Rád ti poradím jazdím už asi 6-7 rokov, žiadne profi, berem to skôr ako hobby, odreagovanie sa

Tak poďme pekne poporiadku.. Začať jazdiť na skate neni ľahká a hlavne neni lacná záležitosť. Hlavne nemaj veľké oči a nečakaj že po lete z teba bude Tony Hawk, alebo čo... pôjde to oveľa tažšie ako si myslíš, a ak to nevzdáš (ako 90% ľudí čo chceli jazdiť), tak ti prídem osobne podať ruku

ale nie, poďme k veci.
Skate - nič také, že podľa výšky, váhy. Žiadny skate z tesca a pod!!! na tom sa nenaučíš nič, to nemá dokonca ani tvarovaný nose a tail (rozumej predok a zadok skate). najlepšie na začiatok zohnať skate jazdený, ale v dobrom stave. ak nezoženeš, bež skate shopu a kúp nejaký komplet, alebo objednaj z netu. budeš to mať pokope a zložené - doska+grip, trucky+kolieska+ložiská, šróbky, matky... máš to bez roboty, len vezmeš a ideš.
Boty - veľmi dôležité. Ak si kúpiš shit podobajúci sa na skate obuv niekde na trhu, rozlúčiš sa s nimi za týždeň jazdenia. jednoducho to zodereš. radšej investuj, kúp poriadnu obuv, vydrží ti celú sezónu. Na začiatok ti stačí bežné prevedenie, neskôr odporúčam boty s ollie protection, rozumej, také čo nezodereš do večera, keď budeš intenzívne jazdiť. Nechcem robiť reklamu, len ja osobne preferujem obuv Adio - mám s nimi dobré skúsenosti.
Prilba + Chrániče - Ak nemieniš jazdiť vert, teda rampy a pod, chrániče a prilba je ti nanič. Nie si predsa z ho*na lepený, proste na street to nepotrebuješ. veď si zober že je rozdiel keď padneš ja neviem z lavičky vysokej 0,5m a rampy vysokej 4m. Ja za 6 rokov som mal odrenín a modrín kopec, raz prasknuté rebrá, ale nikdy som nad chráničmi ani neuvažoval a som tu... radšej investuj do dosky.
Ešte
rada na začiatok - myslím, že samého ťa to baviť moc nebude, predsa len, vo dvojici to ide lepšie a pri skate to platí presne. Keď sa dvaja hecujete a kecáte a tak ide to oveľa jednoduchšie ako keby si mal jazdiť sám. Kým sa začneš učiť ollie a triky najprv zapni youtube, tam máš tutoriálov kopec, o niečom takom som za "mojej éry" ani nechyroval, obkukávali sme to z časákov

Ak máš ešte nejaké otázky tak sa kľudne pýtaj.