eBay.com

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: eBay.com

Príspevok od používateľa viper1993 »

Pred tyzdnom som kupil vec za 208$ s dorucenim DHL Express z Ciny. Predajca na balik napisal hodnotu tovaru 38$(netusim preco). Stopli mi to na colnici a uz to tam 3 dni stoji. Dnes mi volali a poslali tlaciva na vyplnenie. Potrebuju potvrdenie o platbe(z Paypalu) na sumu 38$. Ja sice fakturu mam ale kedze som platil 208$ tak sa to nezhoduje.

Co mam v takomto pripade robit? Keby mi predajca vystavi novu paypal fakturu na 38$(s dnesnym datumom :? ) ktoru zaplatim a on mi to potom refundne, bude to ok? :)

Teoreticky by som im mohol poslat aj tu 208$ fakturu ale radsej budem platit dan z 38$ ako z 208$.

Dik
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

to už by si potom platil aj clo.
ak to spravíš tak ako si písal tak to bude v pohode :)
ak sa môžem spýtať , čo také drahé si objednával z číny ? :D
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Predajca je v pohode, spravil mi novu fakturu na 38$ tak som ju zaplatil a refundol mi peniaze. Uz som im aj poslal ten mail s tlacivami a vsetkym moznym.

Objednaval som 8-kanalove DVR ku kamerovemu systemu kedze 4-kanalove co mam teraz mi je uz malo :D
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

caute, mam vyhliadnutu jednu vec na eBay.de, lenze je tam jeden problem. Predavajuci nema PayPal a ja som zatial vzdy platil len cez PayPal, no on umoznuje len platbu na ucet, cize cez bankovy prevod. Pisal som mu aj spravu, ci si nezaregistruje PayPal, no odpisal, ze nie ... ze bud na ucet, alebo nijak.

Dost by som tu vec od neho chcel, no nikdy som takto neplatil. Ako to prebieha ? Ked vyhram tu aukciu posle mi cislo jeho uctu, ja sa lognem do svojho internet bankingu, zadam jeho cislo uctu, sumu a poslem ? Je to takto bezpecne ? Predsa len cez PayPal to bolo asi bezpecnejsie a hlavne rychlejsie, keby ma chcel odrbat tak to isti PayPal. No cez bankovy prevod je to ako ?

Poradte niekto, kto ste uz takto platili ako to prebieha a ake s tym mate skusenosti.

Dakujem
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Ten predajca je z EU?
Ak nie, tak rychlo zabudni, teda aspon moja banka tam ma nehorazne poplatky
M4rek
Medium Star
Medium Star

Je z EU, konkretne z Nemecka
Scorpion90
King
King

OK, tak je to v pohode.

mal by ti prist Invoice (faktura) podobna tejto:

Kód: Vybrať všetko

Hello, thank for your purchase. Please send money to my bank account. Please pay in EURO 

Here are necessary informations for you: --------------------------------------------

BIC: POBNSKBA 
IBAN: bla bla
Name: Bin Usama ala den Ahli
Street: Najhlavnejsia 
City: Dubai
State: SAE
SUM: 1 000 000
CURRENCY: EUR 
Name of bank: VUB napr.
Puropose of the payment: your e-bay name 
Product name: Bugatti Veyron

Best Regards

Bin Usama ala den Ahli
Tieto udaje - mozno nebudes potrebovat vsetky - vlozis do prazdnych koloniek vo svojom IB (zahranicna platba) a je to. Nemalo by to stat viac ako par centov
M4rek
Medium Star
Medium Star

ok, VDAKA

a potom treba nejak potvrdit na eBay-i alebo mu napisat, ze som poslal peniaze ? .. lebo to as itrva par dni kym dojdu
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

na ebay potvrdíš že si zaplatil. Sú predajci ktorí nechcú predávať cez paypal, pretože paypal si dosť ztrháva z ceny, preto dávajú iba cez prevod kde všetko ide im :smt006
M4rek
Medium Star
Medium Star

a ked vydrazim tu vec povedzme za 200€ a poslem mu 200, tak jeho banka si z toho nieco neztrhne ? Ci radsej mam poslat o nejake € viac ?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

nič si nestrhne, pošli presne koľko máš
Scorpion90
King
King

nezabudni si pred prihodenim dokonale pozriet feedback predavajuceho + vsetky conditions :)
M4rek
Medium Star
Medium Star

conditions ? ... feedback ma 94%, jeden negative ma (ale ked som si prelozil tie komentare k tomu, tak to vyzera tak, ze sa to vyriesilo, len si myslia, ze sa neda ten negative odstranit), ale v popise toho co chcem kupit pise, ze ked nebude ta vec fungovat, ze vrati peniaze a zoberie to spat

je tam sice jeden detail -> uz jeden predomnou mu to vratil a ked som sa ho pytal, ze preco mu to vratil, odpisal, ze preto lebo to neposlal v originalnom baleni so zarukou, aj ked to je nove

Ponuka tam totiz vec, ktora je nova, ale nevie dat zaruku, lebo vraj nema blocek
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak tu vec z colnice stale doma nemam. Momentalne si vymysleli ze kedze som neplnolety tak potrebujem prehlasenie zakonneho zastupcu. Netusim o com. Nevie niekto o com ma byt to prehlasenie?

Dik :?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

kokos mne išlo cez colnicu 9 balíkov? a ani raz som takú sprostosť nepočul :?
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No ani ja, nechapem co to tu vsetko potrebuju. Cele to bolo tak ze ide to cez DHL Express z Hong Kongu, na Slovensko to odtial prislo za 24 hodin. Volali mi z DHL(po 3 dnoch od prichodu na SVK) ze odomna potrebuju splnomocnenie, cestne prehlasenie ze tam nemam zakazany tovar, fakturu, este nejake jedno tlacivo a oscanovany OP. Vsetko som im hento poslal mailom.
Na druhy den mi odpisali ze je to ok a ze zasielku posielaju na colny urad. Toto bolo od prichodu na SVK za jeden tyzden.
Dnes po dalsom tyzdni mi napisali ze zasielka sa im vratila nepreclena lebo som vraj neplnolety(mam 17, ako keby to nemohli z toho OP zistit uz v DHL :roll: ) a ze potrebuju prehlasenie zakonneho zastupcu, povedal som ok ze co by to malo obsahovat. Prisla mi odpoved: "Nech napise, ze je Vas rodic a vie o zasielke, ktoru ste si objednavalai, neviem presne co to ma obsahovat."
Nieco som napisal, dal to podpisat rodicovi a poslal som to do DHL. Zasielku znovu poslali na colny urad. Uvidime kolko zas budem cakat a ci to vobec niekedy dorazi...

To su skusenosti s DHL Express, podla mna riadny bordel.

//edit: Aby som len nenadaval, tak jedinym plusom je asi pani zo zakaznickeho servisu ktora na mail odpoveda prakticky okamzite.
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

hh no pekny bordel, clovek si to objedna kurierom a dostane to neskor ako keby mu to slo klasickou postou :D

//jj ved tak som to myslel, ze clovek si priplati za kuriera ale vdaka super systemu mu to aj tak nepomoze :/
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak ono v preprave chyba nie je, ako som vravel na Slovensku to bolo z Ciny za nieco vyse 24 hodin. Bordel je v tomto systeme.
M4rek
Medium Star
Medium Star

Mozem sa len tak pre zaujimavost spytat, kolko si platil za taky expresne dorucenie ?
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Predajca povedal, ze ak to kupim hned tak mi postovne da free(zrejme to mal zaratane v cene produktu).
Napísať odpoveď