Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa seth82 »

Svizer: v tejto diskusii sme už milión krát vysvetľovali, že ak sa bavíme o cigánoch a ak na nich kydáme, nekydáme na tých, ktorí žijú vzorne a nepáchajú zločiny, ale na tých, ktorí zneužívajú systém a ročne okrádajú štát o miliardy. Porovnal by som to k tvrdeniu "tráva je zelená", v ktorého prípade by sa z miliardy stebiel na lúke mohla prostestne ozvať tá menšina, ktorá je inej farby - ja som to, že je zelená, nechcel aplikovať na tie hnedé a iné steblá, tie sú v tom nevinne, snažil som sa iba vysloviť všeobecne zaužívaný fakt.

O šanciach pre cigánov sme tu preložili už tisícky viet, myslím, že každý normálny jedinec spomedzi nás by istotne rád pomohol cigánovi, ktorý sa snaží zaradiť do spoločnosti a z toho, čo vidím v mojom okolí, možem povedať, že je to pravda. Nie je dôvod, aby na takéhoto snaživca niekto kydal, odpor voči cigánom nie je u nás na základe farby pleti, ale na základe k ich spôsobu života a na základe toho, ako nás vyciciavajú. O tom, že to tak funguje pri prijímaní cigánov, sa príď presvedčiť na mestský úrad sám sem na východ - ty by si zamestnal do kancelárie cigána, ktorý smrdí, nemá základné hygienické návyky, nevie počítať a čítať? Videl si ty niekedy, ako "pracuje" väčšina cigánov, ktorá je zamestnaná na VPP? Opierajú sa o lopaty, alebo pofajčievajú pod stromom, makať začnú iba vtedy, ak sa objaví niekto z vedenia a potom nastavujú ruky a plačú, že pláca je malá. IMHO, tvoje predstavy o našom "rasizme" sú presne tak deformované ako tie u feťákov z ĽPR - napíšem to ešte raz, nemáme radí cígánov nie preto, lebo majú inú farbu pleti, ale preto, čo pre nich musíme my robiť, čo musíme kvôli nim trpieť a ako oni všetko aj vďaka organizáciám ako ĽPR a liberálnym osobám ako ty, využívajú. NIekto ich naučil magické slovíčko rasizmus a už ich ani nik nemôže dôkladne sledovať v obchode, pretože hoci je jasné, že budú kradnúť, inheď začnú niečo vrieskať o rasizme. Gratulujem, ak ti ide iba o toto, to už takí ako ty dosiahli.

Ak je to neprípustné, čo napísal David - dám ti sem video z Youtube, kde cigán hovorí o gadžoch, aby na nich pracovali a o hlúpych gadžoch - dáš aj na neho podnet na príslušné orgány, alebo na ĽPR? Lebo to je tiež rasizmus, proti nám, bielym. Alebo nie? Cigáni môžu všetko? Ja ti to napíšem takto - ak by náhodou ĽPR takýto podnet dostala, zmietla by ho zo stola, pretože je to jednostranne orientovaná organizácia, ktorá si svoju popularitu zakladá iba na obrane cigánov, nie však na akceptovaní faktu, že u nás existuje pozitívna diskriminácia, v ktorej má menšina väčšie práva ako väčšina...
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Svizer: Prečo ich škatuľkujeme? My? Nie je to naopak... Oni sa škatuľkujú? Videl si niekedy osadu "bielych"? Načierno sa pripoja na elektrinu... Stavajú bez stavebného povolenia na cudzom pozemku... Robia si čo chcú... Všimni si, že ak sú nejaké menšie, alebo aj vačšie stavby rómovia tam pracujú... Ak prídu a vyzerajú ako ľudia a majú nejakú prax, robotu dostanú... Ale zato mnoho, hlavne starších, rómov nevedia ani písať ani čítať... No akú by si im dal robotu? Už je ich pomenej... Ale stále sú...
V dnešnej dobe majú problém sa zamestnať "biely" ktorí majú ukončenú minimálne strednú školu... A čo s tými, čiernymi ktorí nedokončili, alebo sa im to zo sťastím podarilo a majú ukončenú ZŠ? Asi majú menšie šance... Zasa ich máme uprednostňovať? Preber sa... Otvor oči... Rob so sebou niečo...

Vyrastal som na dedine... Keď som začal chodiť na ZŠ, tak sme prišli do KE...
Takže viem ako rómovia žijú... Špina, smrad, stavby na čierno... Dokonca si pamatám, ako mi ukradli moje autíčko ktoré som nechal v noci na dvore... Ešte aj hračky som si musel skrývať... Vtedy ma to strašne hnevalo :)
Boli ale aj takí ktorí nám chodili pomáhať... Keď niečo bolo treba vykopať, prípadne keď sme opravovali plot... Konkrétne si pamatám jedneho... Celkom slušný... Akurát po čase si postavil "dom" v tej osade... Oženil sa... Už ma 3 deti... Nemá robotu... A myslím že je momentálne v base... Možno ho už pustili...
Takže viem ako to tam funguje... Vedel by som o tom veľa písať...

Ja nie som rasista... Nemám nič proti "čiernym"... Ale nemám rád tých ktorí robia to čo robia... Nie všetci sú takí... Ale 80% áno...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Svizer si velmi, vemi naivny a dovolim si tvrdit, ze nemas paru o com pises :)

Nie ze by som ti prial nieco zle, to nikomu, ale take par stretnuti vecer po zotmeni s nasimi aj tak uz tmavsimi spoluobcanmi, ci nebodaj navsteva ich "hniezda" by ti otvorili oci a stiahli jeden otvor

PS: Celkom sa tesim, ze to posunies dalej. Lebo na 99,9% budes za idiota nielen na policii, ale aj v Ludoch proti rasizmu a spol. Takze GL
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Väčšina ľudí, čo tu píše má skúsenosti z východoslovenským cigánmi z tých ghiet, čiže je jasné, aké budú pocity.

Ale existujú aj normálni cigáni, ja som napríklad prednedávnom presťahoval na dedinu a je tu cigánov viac než dosť, a absolútne žiadne problémy.
Takisto ešte keď som býval v meste, tak som mal vo vchode dokonca 2 cigánske rodiny, a žiadne problémy.
Cigáni mi napríklad často zastavujú, keď niekedy stopujeme s frajerkou, nemajú problém (viackrát overené, vždy keď išiel cigán, zastavil).

Vo fabrike, kde teraz robím, je dosť cigánov, často vídam cigánov aj makať na stavbách či výkopových prácach. V tom druhom prípade ide vlastne len o cigánov.

Jednoducho, každý hodnotí podľa svojich skúseností, ja chápem tých, ktorí majú skúseností s tými asociálmi z tých smetiskových dedín, ale nie všetci sú takí.

Ak v tejto otázke hrá veľkú úlohu sociálne zázemie, čiže nejde o to, či je daný človek cigán, černoch alebo eskimák, dôležité je to sociálne zázemie.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

v ktorej dedine to je?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Jj presne...cigani zastavia dost casto ked clovek stopuje...skor stopnete cigana ako bieleho. Je to celkom zaujimave :)
hughito
Redeemer
Redeemer

To ťa nemusí zaujímať, ale napíšem, že jedná sa o západné slovensko.

Keď sa povie slovo cigán, každý si hneď predstaví slumové osady alebo Luník IX, čo je celkom iluzórna predstava, nehnevajte sa. :wink:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Ale existujú aj normálni cigáni, ja som napríklad prednedávnom presťahoval na dedinu a je tu cigánov viac než dosť, a absolútne žiadne problémy.
Takisto ešte keď som býval v meste, tak som mal vo vchode dokonca 2 cigánske rodiny, a žiadne problémy.
Cigáni mi napríklad často zastavujú, keď niekedy stopujeme s frajerkou, nemajú problém (viackrát overené, vždy keď išiel cigán, zastavil).
Tieto neustale opakovane reci tu snad uz ani nikoho nezaujimaju :roll:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Tieto tvoje bezpredmetne prispevky v kazdej teme tak isto nikoho nezaujimaju, a stale ich tu pises... :sneaky:
hughito
Redeemer
Redeemer

Tieto neustale opakovane reci tu snad uz ani nikoho nezaujimaju
A koho zaujíma čítať stále to isté dookola v tejto téme o tých zlých cigánoch ? Ja tu opisujem moje prežité skutočnosti, veľa ľudí cigána poriadne ani nevidela a vykrikujú najviac, lebo si večer pozreli správy.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Páni, nechcem byť nepríjemný, ale v tomto musím súhlasiť s kalim. Pretože o tom sme sa tu už jeden čas bavili, my všetci vieme, že sú aj cigáni, ktorí sú prispôsobení, ale nebudeme predsa kydať na nich, ale na 95 percent ich súkmeňovcov, ktorí nám spoločne s istými politikmi ruinujú krajinu...A ešte odporúčam prečítať si môj predchádzajúci príspevok, tam je to celkom dobre vysvetlené, si myslím...
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

hughito napísal:To ťa nemusí zaujímať, ale napíšem, že jedná sa o západné slovensko.

Keď sa povie slovo cigán, každý si hneď predstaví slumové osady alebo Luník IX, čo je celkom iluzórna predstava, nehnevajte sa. :wink:
tak tam je najznamejsia dedina Plavecky stvrtok
hughito
Redeemer
Redeemer

seth82 napísal:Páni, nechcem byť nepríjemný, ale v tomto musím súhlasiť s kalim. Pretože o tom sme sa tu už jeden čas bavili, my všetci vieme, že sú aj cigáni, ktorí sú prispôsobení, ale nebudeme predsa kydať na nich, ale na 95 percent ich súkmeňovcov, ktorí nám spoločne s istými politikmi ruinujú krajinu...A ešte odporúčam prečítať si môj predchádzajúci príspevok, tam je to celkom dobre vysvetlené, si myslím...
Ja sa tu snažím napísať len toľko, že ku každému jednotlivcovi treba pristupovať individuálne, takisto ho aj individuálne hodnotiť a nepozerať pri tom na farbu pokožky, čo sa tu často nedeje.
Môžte si to tu písať koľko chcete, že hovoríte len o tých x %, pravdou zostáva, že ak zbadáte cigána na ulici, hneď vám do hlavy naskáču všetky možné predsudky.

Ja tu za seba môžem napísať, že keby som vôbec nesledoval správy a vôbec nevedel o cigánskom probléme hlavne na východe Slovenska a mal hodnotiť toto etnikum len podľa toho, čo som sám zažil a videl , ani vo sne by mi nenapadlo, že by mal byť nejaký cigán "zlý". A to opakujem, s cigánmi som v kontakte denne!, denne ich stretávam, aj v noci, aj sám a bla bla.

Týmto samozrejme netvrdím, že ostatní nemôžu mať oné skúsenosti, ktoré absolútne rešpektujem, ale paušalizovanie je zlé.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:ale paušalizovanie je zlé.
Zle pre nich dobre pre nas.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Kali chod si zase oholit hlavu, uz ti to odrasta...

Ja este dodam, ze mam aj zle skusenosti s romami, ale asi v takej miere ako aj s bielimi...ked som prvykrat pracoval ako 14 ci 15 rocny zasran, pracovali so mnouaj banda romou, ktory boli neskutocny pohodaci, usilovni, robili co sa im povedalo, vazili si robotu, ked som ich poprosil ci mi nepomozu, hned prisli a pomohli mi, debata s nimi bola inteligentnejsia ako s niektorymi 'bielimi' z tohto fora. Skuste neskatulkovat...obcas hladajte chybu aj v sebe...
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja nebudem žiadnu chybu hľadať v sebe. Zopakujem po miliónty krát - ak píšeme negatívne, píšeme o cigánoch - flákačoch a zlodejoch. Ak stretnem nejakého poctivého, istotne k nemu nepristupujem s rovnakým prístupom, robím rozdiely. Ja som žiadne chyby nespravil a nespôsobil som, že kradnú, žijú ako zver a že sa im nechce pracovať. Nebudem v každom mojom príspevku písať formálnu vetu "ale sú aj poctiví", pretože aj tak všetci vieme, o kom konkrétne sa tu bavíme. A verte tomu, že ak na ulici je poctivý cigán, je to VIDNO a je to POČUŤ - takže nie je šanca, aby mi do hlavy naskákali "kadejaké myšlienky" a verím, že dosť ľudí je dostatočne inteligentných na to, aby nereagovali animálne, ale ľudsky. Takže prestaňte mi tu tvrdiť, že viete, čo mi prelieta mysľou v prípade stretu s cigánmi - to potom v Anglicku musím mať takéto myšlienky prakticky vždy, veď je tam kopa černochov a pakistáncov, alebo nie?
Svizer
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Svizer »

Budem reagovat na celu stranu co sa tu popisalo za posledny tyzden.

Prilis skatulkujete a hadzete vsetkych romov do jedneho vreca.Pan Hughito tu dobre pise o tom a hned ho mate za toho zle,lebo si dovolil zastat sa romov.Ved su to normalni ludia z nasej spolocnosti ktorych rasisti odsuvaju mimo spolocenstva a snazia sa proti nim stale si nieco najst aj ked im nic nespravili.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

ty nazyvas tych degenerov z osady normalnymi?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Svizer: asi si si neprečítal moje príspevky a ak áno, odporúčam ti ich prečítať si ich znova a pozorne. Nik z nás tu nie je rasista, nepovažujem sa taktiež za rasistu, ale jednoducho moje skúsenosti s cigánmi sú na 99 percent negatívne a zažívam to kontinuálne aj teraz, počas svojej dovolenky na Slovensku. Takže je mi v podstate jedno, ako tu každý s mávnutím ruky odpratáva negatívne skúsenosti ľudí, ktorí s cigánskym elementom každodenne prichádzajú do styku (nie na obrázku, nie v televíznych novinách, ale v obchodoch, v lekárniach, na úradoch, na ulici, parkoviskách, stravovacích zariadeniach), ale či sa vám to už páči, alebo nie, naše životy sú ich vyčíňaním tak ovplyvňované, že by ste sa nášmu negatívnemu pohľadu na vec nemali čudovať. A ak sa čudujete, tak by ste ho minimálne nemuseli tak veľkolepo, veľkohubo, samoľúbo a ultra-liberálne odsudzovať iba kvôli tomu, lebo vám ešte neukradli úrodu, na ktorej ste krvopotne pracovali, nezapichli vám člena vašej rodiny tupým nožom, nepredbiehajú sa každodenne v obchodoch, necestujete s nimi vo vďaka nim zasmradených autobusoch, atď, atď...Verím, že zopár mesiacov tunajšieho života by vám názor poriadne zmenilo (tak, ako sa to stalo u mojich kamošov zo západu).
Napísať odpoveď