Poprava

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Poprava

Príspevok od používateľa begbeee »

Človek je tvor vynaliezavý, ale svoju inteligenciu často v priebehu stáročí obracal iným smerom.
A tak tu máme celkom slušnú znôšku druhov popravy.

Mňa najviac "fascinoval" tzv. Brazen Bull - socha býka v životnej veľkosti z plechu, kde zatvorili nešťastníka a potom býka rozpálili do biela. V býkovom krku a hlave bol systém trúbiek, ktorý jačanie odsúdeného premenil na rev býka.

Rimania mali napríklad doštípanie včelami na smrť alebo použitie lisu, ktorý človeka zdrvil pekne od nôh až po hlavu a bol vytvorený tak, že zatiaľčo hlava dokázala tlak znášať najdlhšie takže ste si užívali pokiaľ vám vnútornosti vytekali von ako stlačená paradajka...

Keď si niečo o tom prečítam vždy mám zimomriavky na tele aké kruté a dlhé spôsoby popravy bol človek schopný vymyslieť a vždy si zároveň aj pomyslím, že hoci čo ako strašné boli ostatné spôsoby vždy by som si ich vybral radšej ako upiecť sa zaživa v plechovom býkovi...
PsychoS
Professional
Professional

Re: Poprava

Príspevok od používateľa PsychoS »

Ja som zas videl (sice nie popravu ale) trest ze desat na prdel. Ale to boli take rany. Rit mal ako safaltky. Tak mesiac si nesadol. A co sa tyka popravy tak celkom ma fascinovala jedna. Priviazali ruky nohy o kone. (zvlast ruky, zvlast nohy) potom pohnali kone a hriesnika to asi rozdrapilo.
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Alebo napríklad
Z Číny prichádzali správy od misionárov a cestovateľov o pomalej, ale bolestivej poprave bambusom, keď človeka zavesia nad rýchlo rastúcu rastlinu, ktorá si sama prerazí cestu cez telo. Na podobnom princípe fungovala aj klietka s krysou, ktorá mala iba jedny dvierka – na bruchu nešťastníka, cez ktorého sa vyhladované zviera
prehrýzlo na slobodu...
alebo
Strašnou smrťou zomrel Juraj Dóža, vodca povstania poddaných zo Sedmohradska. Popravili ho v roku 1514 v Temešvári tak, že ho posadili na rozžeravený železný trón, na hlavu mu dali rozžeravenú korunu a jeho verných bojovníkov prinútili, aby mu zaživa kliešťami a zubami trhali z tela mäso
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No toto tiež som našiel aj na youtube to je v inej verzii - natiahnuté 2 stromky, ktoré by po uvoľnení mali človeka roztrhnúť na dvoje.
Nereálne a asi aj tie kone - štvrtenie - odtrhne to končatiny, ale torzo tela ostáva celé. Samozrejme človek umiera do 5 minút na masívnu stratu krvi.
Momo46
Professional
Professional

Inak tu je celá článok . Má dve časti
http://zivot.lesk.cas.sk/clanok/4787/tr ... -cast.html
http://zivot.lesk.cas.sk/clanok/4735/tr ... -cast.html

S tým Bambusom nám to hovorila sprievodkyňa v arboréte , tým že tak rýchlo rástol tak sa predral obeťou ktorá bola tesne priviazaná ku stromu
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Pokiaľ viem tak krysa nebola ani tak vyhladovaná ako tuším, že jej pomaly ohrievali tú klietku alebo čo to bolo...

Taktiež by som sa asi variť nechcel...

"Vojvoda Vazul, považovaný za ctiteľa pohanských zvykov, sa zúčastnil konšpirácie s cieľom zabiť kráľa, ale atentát nevyšiel a vojvodovi vyškriabali oči, do uší naliali roztavené olovo a jeho troch synov vyhnali do exilu."
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

ako tak čítam zisťujem, že poprava zasrelením je doslova "vykúpenie"

ešte ste nepomenuli ukameňovanie. :nono:
Momo46
Professional
Professional

To je kruté že ich vyhnal do exilu :D
Neviem ako to je z tou myšou no obidva spôsoby vyzerajú účinne
PsychoS
Professional
Professional

ucinne to ano. potrapit a zabit. ked citam niektore tie prispevky tak sa mi rit stahuje. Celkom dobra tema.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

narazanie na kol musel byt tiez kvalitny humus. preslavil sa nim Vlad Tepes, zvany aj Dracul(a), ktory po vyhranej bitke nad Turkami nechal svojich zajatych nepritelov narazit na koly...

samozrejme upalovanie, stahovanie z koze, ci ukrizovanie mozu byt otrasne... z nich asi upalenie pirde "najhumannejsie" pre obet, kedze je je vysoka sanca, ze skor ako by zomrela od bolesti pridusi sa dymom...
no a potom snad ukrizovanie, kedze by bolo asi "znesitelnejsie" zomriet na vycerpanie zo snahy drzat telo vo vystretej polohe ako zomriet od bolesti po stiahnuti koze...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:narazanie na kol musel byt tiez kvalitny humus. preslavil sa nim Vlad Tepes, zvany aj Dracul(a), ktory po vyhranej bitke nad Turkami nechal svojich zajatych nepritelov narazit na koly...

samozrejme upalovanie, stahovanie z koze, ci ukrizovanie mozu byt otrasne... z nich asi upalenie pirde "najhumannejsie" pre obet, kedze je je vysoka sanca, ze skor ako by zomrela od bolesti pridusi sa dymom...
no a potom snad ukrizovanie, kedze by bolo asi "znesitelnejsie" zomriet na vycerpanie zo snahy drzat telo vo vystretej polohe ako zomriet od bolesti po stiahnuti koze...
Všetko záleží aj od zručnosti kata... Je rozdiel naraziť na kôl a naraziť na kôl. Dá sa to spraviť tak, že človek bude skapínať dni, dá sa to spraviť tak, že hodiny a dá sa to spraviť aj tak, že skoná hneď. Veľa záleží akým smerom a ako hlboko je vedený kôl.

Takisto upálenie. Veľa som browsoval, to, že človek skôr umrie na udusenie je mýtus, resp. stávalo sa to pri slabom katovi.
BTW: pamatá si niekto film Silent Hill? ;-)

Pri ukrižovaní človek zomiera buď na vyčerpanie alebo udusenie. Taktiež záleží, v akej polohe je ukrižovaný.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Teraz ma napadol ešte spôsob, ktorým si vybavovali účty vo vojnách v Afrike a teraz sa používa v Pakistane.
Pneumatiku naplnia horľavými látkami, zavesia na krk obeti a zapália. Obeť po poprave vyzerá ako beztvará hmota...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

kruta poprava je aj ked vas zviazaneho nechali zozrat mravcom ( Perzia )

pocul som, ze sa tak trestalo aj vo Vietname - do suda, v ktorom je mravenisko, mravce dotycneho nezrali " pekne zvrchu " ale telesnymi otvormi vliezli dnu a rozozrali ho zvnutra
( ale to som len pocul, netvrdim, ze je to pravda )
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Na wikipedii som sa dokonca docital, ze jednym sposobom popravy bolo rozdupanie slonom.
PsychoS
Professional
Professional

No ak dupol dobre tak to mohlo byt rychle.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

axXis napísal:kruta poprava je aj ked vas zviazaneho nechali zozrat mravcom ( Perzia )

pocul som, ze sa tak trestalo aj vo Vietname - do suda, v ktorom je mravenisko, mravce dotycneho nezrali " pekne zvrchu " ale telesnymi otvormi vliezli dnu a rozozrali ho zvnutra
( ale to som len pocul, netvrdim, ze je to pravda )
Hm, skôr ako by ťa zožrali tak by si sa asi zadusil, nie?

Poprava slonom je zaujímavá, ale v porovnaní s niektorými vyššie spomenutými mi príde viac ako humánna.
Všade, kde asistuje oheň je to ťažké, pretože človek všetko cíti až pokiaľ mu nezhoria aj nervy, resp neupadne do šoku či bezvedomia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Lahôdky:
Prílohy
Kópia – DSCF3149.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

toto sa bude citat nechutne, ale: je niekde zachovany popis ako stahovalo z koze? lebo si to dost dobre neviem predstavit...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:toto sa bude citat nechutne, ale: je niekde zachovany popis ako stahovalo z koze? lebo si to dost dobre neviem predstavit...
In one version of the Flaying Torture, the victim's arms were tied to a pole above his head while his feet were tied below. His body was now completely exposed and the torturer, with the help of a small knife, peeled off the victim's skin slowly. In most cases, the torturer peeled off his facial skin first, slowly working his way down to the victim's feet. Most victims died before the torturer even reached their waist.

In another version, the victim was exposed to the Sun until his skin reddened. This was followed by the torturer peeling off his flesh with the same method described above.

In yet another version, the victim was submerged into boiling water and was taken out after a few minutes. He was slowly flayed.

Tak poslednú metódu by som nechcel zažiť...

btw... tu je tá metóda s tou pneumatikou okolo krku... však stačí si naťukať "necklacing"
//kinjeril: Obrazok zmazany.
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Dosť hnusné musí byť aj ten spôsob čo postol hughito,špiralovité šróby pod nechty a tak až do kosti.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

redliner napísal:Dosť hnusné musí byť aj ten spôsob čo postol hughito,špiralovité šróby pod nechty a tak až do kosti.
No ale to ťa nezabije...
Brazen Bull
Napísať odpoveď