Ropná škvrna

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Ropná škvrna

Príspevok od používateľa hughito »

ked clovek chcel vsetko zachovat a nic nepokazit, tak nemal kedysi davno zliezat zo stromu - nech si kazdy vravi co chce, ja si myslim ze par orlov, vydier a vtakov, ktorych je vsade plna rit je este velmi mala cena za pokrok, resp. tempo pokroku, ktory dovolila prave surovina, ktora ma toto na svedomi
Takže tempo pokroku je podľa teba tou základnou silou ľudstva, nech je aký chce, nech sú aké chcú podmienky, hlavne musí byť pokrok. Proste za každú cenu pokrok, aby sa mohol nordknappik vyvážať v lepšom autíčku, ktoré bude zachviľu aj lietať a najlepšie je už sa ani nehýbať, všetko spravia akési stroje či iné technológie.
Pokrok treba racionalizovať a netreba ho dávať pred prírodu i samotných ľudí. Samozrejme, pokrok priniesol veľa dobrých a užitočných vecí, takisto ako veľa hovadín a zlých vecí, preto treba tú racionalizáciu ale hlavne to, aby sa ten "pokrok" nestal prim a všetko ostatné išlo dozadu, lebo taký je dnešný trend a smer, čomu nordkapp tlieska a detsky sa z toho teší, aká je to paráda a hlavne aké je super to, že si to berie veľkú daň na prírode či zvieratách, hlavne, že jeho riť zostane v pohodlíčku.
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

nordkap: pokoj človeče :) poprosím ťa tu vecné argumenty, v čom je qwertyho myšlienka (mnou upresnená) chybná a nezrealizovateľná. Prosím si od teba sumár faktov, prečo by nebolo možné vyrezať do skaly dieru a v tej diere potom spraviť implozívny výbuch. Prosím si od teba informácie, kde sme s qwertym spravili v našom údudku a myslení chybu.
Len taká otázka na okraj - vieš niečo o výbušninách? Čo vieš o fyzikálnych zákonoch, ktorými sa tak strašne oháňaš? - schválne sem daj nejaké rovnice, ktoré by vyvracali možnosť spraviť do kompaktnej skaly tunel. Netvrdím, že som na slovo vzatý odborník, ani že som zjedol všetku múdrosť sveta. No s prírodnými zákonmi počas štúdia prichádzam do styku neustále (od mechaniky až po kvantovku, od atómových orbitálov až po intersticiálne zlúčeniny) - tak by som rád vedel, v čom je náš návrh nereálny a porovnateľný s kuželom zo stratosféry.

No buď ti pred písaním tvojho príspevku priateľka nedala alebo si sa zle vyspal, pretože tento spôsob písania nie je tvoj štýl - ty predsa zväčša píšeš k veci. :)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Stoporko napísal:nordkap: pokoj človeče :) poprosím ťa tu vecné argumenty, v čom je qwertyho myšlienka (mnou upresnená) chybná a nezrealizovateľná. Prosím si od teba sumár faktov, prečo by nebolo možné vyrezať do skaly dieru a v tej diere potom spraviť implozívny výbuch. Prosím si od teba informácie, kde sme s qwertym spravili v našom údudku a myslení chybu.
Len taká otázka na okraj - vieš niečo o výbušninách? Čo vieš o fyzikálnych zákonoch, ktorými sa tak strašne oháňaš? - schválne sem daj nejaké rovnice, ktoré by vyvracali možnosť spraviť do kompaktnej skaly tunel. Netvrdím, že som na slovo vzatý odborník, ani že som zjedol všetku múdrosť sveta. No s prírodnými zákonmi počas štúdia prichádzam do styku neustále (od mechaniky až po kvantovku, od atómových orbitálov až po intersticiálne zlúčeniny) - tak by som rád vedel, v čom je náš návrh nereálny a porovnateľný s kuželom zo stratosféry.

No buď ti pred písaním tvojho príspevku priateľka nedala alebo si sa zle vyspal, pretože tento spôsob písania nie je tvoj štýl - ty predsa zväčša píšeš k veci. :)
:D on by to proste psychicky nezvladol, ze narozdel od neho som dal napad . . . a ze narozdiel od neho som v niecom chytrejsi . . . (a norko sorrka, vypocet a blizsie veci ti asi nedam, ja som mal za ulohu vyratat a teoreticky odstrelit MOST . . . co sa mi aj uspesne podarilo . . . (vypoctom, kua, .... a na papieri ) )
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

hughito ... ty si uplne skvele trafil klinec po hlavicke ... zit bez zvysovania kvality zivota a hybania sa dopredu nema ziadny valny zmysel :-) a nordkappik sa ztoho strasne tesi, len ho seru rozni zmrdi, co mu chcu zakazat jazdit na osemvalcovom auticku a nebodaj este keby chcel po lese, tak ho vykastruju a povesia na lampu poulicneho osvetlenia ;-) ... nordkapp nema moc rad ked sa niekto nevie na urcitu vec pozret z ineho uhla - co zial zelenaci praktizuju ... nordkapp by rad videl vsetkych takych ekoborcov povesanych okolo ciest :-)

chlapci chlapci ... neviem ci sme z inych planet, alebo kereho otca, ale pisal som ja niekde ze sa neda skala rozhodit vybuchom ? napisal som presne naopak, ze to je tak jedine riesenie vybuchom ake je mozne a realizovatelne ... ja tu stale narazam nato ako chce qwerty spravit ten tunel do skaly torpedom a s projektilom pri ktorom uplatni prave ten jeho milovany kumul. efekt :-) ... pochopim ze to nepobera qwerty, ale myslim ze pre teba stoporko som to pisal celkom zrozumitelne :-) ... ale to je tak ked stratime uprostred niecoho nit ;-)

ovsem ze ziadne rovnice a vzorce tu skladat nebudem, nato som setsakra lenivy :-D :-D

// som sa nevyspal skoro vobec, mal som zlu naladu ale aj v najlepsom rozmare by ma qwertasova hlupost zarazila :-D :-D

// qwertynator -> nooo vidis a odpaloval si ten most niecim na principe RPG ? ? asi nie, ze ? :-) :-) ...

este raz opakujem, ze ak sa stratila niekde suvislost, tak netvrdim, ze sa to neda vybuchom ... iba ze sa to neda tak ako to qwertynator vyinženýroval :-) :-) vsetky jeho kumulativne efekty a vyvojove defekty su proste nanic v takych podmienkach :-)

// inak si teda qwertik skutocne fandis ;-) to sa mi paci, to dokazem ocenit :-D :-D
qwerty-xyz

nordkapp_pb napísal:hughito ... ty si uplne skvele trafil klinec po hlavicke ... zit bez zvysovania kvality zivota a hybania sa dopredu nema ziadny valny zmysel :-) a nordkappik sa ztoho strasne tesi, len ho seru rozni zmrdi, co mu chcu zakazat jazdit na osemvalcovom auticku a nebodaj este keby chcel po lese, tak ho vykastruju a povesia na lampu poulicneho osvetlenia ;-) ... nordkapp nema moc rad ked sa niekto nevie na urcitu vec pozret z ineho uhla - co zial zelenaci praktizuju ... nordkapp by rad videl vsetkych takych ekoborcov povesanych okolo ciest :-)

chlapci chlapci ... neviem ci sme z inych planet, alebo kereho otca, ale pisal som ja niekde ze sa neda skala rozhodit vybuchom ? napisal som presne naopak, ze to je tak jedine riesenie vybuchom ake je mozne a realizovatelne ... ja tu stale narazam nato ako chce qwerty spravit ten tunel do skaly torpedom a s projektilom pri ktorom uplatni prave ten jeho milovany kumul. efekt :-) ... pochopim ze to nepobera qwerty, ale myslim ze pre teba stoporko som to pisal celkom zrozumitelne :-) ... ale to je tak ked stratime uprostred niecoho nit ;-)

ovsem ze ziadne rovnice a vzorce tu skladat nebudem, nato som setsakra lenivy :-D :-D

// som sa nevyspal skoro vobec, mal som zlu naladu ale aj v najlepsom rozmare by ma qwertasova hlupost zarazila :-D :-D

// qwertynator -> nooo vidis a odpaloval si ten most niecim na principe RPG ? ? asi nie, ze ? :-) :-) ...

este raz opakujem, ze ak sa stratila niekde suvislost, tak netvrdim, ze sa to neda vybuchom ... iba ze sa to neda tak ako to qwertynator vyinženýroval :-) :-) vsetky jeho kumulativne efekty a vyvojove defekty su proste nanic v takych podmienkach :-)

// inak si teda qwertik skutocne fandis ;-) to sa mi paci, to dokazem ocenit :-D :-D
mno fandim si fandim, aj ty by si si mal, :D a nie, tak na most mas daco ine ako na tunel, ..... a norko vyspi sa, vylaskaj sa s frajerkou v posteli, spar si pohodovy super den a potom pis . . . a nie ked si nervny, . . . to nemame radi :smt007 :oops: :!: :? :shock: :P :smt049
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja si nepotrebujem, mne fandia ini :-P :-P :-P ... o tom prave pisem ty trubka -> je nieco ine prerazit s pouzitim kumul. ef. pancier a nieco ine peknych par metrov skaly ;-) ... to je to co si ty stale este nedokazes pripustit, ze by to bolo prakticky nerealizovatelne v danych podmienkach ... ano navrtat a odpalit skalu, je bezne riesenie ... a o ked budes pekne pomaly citat tak o tom sa tu stale pise :-D

... a to co nemate radi je mi volne jak labudove monterky :-D :-D ... nervny niesom, iba temperamentny :-P :-P
qwerty-xyz

nordkapp_pb napísal:ja si nepotrebujem, mne fandia ini :-P :-P :-P ... o tom prave pisem ty trubka -> je nieco ine prerazit s pouzitim kumul. ef. pancier a nieco ine peknych par metrov skaly ;-) ... to je to co si ty stale este nedokazes pripustit, ze by to bolo prakticky nerealizovatelne v danych podmienkach ... ano navrtat a odpalit skalu, je bezne riesenie ... a o ked budes pekne pomaly citat tak o tom sa tu stale pise :-D

... a to co nemate radi je mi volne jak labudove monterky :-D :-D ... nervny niesom, iba temperamentny :-P :-P
:smt007 vsetko sa da ked sa chce . . . . aj peknych par metrov prerazit s vybusninou . . . .
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

dobre s tym mozem suhlasit, ale to ci sa to da inak, lepsie, realnejsie a ekonomickejsie je vacsinou rozhodujuce :-D ... a necituj to kua furt ... je to potom prehladne jak cigansky diktat :-( :-(
qwerty-xyz

:smt049 okej lasko, . . . A s tym ekonomickejsim riesenim by som moc nesuhlasil, ved si zober kolko penazi sa dava uz len na tie dristy co vymysleli doteraz.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ty zijes v takej bubline ako nikto ... BP je sukromna firma a vsetko to bude muset zacvakat ... nehovorim ze nema z coho, ale prepad ziskov ju asi nepotesi ... preto sa snazia najst riesenie na ktorom stratia co najmenej ;-)
qwerty-xyz

nordkapp_pb napísal:ty zijes v takej bubline ako nikto ... BP je sukromna firma a vsetko to bude muset zacvakat ... nehovorim ze nema z coho, ale prepad ziskov ju asi nepotesi ... preto sa snazia najst riesenie na ktorom stratia co najmenej ;-)
:roll: no ,a ako vidno tie riesenia su na hovno . . .
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

nordkapp_pb napísal:ty zijes v takej bubline ako nikto ... BP je sukromna firma a vsetko to bude muset zacvakat ... nehovorim ze nema z coho, ale prepad ziskov ju asi nepotesi ... preto sa snazia najst riesenie na ktorom stratia co najmenej ;-)
Nj, je*at na to, ze vyhynie pomali cela flora a fauna v okolici niekolko kilometrov a ze sa tam nevratia zvierata za najblizsich 100 rokov, a ze to ohrozuje celu planetu, cele podnebie a celkovo prirodu...hlavne ze sa usetri par milionov na zastaveni toho...och boha, otvara sa mi nozik vo vrecku...BP odobrat licencie, ako to bolo spominane v jednom linku od Hughita, presetrit to, a zakazat im dalsiu cinnost spojenu s ropou alebo s tazbou inych nerastnych surovin.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Lubos -> za prve ten dopad nebude podla mna taky katastrofalny, ked sa s tym stale nieco robi ... a za druhe, je to podla mna mala cena za veci, ktore prave ropa umoznuje ;-) ... tiez neviem co vyplakavate ze sa im nedari alebo co ... vyvrtat tie odlahcovacie vrty trva okolo 3 mesiacov a kazdy den si mozete na BP pozret v akej su uz hlbke a mapovat aj progres v odstranovani nasledkov tou ich zriadenou organizaciou ;-)

odobrat BP ako jednemu z najvacsich hracov na trhu licenciu by bolo kratkozrake a potencialne nebezpecne pre trhy ... nemozes poslat len tak k vode firmu s takym majetkom, lebo zacnu subjekty na nu naviazane padat na hubu jeden za druhym :-) :-) a urcite to v casoch akejsi "krizy" nemoze nikto potrebovat :-)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

OMG norkdapp otvor uz oci, daj dole ruzovucke okuliare, a zacni byt aspon kus realista.
To s tou licenciou je ako keby som povedal, ze protidrogove jednotky chytili hlavneho dodavatela drog na Slovensku, ale kedze keby sme ho zavreli do basy, tak by sa tym narusila cela infrastruktura drogoveho podvsvetia, tak ho nechame tak a pustime ho. Ved co...
Ano stojim si za tym, BP ako spolocnost nebola vobec schopna zabezpecit vrt a celu tazbu, keby bola, nestala by sa takato katastrofa. Vies, vedia to navrtat, vedia tam na dno zabit potrubie a namontovat kohutik a ventil, ale akonahle sa to poserie tak uz nevedia nic. Proste BP fail, koniec...takej spolocnosti by uz nemalo v ziandom pripade platit pravo na tazbu...kedze skody su nevycislitelne. nejde teraz o skody unikajucej ropy...ta ma netrapi, trapi ma priroda, to ze tam kazdy den hynu isice zivocichov.
A ze 'mala' dan za to vsetko..ty snad srandujes....hlavne je to, ze kazdy den sa mozes povozit na svojom auticku a o ine sa nezaujimas, a netrapi ta nic viac...iba svoje pohodlie. A skryvas sa za nezaujem o fakty spojene s tou ropou.
A k tomu, ze to nebude az take katastrofalne...fakt prosim ta uz otvor tie svoje zaslepene oci, neviem ci to nechces vidiet, alebo si fakt slepy.
Hughito tu dal na predoslej strane link, asi ti ho vycitujem, lebo si lenivy si na neho vobec kliknut.
Ropa z tankeru Exxon Valdez zabíja dodnes
Škody v aljašských oblastiach, kde pred sedemnástimi rokmi havaroval tanker s ropou, sú oveľa horšie, ako ekológovia predpokladali. Jedným z najohrozenejších druhov vodných živočíchov sú tu vydry morské.

Havária, ktorej následky znamenali pohromu, sa stala 24. marca 1989 v zátoke princa Williama na Aljaške. Únik enormného množstva ropy spôsobilo poškodenie tankeru Exxon Valdez. Do mora vtedy vytieklo 44 000 metrov kubických ropy. Krátko po havárii avizovali ekológovia úhyn 220 tisíc morských vtákov a niekoľko tisícok cicavcov. Následky katastrofy sú ale hmatateľné dodnes. Morské vydry sa nikdy na miesto katastrofy nevrátili a v okolí postihnutých oblastí sa ich počty každoročne znižujú. Práve tento cicavec však patrí do skupiny živočíchov, od ktorého závisí udržanie celého ekosystému. Ich jedálniček totiž tvoria morskí ježkovia, čím zabraňujú ich premnoženiu. Morské vydry tak nepriamo zabezpečujú, aby morskí ježkovia neskonzumovali celé podmorské polia chalúh, čím by postupne zlikvidovali podmorskú faunu.
http://www.24hod.sk/Ropa-z-tankeru-Exxo ... 14444.html
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

preco by som mal byt zaslepeny niecim ... preber sa, kto by odoberal licenciu takemu podniku, ktory moze viest lobby aku len chce ? :-) ... ty a tvoj idealny svet, ktory nikdy nemoze fungovat ste na smiech ... za vsetko sa proste plati cena a nechapem ze mas problem to pochopit - ked sa nieco robi tak sa zakonie musi aj nieco posrat ...

ano moje pohodlie ma zaujima najviac, z toho ze niekde moze byt o troch klokanov viac, keby som nejazdil autom sa ja nenazerem a vobec ma to nezaujima ... nemam ziadnu moralnu povinnost starat sa o nieco co mi neprinalezi :-) :-) ... ja mam prirodu rad, ale viem si spocitat, ze ked chcem mat rano na stole cerstve rozky tak to nejaku cenu ziada ... a par posratych zivocichov nieje ziadna cena ;-) a mozes sa vytacat ako moc chces, ale je to proste tak - na nejake ekosystemy sere biely tesak - miliony rokov sa priroda ako taka dokazala regulovat sama - ekosystemy vznikali a zanikali - bud sa nieco prisposobi alebo nie ... nebudem mat teda oci pre plac z toho, ze sa niekde nieco posralo a kvoli tomu zarvali nejake vydry ;-)

bojuj si svoj hlupy boj na hlupych frontoch ako chces, ale doba ako taka stoji proti tebe a pre nejakeho lubosa nikto o odobrati licencii rozmyslat nebude ... taketo veci siahaju dalej ako k styrom mrtvym tulenom v mediach, pri zmienke o nich zvlhne kazde citive oko, ale v konecnom dosledku na ne kazdy hodi bobek, kazdemu je lepsie, ked tie rozky rano na stole mat bude :-P :-P ...

asi prave toto je ten realisticky pohlad na vec, nie tvoje srdcervuce vylevy, ktore nemaju koho rozhodit :-)

priroda ma nepredstavitelnu silu a ked jej ublizime, tak ublizi ona nam ... ja mam malu sancu aby som sa zlych casov co pridu dozil a vobec ma to teda nezaujima ... my sme sa museli popasovat z niecim, ti co pridu po nas sa budu muset zaoberat niecim inym :-) ...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nj, vies ale mne tie cerstve rozky ani nechutia ked pri ich konzumacii rozmyslam nad tym kolko stoja, a teraz nemyslim, finacnu cenu.
Nj ved pockaj...doraz sa to obrati asi tak, ze npojde o troch mrtvych tulenov ale o troch mrtvych ludi...a vtedy to prestane byt jedno mne :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no keby uz chceli ... ludstvo potrebuje preriedit ;-)
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Rad8)
VIP
VIP