vrtu, prerazi do hlbky nejakych 5-10 metrov a tam buchne normalne, cize do stran, moze vytvorit prostrednictvom zeminy tlak na to potrubie taky ze sa to uzavrie, lebo z hora ju tlaci uzky otvor ktorym prisla, plus tlak vody. a jednoduchsie by olo pre nu rozpinat sa do strany, a potrubie hoci je v nom ropa pod velkym tlakom by mohlo narazovo zasrtit. proste vies odovdzavanie energie, po bombe by ostal mensi kratekik, od kraterika masa zeminy a za nou upchate potrubie.
a kinjeril, citaj si o naloziach na specnaz fore, ... ide o to ktora metoda by bola lepsia uviedol som dve,. . . .ci chces spravit velky bum, alebo "rezat" zeminu, ked rezat zeminu tak naloz z hexanitrohexaazoisowurtzanit-u .... na vybuch ti stacia ine, tiez chces aby som pisal? jep roti pravidlam pisat tu take veci nie ?
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2010, 13:36)
---mimo ineho clanok na specnaz je tiez pekne stary a k novym veciam a vybusninam sa aj tak obycajny clovek nedostane ci si vazne myslis ze hej? hovadiny, k nicomu novemu ta nepustia, ani k vestam, ani k nabojom, ani k zbraniam ani materialom, a ani vybusninam,
-
Stoporko
VIP
qwerty - úplne si odignoroval moju najzávažnejšiu námietku: vyrobíme tam priebojnou strelou tunel, no NEVZNIKNE pri tom dostatok nadrvenej horniny, aby tú ropu upchal - toto vyplýva už z povahy kumulatívnej strely - roztopenou meďou prebiť pancier a teplom/tlakom/... pozabíjať vnútro tanku/bunkru. Nespraví ti to výbuch ako konvenčná hlavica, ktorá je schopná trhať skaly ako v kameňolome.
Vieš si vôbec predstaviť tlak, pod ktorým ta ropa prúdi von? Vieš si zhruba vyrátať, aké množstvo horniny (priemernú hustotu si nájdi v tabuľkách, netuším čo je tam za horninu) by bolo potrebné na zapchatie relatívne úzkeho tunela ktorým prúdi pod VYSOKÝM tlakom ropa? (zotrvačnosť ropy a trenie a podobne zanedbáme)
Vieš si vôbec predstaviť tlak, pod ktorým ta ropa prúdi von? Vieš si zhruba vyrátať, aké množstvo horniny (priemernú hustotu si nájdi v tabuľkách, netuším čo je tam za horninu) by bolo potrebné na zapchatie relatívne úzkeho tunela ktorým prúdi pod VYSOKÝM tlakom ropa? (zotrvačnosť ropy a trenie a podobne zanedbáme)
Tak ma napadla jedna vec co ma vcelku zaujima.
Ked tu uniktnutu ropu zbieraju z vody a z brehu, dokazu ju este normalne pouzit tak ako by pouzili tu 'cerstvu' priamo zo zeme?
Ked tu uniktnutu ropu zbieraju z vody a z brehu, dokazu ju este normalne pouzit tak ako by pouzili tu 'cerstvu' priamo zo zeme?