Ja som len poskytoval aj iný pohľad a pravdu-povediac, hlavne som to sem posielal kvôli tým štatistikám ohľadne farárov a kostolov.Takže vlastne ruský holokaust na Slovanoch neexistoval? Nebudeš ty popierač??
Tú vetu taktiež nechápem, resp. neviem, ako ju autor myslel. Ja som tu ten článok poslal ohľadne počtov farárov a iných údajoch, mňa nejaký súdruh Ondriáš v podstate nezaujíma.Neuveriteľné, fakt nemám slov
Samozrejme, že sa aj prenasledovalo, známa akcia "R" a pod., ale takisto vieme aj to, že veriaci tu boli, chodili do kostolov, dokonca nebol problém pokrstiť svoje dieťa.
Čiže, asi to záleží od tej ktorej skúsenosti daného človeka, ale určite to za komanča nebola žiadna poľovačka na veriacich ani nič podobné, ako si sa tu snažil naznačiť. Šíril sa iný názor ako hlavný (vedecký ateizmus, voči ktorému sa napr. dnešní ateisti v rôznych združeniach vyjadrujú jasne odmietavo, lebo je to hovadina, žiadny vedecký ateizmus byť nemôže), ale určite by som nedémonizoval.
To náboženské prenasledovanie inovercov v histórii prebiehalo trošku v iných formách.
Za prvé si spomenul len 1 časť, okrem inkvizície bolo x náboženských vojen, boli sväté výpravy a taktiež rôzne misionárske cesty za cieľom šírenia napr. kresťanstva a to som stále spomenul len zlomok.Naozaj je to neporovnateľné. Počas 400 rokov inkvizície, ktorá existovala v STREDOVEKU zomrelo niekoľko 1000 ľudí, kdežto vďaka ateistickému komunizmu okolo 100 miliónov. Alebo žeby len ďalšia komunistická propaganda?
Že 1000 mŕtvych,
Ateistický komunizmus - to slovo ateistický tam nemá žiadny zmysel zdôrazňovať, tí ľudia zomreli kvôli tomu systému aký bol, resp. kvôli jeho vodcom, samotný ateizmus s tým nemal nič dočinenia, čo sa nedá porovnať s náboženstvom, ktoré bolo hlavným ťahúňom (zmyslom, problémom) rôznych vojen a obrovských genocíd.
Ak toto nechápeš a demagogicky to zrovnávaš s ateizmom, tak už naozaj neviem.
Ukáž mi ten zbytok okrem tej drvivej väčšiny. Čakám.Pekne prekrúcaš moje slová.Drvivá väčšina vedcov nehovorí, že darwinova teória je jediná správna, tak ako ty, ktorý nepripúšťaš, že by niekto mohol mať iný názor na evolučnú teóriu. Tomu sa hovorí fašizmus. Kde je teraz tá tvoja anarchia a liberalistické hodnoty? Ty nie si ani ryba ani rak, ani nevieš, čo propaguješ...
A akože nepripúšťam ? Ja som sa zaujímal o rôzne iné hypotézy, ale sú to jednoducho také nezmysly, že o nich ani nemá cenu hovoriť. Však daj nejakú. Prišiel boh a povedal budiž človek ? To je regulérna hypotéza ? Tak to teda ďakujem pekne, to je nezmysel, som fašista.
Ja nikomu (ani nikto iný) neberiem iný názor, nemám na to ani moc, ani by som to nechcel. Ja ho len konfrontujem s mojím, resp. ho nejako opisujem, čo si o tom myslím. Na tom nie je nič zlé.
Ak si o niečom myslím, že je to blbosť ako lampa, tak si to tak proste myslím, ak má ten druhý pocit, že to tak nie je, nech sa páči, máme tu argumenty.
Ale prosím ťa, ty trepeš úplne nezmysly. Ty chceš tvrdiť, že Stalin, Pol Pot a pod. týpci "vraždili" len preto, že si prečítala Darwina ?Tak ako plno psychopatov čítalo tú "jedinú správnu" darwinovu teóriu o vývoji druhov a vraždilo – Stalin, Hitler, Mao ce-tung atd...
To je pravda, tomuto "rozporu" akosi stále nechápem, asi záležalo na jednotlivcoch.Načítaj si aj niečo iné, čo cirkev robila, napr. slovenskí biskupi intervenovali u J. Tisa, aby zastavil deportácie židov, čo aj nakoniec urobil, ked sa vzoprel Hitlerovi, ako cirkev chránila židov a pomáhala im.
Vidíš, aj Tiso bol veľký pánbožkár a pod jeho nosom sa posielali ľudia na smrť a zjavne mu to nevadilo.
Taký Burzio internoval, to je pravda, ale je pravda aj to, čo som napísal ohľadne Chorvátsk a kresťanských koncentračných táborov či o tom, že Vatikán bola prestupná stanica nacistov na úteku.
Ja tu nevyberám demagogicky iba niečo, aby mi to sadlo do mojej "teórie", ja som len oponoval tomu názoru (tvojmu), že tam, kde nebol boh sa diali zlé veci, teda som dokázal, že na to, aby sa mohli diať zlé veci je nejaké pôsobenia imaginárnej postavičky irelevantné a ospevovaná kresťanská morálka ktorá vôbec neexistuje sa rozsypáva ako domček z karát.