Skrytie HDD
Skrytie HDD
Ahojte mám ešte jeden problém.Nainštaloval som Windows 7 a mám HDD 120 GB a k tomu 600 GB druhý ktorý mam rozdelený na polovicu.Keď som nainštaloval Windows 7 tak ten 120 GB HDD mi neukazuje že ho mam ale pri inštalovaní Windowsu tam bol.Windows som inštaloval na ten 600 GB HDD.Neviete mi poradiť??
Re: Skrytie HDD
Máš ho dobre zapojený ten 120gb HDD ? Jumpre a pod.
Je na konci kábla alebo v strede ? ( Master ? Slave ? )
Je na tom kábli kde je HDD aj nejaká mechanika ?
Máš tie HDD nejak rozdelené na viac častí ?
http://www.hojko.com/hdd-mechanika-nech ... 43576.html
Je na konci kábla alebo v strede ? ( Master ? Slave ? )
Je na tom kábli kde je HDD aj nejaká mechanika ?
Máš tie HDD nejak rozdelené na viac častí ?
http://www.hojko.com/hdd-mechanika-nech ... 43576.html
všetko je dobre zapojené lebo keď som mal Windows xp profesional tak mi všetko našlo a teraz som si dal windows 7 a nechce mi ho identifikovať 
-
caesar1987
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nerobil si nieco s tym diskom pri instalacii oveho win? neodstranil si z neho particiu?
nic som snim nerobil a ukazovalo mi ho že ho tam mam
Ak si si všimol v tej tvojej druhej téme , tak EVEREST ti ho pekne nadetekoval a ukazuje ti ho tam.
Máš nainštalované ovládače od základnej dosky pre Win7 ? Ja by som ich ešte skúsil preinštalovať.
Skús ho úplne odpojiť od základnej dosky. Zapni PC nech ti nabehne aj bez toho 120gb HDD. Normálne vypni PC, nie reštart ! Zapoj ho znova do dosky ten 120gb HDD a zapni PC či ti ho nenadetekuje.
Máš nainštalované ovládače od základnej dosky pre Win7 ? Ja by som ich ešte skúsil preinštalovať.
Skús ho úplne odpojiť od základnej dosky. Zapni PC nech ti nabehne aj bez toho 120gb HDD. Normálne vypni PC, nie reštart ! Zapoj ho znova do dosky ten 120gb HDD a zapni PC či ti ho nenadetekuje.
nemam lebo dal som tam CD a nešlo mi spustiť asi preto lebo mam ten windows 7..ale zvuk mi ide graficku som naistaloval..aky ovladac mam naistalovat na ten HDD??
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2010, 20:05)
toto mi vyhodi ked tam dam cd: "Setup does not support your Operating System"
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2010, 20:05)
toto mi vyhodi ked tam dam cd: "Setup does not support your Operating System"
-
caesar1987
Addict
nainstaluj si ovladace na zlakladnu dosku ako hovoril kolega vyssie
//edit: ak ti nejdu tie co mas na cd tak si stiahni novsie zo stranky vyrobcu dosky.
//edit: ak ti nejdu tie co mas na cd tak si stiahni novsie zo stranky vyrobcu dosky.
[quote=..aky ovladac mam naistalovat na ten HDD??[/quote]
Ovládač čipsetu základnej dosky. Intel i915G
Problém je , že výrobca tvojej základnej dosky ovládače pre Win7 nevydal a ktovie či vôbec vydá ...
http://www.msi.com/index.php?func=downl ... rod_no=586
Skús nainštalovať tie z Visty. Prikladám ich do prílohy.
Ovládací panel -- Hardware a zvuk -- Systém a zabezpečenie -- Systém -- Správca zariadení -- Radiče IDE ATA/ATAPI a tam pravou myšou klikneš na každú položku a dáš -- Aktualizovať software ovládača -- Vyhľadať software ovládača v tomto počítači -- a zadáš cestu k tomu rozbalenému súboru čo som dal do prílohy.
Mohol by si sem hodiť aj takýto screen , nech vidím , čo ti tam všetko chýba - ktoré ovládače.
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2010, 20:24)
Tak teraz pozerám , že ani samotný INTEL nevydal pre tento čipset ovládače pre Win7.
http://downloadcenter.intel.com/SearchR ... amilyId=40
Ak budeš mať aj nejaké iné problémy okrem týchto dvoch , tak budeš asi musieť kúpiť novú dosku s podporou pre Win7.
Ovládač čipsetu základnej dosky. Intel i915G
Problém je , že výrobca tvojej základnej dosky ovládače pre Win7 nevydal a ktovie či vôbec vydá ...
http://www.msi.com/index.php?func=downl ... rod_no=586
Skús nainštalovať tie z Visty. Prikladám ich do prílohy.
Ovládací panel -- Hardware a zvuk -- Systém a zabezpečenie -- Systém -- Správca zariadení -- Radiče IDE ATA/ATAPI a tam pravou myšou klikneš na každú položku a dáš -- Aktualizovať software ovládača -- Vyhľadať software ovládača v tomto počítači -- a zadáš cestu k tomu rozbalenému súboru čo som dal do prílohy.
Mohol by si sem hodiť aj takýto screen , nech vidím , čo ti tam všetko chýba - ktoré ovládače.
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2010, 20:24)
Tak teraz pozerám , že ani samotný INTEL nevydal pre tento čipset ovládače pre Win7.
http://downloadcenter.intel.com/SearchR ... amilyId=40
Ak budeš mať aj nejaké iné problémy okrem týchto dvoch , tak budeš asi musieť kúpiť novú dosku s podporou pre Win7.
- Prílohy
-
- via_raid_vista_mb.zip
- (424.32 KiB) 4 stiahnutia
klikol som na všetky a vypísalo mi že už mám nainštalovaný najnovší ovládač
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2010, 20:46)
nejde mi pre vistu ovladac..naistalujem asi xp co uz narobim
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2010, 20:52)
ale nechapem tomu ze neinstaloval som ziadny ovladac a ide mi zvuk aj USB aj internet len ten HDD mi nechce najst..a zvuk mi nejde cez sluchatka to tiez neviem preco
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2010, 20:46)
nejde mi pre vistu ovladac..naistalujem asi xp co uz narobim
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2010, 20:52)
ale nechapem tomu ze neinstaloval som ziadny ovladac a ide mi zvuk aj USB aj internet len ten HDD mi nechce najst..a zvuk mi nejde cez sluchatka to tiez neviem preco
Ten Windows 7 má už nejaké základné univerzálne ovládače v sebe. Pre to ti niečo ide a niečo nie.
Asi sa budeš musieť vrátiť k XP-čku.
Je to svinstvo od výrobcov základných dosiek , že nepodporujú aj staršie dosky. Zoberú peniaze od zákazníka a potom sa už o neho nestarajú.
Niekedy sa dá stiahnuť univerzálny ovládač aj od výrobcu čipsetu , ale v tomto prípade sa na to vykašlal aj INTEL.
//autoeditácia príspevku (04 Júl 2010, 2:00)
Ešte ma napadlo tam ako si písal , že ti pri každej položke vypisuje , že ovládač je už nainštalovaný ...
Najprv musíš ten starý ovládač odinštalovať a možno aj reštartovať PC.
Asi sa budeš musieť vrátiť k XP-čku.
Je to svinstvo od výrobcov základných dosiek , že nepodporujú aj staršie dosky. Zoberú peniaze od zákazníka a potom sa už o neho nestarajú.
Niekedy sa dá stiahnuť univerzálny ovládač aj od výrobcu čipsetu , ale v tomto prípade sa na to vykašlal aj INTEL.
//autoeditácia príspevku (04 Júl 2010, 2:00)
Ešte ma napadlo tam ako si písal , že ti pri každej položke vypisuje , že ovládač je už nainštalovaný ...
Najprv musíš ten starý ovládač odinštalovať a možno aj reštartovať PC.
-
Thommas
Addict
Ak máš čas, skús nasledovné:
Spusti inštalačku WIN7
Dostaň sa po formátovanie disku
Preformátuj
Choď naspäť do winu
Spusti inštalačku WIN7
Dostaň sa po formátovanie disku