Romovia na Slovensku
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Romovia na Slovensku
misobyg: Europska unia je ta, ktora na Slovensko rocne posunie vdaka fondom, dotaciam atd... slusnych 110 miliard korun, cize 3,65 miliardny eur. Statny rozpocet je okolo 400 miliard korun, cize okolo 13,33 miliardy eur. Ak dobre ratam, tak Europska unia nam dava tolko penazi, co viac ako tretina rozpoctu Slovenskej republiky, takze keby sme o tieto peniaze prisli, tak neviem.
Sory ale toto je asi tak realne ako naucit opicu prednasat kvantovu mechaniku.Svizer napísal:Ake je Vase riesenie na romsku problematiku? Ci ich vystahovat mimo miest, nechat tam mor a cakat, kym sa to zamori, vyhubi, potom pride par tisic na vapno zo statnej pokladnice, uzemie sa posype vapnom a o 10 rokov sa uzemny plan zmeni na luxusne stavebne pozemky?
Romovia potrebuju vzdelanie, potrebuju strechu nad hlavou a pracu, to vsetko sa da docielit preciznou robotou s romami a preciznym socialnym programom pod dohladom pozorovatelov z OECD, pod dohladom pozorovatelov vyslanymi Europskou uniou, ziskat maximum pre cerpanie grantov a penazi z fondou EU a podobne.
Problem debilnosti ciganov vidim v genetike a v tom ze su celkovo zaostalejsi jak inteligencne, vzdelanostne, tvorivostou a emotivne a nie urcite to neni vplyvom prostredia kde ziju. Ked je niekto od narodenia blby tak mu nepomoze ani ta najlepsia skola na svete.
-
seth82
Darca
Holt, ja som momentálne na dovolenke doma na Slovensku (Spišské Vlachy, konkrétne) a už som mal možnosť zúčastniť sa jedného menšieho konfliktu. Celé naše malé mesto je cigánmi doslova preplnené, keďže sme obklopení osadami a to celkom veľkými (Dobrá Vôľa, Žehra, Bystrany), cigáni robia bordel v obchodoch a proste všade, kam idú. No a samozrejme, ich kultúra nakupovania neexistuje - v sobotu ráno som bol na nákup v mäsiarstve, cigánka tam skoro 10 minút (nepreháňam) otravovala obsluhu. Jednoducho si nevedela dopredu vypočítať, že koľko má peňazí a koľko môže minúť a furt kúpila niečo, predavačka jej to nablokovala, vydala jej peniaze a cigánka furt a znova "tak mi dajte ešte toto a tamto". No a samozrejme mne praskli nervy, tak som jej povedal, že až jej predavačka znovu nablokuje nejaký tovar, nech zaplatí a ak sa rozhodne ešte niečo si kúpiť, nech sa postaví na koniec radu. No a samozrejme, rekcia bola vreskot v cigánskom jazyku so slovami "gadžo, porážka, rasizmus" a ešte do mňa začali je*ať aj cigáni, ktorí čakali ďalej v rade. No je toto normálne? To isté v iných obchodoch - predbiehanie, cigáni "sociálne prípady" poparkované autá kadekoľvek, hlavne kvôli nim sa tu pracuje na novom parkovisku, pretože retardi zaparkovali kdekoľvek na autobusovej zastávke, okná dole a debatovali pri tých ich cigánskych "diskohitoch", proste zberba na pohľadanie. Chcel by som vedieť, kde sú kontrolóri z úradu práce, keďže pokiaľ viem, tak ak má biely auto, satelit a iné "luxusy", sociálne dávky nedostane, ale cigánovi stojí pred domom BMW (na ktoré si "zarobil" v UK), na balkóne mu visí tanier z DIGI TV, ale sociálne dávky poberá aj ďalej a ak mu na ne niekto nebodaj siahne, už je z toho rasizmus kričiaci až do Haagu.
Dúfam, že sa raz dožijem vlády, ktorá s týmto niečo spraví -odobrať dávky tým s autami a inými zbytočnosťami a je mi JEDNO, či skapú od hladu, alebo nie, nezaujíma ma to presne tak isto, ako by to nezaujímalo úrad práce v prípade hocakého iného človeka, ktorý by bol v rovnakej situácii, ibaže by nebol cigán. Tak.
Dúfam, že sa raz dožijem vlády, ktorá s týmto niečo spraví -odobrať dávky tým s autami a inými zbytočnosťami a je mi JEDNO, či skapú od hladu, alebo nie, nezaujíma ma to presne tak isto, ako by to nezaujímalo úrad práce v prípade hocakého iného človeka, ktorý by bol v rovnakej situácii, ibaže by nebol cigán. Tak.
-
D4vid
Medium Star
S nimi sa už nič nedá spraviť. Vláda môže prísť akákoľvek, ŽIADNA radikálna zmena nenastane...
Totiž NEEXISTUJE žiadna právna možnosť zbaviť sa ich. Stále je to "rasizmus".
A pritom "biely" sú utláčany týmito hovedami...
Totiž NEEXISTUJE žiadna právna možnosť zbaviť sa ich. Stále je to "rasizmus".
A pritom "biely" sú utláčany týmito hovedami...
Vazeny kali520, tazko hovorit o debilite romov a genetike, pretoze ked ta cela republika odsuva na okraj spolocnosti a odmietaju s tebou zit, pracovat, komunikovat a vsetko ostatne okolo toho, tak asi tazko mas moznost zaradit sa. Ludia na Slovensku sa nepozeraju vobec na to ze ci si slusnym, ci mas pracu alebo vzdelanie ale hladia len na to, ze si u nich cigan a pre nich to konci.
a preco myslis ze sa na romov nazera tak ako sa nazera? skus ist niekedy do rpesova alebo kosic pripadne niekam do dediny 15km za kosicami a potom si otvaraj usta plne fraz z letakov EU
-
D4vid
Medium Star
Bláá bláá... Samé reči. Očividne si ešte nikdy nevidel nejakú ich "usadlosť". Tvoje naivné tvrdenia o tom že im MY ťažko pracujúci ľudia nedáme šancu sa presadiť ma až rozosmialo...Svizer napísal:Vazeny kali520, tazko hovorit o debilite romov a genetike, pretoze ked ta cela republika odsuva na okraj spolocnosti a odmietaju s tebou zit, pracovat, komunikovat a vsetko ostatne okolo toho, tak asi tazko mas moznost zaradit sa. Ludia na Slovensku sa nepozeraju vobec na to ze ci si slusnym, ci mas pracu alebo vzdelanie ale hladia len na to, ze si u nich cigan a pre nich to konci.
To ako keď vidíš protestujúcich rómov ktorí žiadajú prácu. Z davu vyberieš jedneho a dáš mu okamžite možnosť zamestnať sa... Odpoveď by bola niečo na štýl "Prečo práve ja?"
Im totiž vyhovuje štýl akým žijú. Bežná rodina má cca 7 detí, ktoré sú pre rodičov zdrojom financií. Deťom dajú jesť, ale žiadna starostlivosť ani výchova. Sú to zvieratá.
Milujem ten pohľad keď na stanici v KE chodia malé deti žobrať a ak ich človek nejak hrubo odmietne, tak v lepšom prípade na vás začnú rodičia len kričat.
A pochybujem že by si tým malým hnusným a po riedidle zapáchajúcim smradom niečo dal...
A nemáš pravdu ani v tom, že sa nerozlišujú tzv. slušní rómovia od rómov ktorých som popisoval vyššie...
Keď majú snahu, robotu si nájdu. Ale im sa nechce tvrdo robiť na stavbe... No ale na pozície ekonómov, alebo lekárov by sa museli viac učiť.
Preto hovorím 4/5 z nich sú len lenivé svine hodne na odstrel.
V minulom roku som pochodil trochu Svajciarska a Rakuska, spravili sme si vylet s kamaratmi a tak som ich zavolal aj na Slovensko. Aby to bolo nieco originalne, vypustili sa auta a cestovali sme vlakom. Prva zastavka na ktorej sme vystupovali bola Poprad, pekne moderna zrekonstruovana stanica nas privitala hrstkou romou. Ci tito spoluobyvatelia cakali na vlak,autobus alebo tam len tak postavali alebo zobrali neviem. Pri bufete stal maly chlapec, ktory tam smutne v spinavych veciach sedel na zemi,zafulany od hliny na liciach aj oboch rukach sa podopieral o stenu, pod rozbitymi kolenami mal noviny a v ruke natrhnutu spinavu siltovku. Moje citenie s podobnymi pripadmi ma a mojich kamaratov nenechalo chladnymi a zatial co som chlapcovi kupil dve bagety a velky dzus, kamarat vybalil z batohu nepotrebne odblecenie, dal mu tricko, mikinu a pockali sme, ze co spravi.Chlapec pred nasimi ocami za mozno tri minuty zjedol celu bagetu, druhu nacal ale nevladal, ved sa mu ani nedivim pretoze takuto zataz na zaludok asi dlho nezazil. Povedali sme mu, ze o tom nehovori rodicom a ze nech si bagetu doje po ceste domov. Povedal, ze tak aj urobi, kamarat mu dal este 5 eur do ruky a kupil mu par dobosiek. Ci to urobil alebo ci peniaze dal rodicom na alkohol a cigarety som sa uz nedozvedel. Chcel by som rad podotknut vec, ze tieto deti nemozu za svojich rodicov, nemozu za vychovu ktora sa im dostava a nemozu ani za to ze si nemaju co obliect, ze nemaju co do ust a ze ich potom ludia zaraduju medzi socialne pripady a odsuvaju na kraj spolocnosti,pricom by ich radi odsunuli na kraj mesta, nech sa na nich nepozeraju. Netreba sa tomu vyhybat a netreba ich odsuvat na kraj spolocnosti, treba im pomoct, zaclenit do spolocnosti a dat im sancu.
Ak rodicia a zastupocovia idu do vazenia pre zanedbavanie deti, trestne ciny alebo ine zakonom postihnutelne veci, tak su deti odobrane do nahradnej starostlivosti alebo do starostlivosti uradov. Deti sa v detskych domovoch maju lepsie, co to sa naucia, dokazu a rovivaju svoju komunikaciu, nacia sa co je spravne a je vacsi predpoklad, ze prave im sa podari zaclenit do normalneho zivota. Ak sa vsak proti tomu staviame a ideme pisat nazory ako napisal pan David, ktore naplnili skutkovu podstatu trestneho cinu diskriminacie a potlacaniu zakladnych ludskych prav, tak vecte, ze taketo nazory tu budu aj nadalej.
//autoeditácia príspevku (27 Jún 2010, 18:23)
Ak rodicia a zastupocovia idu do vazenia pre zanedbavanie deti, trestne ciny alebo ine zakonom postihnutelne veci, tak su deti odobrane do nahradnej starostlivosti alebo do starostlivosti uradov. Deti sa v detskych domovoch maju lepsie, co to sa naucia, dokazu a rovivaju svoju komunikaciu, nacia sa co je spravne a je vacsi predpoklad, ze prave im sa podari zaclenit do normalneho zivota. Ak sa vsak proti tomu staviame a ideme pisat nazory ako napisal pan David, ktore naplnili skutkovu podstatu trestneho cinu diskriminacie a potlacaniu zakladnych ludskych prav, tak vecte, ze taketo nazory tu budu aj nadalej.
//autoeditácia príspevku (27 Jún 2010, 18:23)
Tento prispevok sa ma natolko dotkol, ze cez tyzden, ked sa vratim zo Svajciarska, kontaktujem prislusne organy aj organizaciu Ludia proti rasizmu,aby tvoje prejavy presetrili. Dnes to nestiham a skoro rano odchadzam.D4vid napísal: Bláá bláá... Samé reči. Očividne si ešte nikdy nevidel nejakú ich "usadlosť". Tvoje naivné tvrdenia o tom že im MY ťažko pracujúci ľudia nedáme šancu sa presadiť ma až rozosmialo...
To ako keď vidíš protestujúcich rómov ktorí žiadajú prácu. Z davu vyberieš jedneho a dáš mu okamžite možnosť zamestnať sa... Odpoveď by bola niečo na štýl "Prečo práve ja?"
Im totiž vyhovuje štýl akým žijú. Bežná rodina má cca 7 detí, ktoré sú pre rodičov zdrojom financií. Deťom dajú jesť, ale žiadna starostlivosť ani výchova. Sú to zvieratá.
Milujem ten pohľad keď na stanici v KE chodia malé deti žobrať a ak ich človek nejak hrubo odmietne, tak v lepšom prípade na vás začnú rodičia len kričat.
A pochybujem že by si tým malým hnusným a po riedidle zapáchajúcim smradom niečo dal...
A nemáš pravdu ani v tom, že sa nerozlišujú tzv. slušní rómovia od rómov ktorých som popisoval vyššie...
Keď majú snahu, robotu si nájdu. Ale im sa nechce tvrdo robiť na stavbe... No ale na pozície ekonómov, alebo lekárov by sa museli viac učiť.
Preto hovorím 4/5 z nich sú len lenivé svine hodne na odstrel.
Konečne máme riešenie dufajme že pani Radičova len nekotkodáka a aj znesie nejake to zo slubovaných vajec
-
Scorpion90
King
Pri vsetkej ucte Svizer, ale jeden zazitok z Teba experta na romov neurobi
Keby si bol s nimi v denno dennom kontakte, svoj nazor by si poopravil
PS: Dovolim si tvrdit, ze 99,9% ludi, kt. doslova nenavidia ciganov, nie su rasisti.. nehladia totiz na farbu koze, ale na spravanie sa tejto skupiny obcanov
Keby si bol s nimi v denno dennom kontakte, svoj nazor by si poopravil
PS: Dovolim si tvrdit, ze 99,9% ludi, kt. doslova nenavidia ciganov, nie su rasisti.. nehladia totiz na farbu koze, ale na spravanie sa tejto skupiny obcanov
svizer mozes si vysrat oko
domena je v zahranici a uz vidim ako sa ta leniva zelena krysa snazi zistit nieco o chudakovi davidovi
-
D4vid
Medium Star
Tvoje socálne cítenie je ohromné. Je pekné že sa ten malý chlapec najedol... A je pravdou aj to že za svojich rodičov nemôže. Ale zabúdaš, že za to dieťa su zodpovední rodičia. Sú nezodpovední a ich prioritou je viac tvorba týchto detí, ako ich výchova. A zasa sa dostávame k tomu, že ich treba zavrieť a o deti sa starať inde a za peniaze všetkých. Podľa mňa by bolo najlepšie, ak by sa sociálne dávky dávali len do určitého počtu detí a ak by ich mali viac tak by príspevok dostali až keby si našli nejakú pracu. Či by pre zmenu ČISTILI ulice, alebo niekde na skládke triedili odpad by bolo jedno. Hlavne aby tam bola aspoň nejaká aktivita z ich strany.
Ale zatiaľ tu máme problém ten, že týchto detí stále pribúda.
A tvoje poukazovanie na to ako JA utláčam "menšinu" je úplne zbytočné. Zasa to len odvádza pozornosť od skutočného problému...
Si príkladom každej vlády ktorá poukazuje na to, že to treba riešiť. Ale vždy to skončí pri tom akí sme všetci rasisti. Problém sa zakryje iným problémom. Veď to vyrieši nabudúce niekto iný...
Takto sa problémy neriešia...
// Vitaj v REALITE
Ale zatiaľ tu máme problém ten, že týchto detí stále pribúda.
A tvoje poukazovanie na to ako JA utláčam "menšinu" je úplne zbytočné. Zasa to len odvádza pozornosť od skutočného problému...
Si príkladom každej vlády ktorá poukazuje na to, že to treba riešiť. Ale vždy to skončí pri tom akí sme všetci rasisti. Problém sa zakryje iným problémom. Veď to vyrieši nabudúce niekto iný...
Takto sa problémy neriešia...
// Vitaj v REALITE
-
Fabo
Hardcore addict
Hmm, tak si narazil na jedneho z troch, piatich zobrajucich co aj mal hlad... (a ci len nie preto ze mu rodicia povedali, ze kym nepride domov s 15 evrami ta nedostane najesc)... Skus prist do Kosic, a zbehni kazdy den do Lidlu na stanici a na moldavskej, a Kauflandu na popradskej... A spytaj sa zobrajuceho cigana ci mu mas ist daco kupit... "Joj, mlady panko, ale mne penezi treba...". A pod svetrom sacik s toluenom.
Svizer napísal:Tento prispevok sa ma natolko dotkol, ze cez tyzden, ked sa vratim zo Svajciarska, kontaktujem prislusne organy aj organizaciu Ludia proti rasizmu,aby tvoje prejavy presetrili. Dnes to nestiham a skoro rano odchadzam.
ty asi tiez nebudes uplne v poriadku
Úplne súhlasím s Svitzerom. Tým deťom treba dať šancu. Vonkoncom nemôžu za to ako sú vychovávané a kde sú vychovávané.
Svizer ty si typicky salonny liberal, tipujem podla prejavu dost bohaty clovek, ktory tu vypusta rozumy a mysli si, ako inteligentne posobi. Zialbohu, si iba obycajny debil a to nielen kvoli tejto teme v ktorej sa vyjadrujes.
-
seth82
Darca
Svizer: LOL, aký dojímavý príbeh. Kto môže za to, že to cigánča dopadlo tak, ako dopadlo? Prečo si tam nenašiel siedieť mňa, môjho brata, atď - preto, lebo rodičia nemysleli na chľast, fet, cigarety a odtŕhali si od úst, aby mi umožnili vzdelanie a aj niečo naviac. Ľudia ich nezaradzujú medzi sociálne prípady, zaradili ich tam ich vlastní rodičia. Detské domovy ich naučia, máme tu jeden obrovský, preplnený cigánmi. Treba priznať, že úspechy dosiahnuté boli a je to pozitívne, problém je ten, že máloktorá cigánska rodina je ochotná vzdať sa detí a dať ich do domovov, kvôli tomu, že príde o príjem z dávok na chľast a preto, že nebude mať koho posielať beztrestne kradnúť a oxidovať v obchodoch.
Len sa nepokakaj zo svojej dôležitosti a z parazitov Ľudia Proti Rasizmu. Len aby niekto nedal podnet na ich členov a nedal im preskúmať vlasy z podozrenia prítomnosti THC v organizme. Nemysli si, že si nejaký svetový ľudomil, humanista, zjavne vieš veľké makové o cigánoch a o tom, aký je to živel. Ja žijem v Anglicku (neumývam riady ani nič podobné, aby sme si nedomýšľali), som na Slovensku momentálne na dovolenke a som doma na východe, v mestečku obkľúčenom cigánskymi dedinami a zažívam tu na dennom poriadku problémy s nimi (viď moj príspevok vyššie), je nás tu takých viac, takže sa nesnaž hrať na strašného globetrottera. D4vid má z veľkej časti pravdu - chceš ho zažalovať za tú poslednú vetu? Čo si ty za človeka?
Lilith: daj im šancu - z vlastných prostriedkov a ideí, poprosím, z mojich / našich daní už za posledné roky šlo na nich dosť a žiadna zmena nenastala...
//autoeditácia príspevku (29 Jún 2010, 20:01)
Akurát som si pozrel príspevok zo správ TA3, v ktorom opisujú, aké má plány s cigánmi nová koalícia...Hovorí sa o podmienení sociálnych dávok školskou dochádzkou cigánčat, prípadne aj o špeciálnych platobných kartách, ktoré budú pre nich zavedené, s denným prídelom financií od štátu. Šľak ma však šiel trafiť, keď ukázali cigánku, ktorá povedala, že je to dobrý nápad, ale že sa jej nepáči, ako si "s ňou robia (štát), čo chcú"... No LOL. Tak za naše peniaze, z našich daní a jej je ešte proti srsti, že si s takýmito darovanými peniazmi nemôže robiť, čo chce, kupovať chľast, fet a cigarety. Boha im.
Len sa nepokakaj zo svojej dôležitosti a z parazitov Ľudia Proti Rasizmu. Len aby niekto nedal podnet na ich členov a nedal im preskúmať vlasy z podozrenia prítomnosti THC v organizme. Nemysli si, že si nejaký svetový ľudomil, humanista, zjavne vieš veľké makové o cigánoch a o tom, aký je to živel. Ja žijem v Anglicku (neumývam riady ani nič podobné, aby sme si nedomýšľali), som na Slovensku momentálne na dovolenke a som doma na východe, v mestečku obkľúčenom cigánskymi dedinami a zažívam tu na dennom poriadku problémy s nimi (viď moj príspevok vyššie), je nás tu takých viac, takže sa nesnaž hrať na strašného globetrottera. D4vid má z veľkej časti pravdu - chceš ho zažalovať za tú poslednú vetu? Čo si ty za človeka?
Lilith: daj im šancu - z vlastných prostriedkov a ideí, poprosím, z mojich / našich daní už za posledné roky šlo na nich dosť a žiadna zmena nenastala...
//autoeditácia príspevku (29 Jún 2010, 20:01)
Akurát som si pozrel príspevok zo správ TA3, v ktorom opisujú, aké má plány s cigánmi nová koalícia...Hovorí sa o podmienení sociálnych dávok školskou dochádzkou cigánčat, prípadne aj o špeciálnych platobných kartách, ktoré budú pre nich zavedené, s denným prídelom financií od štátu. Šľak ma však šiel trafiť, keď ukázali cigánku, ktorá povedala, že je to dobrý nápad, ale že sa jej nepáči, ako si "s ňou robia (štát), čo chcú"... No LOL. Tak za naše peniaze, z našich daní a jej je ešte proti srsti, že si s takýmito darovanými peniazmi nemôže robiť, čo chce, kupovať chľast, fet a cigarety. Boha im.
To sa mi ľúbi.Hovorí sa o podmienení sociálnych dávok školskou dochádzkou cigánčat, prípadne aj o špeciálnych platobných kartách, ktoré budú pre nich zavedené, s denným prídelom financií od štátu.
Ak chcú dávky, tak nech decká chodia do školy, takisto by tam mali nejako zakotviť to, aby tie dávky neboli na furt, ale len po ten čas, kým si nájdu robotu.
Takisto by istá časť tých dáviek mala byť vyplácaná tak (vo forme nejakých špec. šekov), aby si zaň mohli kúpiť v obchode len potraviny, žiadny chlasť, fajčivo a isté výdobytky drogeristiky.
Nikde netvrdim a ani som sa nesnazil tvrdit ze som expertom ale treba si polozit ruku na srdce a uprimne sa skusit zamysliet nad tym co tvrdit. Ako aj romovia maju medzi sebou zlych, tak aj biely maju medzi sebou zlych a nemoze sa to hromadne skatulkovat.Je potrebne dat sancu kazdemu jedincovi a nechat im moznost etablovania do spolocnosti, moznost prace, rodiny a slusneho zarobku.Ale co ked pride rom na pohovor a neprejde uz vtedy ked len vojde dverami, pretoze romovi pracu nedaju pretoze maju nazory ako vy - ze je rom a ze musi kradnut. Potom nemaju peniaze a tak vypada aj ich zivot.
Seth bez ohladu na to ci ma David pravdu alebo nie, to co napisal nie je normalne a ked sa vratim zo Svajciarska, tak sa do toho pustim. Pretoze je nepripustne, aby v dnesnej dobe niekto verejne prednasal svoje extremisticky zalozene rasisticke vyroky.
Seth bez ohladu na to ci ma David pravdu alebo nie, to co napisal nie je normalne a ked sa vratim zo Svajciarska, tak sa do toho pustim. Pretoze je nepripustne, aby v dnesnej dobe niekto verejne prednasal svoje extremisticky zalozene rasisticke vyroky.
sanci maju oni sa nechytaju.a ty chces zakazat niekomu prezentovat svoj nazor?aby si nenarazil