Voľby 2010

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

Hlasovanie ukončené 12 jún 2010, 22:08

KDH
9
4%
ĽS-HZDS
3
1%
Most-Híd
13
5%
SaS
100
39%
SDKÚ-DS
43
17%
SNS
4
2%
Smer-SD
20
8%
SMK-MKP
1
0%
Inú
33
13%
Nepôjdem voliť
28
11%

Celkom hlasov: 254

Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Voľby 2010

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ivan, tak mi teda vysvetli, na čo tu mám/môžem byť hrdý? Nech sa na našu krajinu pozriem z akéhokoľvek pohľadu, nech si vezmem na paškál politiku, vedu a vzdelanosť, celistvosť územia, národnú hrdosť (neskloníme hlavu pred agresorom/režimom)...nič pozitívne v tom nenachádzam! Ešte tá príroda je tu úžasná, ako tak divoké lesy a príroda pomerne málo zdevastovaná. Zatiaľ. Takže ešte raz: na čo tu môžem/mám byť hrdý?

súhlasím s futbalovými/športovými hejslovákmi - sú to cvičené opice, ktoré na povel zdvihnú vlajku a tešia sa z úspechu skupiny ľudí, o ktorých ako je rok dlhý ani pohľadom nezavadia. Čistý fail.

No pokiaľ niekto začne na fóra vypisovať hlášky ako "kto nemyslí pronárodne, podieľa sa na likvidácii našej spoločnosti" - parafráza tak patrí tiež do kategórie hejslovákov na úrovni prepitého Janka Slotu. Som rád, že robíš v Matici (dúfam, že už nie je tak prepojená na HZDS ako kedysi), že sa snažíš povzdnieš národné povedomie. No nerob to takou cestou, ako to robíš na fóre, pretože tá je len a len kontraproduktívna. :)

nepoznám ťa osobne a svoj názor na teba si robím na základe tvojich príspevkov tu na fóre - spôsob prejavu, miera agresivity, argumentácia, kultúra vyjadrovania...to všetko viac či menej ovplyvňuje aký obraz si o nás užívatelia fóra vytvárajú.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

IvanSk napísal:(...) zahraničný investor, ktorý tu neplatí dane a ešte dostáva od štátu financie jedinou spásou pre Slovensko. Ako môže ybť niečo tkaé prínosom, zobuď sa. To ti snáď nezje ani priemerný ekonóm.
predstav si, ze pre stat je vyhodnejsie mierne "dotovat" firmu ako platit ludom socialne, zdravotne a podporu
okrem toho zamestnanci odvadzaju statu zo mzdy dane a DPH

stat je z toho stale v pluse, pan ekonom, dobru chut
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

IvanSK: SHO, to je to, čo je prepojené s prop a podobne? Čo sa týka tých teórií, je to hádam jasné, o čom sa tu všetci už celkom dlhú dobu bavíme. Ak niekto verí, že tu prebieha celosvetová konšpirácia proti Slovensku a že zahraniční investori, firmy a záujmové skupiny chcú obmedziť, zrušiť suverenitu našej krajiny, tak to je už pokročilý stihomam vhodný na tabletky.

Zároveň ma uráža niekoho zmýšľanie, že som iba na jedno použitie a podobné sprostosti. Každý je strojcom svojho šťastia a pokiaľ sa ty tak cítiš, prosím nešír svoje negatívne pocity na iných a ani na nás neaplikuj akýsi divný systém, ktorého sa asi cítiš súčasťou...

Pýtal som sa, aký je Sorošov zámer SO MNOU, nie Sorošov zámer (čo je zasa ďalšia s konšpirácií, že chce ovládnuť celý vesmír a samozrejme vy to jednoznačne viete) ako taký. Nemáš chuť po finančných prostriedkoch? Ak nemáš, alebo ak sa ti takéto chúťky nepáčia, prečo cítiš potrebu ich komentovať a kritizovať ich? Mne je tiež jedno, aké má Soroš zámery, pretože si myslím (na rozdiel od tvojho stopercentného VEDENIA), že sa môže na celé malé Slovensko vykašľať a majetkov a moci má už dosť...Ja sa necítim tak, že podporujem svojim majetkom nejakého Soroša, ak sa tak cítiš ty, tvoj problém, ale nesnaž sa mi nanútiť ten istý pocit, pretože ja v také pocity neverím.

Máš nejaké riešenie proti odpredávaniu energie, pôdy, alebo tak? Ak sa ti nepáči, nakúp pôdu v zahraničí, veď tým pádom narušíš štátnu integritu inej krajiny. Máš nejaké riešenie, ktoré by bolo ekonomicky realizovateľné tak, aby všetko patrilo Slovákom? Máme na to? Kritizuješ daňové prázdniny strategických investorov - vymysli iný systém, ako by si ich sem nalákal, možno dostaneš Nobelovu cenu. Všetko si to predstavuješ ako Hurvínek válku - existujeme už dosť dlho na to, aby sa takéto veci realizovali, vo vláde boli rôzne politické subjekty, ani jeden z nich to nedokázal, dokážeš to ty? Nik Slovenským firmám nebráni, aby vyvážali. Tu ide o konkurencieschopnosť, ktorá jej chýba a mentalita Slovákov, ktorí chcú zbohatnúť za pár dní a nemyslia na biznis. To isté platí o našich politikoch, teda aspoň platilo doteraz (a pochybujem, že sa to nejako radikálne zmení, pokiaľ sa niečo extrémne nestane).

Ešte raz a znova - necítim sa ako hlupák, ktorý podporuje Sorošové plány v skupovaní Slovenska, pretože ja v takéto sprostosti neverím. Takže mi tu napíš, že ako podporujem Soroša (hlod "tým že tu píšeš, čo tu píšeš, podporuješ Soroša" na mňa neplatí, chcem niečo konkrétne). Ak v tieto všetky veci veríš a cítiš sa ohrozený, staň sa takým ako on a prekaz mu jeho zámery. LOL na predávaní pozemkov ľuďom do zahraničia - funguje to takto na celom svete, ak ti to spôsobuje traumy, become an hero.

Ešte k tým bodom pre Stoporka:
1. Môže Slovensko prežiť bez zahraničného investora? Máš na to nejaký špeciálny plán?
2. Nik tu netvrdil (teda aspoň ja nie), že Dzurindova vláda (ktorá nie je Dzurindova) bude lepšia, poväčšina ľudí tu iba konštatuje, že ako sa kradlo za Fica, tak sa nekradlo ešte nikdy.
3. Ideu multi-kulti tu tuším ani nik v celej diskusii nespomínal a keďže už roky bývam v krajine multi-kulti a stále žijem, asi to nie je smrteľné.
4. Nik nepísal, že Soroš vlastní na Slovensku médiá, tvrdíš to ty a tebe podobní. Ak sa ti to nepáči, sprav hladovku.
5. Nik nepísal, že ostatné médiá nie sú zaujaté, to skôr ty (a tebe podobní) tvrdíš, že všetko to, čo čítame my, nás spracuváva a vymýva a že máme malý / obmedzený rozhľad, lebo neuznávame prop a podobné sprostosti.
6. V prípade SAS znovu znieš ako zaseknutá MP3 - nič iné ťa nenapadá, iba typická demagogická riekanka Homosexuáli+Tráva - ak si si nevšimol, ani jeden z týchto bodov im neprešiel a IMHO - ak chcú teplí medzi sebou šíriť pohlavné choroby, nech si šíria. Je len zaujímavé, že ty už teraz na sto percent vieš, že čo bude SAS robiť, ako bude fungovať a ako dopadne.
7. SMER zadlžoval Slovensko bez ohľadu na krízu, ktorú do ohľadu brať mal. ROFL, že nedokážeme zdôvodniť - a všetky tie zmluvy, netransparentné tendre, to boli iba výmysly médií? Samozrejme, lebo neinformovali pozitívne, že? MILIARDY šli dolu grúňom a pokiaľ sa toto snažíš popierať, tak to tu nie sme sami s obmedzeným názorom...Nie som fanúšikom Dzurindu a jeho vlády pred Ficom, ale Ficova vláda jednoznačne tak svätá nebola a nebolo to krízou...

Tých ďalších sedem bodov je demagógiou a výsledkom tvojej bujnej fantázie. Ty si nám nijako nedokázal, že prop nie je účelový. Tak isto, ako si nepodložil nič iné, iba hlúposťami podobného razenia ako prop. Netrep blbosti o Sulíkovom rebríčku, nik sa tu ním neoháňal, ak áno, kde? Všetko, čo píšeš ty, je zavádzanie, nik tu necitoval Slaya a nik nezavádzal "užívateľov Hojka" (LOL, toto mi pripomína Fica s jeho "zavádzate občanov").

Kritizuješ tu suché preberanie nápadov, dotiahol si tu už nejakú investíciu, alebo niečo iné, čo by podporilo realizovateľnosť tvojej idey? AKO to chceš zrealizovať? Diskusiami o Štúrovi a Matejovi Belovi? Iba kritizuješ, pľuješ oheň, ale nič konkrétne a hlavne nič realizovateľné a trvalé, prečo sa o niečo konkrétne nepričiníš, prečo nenapravíš systém podľa svojich predstáv?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Stoporko napísal:Ivan, tak mi teda vysvetli, na čo tu mám/môžem byť hrdý? Nech sa na našu krajinu pozriem z akéhokoľvek pohľadu, nech si vezmem na paškál politiku, vedu a vzdelanosť, celistvosť územia, národnú hrdosť (neskloníme hlavu pred agresorom/režimom)...nič pozitívne v tom nenachádzam! Ešte tá príroda je tu úžasná, ako tak divoké lesy a príroda pomerne málo zdevastovaná. Zatiaľ. Takže ešte raz: na čo tu môžem/mám byť hrdý?

súhlasím s futbalovými/športovými hejslovákmi - sú to cvičené opice, ktoré na povel zdvihnú vlajku a tešia sa z úspechu skupiny ľudí, o ktorých ako je rok dlhý ani pohľadom nezavadia. Čistý fail.

No pokiaľ niekto začne na fóra vypisovať hlášky ako "kto nemyslí pronárodne, podieľa sa na likvidácii našej spoločnosti" - parafráza tak patrí tiež do kategórie hejslovákov na úrovni prepitého Janka Slotu. Som rád, že robíš v Matici (dúfam, že už nie je tak prepojená na HZDS ako kedysi), že sa snažíš povzdnieš národné povedomie. No nerob to takou cestou, ako to robíš na fóre, pretože tá je len a len kontraproduktívna. :)

nepoznám ťa osobne a svoj názor na teba si robím na základe tvojich príspevkov tu na fóre - spôsob prejavu, miera agresivity, argumentácia, kultúra vyjadrovania...to všetko viac či menej ovplyvňuje aký obraz si o nás užívatelia fóra vytvárajú.
Vieš miera agresivity je tiež dobrý ukazovateľ, ak je niekto skutočne rozčúlený nad tým čo sa deje v jeho krajine myslím si že mu nie je všetko jedno. Iba človek ľahostajný a zmierený s neduhmi alebo agent zradca nie je v dnešnej dobe agresívny. Mňa v túto chvíľu dokáže vytáčať skutočne množstvo vecí, vytáčajú ma preto lebo mi záleží na tom aby Slovensko išlo vlastnou cestou, cestou ktorá zaručí tomuto národu prežitie, stabilitu, slobodu a slušnú prácu. Jediná cesta ktorá to zaručuje nie je určite cestou spoliehania sa na iných, že nás zachránia. Jediná cesta je využiť potenciál Slovákov, ktorí sú tu a aj tých ktorí sú v zahraničí a ešte nezanevreli na Slovensko. Veď predsa nie sme sprostý národ. To naozaj sa vždy musíme podceňovať aby prišiel niekto kto nám ukáže, že to dokážeme aj sami ? Doteraz sme to sami dokázali a to bolo Slovensko plné bedače a sedliakov, čo nemali vysoké školy. A paradoxne dnes je stav ešte horší ako voľakedy. Keď tu máme inteligenciu, tá národné opomína, respektíve jej nie je daný priestor. A toto chcem ja zmeniť. Chcem aby šancu dostala slovenská inteligencia s kúskom národného citu, nie aby nám vládli platení panáčikovia a bývalé kádre, ktoré sa neustále na niečo vyhovárajú. Som presvedčený, že slovenská inteligencia je schopná vyriešiť mnoho problémov ale nedostáva priestor. Nuž ak slovenská inteligencia nedokáže riešiť problémy ani sa s nimi pasovať ale len prijímať pasívnu pomoc z vonku potom je nám na nič.

A na čo máš byť hrdý? V prvom rade mi postačí ak budeš hrdý na samého seba a to čo si dosiahol. Dosiahol si to vlastným pričinením a snahou ale dosiahol si to aj ako Slovák. Prečo by si mal byť hrdý na tzv. Slovákov - celebrity v telke alebo politikov či skorumpovaných úradníkov alebo nejakých opičiakov, ktorí si na seba pripnú dvojkríž a myslia si, že sú niečo extra?
Čo ak ty máš ísť príkladom? Čo ak práve tvoja snaha bude príkladom pre budúce generácie? Možno že ďalšie generácie si budú vravieť o tebe a nie o Mečiarovi, Ficovi ani Radičovej. A k tomu nepotrebuješ nič zvláštne, ani dvojkríž, ani pomaľovanú hlavu, len svoj rozum a trochu toho altruizmu či odhodlania využiť svoje schopnosti aj pre iných, nielen na svoj prospech.
Prototyp "najväčšieho Slováka" neexistuje.

Na mne absolútne nezáleží. Ja nikoho nepresviedčam, len píšem čo si myslím a to je rozdiel. Keby som chcel presviedčať budem sa líškať a nikdy sa nevytočím tak ako to robia politici. Ja politikom nie som.

Matica Slovenská je sama o sebe na zlej ceste. Zlé je aj jej financovanie. Je takpovediac závislá od vlády a dľa toho sa potom odvíjajú aj jej verejné vyhlásenia hoci o sebe tvrdí, že je nadstrannícka. Nechcem teraz maticu nejak urážať ale Matica absolútne zabudla na mládež! Myslím si, že organizovanie spevokolov a folklórnych či básničkárskych súťaží nejako dnes mládež neoslovuje, hlavne mládež stredoškolského veku. Čo sa týka ovpylvňovania matice, nuž ako vravím zlý systém z matice robí doslova štetku ktorá žobroní o financie u tej ktorej vlády, čo je obrovská hanba. A ešte jedna vec , ja nie som v matici zamestnaný/som členom nie zamestnancom/ aby si niekto nemyslel, že za to beriem peniaze, práve naopak, robím to vo voľnom čase a úsilie i financie do toho ešte vkladám.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ivansk - no vidíš, keby si takto písal odzačiatku. Toto je celkom iná pesnička - iný tón vyjadrovania, iné argumenty, ľudský prístup :) Držím palce v dobrej práci :smt048
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

seth82 napísal:kali520: konkretizuj, prosím ťa, aké má so mnou zámery Soroš. Prípadne konkretizuj a daj dôkazy o tom, čo vlastne chce u nás na Slovensku dosiahnuť a ako sme všetci tí, ktorí nečítajú bludy z propu, členmi Sorošovho Matrixu.
http://www.europskenarody.info/GEORGE_S ... VCAMI.html
http://www.europskenarody.info/rothschi ... tnica.html
http://www.europskenarody.info/Dejiny_d ... ovcov.html

Alebo si precitaj Talmud a zistis ake zamery alebo co si o nas zidia myslia.

Toto tvoje kapitalisticko liberalne zmyslanie mu nadherne zapada do sudka a jeho cielov, je takmer totozne s tym co je napisane v protkoloch sionskych mudrcoch, ktore zdoraznujem boli vydane asi pred 90 rokmi.
Rubiki napísal:Stoporko sa ti snaží povedať že pocit národnej hrdosti sa nanútiť nedá. Môžeš niekoho donútiť aby sa správal ako niaký nacionalista, ale nemáš šancu v ňom nútene vyvolať pocit(vnútorné prežitie) niakej hrdosti k národu.
Aj laska dietata k matke je nanutena a zaroven aj vytvorena vychovou. Tak isto aj rezimom sa da vyvorit tato hrdost k svojmu narodu. Polopatisticky povedane ak nejaky rezim tu bude neustale sirit propagandu o tom aky je nacionalizmus uzasny a zaroven sa starat o lud tak tu bude aj ovela viac ludi s tymto presvedcenim a vierou, prinesie to svoje ovocie v podobe hrdych ludi na svoj narod, eticky a morlane ovela viac hodnotnejsich a vyspelejsich
stoporko napísal:Ivan, tak mi teda vysvetli, na čo tu mám/môžem byť hrdý?
Takze este raz http://www.hojko.com/post1389102.html#p1389102
seth82 napísal: Ak niekto verí, že tu prebieha celosvetová konšpirácia proti Slovensku a že zahraniční investori, firmy a záujmové skupiny chcú obmedziť, zrušiť suverenitu našej krajiny, tak to je už pokročilý stihomam vhodný na tabletky.
To ze sme o suverenitu prisli je davno faktom, vid prijatie Lisabonskej zmluvy http://www.consilium.europa.eu/uedocs/c ... 4.cs07.pdf a http://www.zvedavec.org/komentare/2007/ ... -stroj.htm

Tak isto aj o demokracii uz velmi tazko hovorit

Máš nejaké riešenie proti odpredávaniu energie, pôdy, alebo tak? Ak sa ti nepáči, nakúp pôdu v zahraničí, veď tým pádom narušíš štátnu integritu inej krajiny. Máš nejaké riešenie, ktoré by bolo ekonomicky realizovateľné tak, aby všetko patrilo Slovákom? Máme na to? Kritizuješ daňové prázdniny strategických investorov - vymysli iný systém, ako by si ich sem nalákal, možno dostaneš Nobelovu cenu. Všetko si to predstavuješ ako Hurvínek válku - existujeme už dosť dlho na to, aby sa takéto veci realizovali, vo vláde boli rôzne politické subjekty, ani jeden z nich to nedokázal, dokážeš to ty? Nik Slovenským firmám nebráni, aby vyvážali. Tu ide o konkurencieschopnosť, ktorá jej chýba a mentalita Slovákov, ktorí chcú zbohatnúť za pár dní a nemyslia na biznis. To isté platí o našich politikoch, teda aspoň platilo doteraz (a pochybujem, že sa to nejako radikálne zmení, pokiaľ sa niečo extrémne nestane).
Riesenie sa neda hladat v neriesitelnej situacii. Nechapes ze problem neni su politicke strany ani investori ani soros ale celkovo cely rezim a system?

http://planetaopic.wordpress.com/2009/0 ... polecnost/
http://www.hojko.com/post1312917.html#p1312917
http://www.hojko.com/post1071572.html#p1071572
Ešte raz a znova - necítim sa ako hlupák, ktorý podporuje Sorošové plány v skupovaní Slovenska, pretože ja v takéto sprostosti neverím
„Nikto nie je tak beznádejne zotročený ako tí, ktorí falošne veria, že sú slobodní.“ Johann Wolfgang Goethe
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kali, nehnevaj sa, no akosi v tom príspevku nevidím, na čo konkrétne tu na Slovensku môžem/mám byť hrdý. Ivan mi odkázal, aby som bol hrdý na svoju prácu a sám na seba. Na čo má byť hrdý slovák podľa teba?
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Slovensko je kompletne zapredaná, vybrakovaná krajina v ktorej Slovák nevlastní nič a ešte sa musí starať o každého iného len nie o seba. Navyše ľudia majú vykradnuté mysle a každý kašle na to, že má nejaký štát, kašle na to, že je Slovák. Ba naopak, ľudia sa vám zo slovenskosti vysmejú a vynadajú do debilov, či dokonca budú vami pohŕdať alebo nenávidieť, je nemysliteľné aby jeden národ tak hlboko klesol a z vlastných sa smial, či ich nenávidel ba považoval za extrémistov. Sme extrémni Slováci lebo máme slovenské presvedčenie? Médiá vymasírovali mozgy na takú úroveň že jediná dôležitá historická udalosť je holokaust, ostatné sú sprostosti, ktoré kazia medzinárdoné vzťahy. Učia, že Slovák nemá byť na čo hrdý a ani prečo, veď sme všetci predsa svetoobčania. Slovensko je štát pre menšiny, rôznych príživníkov a zbohatlíkov. Títo sa dostali do vysokých pozícií a ovládajú celú krajinu. Z výročia 1. SR sa robí protištátny puč a účastníci sú zatváraní. Tu na Slovensku nie je sloboda slova, žiaden náš priemysel, skrátka nič. Všetko je rozkradnuté rozobraté a Slovák robí na Kórejcov, Američanov, Nemcov či iných priamo vo vlastnej zemi.
Čítajte viac: http://dolezite.sk/Na_co_som_ako_Slovak ... z0sEKKR4Vg

Toto je pravdivy članok. Naozaj dnes nie je veľmi načo byť hrdý, ale toto treba zmeniť. Sice sme maly národ a sami nezmeníme nič, bolo by dobré, keby sa Európske národy spojili a začali podnikať kroky na svoju sebazáchranu. Ale začať sa musí v každom jednom národe a Slováci potrebujú národnú obrodu ako soľ. Inač dopadneme vo svojej vlastnej krajine ako bezprizorni gastarbeiteri.
IVO – protislovenská úderka financovaná zo zahraničia z cieľom pestovať na Slovensku pocit viny, komplexy menejcennosti, podporovať odnárodňovanie a nejednotnosť, zosmiešňovať všetko, čo je Slovenské, uverejnili prostredníctvom G.Mesežnikova a Zory Bútorovej štúdiu o tom, že Slovenská hrdosť upadá. Zo slepoty sa vysmievajú tí, ktorí pomáhajú vypichnúť oči..Toto sú presne inštitúcie určené na to, aby nám vygumovali aj s pomocou médií z hláv vlastnú identitu. Potom to aj tak vyzerá, že mnohí tvrdia, že „ale ved musíme všetko predať, ako budeme zarábať?“ a pod. SR fungovala aj ked mala strategický priemysel vo vlastných rukách. A lepšie ako pod nadvládou globalistov, tomu verte. Stoporko cena slobody sa nedá vykúpiť žiadnymi peniazmi. A ked Slováci si povedia, že radšej sa upíšu globálnym kapitalistom a dajú im všetko, čo majú za „domnelý“ zisk, tak čo si o tom myslieť? Nemá to logiku. Možno sa netreba pýtať len, na čo mám byť hrdý, ale aj čo treba na to, aby som bol hrdý na svoj národ.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520: To si mi tu rovno mohol poslať niečo z prop a ignoroval by som to presne tak isto, ako túto amatérsku stránku vedenú a živenú znova ľuďmi ako si ty. Talmud čítať nebudem, ale vykladať si z neho môžem presne také isté halucinácie ako z biblie a koránu (čo mimochodom robia aj radikáli, ale to je iná diskusia).

To, čo ty tvrdíš o mojom "kapitalisticko - liberálnom" zmýšľaní a to, že mu to "nádherne zapadá do súdka" je zasa iba tvoj názor, názor tebe podobných a nemá to nič spoločné s realitou. Skupina ľudí jednoducho verí, že je to tak a čo je horšie, snaží sa o tom presviedčať iných a považuje to všetko za priam jedinú pravdu.

Lisabonskú zmluvu si študovať nebudem, zjavne nemám toľko času ako ty, nechápem ale, ako si ju chcel použiť ako dôkaz. Viem presne, akým spôsobom funguje a pokiaľ to ty považuješ za stratu suverenity (OMG, jednoznačne sa nás každý teraz chystá obsadiť, skúpi celé Slovensko a Slováci vymrú), tak máš smolu. Ak je podľa teba systém zlý, nemáš bohužiaľ žiadné iné riešenie, iba become an hero. Ten blog, článok nejakého vašeho prívrženca som ani nedočítal, je presne tak "neúčelový" ako články na iných podobných weboch (výrazy "eurofanatici" a velebenie Václava Klausa LOL) - samozvaní odborníci a politológovia, ktorých potom niekto cituje ako keby boli minimálne dva doktoráty a boli uznávaní po celej únii. To sú weby od vás, pre vás. Citujete jeden druhého, šíri sa to ako zlé podhubie.

Demokracia ako taká je diskutabilný pojem. Tak isto ako idea komunizmu, idea anarchie - všetko ideálne utópie, ktoré fungujú stopercentne iba na papieri, v teórii a v mysliach ľudí. Systém je taký, aký je a pokiaľ sa nechceš celý život utápať v žiali nad ním a krákaní o tom, ako nám vládne X málo ľudí a ako nám všetci kontrolujú životy, tak si život zariaď tak, aby ti takéto veci nemuseli vadiť. AK si to tak zariadiť nevieš a nepáči sa ti to (pričom sám vieš, že nič na tom nezmeníš), become an hero. Na tú planetuopic ti ani klikať nebudem, viem, čo to je a nemám záujem o ďalšie bláboly (IMHO, títo ľudia míňajú celý svoj voľný čas na plodenie takýchto úvah, alebo sú nezamestnaní, prípadne zbohatlíci, ktorí nemajú čo robiť - ani v jednom prípade im vôbec nezávidím). Ak ti to všetko vadí a iba závidí iným moc a bohatstvo, The Jealous are troublesome to others, but a torment to themselves (William Penn, keď ma tu už obhadzuješ citátmi).

Tým nacionalistom Goethem si ma nenormálne zotrel (ešte si sem mohol vsypať niečo od von Schillera, či Wagnera):

"The link between Goethe and Fascism is easily and often made. In 1940 there were about ten books which stated that Goethe hated Jews, this number grew as the war progressed. This is not surprising: Goethe was indeed imbued with the spirit of his time and therefor he talked rather condescendingly about Jewish people. Goethe was also very fond of the German nature, culture and race. He was often quoted in fascistic literal works. An example is the title of a publication of Shirach in 1942: Goethe an uns, Ewige Gedanken des Grossen Deutschen, Eingeleitet durch eine Rede des Reichsjugendführers Baldur von Shirach ('Goethe to us, eternal thoughts of Great Germany, prefaced by a speech by State Youth Leader Baldur von Shirach'). Shirach ends his essay with the sentence 'Youth of Adolf Hitler! For you too count the eternal words ((of Goethe and Hitler)).' Goethe indeed wrote 'We Germans are superior and have no reason to let us blow around by the wind', and fitted therefore wonderfully well in the National Socialistic way of thinking, something that couldn't be said about two other ruling poets at that time: Heine (a Jew) and Platen (a homosexual). Finally it should be mentioned that even Adolf Hitler quoted Goethe in his controversial Mein Kampf. I'll save you the quotes, you can probably imagine what those were like. "

Aj ja mám jednu:

"We have learned in recent years to translate almost all of political life in terms of conspiracy. And the spy novel, as never before, really, has come into its own. " John Le Carré
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Stoporko
Odpoveď s citáciou Poslať Napísal: 29 Jún 2010, 14:09
kali, nehnevaj sa, no akosi v tom príspevku nevidím, na čo konkrétne tu na Slovensku môžem/mám byť hrdý. Ivan mi odkázal, aby som bol hrdý na svoju prácu a sám na seba. Na čo má byť hrdý slovák podľa teba?
Samozrejme dúfam, že to netreba hovoriť ale hrdý treba byť aj na predkov, tí to dotiahli až sem, k tomu že Slováci nemusia "hrbiť" chrbáty, nemusia pracovať na poliach a na panskom ale majú práva, slobody, vlastný štát, hoci vo vlastnom štáte nemajú vlastnú vládu ani vlastné inštitúcie a hoci vo vlastnom štáte toho zmeniť veľa nemôžu a hoci vo vlastnom štáte nie je toho veľa na čo môžno byť hrdým ale to je už je náš údel a naša povinnosť i zodpovednosť aby sa to zmenilo.

Mne postačí okrem toho, keď budeš hrdý na seba, svoju prácu a nebudeš tvrdiť, že ti je zle už pri pohľade na slovenský štátny znak ako to tvrdí Šebej.
Pretože možno práve ty si príkladom pre veľké množstvo ľudí a to čo im odovzdáš, to si so sebou ponesú.
Keď im odovzdáš svoju prácu, morálny život a zdravú štipku národnej hrdosti hrdosti, urobíš viac ako ktorýkoľvek terajší politik či celebrita na Slovensku alebo nejaký samozvaný opičiak s dvojkrížom.
Avšak každý má slobodnú vôľu a tak môže robiť aj opak a síce odovzdávať iným hanbu, odovzdávať iným pocit menejcennosti ako národa, odovzdávať iným výsmech z altruizmu a národovectva, nuž a takým spôsobom si vychová ďalších a ďalších na svoj obraz. Je len tvoja voľba ktorou cestou sa vyberieš.
Ja nemôžem vedieť či je správna cesta tá alebo onaká ale viem, že ja to cítim tak ako som opísal v prvom prípade a komu pripadá národovectvo na smiech - prosím. Len si treba uvedomiť, že bez tohto nás nič nespája v tomto štáte. Bez národovectva nám netreba národný štát, stačí nám jeden globálny s občanmi, stačí nám jeden jazyk, stačí nám jedna pseudokultúra, jeden parlament, jeden premiér a jedná šedá eminencia s prisluhovačmi.
Nuž a ja som odporcom tohto modelu usporiadania sveta. To je celé. Ide tu o to čomu veríš. Či veríš osvedčeným hodnotám, národným štátom právom národov na sebaurčenie alebo veríš globalizácii, multikulturalizmu a pod.

Pritom ale ja netvrdím, že na Slovensku nemôžu existovať cudzinci. Len sa mi nepáči predstava, že by sme z našej krajiny mali spraviť jednu záchytnú stanicu pre občanov z Afriky, Vietnamu a bohvie ešte odkiaľ, to v mojom ponímaní nemá žiaden význam ani hlbší zmysel. Nie preto lebo každý Afričan je automaticky sviňa ktorá podrezáva hrdlá ale už z princípu nevidím v masovom prisťahovalectve žiadne výhody. Pokiaľ možno, som a do posledného dychu budem za udržiavanie národnej diverzity nielen v Európe. Nepovažujem svet za jednotnú štruktúru a nepovažujem Afričana ani Japonca za rovnakých ľudí ako ja. Sme odlišní mnohými vecami a chcem aby to tak ostalo. Hoci sme všetci - ľudia! Nechcem sa prispôsobovať japonským zvykom a nevyžadujem od Japonca tolerantnosť voči mojim, chcem vo svojej krajine jesť bravčovú klobásu trebárs aj na ulici bez ohliadania sa či práve nestojím pod bytom moslima.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jo, niekto mi do kladnej karmy (vďaka :) ) odkázal, že mám byť hrdý na Tatry, ktoré sa žiaľ začali rozpredávať. Nie som veľký fanúšik združenia VLK, no spravili petíciu za zastavenie zonácie Tatier, podpísalo sa do nej množstvo slovákov (vrátane mňa), dosť čechov a dokonca aj pár ľudí z USA (vďaka mojej nežnej polovičke - pre cudzincov je špeciálna verzia petície). Ak máte záujem aspoň o takúto pomoc Tatrám, aby sme mali ešte kde chovať naše terénkozy na divoko a nespravili z Tatier aupark alebo zábavný park, tu je link na online petíciu: http://www.ekoforum.sk/peticia/stop-des ... n-tatra-sk
kali520
Darca
Darca

Stoporko napísal:kali, nehnevaj sa, no akosi v tom príspevku nevidím, na čo konkrétne tu na Slovensku môžem/mám byť hrdý. Ivan mi odkázal, aby som bol hrdý na svoju prácu a sám na seba. Na čo má byť hrdý slovák podľa teba?
Zle si kladies otazku, lebo ta neznie ze naco ale preco
kali520 napísal:Sila narodnej hrodsti je v tom ze kazdy je ochotny pomahat tomu druhemu preto lebo si je vedomi ze je clenom tej istej skupiny a spolocnosti. Cim vacsia je narodna hrdost tym vacsia je vzajomna spolupraca tejto skupiny a tym viac sa zvysuje blaho tejto skupiny.
seth82 napísal:To si mi tu rovno mohol poslať niečo z prop a ignoroval by som to presne tak isto, ako túto amatérsku stránku vedenú a živenú znova ľuďmi ako si ty
Naco diskutujes ked druhu stranu ingorujes?
Talmud čítať nebudem, ale vykladať si z neho môžem presne také isté halucinácie ako z biblie a koránu (čo mimochodom robia aj radikáli, ale to je iná diskusia).
Citoval som tu uz niekolkokrat jeho myslienky typu nezid je hovado, nezid je hovno, nezida treba okradat, nezidov nemame radi, nezidov treba zabijat a podobne sracky (mozem ich citovat znova ale asi to bude zbytocne). Historia ukazuje ze zida sa podla tychto myslienok aj chovali, takze asi to nebude len taky blabol ktory si niekto vysvetli po svojom. Myslienka ze nabozenska kniha sa ma vysvetlovat roznymi spsobmi je sama o sebe blbost lebo to nabozenstvo sa samo vydava za to pravdive s jasne danymi cielmi a principmi. Ak by boli piane v hadankach nabozenstvo nema ziadne opodstatnenie.
To, čo ty tvrdíš o mojom "kapitalisticko - liberálnom" zmýšľaní a to, že mu to "nádherne zapadá do súdka" je zasa iba tvoj názor, názor tebe podobných a nemá to nič spoločné s realitou. Skupina ľudí jednoducho verí, že je to tak a čo je horšie, snaží sa o tom presviedčať iných a považuje to všetko za priam jedinú pravdu.
Volil si liberalnu SAS? Volil. Podporuju Sorosove a nie len jeho ale aj ine zidovske organizacie liberalnu politiku a globalny kapitalizmus? Ano. Ak tomu neveris nemam ti co povedat, dokazov o tom je tu kopec a je jedno z akeho zdroja/strany lebo sa natom zhoduju vsetky. Nezhoduju sa akurat v tom ze jeden ludom tlce do hlavy ze liberalizmus, kozmopolitizmus, globalny kapitalizmus je dobry a pre ludstvo prospesny a druhy zase ze je zly a zhubny. Ja si myslim ze je zly a mam nato padne dovody z ktorych koniec koncov sa vytvaraju moje nazory, otazka znie preco si ty myslis ze je dobry?
Lisabonskú zmluvu si študovať nebudem, zjavne nemám toľko času ako ty, nechápem ale, ako si ju chcel použiť ako dôkaz. Viem presne, akým spôsobom funguje a pokiaľ to ty považuješ za stratu suverenity (OMG, jednoznačne sa nás každý teraz chystá obsadiť, skúpi celé Slovensko a Slováci vymrú), tak máš smolu.
Neviem preco tolko sarchazmu. Lisabonska zmluva jasne deklaruje ze statna suverenita zanika, vid Bobosikovu. Tak isto by si sa mohol vyjadrit k tomu Nigelovi Farageovi, ci ti uz dosla rec?
Ak je podľa teba systém zlý, nemáš bohužiaľ žiadné iné riešenie, iba become an hero
Riesenia su, len je otazka ci ich ludia prijmu vcas a s kludom (co vidim dost nerealne) alebo az neskoro aj za cenu preliatia krvy kedy zistia ze prave tieto riesenia su jedine mozne, bohuzial ale potom sa uz budu byt do hlavy ze je neskoro.
Ten blog, článok nejakého vašeho prívrženca som ani nedočítal, je presne tak "neúčelový" ako články na iných podobných weboch (výrazy "eurofanatici" a velebenie Václava Klausa LOL) - samozvaní odborníci a politológovia, ktorých potom niekto cituje ako keby boli minimálne dva doktoráty a boli uznávaní po celej únii. To sú weby od vás, pre vás. Citujete jeden druhého, šíri sa to ako zlé podhubie.
Vies seth cela tvoja diskusia sa toci len o tom ze co je natom zle, ale ze preco je to zle to uz nevysvetlits.

K zbytku sa vyjadrim zrejme neskor.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520:
Citujem:"Načo diskutuješ, keď tu druhú stranu ignoruješ?" - diskutujem, pretože aj ak by mi sem dal niekto odkaz na stránku o Vesmírnich Lidech, ignoroval by som ju tak isto ako iné rozprávky starej matere. Už sto krát som tu napísal, že mňa nezaujíma váš rozrastený "informačný systém", v ktorom citujete jeden druhého, všetko samozvaní odborníci, ekonómovia, politológovia a iné odrody. Jednoducho ja tým výplodom neverím a tak to aj zostane...Vy ingorujete "komerčné, mienkotvorné, pravicové, liberálne" médiá a ja zasa ignorujem tamtie...

Čo sa týka toho Talmudu - spomínal si tuším, že si kresťan (a neodpovedal si mi aj na moju otázku ohľadom toho, ako sa vlastne môžeš takto nazývať, keď "miluj blížneho svojho" ti veľmi nejde), riadiš sa doslovne bibliou? Neverím, že všetkých 13,5M židov po celom svete je zástancom týchto bludov, ktoré sú v Talmude (a ktoré sú inými slovami v podstate aj v biblii a koráne). Ja v tom nevidím svoje osobné ohrozenie, ak vidíš ty, smola...Všeobecne ale súhlasím, že náboženstvo je rakovina ľudstva a najlepšie by bolo, ak by žiadne neexistovalo.

ROFL k tomu SAS. Toto už hraničí s bláznovstvom. OK, spýtam sa to takto - koho som mal voliť, aby ma nekontroloval Soroš? Slotu? Nabaleného zbohatlíka so skoro absolútnou mocou, ktorý má kopec peňazí a žiaden zákon okrem smrti nie je na neho platný? On nie je súčasťou Sorošovej agendy? A čo Mečiar? Fico? Ďalších X zbohatlíkov zo SMERU? Ešte raz - žiadne stopercentné dôkazy neexistujú, sú to iba výplody vašej informačnej siete, ktorá usnovala znášku príbehov, ktorým aj sama verí a šíri ich ďalej, presviedča všetkých, že je to jednoznačne pravda a ak sa dotazujem na dôkaz, dostanem jeden z odkazov práve z tej informačnej siete. Chcem sa spýtať - čože mi to bolo natĺkané do hlavy, že je zlé?

O Lisabonskej zmluve ma nemusíš poučovať, viem, čo v nej je. K tomu Farageovi sa vyjadrovať nebudem (ONE OF US), reč mi nedošla, neboj, ešte som na dovolenke a musím nejako zabíjať nudu.

AAAHA, takže to mám chápať tak, že tento systém, ktorý teraz prevláda na svete, vedie jednoznačne do našej záhuby, ale ten systém, ktorý propagujete vy (hoci si neviem celkom predstaviť, čo je to za systém a ako by mal v realite fungovať), bude ako druhé nebo? Prečo ho potom odborníci po celom svete neaplikovali už dávno? A dá sa to vôbec, nebol by to kolaps spoločnosti?

Vieš, kali520, celá tvoja diskusia je o tom, že iba každú moju pochybnosť odbiješ jedným z odkazov z webov, ktoré šíria podobné myšlienky ako ty, ale konkrétny dôkaz o tom, že Soroš nás všetkých kontroluje a že si robí zálusk na Slovensko, si mi ešte nedal (sorry, ale to, že som volil SAS za dôkaz nepovažujem)..
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

to ze si volil SaS dokazuje o tebe len jednu jedinu vec .. ako u podstatnej casti ich volicov
preco seres rozvracia europu? no pretoze je to jeho praca a cim viac nestability bude tak tym si financnici viac nahrabu z barsjakych neusvedcitelnych podvodov sa robis jak keby si bol z marsu a tvrdil ze kukucka kraaaka
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

nemate niekto kontakt na toho Sorosa?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Juho: Si nejaký telepat, alebo tak nejako? Ako vieš, prečo som volil SAS? A ak vieš, napíš mi to, čo to o mne dokazuje...Chcem to vedieť. DAJ SEM dôkaz o tom, ako Soroš rozvracia Európu a ako si robí zálusk na Slovensko, na mňa, na moje majetky, na moje peniaze a ako som ja zapadol do jeho rovnice (prosím, prečítaj si aspoň diskusiu, keď sa už do nej zaraďuješ a tohoto príspevku by sme sa obaja ušetrili). Nie som z Marsu, ale neverím tým sprostostiam tak, ako im neverí drvivé percento ľudí a AK IM VERIA, čo na tom zmenia, okrem šírenia stresu a paniky a kadejakých katastrofických scenárov? Dokážu to zmeniť? Nie.
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

ty asi nevies ze ruinoval britsku libru a ze aj v madarsku robil sarapatu ze ..... a zalozil nejake fondy z ktorych su financovane blbosti ako ta revolucia na ukrajine alebo aj revolucia toho psychopata jak sa vola ten gruzinsky prezident..
o tom ze slovensko tak otom nic neviem a ani som to netvrdil iba co viem tak holandania a ti primorski ludia skupuju pozemky na SR. mozno sa obavaju toho globalneho oteplovania alebo co ..
a ved vies co to o tebe dokazuje ..
a neviem co je natom panickeho a stresoveho ved to vie kazdy aj ked vela si to nepripusta a prehliada to pretoze sa o to nezaujimaju ked maju na praci nieco ineho napr tak zabezpecit sa proti povodniam alebo proti nasilnikom a vrahom.
no toto "medium" je asi pre teba najdoverihodnejsie takze inde ani nehladam no
http://ekonomika.sme.sk/c/5271114/euro- ... -fond.html
http://ekonomika.sme.sk/c/4367196/soros ... larov.html
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

juho: ty o čom točíš, prosím ťa?? Prečítal si si už konečne tunajšiu diskusiu, alebo znova iba tak páliš od oka? Lebo mne to tak pripadá...Ja veľmi dobre viem, kto Soroš je. Ja som sa ťa pýtal, čo o mne dokazuje to, že som volil SAS a chcel som dôkaz o tom, ako môj osobný život Soroš kontroluje, ako chce získať Slovensko (to je totiž predmetom tunajšej diskusie, ty si sem vhupol in medias res a začal si tu vypisovať o Sorošovi, atď, ako pracujú jeho fondy...). To, že robí finančné špekulácie, ktoré robia stovky ľudí po celom svete s veľkým majetkom, nie je nič nové pod slnkom, myslel som si, že sa prikláňaš k tunajšej partii, ktorá tvrdí niečo v tom zmysle, že židia na čele so sorošom a SAS a liberálnymi stranami sú jedna ruka a chcú okupovať celý svet.

ALE akurát ma v tejto súvislosti napadlo...tunajších netrápi, že im niekto rozkrádal štát na neskutočnej úrovni, že zadĺžil ich a ich deti a tým pádom sa životná úroveň istotne nedvihne a s tým MOHLI niečo urobiť, ale namiesto toho tu budú na mňa sypať popol, že som volil SAS a liberálov atď, pričom popritom kuvikajú, ako som podporil Soroša, židov a neviem čo ešte. Ak by som teda volil SMER, HZDS a SNS, to by som už Sorošové plány nepodporil? Alebo som nemal ísť voliť vôbec, mal som sa na to vykašľať a pozerať sa na to kontinuálne kradnutie a stále nové kauzy? Toto vás netrápilo? Trápi vás teraz "zlepenec", ktorý sa ešte ani nestihol ukázať? Dúfam, že zasa niekto spomenie "a Dzurinda robil X"...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

váš "informačný systém", v ktorom citujete jeden druhého, všetko samozvaní odborníci, ekonómovia, politológovia a iné odrody.
Koho náš? Ktorý je náš a ktorý Váš- teda tvoj? Čo znamená delenie na Váš a Náš? Ty delíš pravdu na tú Vašu a Našu? Ak vravíš, že objektívna pravda je iba náš informačný systém ktorému ty neveríš, sám potieraš realitu a klameš.

Nič naše a nič Vaše neexistuje pokiaľ nie si slobodomurársky agent alebo nacista iba oni sú "naši" a "vaši".
Existuje len jedna jednoduchá objektívna pravda ktorá sa neriadi podľa toho či je Naša, Vaša alebo obojaká. Pravda tu jednoducho je a ona sa nebude splošťovať, zúžovať len aby sa vošla do obrazu ktorý jej pripravili nejakí Vaši alebo nejakí "naši".

Pokiaľ ty chápeš svet ako boj "Našich" s "Vašimi" tak ťa úprimne ľutujem. Mňa predovšetkým zaujíma pravda, nuž ale nemôžeš odomňa žiadať aby som za objektívnu pravdu považoval tvrdenie že Šťúr, Bell, List a iní boli antisemiti lebo kritizovali židov za to čo robia. To skrátka jednoznačne nie je pravda! Keď tvrdím, že cigáni v okolí môjho domu kradnú, lúpia a minulú noc mi zabili otca keď išiel chrániť psa , no tak to neznačí, že ja som rasista ale že Cigáni to naozaj robia.
Čo sa týka toho Talmudu - spomínal si tuším, že si kresťan (a neodpovedal si mi aj na moju otázku ohľadom toho, ako sa vlastne môžeš takto nazývať, keď "miluj blížneho svojho" ti veľmi nejde), riadiš sa doslovne bibliou? Neverím, že všetkých 13,5M židov po celom svete je zástancom týchto bludov, ktoré sú v Talmude (a ktoré sú inými slovami v podstate aj v biblii a koráne). Ja v tom nevidím svoje osobné ohrozenie, ak vidíš ty, smola...Všeobecne ale súhlasím, že náboženstvo je rakovina ľudstva a najlepšie by bolo, ak by žiadne neexistovalo.
Napíš mi jeden takýto výrok z koránu či biblie. Bohužiaľ to sú len tzv. keci. židia to majú v talmude tak aj kresťania to majú v biblii. V biblii môže byť napísané kadečo hlavne v starom zákone ktorý písali židia lenže cirkev sa riadi novým zákonom a učením J . Krista ktoré nikde k takýmto ohavnostiam nevyzýva. Korán je síce prísny a vie byť aj krutý možno tma by sa niečo podobné dalo nájsť ale nie celkom.
Korán neučí odrbávať ľudí ani klamať, kradnúť a podvádzať.

Vieš ty píšeš Kalimu, že je kresťan tak ako sa riadi podľa hesla miluj blížneho svojho, ako vidím je to jediné čo z nového zákona poznáš. Odcituj mi Ježiša kde vraví, že človek je povinný nechať sa klamať?
Navyše ak ty nie si kresťan /volil si SAS čo by kresťan nemohol/ z akého dôvodu rozprávaš Kalimu do vierovyznania a snažíš sa ho laicky vysvetľovať? Podľa mňa to nie je korektný prístup. Pokiaľ nie si kresťan nemôžeš predsa kresťanovi vyčítať nekresťanské chovanie, môžeš mu vyčítať len také chovanie, ktoré je v rozpore so zákonnými normami SR a ktoré sa týka aj teba.
Ktorý zákon SR hovorí- Miluj svojho blížneho ako seba samého?

ROFL k tomu SAS. Toto už hraničí s bláznovstvom. OK, spýtam sa to takto - koho som mal voliť, aby ma nekontroloval Soroš? Slotu? Nabaleného zbohatlíka so skoro absolútnou mocou, ktorý má kopec peňazí a žiaden zákon okrem smrti nie je na neho platný? On nie je súčasťou Sorošovej agendy? A čo Mečiar? Fico? Ďalších X zbohatlíkov zo SMERU? Ešte raz - žiadne stopercentné dôkazy neexistujú, sú to iba výplody vašej informačnej siete, ktorá usnovala znášku príbehov, ktorým aj sama verí a šíri ich ďalej, presviedča všetkých, že je to jednoznačne pravda a ak sa dotazujem na dôkaz, dostanem jeden z odkazov práve z tej informačnej siete. Chcem sa spýtať - čože mi to bolo natĺkané do hlavy, že je zlé?
Kto chce psa biť palicu si nájde - obdobne keď človek nechce niečomu veriť nebude tomu veriť ani keby ste mu priniesli Sorošove výpisy z bankového účtu a miestoprísažné vyjadrenie kde by doznal čo chce urobiť so Slovenskom.

Samozrejme vždy musia existovať neveriaci Tomášovia, ktorý potrebujú vložiť svoje ruky do rán Ježiša aby uverili. Takým si aj ty. Problém je len v tom že Soroš nie je Ježiš a kým ty zistíš, že má na rukách špinu a krv môže byť už neskoro. Ale samozrejme ignorovať veci je tiež tvojim právom.

AAAHA, takže to mám chápať tak, že tento systém, ktorý teraz prevláda na svete, vedie jednoznačne do našej záhuby, ale ten systém, ktorý propagujete vy (hoci si neviem celkom predstaviť, čo je to za systém a ako by mal v realite fungovať), bude ako druhé nebo? Prečo ho potom odborníci po celom svete neaplikovali už dávno? A dá sa to vôbec, nebol by to kolaps spoločnosti?
Nevieš si ten systém predstaviť pretože ani nevieš o čo nám ide. Ty spracovávaš len kusé informácie a tvoja biedna predstava je asi taká že tu vznikne obdoba roku 1939 hoci ani tú dobu poriadne nepoznáš len si predstvíš koncentráky na nejaké POHG ktoré hádžu židov do vápna.

Neviem ako ostatní ale mne tu neide o žiaden systém, mne tu ide v prvom rade o výmenu ľudí a zmenu zriadenia tohto štátu nie smerom k diktátorstvu ani despocii. To čo je potrebné, je zastaviť imigračné pokusy na Slovensku, zlikvidovať/nie v zmysle vraždiť - pre blbcov/ antislovensky zameraných úradníkov a vedecké kapacity, ktoré aj tak nemajú čo ponúknuť a do štátnych ústavov ako je SAV a iné nanominovať schopných ľudí, ktorí si nemusia obehnúť na záchod už pri pohľade na dvojkríž. Pre Slováka musí byť prestížou pracovať pre štát a vedieť, že sám sa môžem aktívne a návrhmi podieľať na vládnutí.

Ďalšou vecou je skoncovať s korupciou tým, že sa štátna moc dá do rúk národovcom, skutočne presvedčeným a hlboko altruistickým ale zároveń rozumným ľuďom schopným čeliť prekážkam, nie výpravcom či rýchlokvaseným podnikateľom pre ktorých nie je problém občas si zapodvádzať ak to biznis vyžaduje.

Ja osobne by som zaviedol vykonávanie psychotestov všetkým poslancom v parlamente a výber len tých, ktorí sú naozaj schopný zastávať verejné funkcie bez sklonov a utiekania s ak vlastnému vrecku.

Zakázať všetky lobistické a iné skupiny. Zabrániť finančným žralokom a barónom ovplyvňovať slovenskú politiku.
Zakázať všetky treťosektorové inštitúcie platené zo zahraničia. Označiť tie treťosektorové organizácie, ktoré vykazujú humanitnú činnosť a majú penaize zo zahraničia. SIS poveriť sledovaním všetkých tokov peňazí zo zahraničia.

Taktiež je potrebné celkovo prečistiť médiá, súkromným médiám zakázať šíriť akúkoľvek politiku. A zakázať politické relácie! Teda markíza joj a ostatné súkromné médiá nech si vysielajú ale dostali by zákaz na vysielanie akejkoľvek politiky, teda by mali moratórium po celý rok.
Verejnoprávna televízia by mala byť jediná, ktorá bola na tento účel aj postavená a mala by informovať nezaujato, no čo by ju bolo potrebné ústavne nejako vymedziť aby nebola závislá ani na vláde ani na parlamente, bolo by vhodné dosadiť tam širokú kontrolnú radu zloženú s pestrého názorového spektra a pod.

Taktiež som zástancom stavovského systému, aby každé ministerstvo malo vo svojom vedení odborníkov bez stranníckeho trička ktorí by konsenzom dosahovali zhodu. Každý by bol organizovaný vo stavoch. Kto by nechcel stratil by volebné právo. Nad tým všetkým by stál kontrolný mechanizmus zložený z národne cítiacich a morálne uvedomelých občanov, ktorý by dozerali na to aby odborníci nezačali blbnúť a navymýšľali veci ktoré nezapdajú do roviny etickej a poškodzujú národné záujmy. Atď.. atď. Skutočne nenormálna predstava.
kali520
Darca
Darca

seth82 napísal:Citujem:"Načo diskutuješ, keď tu druhú stranu ignoruješ?" - diskutujem, pretože aj ak by mi sem dal niekto odkaz na stránku o Vesmírnich Lidech, ignoroval by som ju tak isto ako iné rozprávky starej matere. Už sto krát som tu napísal, že mňa nezaujíma váš rozrastený "informačný systém", v ktorom citujete jeden druhého, všetko samozvaní odborníci, ekonómovia, politológovia a iné odrody. Jednoducho ja tým výplodom neverím a tak to aj zostane...Vy ingorujete "komerčné, mienkotvorné, pravicové, liberálne" médiá a ja zasa ignorujem tamtie...
No ja nic neigonrujem a pokial mozno snazim sa vyjadrtit ku vsetkemu, ale tvoj pristup je taky, ze poviem si svoje a druhe ma nezaujima.
Čo sa týka toho Talmudu - spomínal si tuším, že si kresťan (a neodpovedal si mi aj na moju otázku ohľadom toho, ako sa vlastne môžeš takto nazývať, keď "miluj blížneho svojho" ti veľmi nejde), riadiš sa doslovne bibliou?
Nie krestan nie som a neverim ani v ziadneho ineho boha.
Neverím, že všetkých 13,5M židov po celom svete je zástancom týchto bludov, ktoré sú v Talmude (a ktoré sú inými slovami v podstate aj v biblii a koráne). Ja v tom nevidím svoje osobné ohrozenie, ak vidíš ty, smola...Všeobecne ale súhlasím, že náboženstvo je rakovina ľudstva a najlepšie by bolo, ak by žiadne neexistovalo.
Jasne ze nie vsetci, ale v principe sa nim vacsina riadi co moze byt nebezepcne. Tak isto aj nie vsetci moslimovia dzihad chapu doslovne ale to neznamena ze sa ho velka cast nesnazi viest a ze je nebezpecny. A podstata celho zidovskeho nabozenstva je ta ze zidov samotnych zjednocuje, nuti ich konat skupinovo pod jednym cielom, v tom je podstata ich presvedceniaa vieri.
Pristup koho som mal volit mi je velmi protivny. Radsej sa spytaj preco idem volit SAS? Preco sa mi paci ich program? Preco som taky liberal a kozmopolita? Tuto otazku som ti polozil uz v predoslom poste samozrejme si neodpovedal, takze zopakujeme:
kali520 napísal:Volil si liberalnu SAS? Volil. Podporuju Sorosove a nie len jeho ale aj ine zidovske organizacie liberalnu politiku a globalny kapitalizmus? Ano. Ak tomu neveris nemam ti co povedat, dokazov o tom je tu kopec a je jedno z akeho zdroja/strany lebo sa natom zhoduju vsetky. Nezhoduju sa akurat v tom ze jeden ludom tlce do hlavy ze liberalizmus, kozmopolitizmus, globalny kapitalizmus je dobry a pre ludstvo prospesny a druhy zase ze je zly a zhubny. Ja si myslim ze je zly a mam nato padne dovody z ktorych koniec koncov sa vytvaraju moje nazory, otazka znie preco si ty myslis ze je dobry?
K tomu Farageovi sa vyjadrovať nebudem
No ale to by si sa mal, lebo myslim ze je to dost podstatne vzhladom nato co sa ti tu snazim vysvetlit.
Kto je to odobornik? Pochop konecne ze neexistuju doknoale rezimi a systemi ktore vyhovuju vsetkym, vzdy to je bud oni, my, alebo vy.
Vieš, kali520, celá tvoja diskusia je o tom, že iba každú moju pochybnosť odbiješ jedným z odkazov z webov, ktoré šíria podobné myšlienky ako ty, ale konkrétny dôkaz o tom, že Soroš nás všetkých kontroluje a že si robí zálusk na Slovensko, si mi ešte nedal (sorry, ale to, že som volil SAS za dôkaz nepovažujem)..
To ze si volil jeho politiku, nazory a presvedcenie je uplne jasny dokaz.
Zamknuté