Socializmus alebo demokracia?

Diskusie na politické témy...

Chceli by ste, aby sa sem vratil PRESNE taky politicky rezim, aky bol pred r. 1989?

ano
82
14%
nie
459
80%
je mi to jedno
33
6%

Celkom hlasov: 574

juho
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Socializmus alebo demokracia?

Príspevok od používateľa juho »

4 12 20 39 46 49 [34]
no bude to tak ze na sluby sa zabudne rovnako ako za minulej vlady a zacne sa rozkradat mozno ze viac potichu mozno ze viac nahlas podla toho kto si ako zaplati media..
sulikove reformy neprejdu pretoze by to znamenalo velky vypadok vynosu z dani a jednak preto ze s tym suhlasi len sulik a ziadna ina strana krestansko-mostovska.. zas sa nic nestane ci rozpredame statne vlastnictvo alebo nerozpredame budeme sa zadlzovat ako aj ostatne staty sveta a o $ roky mozno zas prijde nejaka ina alternativna strana mozno vyhra vo volbach a potom vladu bude zostavovat 10 politickych stran a odznova ako kolobeh zivota staci si pozriet predchadzajuce roky a poucit sa z dejin ..(taka otrepana fraza ktorou sa aj tak nikto neriadi)

este sa tak trosku popytam
v com sa tento rezim lisi od toho pred 1989 podla ankety temy?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

krija napísal:precital si si ten clanok na ktory som ta odkazoval? keby sa ludia nezadlzovali, tak za tie mizerne mzdy by si nikdy nekupili to co niekto druhy vyrobi. ked by nikto nekupoval, lebo realne na to nema, tak by sa vyroba zastavila, a vsetci by sme skoncili na urade prace. medzi ponukou a dopytom musi byt rovnovaha. tuto rovnovahu ale narusaju prave banky s tym ich primitivnym sposobom fungovania penazneho systemu a parazitovanim na pracujucich ludoch. ale to si si urcite nevsimol.
Pocuvaj, toto mi musis vysvetlit. Lebo jak citam tak citam, tak tie zle banky beru od ludi peniaze, aby si mohli nieco kupit, ale keby od nich peniaze nebrali, zidaci lichvari skaredi, tak by nic nemali? Ergo, cim menej penazi mam, tym viac si mozem dovolit?
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

tehla napísal:Slay, tebe je raz darmo vysvetľovať, kde leži pričina toho dlhu. Ty to asi nikdy nepochopiš. Stale len Fico, Fico a ešte raz Fico. Už si z toho Fica uplne zmagoreny.

Clifford Hugh Douglas, jeden z hlavných reformátorov monetárneho systému tridsiatych rokov 20. storočia, napísal:

"Jadrom tohto podvodu je tvrdenie, že peniaze, ktoré tvoria, sú ich vlastné, pričom sa od falšovania peňazí nelíši kvalitou, ale iba svojím obrovským rozsahom... Môžem to dokázať mimo akúkoľvek pochybnosť? Podstatou celej záložitosti je nárokovanie si vlastníctva peňazí. Akákoľvek osoba alebo organizácia, ktorá môže podľa ľubovôle tvoriť peniaze ekvivalentné cenám tovarov produkovaných komunitou, je skutočným vlastníkom týchto tovarov a preto nárokovanie si týchto peňazí bankovým systémom je nárokovaním si vlastníctva krajiny."

Prave v tomto je základný problém: PENIAZE NEPATRIA NAM, ALE BANKAM. Kedže si peniaze musime požičiavať, tak dlh bude logicky stale narastať ine vychodisko v takom systeme nie je. Či už z Ficom alebo bez neho.
fiktivne peniaze ..
dobru
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Čítaš priveľa článkov, ktorých podstate asi nie veľmi rozumieš..
tehla napísal:Prave v tomto je základný problém: PENIAZE NEPATRIA NAM, ALE BANKAM.
Čo máš teraz týmto konkrétne na mysli?
Kedže si peniaze musime požičiavať, tak dlh bude logicky stale narastať ine vychodisko v takom systeme nie je. Či už z Ficom alebo bez neho.
Ty by si si chcel požičať a nemať dlh? Tú logiku mi vysvetli.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
slay napísal:Vysvetli mi ako donútil kapitalizmus Róberta Fica požičať si za posledné štyri roky miliardy eúr na náš účet.
krija napísal:Ako donútil kapitalizmus Mikulasa Dzurindu požičať si za posledné štyri roky miliardy eúr na náš účet? ako nuti kapitalizmus najvyspelejsie krajiny sveta sa neustale zadlzovat a nie 4 roky, ale stovky rokov od konca 16. storocia, ked tato volovina vznikla? uprimne, ty na to nemas, aby si mohol so mnou diskutovat. neustale zistujes, ze to co si sa v skole ucil su same hluposti. na skodu nas vsetkych tomu co vas tam ucia vela ludi aj veri. kapitalizmus uz milionkrat zdochol, resuscituju ho danovi poplatnici, ale tu je to akoby clovek hrach na stenu hadzal.

a odpovedal som. stacilo kliknut na ten link. ale mas strach tam kliknut, co?

no a karma. dlho som tu nebol (presnejsie bude nediskutoval) a tebe utesene klesla o dva stvorce, pricom ja som este nikomu minus nedal. zato z tvojho tabora su tu taki, co nemaju gule diskutovat tu, ale svoje mindraky riesia v karme. tak nepoukazuj na to o com nemas ani paru.
Prečo si opäť neodpovedal? Ja som si na ten link klikol už keď si ho dávnejšie postol a prečítal som si tú stránku. Ale ja som chcel od teba tu na fóre jednoduchý zrozumiteľný post s odpoveďou. Odpovedať stránkou je alibistické a zbabelé. Keď ja na to nemám s tebou diskutovať, tak mi to jednoducho sedliacky vysvetli. Ja stále čakám otázka je tá istá. A pochybujem, že vieš čo sa ja učím v škole. A žiaden môj tábor tu na fóre nie je, som tu sám za seba. Pokiaľ ide o karmu, tak tu už veľmi dlho nemám možnosť dávať a ani ju nečítam. Prečo sa s tebou nedá viesť konštruktívna jednoduchá diskusia bez linkovania, vyberania nových tém, urážok etc.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

slay napísal:Čítaš priveľa článkov, ktorých podstate asi nie veľmi rozumieš..
Čomu nerozumieš ty? Veď sa pýtaj.
slay napísal:" Peniaze nepatria nám, ale bankám". Čo máš teraz týmto konkrétne na mysli?..
peniaze – ako „papier“, ktorý zastupuje isté hodnoty vyrobené v štáte, nie sú štátne. Patria bankám a banky patria akcionárom, teda peniaze sú súkromnou záležitosťou. Naše peniaze, ktoré predstavujú hodnoty, ktoré Slováci vyrobia, sú teda v súkromných rukách súkromných akcionárov, ktorí ich tlačia nezávisle na vládach a nám ich požičiavajú za úrok. Dalo by sa povedať, že takymto spôsobom sa zmocňujú našich - štátnych majetkov
slay napísal:" Ty by si si chcel požičať a nemať dlh? Tú logiku mi vysvetli...
To samozrejme logiku nemá, lebo ak peniaze nepatria nám, tak si ich vždy budeme musieť požičiavať. ja by som chcel, aby peniaze patrili ľudom, ktorí vytvorili štát a ktorí pracujú, nie pár súkromným globalistom a developerom, ktorí defacto vlastnia súkromnú tlačiareň na peniaze, čo je mimochodom trestné, ak sa to robí v malom.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

tehla: Samé bludy. Tieto veci si sa dozvedel zo Severokórejských kníh ekonómie? :) Alebo zo zaručených zdrojoch, čo píšu nejakí hlupáci, čo nič nevedia ale sa robia že sú odborníkmi na všetko? :)

Toto sú len od veci hlúposti ako keby na dedine v krčme spravili konferenciu o genetike. Je to na takej úrovni. Ja keď neovládam vôbec jadrovú fyziku tak nebudem tvrdiť, že Albert Einstein sa mýlil, nerozumel tomu a ja to viem lepšie, lebo tu sa to robí.

"Naše peniaze, ktoré predstavujú hodnoty, ktoré Slováci vyrobia, sú teda v súkromných rukách súkromných akcionárov, ktorí ich tlačia nezávisle na vládach a nám ich požičiavajú za úrok."

No to určite, OMG pohľadaj niečo o centrálnej banke, čo to je a ako to funguje v skutočnosti. Zbytočne sem píšeš totálne hlúposti.
tehla

Dpc milujem take typy. Pridu, vedia sprdnuť, a ďalej nič. Veď uveď ako to naozaj je, prečo ja by som mal stale hľadať. Su peniaze štatne, alebo sukromne? Finančny system USA a EU leži v rukach par ľudi, alebo v rukach štátov? Zadlžuju sa všetky krajiny? Ak je to inak, daj sem info. Len tak sprdnuť sa da všetko, ale diskutovať potom neni o čom
Cesar
Addict
Addict

Peniaze nevydávajú banky ale centrálna banka.
Banky peniaze nevlastnia, oni sú len inštitúciou, ktorá ich spravuje.
Banka má vlastné peniaze, zdroje (základné imanie, fondy zo zisku) ale peniaze, ktoré spravuje nie je jeho majetkom ale tých, čo tam majú účty (fyzické, pránické osoby a iné inštitúcie) a môže si aj banka požičiať od centrálnej banky, môže vydať cenné papiere, ktoré kúpi nejaký investor a pod. Banky si požičiavajú peniaze aj na medzibankovom trhu.
Banka získava peniaze od centrálnej banky za úrok a od obyvateľstva a a to požičiava za vyšší úrok aký banka platí za tie penize, aj to (nielen) tovorí zisk banky.
Množstvo peňazí v ekonomike riadi centrálna banka, hlavne stanovením úrokovej sadzby, akú platia banky cb a tým, akú povinnú minimálnu likviditu stanoví bankám.
Všetko sa riadi zákonmi aj finančný sektor, ale to potom vyzerá tak, ako to dovolí zákon. V konečnom dôsledku je na parlamente, ako stanový podmienky, zákazy, aj finančný sektor sa dá regulovať, nemci práve teraz zakázali niektoré finančné operácie, takže možné to je, len treba chcieť.

Sorry za on-topic: Škoda, že tu niekedy socializmus bol, zmeškali sme možnosti, ktoré na svete v tom čase boli, politici spali 40 rokov, vďaka vtedajšej politike sa to celé úsilie vynaložilo zbytočne a na konci z toho celého získala len malá skupina obyvateľstva, čo vtedy robili vedúcich v tých podnikoch, obyčajní ľudia z toho celého nič nemali, skôr stratili všetko za čo robili. Kým to fungovalo to vyzeralo z vonka dobre, bol kľud ale to bolo len ticho pred búrkou a muselo to zaniknúť, skrachovať.

Vtedy to tak ukazovali, že na západe je chudoba, nezamestnanosť, hladomor a neviem čo ale nebolo to tak, vtedy, keď tu socializmus fungoval aj na západe sa žilo dobre tak isto, ale postupom času oni išli do predu a my sme stáli 40 rokov na jednom mieste a aj kvôli tomu to nemalo budúcnosť. Škoda len, že to už nazaniklo skôr, najlepšie keby to tu nikdy také niečo neexistovalo.
tehla

Aha, takže všeobecne poučky. Mňa všeobecné poučky nezaujimaju. Mňa zaujima realita.
Cesar napísal:Peniaze nevydávajú banky ale centrálna banka.
Cely čas sa bavime o centralnych bankach – Federal reserve system v USA, Europska centralna banka a Banka pre medzinárodné platby.

„Centrálna banka eurozóny vrátane Slovenska je Európska centrálna banka .Centrálnou bankou Slovenska je preto Európska centrálna banka (v rámci eurosystému konkrétne najmä Národná banka Slovenska ako vykonávateľ rozhodnutí ECB)“
Cesar napísal:Banky peniaze nevlastnia, oni sú len inštitúciou, ktorá ich spravuje.
Kto ich vlastní? Komu splácajú štáty úver?

Cesar napísal:Všetko sa riadi zákonmi aj finančný sektor, ale to potom vyzerá tak, ako to dovolí zákon.
Preber sa do kapitalizmu. Dnes sa skôr zákony riadia finančným sektorom.
Cesar napísal:V konečnom dôsledku je na parlamente, ako stanový podmienky, zákazy, aj finančný sektor sa dá regulovať
Článok 107 Lisabonskej zmluvy:

Pri uplatňovaní právomoci a plnení úloh a funkcií, ktoré vyplývajú z tejto zmluvy a štatútu ESCB, nesmie ECB, národná centrálna banka ani žiaden člen ich orgánov s rozhodovacími právomocami žiadať alebo prijímať pokyny tak od orgánov spoločenstva ako ani od žiadnej vlády členského štátu alebo od iného orgánu. Orgány spoločenstva a vlády členských štátov sa zaväzujú rešpektovať túto zásadu a neovplyvňovať členov orgánov ECB s rozhodovacími právomocami či národných centrálnych bánk pri plnení ich úloh.

// napisal si mi do karmy, že svoje hluposti si mam nechať pre seba. Prečo by som si to mal nechávať pre seba? Možno sú tu ľudia, ktorých to zaujíma, ktorí o tom chcú diskutovať. Ak ty chceš zostať žiť v tom svojom finančnom raji, no tak zostaň, to čo píšem nečítaj, nemáš to povinné. Možno sú ale ľudia, čo sa zamýšľajú nad tým, že v tomto systéme je niečo choré
slay
Addict
Addict

tehla napísal:
Čomu nerozumieš ty? Veď sa pýtaj. (týmto si ma úprimne pobavil) :wink:

peniaze – ako „papier“, ktorý zastupuje isté hodnoty vyrobené v štáte, nie sú štátne. Patria bankám a banky patria akcionárom, teda peniaze sú súkromnou záležitosťou. Naše peniaze, ktoré predstavujú hodnoty, ktoré Slováci vyrobia, sú teda v súkromných rukách súkromných akcionárov, ktorí ich tlačia nezávisle na vládach a nám ich požičiavajú za úrok. Dalo by sa povedať, že takymto spôsobom sa zmocňujú našich - štátnych majetkov

Tehla: :? No, vidím že si "odborník" ako aj všetci ostatní tu na fóre s ktorými som mal česť diskutovať na podobné témy. Cesar ti povedal, že píšeš bludy, ty si sa urazil, ale ja ti musím povedať to isté. Píšeš o veciach, ktorým zjavne nerozumieš. Ale vzhľadom na to z akých zdrojov čerpáš informácie ani niet divu. Takže veľmi stručne a o to prosím aj teba aby sme neskončili pri desať stranových postoch na ktoré sa nedá reagovať.
  • Peniaze emitujú len centrálne banky, nie banky všeobecne.

Európska centrálna banka nemá, žiadnych súkromných akcionárov, jej podielnikmi sú národné banky členských krajín eurozóny.

Národná banka slovenska, tiež nemá žiadnych súkromných akcionárov. Je to právnická osoba vytvorená zákonom a nezávislá od vlády.

Zisk národnej banky sa spätne vnútorne prerozdeľuje do jej fondov.

Štáty splácajú dlh tomu kto kúpil ich dlhopis. To môže byť iný štát, ale aj súkromný investor (domáci aj zahraničný).

Citovaný článok lisabonskej zmluvy je článkom o nezávislosti centrálnej banky od vlády. Je to základný, nutný a logický princíp pre fungovanie akejkoľvek centrálnej banky. Je normálne, že mu nerozumieš, lebo nerozumieš celej problematike.

USA a jeho federálny rezervný systém je svetový unikát. Odporúčam, však naštudovať legislatívu a jej odborný výklad z konvenčných zdrojov. Ak mu chceš porozumieť. Ale je to záležitosť len USA a ich legislatívy.
Cesar
Addict
Addict

tehla napísal:

Štát môže tiež zobrať úver ale skôr sa vydávajú dlhopisy možno aj iné cenné papiere. Tieto môže kúpiť banka, investičný fond aj iné inštitúcie. Štát dostane peniaze ale podľa splatnosti tých cenných papierov to spláca, a že komu? Tomu, kto to kúpi, môže to byť aj banka.

1. Z čoho kupuje banka štátne cenné papiere?
- z vlastných zdrojov (základné imanie, fondy zo zisku, nerozdelený zisk) - to ale minimálne, skôr z cudzích zdrojov,
- z cudzích zdrojov (úver od centrálnej banky, ostatných bánk a aj môže vydať vlastné cenné papiere - dlhopisy, založí investičný fond a pod.)
- z vkladov obyvateľstva

2. Prečo banky "radi" financujú štátny dlh?
Štát skrachuje len veľmi ťažko, je tam maximálna pravdepodobnosť, že sa peniaze vrátia, podnik alebo zamestnanec nemusí byť rentabilný, štát ale z daní má príjem vždy.

3. Prečo stúpajú úroky, keď štát si požičiava veľa?
Keď sa štát zadlžuje zvyšuje sa pravdepodobnosť, že nastanú nejaké problémy so stabilitou, schopnosťou splácať - zvyšuje sa roziko - zvyšuje sa úrok.
Úrok zo štátnych CP je minimálny úrok, základ, od čoho sa odvíjajú ostatné úroky, štátne CP sú skoro bezrizikové, súkromné úvery sa úročia z úrokov zo štátnych CP+riziková prirážka aj zisk. Keby štát zobral úver za 15%-ný úrok tak načo by tebe požičala za 15, veď ty to možno, že nebudeš môcť splácať a štát to splatí, je tam istota na 99%, takto ty môžeš dosať len drahšie, za 20%+ ako to bolo za Mečiara. Preto šátny dlh "vytláča" súkromný sektor, štát prejedáva ale podnik by mohol vybudovať výrobnú halu ale pri vysokých úrokoch je to menej rentabilné, neoplatí sa.

4. Kto ešte financuje štátny dlh?
Nepriamo aj iné finančné inštitúcie cez banku a čiastočne aj priamo - poisťovne. Z poistného získavajú obrovské sumy, ktoré zainvestujú do bánk alebo priamo do cenných papierov. Poisťovne komerčné ale môže to byť napríklad aj DSS-ka.

5. Akože banky a poisťovne môžu požičiavať až toľko peňazí?
Pôsobí tzv. multiplikačný efekt peňazí, keď banka získa 1 eur a požičia niekomu a ten to minie, tak z toho niekto má príjem a tie peniaze asi sa dostanú do banky naspäť, veľká časť z tej sumy. Tak je to možné, že banka z 1000 euro čo niekomu požičia sa naspäť do banky z toho dostane napr. 400 eur - buď firma alebo fyz. osoba a tie si môže zase niekomu požičiať, minimálne získa veľkú likviditu. Na Slovensku a v EU celkovo nie sú desaťtisíce bánk ako v USA a preto to pôsobí ešte silnejšie.

Regulovať finančný sektor sa dá, v USA to Bush veľmi nechcel, radšej si pravili dobrý kšeft, vraj Obama už chce zaviesť prísnejšie pravidlá. V Nemecku teraz dosť sprísnili zákony a aj zakázali niektoré špekulatívne obchody.
tehla

Cesar, čo chcel tymi poučkami basnik povedať? :D :
Bankári a väčšina ekonómov sú „podľudia“

Väčšina ekonómov a bankárov sú "podľudia“, ktorí môžu byť veľmi nebezpeční. "Žijú vo svete fantázie, kde budúcnosť môže byť ovplyvňovaná dômyselnými matematickými modelmi a prepracovanými systémami riadenia rizika“

Taleb napríklad navrhuje zrušenie Nobelových cien za ekonómiu. Podľa neho totiž môže viera v ekonomické teórie spôsobiť v spoločnosti rozsiahle škody.

http://finweb.hnonline.sk/c3-39047050-k ... onar-taleb
slay napísal:týmto si ma úprimne pobavil :wink:
som rád :wink:
slay napísal:No, vidím že si "odborník" ako aj všetci ostatní tu na fóre s ktorými som mal česť diskutovať na podobné témy.
No samozrejme, zabudol som, prepač, s kým diskutujem - s odbornikom naslovovzatym. Jak ma vôbec mohlo napadnúť protirečiť ... :D
slay napísal:USA a jeho federálny rezervný systém je svetový unikát. Odporúčam, však naštudovať legislatívu a jej odborný výklad z konvenčných zdrojov. Ak mu chceš porozumieť. Ale je to záležitosť len USA a ich legislatívy.
To, že FED je svetovy unikát je dosť závažná informácia, keďže väčšinu svetových peňazí tvorí dolár. Rovnako ako tvrdiť, že dolar je len zaležitosťou USA. V ECB sú zatiaľ podielníkmi centrálne banky, ale významnú úlohu hraje Bank for International settlements, ktorá je súkromnou inštitúciou (kto je väčšinovým vlastníkom snaď nemusim spominať). A ešte sa stačí pozrieť, kto sedí vo výkonných orgánoch ECB a že ich teda nikto nemôže ovplyvňovať v rozhodnutiach. Či to je správne, ako tvrdiš, je veľmi diskutabilné, keďže ty predpokladáš, že tieto banky riadia vysoko morálny ľudia, ktorých by ovplyvňovali skazene vlády z celého sveta pri ich dobročinnom výkone funkcie, čo je dosť smiešna predstava.

Majitelia FED - udaje z minuleho roku:

Rothschild Bank of London - Rotschild Bank of Berlin - Lazard Brothers of Paris - Israel Moses Seif Banks of Italy -Warburg Bank of Hamburg - Warburg Bank of Amsterdam - Lehmann Brothers New York - Goldmann Sachs Bank of New York - Kuhn-Loeb Bank of New York - Goldmann Sachs Bank of New York "Wir werden schamlos irregefuhrt", Gerhorch Reisegger, Verlag Hohenrain - Tübingen (RW)

Dosť pravdepodobný scenar v dnešnom globalizovanom svete:
Menovou reformou ku svetovej mene.

Greenspan v jednom svojom prejave sa nepozorne vyjadril, že " pred nami stojí zásadná korektúra dolára a tak následne dolár a euro možno zlúčiť do jednej svetovej meny (možné je i amero )."Je celkom pravdepodobné, že v budúcnosti sa s dolárom niečo stane.

Samozrejme, že v Euro - dolárovom systéme bude mať k USA veľkokapitálu patriaca FED väčšinu a to znamená, že ju bude svojou väčšinou aj ovládať. K tomu je povolaná BIZ (Banka pre medzinárodné platby), súkromná organizácia, ktorej väčšinové podiely tajne skúpil USA veľkokapitál. Ak teda bude BIZ novou centrálnou bankou Euro - dolárovej meny, budú akoby celkom náhodou opäť rovnaký súkromný majitelia hlavnými majiteľmi novej centrálnej banky, ako predtým boli tiež majitelia FED.

Aj keď sa informácie o systéme peňažného podvodu uverejnia, nenastane vo svete žiadne vzrušenie, lebo sa to prehlási za "teóriu sprisahania", "antiamerikanizmus", "antisemitizmus" a musíme si uvedomiť, že väčšina spravodajských médií tak či tak patrí veľkokapitálu a teda môže rozširovaniu týchto myšlienok zabrániť.

Keď teda chceme zamedziť druhé zneužitie svetového menového systému súkromným veľkokapitálom, musí byť každá mena chránená proti verejnému alebo súkromnému zneužitiu, ako aj proti deflačným a inflačným manipuláciám.
Samozrejme, že je to nedosažiteľné ak sa ponechá mena súkromnému veľkokapitálu, aby cez rozmnožovanie peňazí dosiahol svoje výhody a zneužíval svet svojim vykorisťovaním. Skúsenosti ukázali, že aj jednotlivé vlády ak majú možnosť zneužívajú menu, svojim vplyvom pôsobia na centrálnu banku a na politiku rozmnožovania peňazí.
Platí teda zásada: urobiť menu tak nezávislú ako len ide, aby zneužitie súkromným veľkokapitálom alebo verejnou mocou bolo znemožnené. Zabrániť tomu by možno šlo cestou silných a neutrálnych centrálnych bánk, ktoré by predstavovali tzv."štvrtú moc"
http://afinabul.blog.cz/0903/podvadzanie-sveta-peniazmi
slay
Addict
Addict

Ak chceš diskutovať, namiesto linkov na články mi jednou vetou povedz pointu, namiesto narážok na odbornosť si uvedom, si radšej priznaj, že tomu nerozumieš. Je smutné, že si sa narokom vyhol všetkému čo som napísal a vybral si si posledný bod, lebo iného si sa ani chytiť nedokázal, ale budiš. Nemám čas, takže stručne..
väčšinu svetových peňazí tvorí dolár.
To nie je pravda. Opäť dokazuješ že nevieš o čom rozprávaš.
významnú úlohu hraje Bank for International settlements
Toto je už stará konšpiračná klasika. Ale dobre, v čom hraje významú rolu, čo máš na mysli, upresni. Lebo zatiaľ neviem reagovať.
A ešte sa stačí pozrieť, kto sedí vo výkonných orgánoch ECB a že ich teda nikto nemôže ovplyvňovať v rozhodnutiach.
A kto by tam mal sedieť? Daj mi typ na človeka, ktorý je spôsobilý sedieť vo velení ECB a zároveň, ktorý by nebol spochybniteľný konšpiracionistami. To som zvedavý, koho nominuješ.

Centrálna banka má svoju úlohu, možnosti a pôsobnosť vymedzenú zákonom a zmysel to má len vtedy ak je nezávislá.
keďže ty predpokladáš, že tieto banky riadia vysoko morálny ľudia,
Cituj kde to predpokladám prosím ťa. A ty predpokladáš čo? Že všetci sú len sionisti a nwo, ktorý idú zničiť svet? A že konšpiracionisti spravia svetovú revolúciu, zničia všetkých zlých, a dosadia všade len tých správnych dokonalých ľudí? Až toto je smiešna predstava.

K tomu zvyšku sa nemá cenu vyjadrovať. Odkedy som prišiel na toto fórum permanentne sa tu obmieňajú rozprávky z tisíc a jednej noci. Vždy niečo trepnete čomu sami nechápete, o mesiac sa na to zabudne a prídete z inou rozprávkou a takto stále dokola. Musíte mať ťažký život sami zo sebou..
tehla

slay napísal:Ak chceš diskutovať, namiesto linkov na články mi jednou vetou povedz pointu
bankarska mafia
slay napísal:Vždy niečo trepnete čomu sami nechápete, o mesiac sa na to zabudne a prídete z inou rozprávkou a takto stále dokola. Musíte mať ťažký život sami zo sebou..
Neviem o tom, že by som každy mesiac hovoril niečo ine, skôr mam pocit, že sa tu opakujem jak papagaj

Ale vidim, že to nie je dobre na tvoju psychiku, tak to nechajme tak, v podstate ani mna to nebavi, lebo odpovede budu nejake ekonomicke poučky, ktore vela nehovoria a obvinenia z konšpiracionizmu. Ja netvrdim, že som odbornik, ale na tomto finančnom systeme niečo smrdi. Už len z toho hladiska, aky je nespravodlivy, ako trištvrtina planety hladuje a je vykorisťovana a uzka skupina sa topi v blahobyte, ako leži tlačenie dolara v sukromnych rukach par ľudi, ktori nie su kontrolovani a ovplyvňovani a vladnu obrovskemu kapitalu a mediam, ako su zadlžene všetky krajiny. Nie sú všetci sionisti a NWO, ale tito bankary z najväčšou pravdepodobnosťou ano. A maju vyhodu v tom, že svoje zamery jednoducho nepodaju rovno, ale konaju zakulisne. Komunisti boli hajzli, ale povedali to o sebe rovno. Kapitalisti su hajzli, ale hraju sa na dobrych a mnohy im to baštia aj s navijakom. To je cele
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

tehla napísal:...Už len z toho hladiska, aky je nespravodlivy, ako trištvrtina planety hladuje a je vykorisťovana a uzka skupina sa topi v blahobyte...
A nebude to ono suviest skor s tou podradnou genetickou vybavou cernochov a inych nizsich ras? :D
ako leži tlačenie dolara v sukromnych rukach par ľudi, ktori nie su kontrolovani a ovplyvňovani
bullshit....
slay
Addict
Addict

tehla napísal:
bankarska mafia

Neviem o tom, že by som každy mesiac hovoril niečo ine, skôr mam pocit, že sa tu opakujem jak papagaj

Ale vidim, že to nie je dobre na tvoju psychiku, tak to nechajme tak, v podstate ani mna to nebavi, lebo odpovede budu nejake ekonomicke poučky, ktore vela nehovoria a obvinenia z konšpiracionizmu. Ja netvrdim, že som odbornik, ale na tomto finančnom systeme niečo smrdi. Už len z toho hladiska, aky je nespravodlivy, ako trištvrtina planety hladuje a je vykorisťovana a uzka skupina sa topi v blahobyte, ako leži tlačenie dolara v sukromnych rukach par ľudi, ktori nie su kontrolovani a ovplyvňovani a vladnu obrovskemu kapitalu a mediam, ako su zadlžene všetky krajiny. Nie sú všetci sionisti a NWO, ale tito bankary z najväčšou pravdepodobnosťou ano. A maju vyhodu v tom, že svoje zamery jednoducho nepodaju rovno, ale konaju zakulisne. Komunisti boli hajzli, ale povedali to o sebe rovno. Kapitalisti su hajzli, ale hraju sa na dobrych a mnohy im to baštia aj s navijakom. To je cele
Bankárska mafia? Samozrejme, vždy to tak bolo a inak to ani nikdy nebude. Hierarchia moci je prirodzená pre ľudskú spoločnosť.

O moju psychiku starosti nemaj, staraj sa o svoju paranoju. Nebaví ťa to, lebo uprednostňuješ to čo chceš počuť. Zatiaľ som ti nedal ešte ani jednu ekonomickú poučku a snažil som sa ako som najlepšie vedel vysvetliť. Lenže tvoja pýcha ti bráni v diskutovaní. Všetko čo sa nezhoduje s tvojím názorom odmietaš. Na moje otázky neodpovedáš. Reaguješ len na to čo sa ti hodí. Ja tu nie som na to aby som ťa presviedčal. To aká je situácia na svete nie je ničia vina. Nikdy poriadok ani spravodlivosť nebola a ani nebude. Komunisti, Kapitalisti, Bankári bla bla,v tom predsa nieje žiaden rozdiel. Niekedy ľudia nechápali čo je blesk a ako spôsobuje hrom. Vymýšľali si Perúna. Ty dnes nechápeš prečo je svet taký aký je, vymýšľaš si iné hlúposti. Je to patetické. Na svete sú komunisti aj kapitalisti, hipisáci aj nacisti, bankári aj ľudia umierajúci od hladu, death metalisti aj milovníci klasickej hudby, židia, kresťania, moslimovia, určite medzi nimi aj sionisti a nwo, konšpiracionisti čo neveria ničomu, ale aj ľudia čo veria všetkému. Ty si nespokojný zo svetom a hľadáš si vysvetlenie, to ktoré máš ti vyhovuje tak buď spokojný, nie si o nič bližšie k pravde ako ľudia z ktorých sa smeješ. Len za túto krátku diskusiu si povedal pár výrokov, ktoré sú mimo realitu a na argumenty voči nim si pre istotu nereagoval.
tehla

Prečo by som nemal davať linky? Nemozem mať všetko v hlave. Ty tu tiež linkuješ.
Niečo k Švajčiarskej Banke pre medzinárodné platby (v rukách známych bankárov):

„Vedúcou silou tohto medzinárodného systému, ktorú C. Quigley nazýva „apex of the system“ (vrchol systému) bola začiatkom 30-tych rokov 20. storočia Bank for International Settlements so sídlom vo švajčiarskom Bazileji (pochybuje ešte niekto o tom, prečo Švajčiarsko bolo a stále je „neutrálne“?)
Tento systém počas druhej svetovej vojny pokračoval ako „médium“, cez ktoré bankári pokračovali vo vzájomne výhodných výmenách ideí, informácií a plánovaní povojnového sveta. Bankári z rôznych štátov, ktoré boli znepriatelené, pokojne rokovali, zatiaľ čo vonku zúrila vojna.Americký prezident prevádzal transakcie banky cez francúzskeho generálneho manažéra, ktorý mal nemeckého asistenta, zatiaľ čo generálny sekretár bol z Talianska. Iné národnosti zastávali ďalšie pozície. Títo ľudia boli, samozrejme, medzi sebou v dennom osobnom styku. Okrem McKittrika boli pochopiteľne permanentne usadení vo Švajčiarsku a neboli v žiadnom čase podriadení nariadeniam ich vlád (H. Schloss: The Bank for International Settlements.). Išlo o údajne vrcholne tajné schôdze, dokonca až do takej miery, že „...tak tajné neboli nikdy ani schôdze slobodomurárskej lóže Royal Ark, alebo podobného rádu....“ (John Hargrave: Montagu Norman. str. 108).“

Btw. Slay, mohol by si napisať, čo je teda najpouživanejšia svetová mena, ak nie dolár? Dolár je hlavná svetová mena.Preto je dosť zvláštne, že tento „unikát“ je súkromný....
Fabo napísal:A nebude to ono suviest skor s tou podradnou genetickou vybavou cernochov a inych nizsich ras? :D
To ale neznamena, že ich môžu bankári a globalisti vykorisťovať a nechať umierať od hladu. Btw. toto sa nedeje len v černošských krajinách, stačí sa pozrieť napr. na Filipínske deti, ktoré si krvavia prsty za 20 centov na hodinu, vojny, ktoré finančníci z wall street vedú kôli ekonomickým a mocenským záujmom po celom svete, to je asi tiež fajn podľa teba
Fabo napísal:bullshit....
ešteže si to vysvetlil...

Holt, niektori radšej budete roky zapálene kydať na Ficovu hranatu hlavu a do neba velebiť Dzurindovu vládu (pričom každy hlupak vie dočasne spomaliť rast dlhu rozpredaním svojho majetku) a očakávať nádejnú spásu z dnešnej vlády, ako sa pozrieť pravde do oči, že niečo na tomto celom systeme je zle.

//autoeditácia príspevku (15 Júl 2010, 10:55)
Slay, niekto mi napisal, aby som nekrmil trollov, posluchnem jeho radu :smt006
Cesar
Addict
Addict

No to áno, to je všeobecne známe, že niekto len tak môže tlačiť peniaze. Kde berieš takéto hlúposti. No to je z toho, keď niekto nemá o veciach ani šajnu a potom šíri takéto blbosti. Potom prídu ďalší hlupáci, čo tomuto aj uveria a takto sa šíria všelijaké bludy. A je to aj jedno, že to tak nie je, aj tak budeš tvrdiť, že áno, niekto dnes vstal a vytlačil si sebe miliardu USD a tie začne požičiavať, akože sám sebe si spravil len tak miliardu oficiálne a legálne. Toto nemôže nikto myslieť vážne.

Na tento topic a na tieto blbosti čo sa tu rozširujú môžem povedať len jedno (čo som neviem kde čítal, monžno, že nie presne takto):

Najhoršie je, keď sa hlúposť spojí s usilovnosťou.

To je aj tento prípad. Tendenčné blbosti, nenávisť, strach, konšpiračné bludy, to je tvoj život mimo reality. Ešte hlavne aj proti židom, rôznym skupinám a ktovie komu.

Neviem, či môže byť niekto taký hlúpy alebo len naschvál píše takéto blbosti aj keď vie, že to tak nie je alebo je to choroba, porucha osobnosti alebo čo, ťažko povedať.
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

no alebo skor lenivost je riadna blbost ktora popiera usilovnost pozri sa na nasich indickych spoluobcanov... nic nerobia ale kazdy im veri ze ich utlacame...hahahah musim sa natebe riadne zasmiat
chces vediet jak to je?:
pozeraj pocuvaj pamataj http://www.youtube.com/watch?v=CtvHAqK8 ... _embedded#
a to musi byt RIADNY LENIVEC ked si mysli ze niekto musi najprv nejake PAPIERE potlacit FARBOU aby sa mohli POZICIAVAT ... jasne ze papierove a kovove peniaze su len malym percentom zo vsetkych doteraz obiehajucich vo svete
a citat treba tiez vediet: http://sk.wikipedia.org/wiki/Medzin%C3% ... C3%BD_fond
slay
Addict
Addict

tehla napísal: väčšinu svetových peňazí tvorí dolár
slay napísal:To nie je pravda.
tehla napísal:Slay, mohol by si napisať, čo je teda najpouživanejšia svetová mena, ak nie dolár?
No dá sa s tebou diskutovať? :nono: Buď si nečestný diskutér, alebo je pre teba mrkva ako hruška, všetko jedno.

Dolár možno môže byť najpoužívanejšia mena (aj keď neviem ako sa toto meria), ale s istotou neplatí tvoj nezmysel, že tvorí väčšinu svetových peňazí. USA sú suverénny, demokratický štát a ich bankový systém je v ich moci. Fed je pod zákonom USA. Fed nieje čisto súkromný, má v ňom slovo aj štát. Fed a jeho podoba je dôsledok histórie USA.
tehla napísal:Slay, niekto mi napisal, aby som nekrmil trollov, posluchnem jeho radu :smt006
A načo tá uštipačnosť? Ja som ťa neurážal, povedal som ti len slušne pravdu, nerozumieš sa do vecí o ktorých rozprávaš a čo je horšie poučuješ ostatných. A povedal som, že tu nie som na to aby som ťa presviedčal. V dobrej viere som ti zodpovedal aspoň najjednoduchšie otázky. Kľudne sa poklonkujte. Je to chovanie veľmi inteligentných vzdelaných a sčítaných ľudí, ktorí nie sú obyčajní "trolovia" (to neviem čo je), ale z moci božej pochopili dokonale fungovaniu vesmíru a sveta a ako jediní vidia pravdu. Amen. Diskusia je už aj z mojej strany skončená. Komu niet rady, tomu niet pomoci.
Napísať odpoveď