Štruktúra vitamínu C je jasná: C6-H8-O6 (je neskutočne jednoduchá)
Kód: Vybrať všetko
http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_CKeď niečo vieme ako vyzerá tak to vieme logicky vyrobiť a tak vitamín C keď ho chceme získať tak ho buď vezmeme a extrahujeme z niečoho napríklad ovocia.... Alebo je tu aj druha cesta a to je vyrobiť ho s tých jednoduchých prvkov s ktorých sa skladá. To dneska nieje problém a jeho výroba je lacná.
Pre mňa je štruktúra ako štruktúra. Ale stále sa tu objavujú hlasy že vitamín extrahovaný z prírody človek lepšie vstrebáva a že je lepší a bla bla bla proste kupujte super drahé extrahované a nie vyrobené vitamíny. A mňa by zaujímalo čo je na tomto pravda?
Ešte jedna vec ma zaráža keď píšu že telo vyrobené vitamíny spracúva oveľa pomalšie teda nie v takom mnozstve. Tu vidím slabinu tohto tvrdenia lebo podla mňa to buď telo rozozná tu štruktúru a chová sa k nemu rovnako ako hocijakému inému vitamínu. Alebo ho nerozozná a neprijíma takže to že ho spracúva pomalšie je nejaké choré tvrdenia. Buď to pre neho je vitamín C alebo nieje to si myslím ja - logicky.
Ako to je podložené argumentami a ako je možné že telo ma údajne nejakú zázračnú schopnosť rozoznať ktorý vyrobila príroda a ktorý ľudia ved to je tá istá štruktúra. Ved keď mám vodíkoví motor a pri jeho činnosti vznikne odpad čistá voda. ta je teda vyrobená človekom. A tejto vody sa napijem tak telu je to tiež jedno odkiaľ to H2O je a absorvuje ho rovnako ako keby som ho nabral z priezračného prameňa. Tak prečo to tak údajne nieje aj s vitamínom C.
Vie to niekto prosím vysvetliť kde je pravda a či toto niesu len čisto fámy farmaceutických firiem ktoré vyrábajú extrahované vitamíny - To si myslím ja. (A čo nemocnice dávajú tiež v prípade potreby vyrobené vitamíny a ak áno prečo to robia ak sú údajne tak málo účinné oproti extraktom