RATZINGER666 napísal:nj, som curak, e34 523i veru nebola... no k veci, ja mam auto este starsie a taketo sumy urcite nikdy nehrozili a ani nehrozia, resp. nedal by som do neho jediny originalny diel... na spojku je 300e vela, aj keby to bol rovno komplet, riadenie by sa za 250 dalo skoro nove, pripadne nejaky repas, ale aj tak radsej risknut, ze za chvilu vytecie, ako davat tam novy kus za hentake peniaze, xenon je samozrejmost, tie lacne nikdy neboli, pruzina a cievka su bagatel za par supov, vola naprav moze byt rozna podla zavady... je to sice 10-12 rocne auto, ale neviem, co teda na nom bolo v slusnom stave...
ale ved ja som predsa pisal, ze tie veci sa daju poriesit aj za menej. Ja som od zaciatku narazal na "e39 za 3000 bez investicii". Na E39 by som si pri takom rozpocte a prijmoch nechal zajst chut. Uplne ina situacia nastava u sopliaka s tyzdnovym vodicakom, ktory hovno vie co je v riti makke, ma 3000 euro a chce sa vozit. Pokialmozno zadarmo a najlepsie na baworaku. Zvycajne kupi rozpadnutu sopu, pozvaranu z troch aut v prvom bazari a za dva mesiace v aute utopi vsetky svoje uspory. Naproti tomu civik, 323, ci ina rakosnicka riksa za 3000 je zvycajne ulozenka co ma este zivot pred sebou. Ja som tiez rozmyslal, ze za nasporene peniaze si kupim auto, ale kym som student a kym nebudem mat pravidelny prijem, tak do toho jednoducho nejdem. Mas e39 za 3000("bez investicii"), este si nespravil na nej ani 1 km a musis mat PZP, co je tak 200 euro, set zimnych gum + prezutie 2x za rok, to mas tak 250 euro, raz za rok vymena oleja, to mas tak 150 euro, drobna starostlivost (gumicky stieracov, umytie...) 50 euro. Takze teraz mas 650 euro k 3000 a este si neurobil ani jeden km, nemal si ziadnu poruchu, ziadnu vacsiu udrzbu (brzdy, spojka) a nemal si buracku, nemas ani dialnicnu znamku. Ak je niekto odkazany na bezny servis (ci autorizovany alebo garaz) tak jednoducho ide do prilis velkeho rizika, ze skor ci neskor dopadne s nepojazdnym autom na dvore a na opravu mat nebude. To su proste fakty.
To auto bolo kupovane so znamou historiou, od cloveka ktoreho pozna a bez detskych chyb, ktorymi su povestne e39 pred face liftom. Veci co boli menene su uplne bezne a samozrejme sa s investiciami aj pocitalo.
Fabo napísal:ratzinger: stocene kilometre, a ak bol bazar sikovny, tak volant vymeneny za nejaky nezosuchany...
ano, tieto tvoje unahlene zavery mozes hovorit niekomu inemu. Keby si vedel, ze E39 ma stav pocitadla km zapisany na viacerych miestach a ze overenie km nie je az taky problem, tak by si nieco taketo ani nenapisal.