Ako najlepsie upratat kable v PC
Re: Ako najlepsie upratat kable v PC
Ako vplyva vedenie kablov na hlucnost? Rad by som sa priucil.
-
el_chupacabra
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Jediný reálny zmysel je že to lepšie vyzerá... Jediný kábel ktorý by mohol obmedzovať prúdenie vzduchu je IDE kábel a ten sa už veľmi nepoužíva, takže zníženie teploty môže byť vplyvom káblov len minimálne. A zníženie hlučnosti? Tak to snáď nie 
-
uplink
VIP
V prípade že nemáš transparent window na skrinke a nemáš ju vyloženú na stole, tak celé upratovanie káblov imo stráca význam. A iDE káble sa vyrábajú aj pekné okrúhle...
-
moosha
Darca
Pre niekoho to moze byt zabava 
Ano tiez mam lepsi pocit ked su kable usporiadane a vnutro vyzera prehladne, priestranne.. Tiez som schopny tym zabit kopec casu.. Aj obycajnou reorganizaciou. A ked si konecne pomenim sata kable za nove opacne lomene, to uz len bude orgazmus!
-
hojko
Site Admin
KoCi: A zohnal si tie opacne lomene??? Lebo minuly tyzden v stredu som sa na to pytal kamarata, ktory predava PC a povedal mi, ze sa s tym este netretol a ani nikde o tom nepocul.
Uplnou nahodou kolega objednal na predajnu kopec kablov a na moje prekvapko dosli prave take (pre drvivu vacsinu pouzivatelov nevhodne). Vedel som ze take existuju, kedze jeden taky mi tu doma lezi, len je problem sa k tomu dostat
.
-
vikko78
Medium Professional
To je pohoda, že sa mi smejete a že mi neveríte, ale ja mam 1ks Primecoller 140x140 mm hore v skrini /dieru som rezal sam/ , 1ks 120x120 mm na bočnici----ktoré mi fúkajú smerom do skrine a vzadu mam ešte jeden 80x80 mm, ktorý to ťahá von......Potom hlavné napájanie mam na boku dosky, IDE kabel tiež, SATA kable tiež a napajanie grafy v zadu na grafe.....Skrátka bez upratania tam bola jedna veľká "pavučina" a doslova ten pc "pískal"....po uprataní to bolo oveľa tichšie a po namontovaní regulátora otáčok ešte lepšie....Takže si myslím, že to má niečo do seba... 
-
vrtulnik
Medium Professional
New...
Viac sa mi tie kable nedali upratat... Je to velmi mala skrinka... Tetploty ty su OK. Dufam, ze vydrzia...
Viac sa mi tie kable nedali upratat... Je to velmi mala skrinka... Tetploty ty su OK. Dufam, ze vydrzia...
-
el_chupacabra
Medium Star
11°C 2. jadro
toto ti ukazuje mierne blbo
-
vrtulnik
Medium Professional
Nemyslim si...
Ked som to fotil, tak ten PC nebol nijak vytazeny...
Ked som to fotil, tak ten PC nebol nijak vytazeny...
-
uplink
VIP
Vrtulník, čiže máš v izbe 0 stupňov celsia? Žiješ v mraziarenskom boxe, alebo ako?
Aby si chápal sarkazmu. Ten chladič čo máš na CPU je stock, totálne základný chladič. Čiže lepšiu teplotu ako +7-10 stupňov celsia od izbovej teploty na povrchu CPU neočakávaj. Teplota na povrchu CPU býva podstatne nižšia ako v jeho jadre [to by jeden nepovedal]. Aby si mal teplotu 11 stupňov celsia v jadre by si musel mať buď izbovú teplotu okolo 0-2 stupňov celsia, alebo hybridné dusíkové chladenie.
Aby si chápal sarkazmu. Ten chladič čo máš na CPU je stock, totálne základný chladič. Čiže lepšiu teplotu ako +7-10 stupňov celsia od izbovej teploty na povrchu CPU neočakávaj. Teplota na povrchu CPU býva podstatne nižšia ako v jeho jadre [to by jeden nepovedal]. Aby si mal teplotu 11 stupňov celsia v jadre by si musel mať buď izbovú teplotu okolo 0-2 stupňov celsia, alebo hybridné dusíkové chladenie.
.. mozno okna spalili este v lete na obyvackovej grilovacke...
-
vrtulnik
Medium Professional
Ono mi to tak ukazuje odzaciatku...
Uplink: Viem, ze je to uplne zakladny chladic. Ja uz ani nwm, ake su optimalne teploty. Raz zavadzali kable,
teraz zase CPU 2. jadro ma 11°C...
-
IceHammer
Star
Budes mat vadne cidlo mne ukazuje 90 stupnou a meral som ti nema viac ako 40
V takejto skrini s minimalnym mnozstvom komponentov (int. VGA, 1HDD, 1DVDRW, frontpanel bez citacky pam. kariet), kde je zdroj rieseny na jej spodku, nie je velmi co pokazit. Rozdiel medzi usporiadanymi/neusporiadanymi kablami by podla mojho nazoru velky nebol.
Len mi nejde do hlavy - ked pouzivas len integrac - kvoli comu doska s CF? Nepostacila by hociktora mATX s 1x PCIe x16?
Len mi nejde do hlavy - ked pouzivas len integrac - kvoli comu doska s CF? Nepostacila by hociktora mATX s 1x PCIe x16?
ono som tam chcel dokupit este GK (mozno aj kupim, +este aj zvukovku) ale asi ju az tak potrebovat nebudem...
a keby som ju chcel predat tak podla mna ju predam skor ako mATX (subjektivny nazor, mozem sa mylit) a v cene nejaky brutalny rozdiel nebol...
povodne som mal aj v plane mATX ale radili mi radsej ist do full rozmerov...
a keby som ju chcel predat tak podla mna ju predam skor ako mATX (subjektivny nazor, mozem sa mylit) a v cene nejaky brutalny rozdiel nebol...
povodne som mal aj v plane mATX ale radili mi radsej ist do full rozmerov...
tiez sa pridavam ku Kocimu ako napisal na zaciatku:tiez mam lepsi pocit ked su kable usporiadane a vnutro vyzera prehladne. ja som si "skoro" vsetky kable poschovaval za zakladovu dosku(za zadny kryt)
-
1r-o-m-a-n1
Amateur
tak tu je moj PC:
ma asi 2 roky a teploty v evereste su:
PC funguje v pohode ale podla mna je tam bordel
ma asi 2 roky a teploty v evereste su:
PC funguje v pohode ale podla mna je tam bordel