Odpajanie DVD-RW???
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Odpajanie DVD-RW???
Po zime som kupil novy PC, v poslednom case sa mi zacali prejavovat problemy s DVD-RW mechanikou NEC 4551A. Je to stara ATA napalovacka, ktora ma co to za sebou, ale nebol s nou ziadny problem. Ide o to, ze niekedy sa aj 5x za hodinu stane, ze mechanika z nicoho nic zasvieti, resp. zablika a vyda zvuk, ako keby som dal dnu CD alebo zapol pocitac. Rozmyslal som, ze ci nie je nieco s napajacim kablom, pretoze mam zdroj Corsair s odopinacimi kablami, skusal som ti zatlacit a nic, stale sa to rovnako prejavuje.
Cim to moze byt??? Napalovacka napaluje aj cita stale perfektne. Windows mam Win7.
Cim to moze byt??? Napalovacka napaluje aj cita stale perfektne. Windows mam Win7.
-
moosha
Darca
Re: Odpajanie DVD-RW???
Neni dogabany senzor, ktory ma na starosti zistovat ci je alebo nie je dnu medium? Rozober ju a precisti, neni to nic zlozite pokial sa nepustis do tych malych suciastock na plosakoch a okolo laseru...
-
Andr3w
Light Professional
skus pouzit iny napajaci kabel, robilo mi nieco podobne ze sa sem tam tvarila ze nieco cita i ked tam ziadne cd nemala, pomohlo len prepojenie ineho napajacieho kabla
No ja by som to skor videl na problem softu a tak by som na tvojom mieste skusil supnut najnovsi firmware.hojko napísal:...
-
hojko
Site Admin
dudo02: Firmware je najnovsi, pred zmenou celeho PC to nerobilo (menil som bednu, zdroj, dosku, procak, ram a disk).
-
Thommas
Addict
Nastavenia v BIOSe??
-
hojko
Site Admin
BiGTomEE: A co konkretne v biose sa da pokazit v pripade mechaniky??? 
-
Thommas
Addict
je tam niečo také (na starých bolo) že pri nepoužívaní HDD či DVD sa automaticky vypne. Nemáš niečo také nastavené?
-
hojko
Site Admin
BiGTomEE: O ziadnej takej funkcii neviem.
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2010, 0:00)
Zda sa, ze problem bude napajacom kabli zo zdroja do mechaniky. Kedze ide o starsiu IDE napalovacku, tak ma este velky konektor a zdroj Corsair HX650, ktory mam ma odpajacie kable, avsak problem je prave v pripojeni kabla do mechaniky, ked tam nejakym sposobom nechce zacvaknut.
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2010, 0:00)
Zda sa, ze problem bude napajacom kabli zo zdroja do mechaniky. Kedze ide o starsiu IDE napalovacku, tak ma este velky konektor a zdroj Corsair HX650, ktory mam ma odpajacie kable, avsak problem je prave v pripojeni kabla do mechaniky, ked tam nejakym sposobom nechce zacvaknut.
Napájacie káble sú normalizované, a pokiaľ je na MB konektor IDE, ako že zjavne je, skús ešte vymeniť ten IDE kábel. Kábel od zdroja nezacvakáva ! Skús ho zasunúť na doraz.
Pokiaľ je to nepredvídateľná porucha, skús aj test na viry /stáva sa/, ale pokiaľ možno po starte stroja z Live cd... Linux. Alebo CHIP DVD. Teraz 10/2010.
Pokiaľ je to nepredvídateľná porucha, skús aj test na viry /stáva sa/, ale pokiaľ možno po starte stroja z Live cd... Linux. Alebo CHIP DVD. Teraz 10/2010.
-
hojko
Site Admin
jarda.j: Ako som pisal vyssie, problem bol v kabli od zdroja, ze to nebolo poriadne dotlacene. Este sa mi to nestalo, ale som rad, ze som to vyriesil. Live CD linuxovych distier je na internete kopa, je to dve sekundy hladania cez Google.