Ako sa najlepsie bit ?
-
Gepid
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako sa najlepsie bit ?
Kým ho vytiahneš a povieš bu,bu,bu si na zemi.
Inak, na pouličný boj som volil wing tsun:
Chodím tam ale mesiac-dva a celkom sa mi páči
Presne tak boxer by si vôbec nemal mať pri sebe .... Môj spolužiak mal v škole slzák ... a mal z toho problémy .... A myslíím si že aj ked budes mať napr. ten boxer len pri sebe .... budeš mať z toho problémy ....
ak mas 18 mozes boxer nosit a pouzit v sulade s paragrafom o nutnej obrane resp krajnej nudzi, teda mozes ho pri sebe legalne nosit, ale nemal by si byt pri jeho noseni pod vplivom alkoholu alebo podobnych latok, ale urcite by to vyvolalo zaujem kazdej hliadky, kedze boxer sam o sebe u kazdeho evokuje utok a nie obranu a urcite by sa na teba zelení krivo pozerali...ale rada od srdca, boxer nenos, ked uz chces nieco na obranu, tak nieco co ti aj pomoze, napr teleskop, ked nemas odboxovanych aspon par rokov, tak ked dojde na lamanie chleba vobec ti nepomoze a druha vec je, ze keby na mna niekto vybehol s boxerom na ruke tak mu ju teleskopom polamem, proste pre istotu...dnes je uplne bezne ze ludia pri sebe nosia noze a teleskopy a boxer ti ani proti jednemu neposkytuje vyhodu, lebo proste ma len taky dosah ako tvoja ruka...
ktorý, ten čo cvičil karatejarabi napísal:Presne tak boxer by si vôbec nemal mať pri sebe .... Môj spolužiak mal v škole slzák ... a mal z toho problémy .... A myslíím si že aj ked budes mať napr. ten boxer len pri sebe .... budeš mať z toho problémy ....
NIe to bol iný
Wing tsun je najlepší akurát tak do amerického akčného filmu. Ja som v živote nevidel praktické využitie takýchto bojových umení.Gepid napísal:Kým ho vytiahneš a povieš bu,bu,bu si na zemi.
Sak nemusis sa bit presne ako sa to naucis ide len o to vedet co mas v danej situacii robit a aj tak, myslim si ze v bitke vacsinou improvizujes podla situacie aka je, takze nikdy to neni 100% take ako si sa ucil 
DAjú sa možno nacvičiť nejaké situácie ... najčastejšie ... ale Nikdy nikto nevie ako a hlavne kedy ho môže niekto napadnúť
Nie mozno ale urcite sa daju nacvicit techniky na obranu, nikdy nevies kedy a kde to mas pravdu a ale ako mas dost velku sancu uhadnut, vacsinou sa da predpokladat bud hak alebo predny uder malokedy som sa stretol ze by 1. utok zacinal kopom a samozrejme nemozes zabudat na vzdialenost a aj moment prekvapenia
ked si niekot do teba zacne nebude cakat ze 1. ranu zasadis ty
ale toto je lahke pisat ale tazsie urobit preto treba stale trenovat aby si v takejto situacii nespanikaril a najlepsie by bolo keby si sa jej aj vyhol ale to by sme chceli uz moc 
aha oka takze mi ostavaju ruky a moj skryty amok 
az v boji sa nakoniec ukaze co sa v kazdom z nas skryva 
Ci chlap, ako si každý myslí alebo žena 
-
Gepid
Medium Professional
hughito: Nemyslím si...Týmto sa ti podľa mňa časom zmenia reflexi. Zrýchlia a keď niekto zaútočí automatičky použiješ tú a tú techniku
Učiť sa moc presných techník a "návodov" na taký a taký útok je nezmyselné. Lepšie je sa učiť reflexy, správnosť úderov, pohyb tela, otužovať sa, učiť sa padať, ale aj zlepšovať kondíciu.
+ rôzne situácie 
Však samozrejme, ale ja tomu až tak neverím, resp. som to nevidel nejako moc využité v reálnom fighte, maximálne tak v ringu.
NOO však toto je Diskusia ... každý ma svoj náázor ... REšpektujem .. URčite máš aj ty pravdu s tými reflexmi ... tie by mal mať človek fakt dobre ak sa chce vyrovnat niekomu silnejsiemu...
-
Qerten
Medium Star
ked som bol maly a chcel som sa byt dostal som taku nervu ze som daval peste slabe ako jahniatko 
Chlapci, čo takto sa vrátiť k pôvodnému topicu ? 
taky wing chun ako obrana by nebolo odveci ovladat
tie rychle "boxerky" to je ina supa
tie rychle "boxerky" to je ina supa