Ropná škvrna

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

Re: Ropná škvrna

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

nordkapp_pb napísal:je jasne ze cena ropy stupat bude, kym zas nepride nejaky vykyv ... neviem ci je to spravna konspiracia - uniknutou ropou stracaju viac penazi ako keby ju tazili a predavali za nominalnu hodnotu ... + maju naklady na opravu + naklady na zivotne prostredie ... to by sa im ten zisk ktory nezavisi iba od nich celkom predrazil ;-) ... navyse keby sa skrabali moc vysoko, tak by nadalej klesali na trhu, lebo by bol dopyt po inej - lacnejsej rope :-)

myslim su ze sa hra divadielko prave preto, aby nemuseli ten vrt uplne znicit, aby ho mohli vyuzivat dalej + eventualne nejake dva nove, ktore budu ako "odlahcovacie" ale budu navrtane regulernym sposobom a bude sa aj znich dat tazit ;-)

... preto mi ta konspiracia pride ako velmi kratkozraka a moc zelena :-) :-)
mno a rozmyslal si aj o peniazoch (mozno dristam ale dalo by sa z toho nieco uliat nie ?? ) ktore su vynakladane na tie drahe a sofistikovane sposoby ako to opravit? dajme tomu, zariadenie stoji 2 MLD oficialne, ale neoficialne 1,5 MLD a 500 melka ide do kapsy niekomu od tej plosiny, vies a tak dalej a dalej, organizacie daju dajme tomu 200 melka prispevok a z toho ide 50 melka niekomu do kapsicky zase, len tak pomimo, cim dlhsie to udrzuju, a cim viac penazi do toho ide tym viac sa da bokom slohnut nie ? samozrejme cene ropy ktora unika sa to asi nevyrovna. Mimo ineho, lozisko je vraj velke, cize pokial bude ropa unikat, ostatna ropa zdrazie, a oni sa uz napoja spat na trh ked bude mat cena za barrel vyssiu hodnotu. --- fajn, mozno drist, . . . musel by som nad tym rozmyslat ,a prazi mi slnko na hlavu, sa mi nechce....
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jasne sama firma seba okrada na vlastnom vrte a vlastnej plosine ... ked chces konspirovat tak najskor orzmyslaj ako a nad cim chces pojednavat ;-) ... to nieje ziadna statna zakazka, ktora sa da tunelovat - to je problem konkretnej firmy ktora uz takto straca konkretne a velke peniaze ... preco ale na momentalnej strate nevyvarit ranec z dlhodobejsieho hladiska ? :-) ... ano v malickych organizaciach, ktore hrdo bojuju s katastrofou sa isto niekto pomimo nabali, ale to isto nieje v zaujme BP, ktori cast z toho zacvakaju ;-)

opakujem ze cena ropy momentalne moc nezavisi od toho ci niekde tecie do oceanu alebo nie ... BP nieje jedinou svetovou spolocnostou, ktora tazi ropu :-) ... ostatnym sa nic nestalo a tazia vo velkom veselo dalej a predavaju za nejake ceny, ktore sa vyvyjaju podla celkovej (predovsetkym ekonomicko - politickej situacie) ... priemerna cena ropy stupnut mohla, ak bol BP prinuteny vykryvat stratu zvysenim svojej ropy :-) ale nemoze ju oproti konkurencii zvysovat moc, pretoze ked ja chcem ropu, tak si hladam co najlacnejsieho dodavatela - pretoze vyvarim vyssi zisk ;-)

vis major ovplyvnuje cenu predovsetkym napr. pocasim - keby nemoze tazit nikto ... a nie tym ze jednej spolocnosti na jednom vrte prdne trubka ;-)

//autoeditácia príspevku (28 Jún 2010, 17:13)
proste je v zaujme BP aby sa to opravilo co najrychlejsie a najlacnejsie, alebo ked uz to ma trvat a byt drahe, tak aby to v buducnosti generovalo zisk ;-) (( to budu prave tie paralelne vrty ))
qwerty-xyz

nordkapp_pb napísal:jasne sama firma seba okrada na vlastnom vrte a vlastnej plosine ... ked chces konspirovat tak najskor orzmyslaj ako a nad cim chces pojednavat ;-) ... to nieje ziadna statna zakazka, ktora sa da tunelovat - to je problem konkretnej firmy ktora uz takto straca konkretne a velke peniaze ... preco ale na momentalnej strate nevyvarit ranec z dlhodobejsieho hladiska ? :-) ... ano v malickych organizaciach, ktore hrdo bojuju s katastrofou sa isto niekto pomimo nabali, ale to isto nieje v zaujme BP, ktori cast z toho zacvakaju ;-)

opakujem ze cena ropy momentalne moc nezavisi od toho ci niekde tecie do oceanu alebo nie ... BP nieje jedinou svetovou spolocnostou, ktora tazi ropu :-) ... ostatnym sa nic nestalo a tazia vo velkom veselo dalej a predavaju za nejake ceny, ktore sa vyvyjaju podla celkovej (predovsetkym ekonomicko - politickej situacie) ... priemerna cena ropy stupnut mohla, ak bol BP prinuteny vykryvat stratu zvysenim svojej ropy :-) ale nemoze ju oproti konkurencii zvysovat moc, pretoze ked ja chcem ropu, tak si hladam co najlacnejsieho dodavatela - pretoze vyvarim vyssi zisk ;-)

vis major ovplyvnuje cenu predovsetkym napr. pocasim - keby nemoze tazit nikto ... a nie tym ze jednej spolocnosti na jednom vrte prdne trubka ;-)

//autoeditácia príspevku (28 Jún 2010, 17:13)
proste je v zaujme BP aby sa to opravilo co najrychlejsie a najlacnejsie, alebo ked uz to ma trvat a byt drahe, tak aby to v buducnosti generovalo zisk ;-) (( to budu prave tie paralelne vrty ))
:smt033 fajn, uznavam . . . .
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Napíšeš absolútnu blbosť , niekto ti to rozumne vyvráti a okamžite súhlasíš a uznáš že má pravdu :)
Ty sa nezdáš Qwerty :wink:
qwerty-xyz

Momo46 napísal:Napíšeš absolútnu blbosť , niekto ti to rozumne vyvráti a okamžite súhlasíš a uznáš že má pravdu :)
Ty sa nezdáš Qwerty :wink:
:D vtedy ked osm to pisal na mna nonstop svietilo slnko, mam tak blbo izbu na intraku ze vkuse na mna pecie slnko, ani na displej som poriadne nevidel, tak len dookola chlastat vodu a sediet dalej, ked som skusal lahnut prislo mi zle, proste sa mi dobre sedelo, tak divne mi bolo fest. :D tak co sa budem ondit, . . .
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to je teda dovod jak stehno ti poviem :-P ... pripeceny si aj v decembri o pol tretej rano, tak neviem co s tym ma slnko :-P ;-)
qwerty-xyz

nordkapp_pb napísal:to je teda dovod jak stehno ti poviem :-P ... pripeceny si aj v decembri o pol tretej rano, tak neviem co s tym ma slnko :-P ;-)
:smt015 hladam dovody a vyhovorky, . . . :D
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

ha :) ani sekciu vtipy netreba staci si precitat vsetky prispevky predomnou a clovek sa pobavi :) no qwerty co na to povedat si proste studovany :) vraviet ti opak znamena ze mi nalozis :) Ale tema je o unikacej rope a moj nazor na to a tak ho pridavam ... to ze unika je fakt bohuzial je to tak a to dokedy bude to neviem a ci ju zastavia ? no ano ak budu straty na ekologii vysie ako papalasi dokazu zniest tak vyrigaju nejake peniaze aby tu ruru zavarili :) nemam sajny ako sa to da zavriet len som tresol tak mi zas prosim nenakladajte ze sa nevyznam ... len som tak poznamenal ... a je to dost zle vsetky plaze mastne a ropa sa sama od seba tazko odbura .. osobne si myslim ze technologia ako vrt uzavriet je len je to otazka penazi kolko by to stalo ... a ako vidim zatial sa im to akosi nevyplati ( inak by ho uz zavreli ) ... ohladom clankov vysie tam kde je vrt je voda hlbsia ako je miesto uniku ropy ( pozeral som v google earth ) cize tam trci este dost rury nad dno cize vsetky navrhy typu qwety padaju :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

gego - qwertyho návrhy nepadajú, pretože ich princíp spočíva v prerazení tunela k rúre v skale a následnému masívnemu zosuvu skál = upchatie rúry.

Neviem či už existuje technológia baktérií živiacich sa ropou, alebo je to stále ešte len vo vývoji, no zdá sa to byť použiteľné na odstraňovanie následkov podobných havárií. Možný problém - zavedenie nového biologického druhu (resp. upraveného druhu) do ekosystému planéty = netušíme, čo to môže spôsobiť. Stačí, ak sa malé potvorky dostanú k ložiskám ropy a ropa nám dôjde oveľa skorej, než bolo odhadované (baktérie by v ropnom ložisku boli prakticky v exponenciálnej fáze rastu).
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Musím sa qwertyho zastať, nevravím že sa da tymto spôsobom zastaviť unik ropy, no ako nápad to bol dobrý. Ako jediný z Vás napísal svoj názor ! Znie to trošku ako z filmu, ale myslím si že niečo na tom pravdy bude. Je to len pokus buď, alebo. Tak isto ako skúšali iné spôsoby nepodarilo sa možno sa to podari, len to treba prepracovať. Nechápem prečo sa ho pytate dristy, ako nazoz, tlak, načasovanie atď. Je to nápad ktorý musia prepočítať vyskúšať variancie atď. museli by nam tým rzmyšľat stovky ludí ktorí majú ktomu prístup + sú oveľa vzdelanejší v danej situacii. A nie človek ktorý sa v roku 2006 registroval na toto fórum. (Môj názor, že až taká sprostosť to nie je)
qwerty-xyz

Janio napísal:Musím sa qwertyho zastať, nevravím že sa da tymto spôsobom zastaviť unik ropy, no ako nápad to bol dobrý. Ako jediný z Vás napísal svoj názor ! Znie to trošku ako z filmu, ale myslím si že niečo na tom pravdy bude. Je to len pokus buď, alebo. Tak isto ako skúšali iné spôsoby nepodarilo sa možno sa to podari, len to treba prepracovať. Nechápem prečo sa ho pytate dristy, ako nazoz, tlak, načasovanie atď. Je to nápad ktorý musia prepočítať vyskúšať variancie atď. museli by nam tým rzmyšľat stovky ludí ktorí majú ktomu prístup + sú oveľa vzdelanejší v danej situacii. A nie človek ktorý sa v roku 2006 registroval na toto fórum. (Môj názor, že až taká sprostosť to nie je)
:D tiez si myslim, aj stoporko si to mysli. (a neviem preco sa ma pytaju take veci, ja by som to torpedo poskladat nevedel, ale X ludi co by na tom pracovalo by to urcite zvladlo, . . . ked dali v 60 tych rokoch do delostreleckeho granatu atomovu naloz, tak toto by nezvladli? . . .. ine veci ma amerika v arzenale, isto by nebol problem domysliet to)
:D a teraz napad cislo dva. Pozdlz plaze je ropa, vsak? Mno, a co tak zavolat cele hasicske druzstva, podme ho na plaz a po kuskoch to palit? ved ropa zhori nie ? A ked tam budu hasici tak to bude kontrolovany poziar. Tak co? ved by to zhorelo a bude klud.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Paliť to už skušali no osobne si myslím že je to zbytočne, a ešte viac zničia životné prostredie dymom... + tej ropy tam je plna riť takže si myslím že zbytočne všetko zničiť keď z vody to môžu potom pozbierať takže zapaliť to by som dal ako poslednú možnosť... A ak by nad tým rozmyšlali tak určite by niečo vymysleli, možno nie prestne toto čo ty si napísal, ale podobne :)

Mňa napadla taká vec nech pride Chuck a tu ruru nech zohne alebo nech si do to prdne a zastavy to :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

V roku 1989 stroskotal tanker spoločnosti Exxon a do mora sa dostalo 50–150 miliónov litrov ropy, zomrelo 250 000 morských vtákov, 2800 morských vydier, 300 tuleňov, 250 orlov, 22 kosatiek a miliardy vajíčok lososov a haringov. Ekosystém sa tam neobnovil dodnes.

:arrow: http://www.24hod.sk/Ropa-z-tankeru-Exxo ... 14444.html

Kód: Vybrať všetko

V ložiskách v Mexickom zálive je 7 miliárd litrov ropy. Tú neuveriteľným tlakom vytláča plyn. Ak sa vrt nepodarí opraviť a vytečie všetká ropa, začne vytekať plyn.. Je to neospravedlniteľné. To je jedno, ako sa to stalo a prečo -už sú aj konšpiračné teórie, že to bolo naschvál- ide o to, že to urobil človek v honbe za peniazmi. Ak má toto priniesť zmenu, tak dúfam že v ľudskom myslení. Ale ak sa to nepodarí zastaviť, tak to bude možno aj tak už jedno, to je začiatok apokalypsy 2012.
:arrow: http://chelemendik.sk/_Mexicky_zaliv_ap ... 65995.html
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

aku asi hodnotu moze mat v ociach normalneho, zdraveho, rozmyslajuceho jedinca textik o uzko specializovanom, konkretnom probleme, ktory konci zmienkou o nejakej fantastickej apokalypse, ktora pride len preto ze lebo ?! nasrat, ale isti ludia by nemali mat pravo pojednavat o temach o ktorych evidentne nic nevedia :-) :-)

ked clovek chcel vsetko zachovat a nic nepokazit, tak nemal kedysi davno zliezat zo stromu - nech si kazdy vravi co chce, ja si myslim ze par orlov, vydier a vtakov, ktorych je vsade plna rit je este velmi mala cena za pokrok, resp. tempo pokroku, ktory dovolila prave surovina, ktora ma toto na svedomi ;-) ;-)

qwerty - palit sa to kontrolovatelne da iba na mori ... na nejaky dym sere pes, ale keby zapalili nieco suvisle tak by to uz nikdy nezahasili a narobilo by to paseku nielen na pobrezi ;-)

... inak teda stale nechapem, naco sa vracate stale k tej fantasmagorii s torpedami ... je to NEREALIZOVATELNE ! ! ! ... ked, tak sa da predstavit ze by dostali naloz priamo do vrtu a odpalili tam, isto ale nie nejake torpeda .... preboha ved qwerty ... je tam skala alebo nieco podobne - uz si videl napr. v povrchovych baniach aby sa odpalovalo prieraznymi strelami ? ja teda nie, pretoze by to malo v globale taky ucinok jak ked sa snazis klucom poskrabat diamant ;-) ...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

nordkapp: len taká poznámočka: stačí si kuknúť videá z prvej vojny v zálive: protibunkrové strely - prerazia hrubý železobetón. Už tu donekonečna omielaný princíp RPG - rozžhavená meď. A mnohé iné hračky :) To všetko sa v reále používa. O tej obrovskej diere v tanku abrams, o pôvode ktorej sa vedú hlboké diskusie (railgun, laser, superRPG...) ani nevravím.
V kameňolomoch sa používajú bežné trhaviny nasledovne: navrtáš skalu, do dier (veľa dier) vložíš valce výbušniny a tá ti odpáli celý blok skaly. Ak by si do tej skaly napálil napr. strelou Hellfire s protibunkrovou náložou, tak je v tej skale riadne hlboká diera - uvažuj: čo je pevnejšie - železobetón ktorý má odolať ťažkému delostrelectvu alebo pieskovec/vápenec...čo sa bežne ťaží? Radšej by som sa ukryl v železobetóne.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

uz som to tu pisal a skutocne ma to nebavi omielat do nekonecna, ale pri zbraniach, predovsetkym pri prieraznych je najdolezitejsim parametrom ako sa bude "sirit energia" ... akykolvek silny pancier / zelezobeton, bude stale iba vrstva a v porovnani s tym aky chces prerazit dlhy tunel absolutne zanedbatelna ... teda porovnavaj aky ma ucinok ta strela na teleso plosne vs. objemove ;-) tam tkvie ten hacik - to "plosne" teleso nedokaze akumulovat dostatok energie z tej strely, takze nakoniec jeho struktura podda - naopak kompaktny kus zeminy alebo horniny bude takejto veci odolavat smelo ;-) ... len si porovnaj taky priklad energetickej narocnosti - pri odpaloch v lomoch nepotrebuju ani extremne velke naloze, staci aby ich rozumne rozlozili ... naproti tomu take vesmirne telesa, ktore niekedy attackovali zem - mali nepredstavitelnu energiu, sice nie moc rozumny tvar, ale nepopieratelne boli velmi silnym projektilom - padali len tak nazdarbuh do obycajnej zeme, ani nie do skaly a spravili krater a nie ziadny tunel ;-) ten krater prave ukazuje ako sa sirila ta energia ktoru musela zem prijat od projektilu ;-)

takze este raz - plosna "prekazka" sa sprava UPLNE INAK ako objemova a nezmeni na tom nic ani nazhavny medeny projektil :-) ... proste torpedom nikam nic neprerazis a malo by ti to byt jasne uz z nejakeho prirodzeneho chapania veci okolo seba ;-) ... zober vzduchovku a prestrel list papiera - cajk ... a potom sa pokus prestrelit cely balik papierov ;-)
qwerty-xyz

ty proste nemas nastudovany kumulativny efekt, v zivote si o tom nepocul a v zivote si to nevidel, to je set sakra blbe, lebo nevies ze tak sa energia kromadi KUA DO LUCA !!!!! a keby ti na zem padal velky meteorit s kumulacnmou nalozou tak ti predrbe do zeme taky tunel ze americania mozu cinanom kyvat pri tej "dierke" . . . .
A si citaj ten clanok co dal chlapec vyssie, oni tam chcu este aj vodikovu bombu odpalit nad tym, tak uznaj sam, to su ini fajnsmejkri , . . .
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ty si sam taky kumulativny efekt ... nikdy to nebolo vymyslene na hlbenie tunelov a prerazanie obrovskych kompaktnych celkov :-) ... iste aj vies aku velku energiu potrebujes len na hlupu stenu bunkra ;-)

ty stale zijes z nejakeho kumulativneho efektu a prakticka stranka veci ti uplne unika ... aj keby bolo nejakym zazrakom s extremnou strelou mozne vyhlbit v skale povedzme aspon 10 metrovy tunel, tak ich este stale potrebujes XY, aby to narusilo tu skalu, alebo tunel na tie podmienky s obrovksym priemerom ;-) ... prestan zit v svojich rozpravkach a bajkach a zobud sa - ano v tvojej hlave a na nakrese to vyzeralo realizovatelne, ale papier znesie vsetko ;-) ... ked si presvedceny tak sprav to co ti gothar alebo kto odporucal - napis im o svojom rieseni ... stanes sa slavny a bohaty a vsetci ta zacnu respektovat ! ! ! ... :-P :-P

preferujem informacie z fundovanejsich zdrojov, nie nejakeho tr*ka co vztahuje preslap v engineeringu za start apokalypsy ... s takym si ja nemam co povedat ;-)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

nordkapp - Myslíš že vieš všetko o vybušninách ? Myslíš že poznáš vybušnu silu, učinky každej vybušniny ? - POCHYBUJEM !
POznáš niekoľko slabých sračiek ktoré zverejnili a o ostatnom vieš veľké kuľové ! Bomby vybuchuju tak ako chce človek, keď on si zmysli aby v 13 hodine a 35 sekunde spadla budova tak spade, a prečo by, nebolo možné odpaliť 70 cm ruru tak aby ropa prestala unikať ? 100% keby len do toho bezhlavo strelali tak by sa to zasypalo ak nebuď mudry ok ?
Takže kedže si nevymyslel nič tak sa radšej tvojích reči zdrž. Takže ešte raz ti napíšem že nevieš aké sú vybušniny a nevieš aku majú silu, tak láskavo prestan všetko popierať. Pretože keby chceli tak nie taku ďurku spravia do zeme.

BTW - Zaujímalo by ma ako to zastavia, a keď to náhodou zastavia tak ako povedal qwerty tak očakávam že pôjdeš za ním a budeš mi riť bozkať !
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ty si tiez nejaky povymetany konspiraciami a podobnymi srackami samizda a unikaju ti zakladne veci :-) ... ja netvrdim ze poznam to co sa vyvija niekde v labakoch US Army, ale to nepoznaju ani pani z BP a silne pochybujem ze budu pri takejto veci spolupracovat s armadou a najskor dva roky vyvijat nejake superdelo, ktore by dokazalo dostat do hlbky 1km taku energiu aby qwertyho sposobom aspon poskrabali povrch ;-) ... kazdy kto ma potrebu o takychto veciach rozmyslat by mal mat nejake zakladne povedomie o fyzikalnych zakonoch zachovania energie, odporu roznych prostredi, sirenia energie a pod. ... bez nejakeho prrodzeneho citu pre vec to nema ziadny zmysel ...

takisto nema zmysel ked mi taky saso ako ty napise nieco o 100% pri veci o ktorej nema potuchy - to je potom mlatenie prazdnej slamy a znoska somarin ;-) to nemoze nikto potrebovat :-) ... navyse keby si mal precitane a nedristal, tak som vymyslel najmenej jeden rovnako skvely - jednoducho genialny a genialne jednoduchy sposob ako Qwerty - so spustenim velkeho kuzela z hranice stratosfery, ktory by fungoval ako zatka ;-) ... to je dokonca riesenie v rovnakej sfere realizovatelnosti ... nechapem co sa ti na nom nepaci ? :-P :-P

BTW je mi jasne ze ta zaujimaju prave nejake hlupe fantasticke eventuality a nie realie a predpoklady jednoduchych a elegantnych rieseni ... na to som si pri podobnych hrdinoch zvykol ;-) tiez neviem co by som mal robit aj keby mal zrovna napad ? mna cely unik ropy nijak neobmedzuje aby som musel niekomu kto vymysli nejaky sposob rit bozkavat ... a o tom, ze si nemyslim ze by nejaky realny sposob riesenia realneho problemu vymyslel chalan, co nevie rozmrazit chladnicku, o tom mozeme neskor ;-)

// eh eh eh ... vzdy ma potesi, ked sa najde srac, ktoremu prdnu nervy do karmicky :-) ... pozor nech ti nerupne cievka ;-) :-P ...
Napísať odpoveď