Ake mate auto?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate auto?

Príspevok od používateľa chlapec10 »

poviem ti takto, menil som horne ramena na prednej naprave.

Autorizak: 250 eur za kus-original, + cca 300 eur praca za kus, takze total cca 1100 eur za diely a pracu

neautorizak: 120 eur za kus-original(sam som si zaobstaral zo zahranicia), a 30 eur za kus montaz, total 300 eur, mohlo byt aj o dost menej, ak by som bral neorig diely

Porovnaj si tie dve cisla ;-) a vymenit rameno neni ziadna komplikovana praca, resp tak jednoducha ze verim ze ju zvladne kazdy autoservis co ma zdvihak
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no toto je vyborny priklad tykajuci sa problematiky... sice to nie je take pohodlne, ako doviezt auto do servisu a o tyzden si pon prist, ale usetri ti to mnozstvo penazi...

a ako pise kolega, este by sa ta suma dala zrazit na 2x80e material (ziadne polske blatove diely, ale renomovany druhovyrobca) plus 2x25e praca v mensom meste po vzajomnej dohode, tj., ak spravne pocitam, 210e...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tak to je fakt rozdiel, za tu sumu je to celkom v pohode.. :)
Ak sa daju takto lacno zohnat nahradne diely, tak potom sa aj oplati si kupit starsie auto vyssej strednej triedy a pekne si to dat relativne za malo penazi do pucu. Takze asi zacnem hladat miesto autoriz. VW nieco ine..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

gogo: preto kazdemu, kto vela nenajazdi a hlada auto za 3k, radi odporucame napriklad e39, pripadne w202 omnoho radsej, ako nejaku kiu picanto alebo podobne nepodarky :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

:censored:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

za trojku uz mas krasnu 5er bez investicii :) hmm, a este by ma zaujimalo, co take drahe moze byt na riadeni, tlmicoch a napravach, pripadne co take neskutocne drahe sa moze vysypat na automate, kedze vacsina dielov su konstruovane jednorazovo dozivotne :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no poviem ti tak, ze vela veci montuju dozivotne, ale podla mna nepocitaju so slovenskymi cestami :lol:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hmm, no hlavne automat nepocita so slovenskymi cestami...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

adameeec napísal:kamarat kupil 523i v slusnom stave, ale chvilu po kupe menil spojku za 300e(sice toto nie je dobry priklad), potom musel repasovat riadenie co ho vyslo asi 700e (ano da sa zohnat aj z vrakaca za 150e, co zacne tiect mozno o mesiac zase), riesil vypaleny xenon za 70e, prasknutu pruzinu, vylagrovanu prednu napravu, musel menit cievku v motore, samozrejme brzdy o chvilku tiez. Tie veci by sa dali poriesit aj za ovela menej, ale ked chce jazdit v BMW v bezchybnom stave a nie pojazdnom srote, tak preto tam nebude kupovat ojazdene/lacne diely a co je treba vymenit, to hned vymeni a neuspokoji sa s tym, ze "ved to len trocha buchoce"...
Kupil v slusnom stave :sly:
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

vek, najazdene km... no, k tomu patri este aj cena. Nepises ani ktora generacia... ked ho kupil 10 rocne za nejakych 5 tisic + opravy, tak potom celkom sa da... ked ho kupil 17 rocne za 4000... mrdka
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

:lol: v slusnom stave?? to podla predchadzajuceho majitela?? :)

napis rok vyroby a cenu, nech si to vieme predstavit :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

ved sme sa predsa bavili o E39. E34 523i ani nebola, ak by to niekto nevedel. Presny rok si uz nepamatam, ale ide este o vfl model. Neviem co ocakavate od 10 az 12 rocneho auta s minimalne 200,000km.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nj, som curak, e34 523i veru nebola... no k veci, ja mam auto este starsie a taketo sumy urcite nikdy nehrozili a ani nehrozia, resp. nedal by som do neho jediny originalny diel... na spojku je 300e vela, aj keby to bol rovno komplet, riadenie by sa za 250 dalo skoro nove, pripadne nejaky repas, ale aj tak radsej risknut, ze za chvilu vytecie, ako davat tam novy kus za hentake peniaze, xenon je samozrejmost, tie lacne nikdy neboli, pruzina a cievka su bagatel za par supov, vola naprav moze byt rozna podla zavady... je to sice 10-12 rocne auto, ale neviem, co teda na nom bolo v slusnom stave...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ratzinger: stocene kilometre, a ak bol bazar sikovny, tak volant vymeneny za nejaky nezosuchany...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

RATZINGER666 napísal:nj, som curak, e34 523i veru nebola... no k veci, ja mam auto este starsie a taketo sumy urcite nikdy nehrozili a ani nehrozia, resp. nedal by som do neho jediny originalny diel... na spojku je 300e vela, aj keby to bol rovno komplet, riadenie by sa za 250 dalo skoro nove, pripadne nejaky repas, ale aj tak radsej risknut, ze za chvilu vytecie, ako davat tam novy kus za hentake peniaze, xenon je samozrejmost, tie lacne nikdy neboli, pruzina a cievka su bagatel za par supov, vola naprav moze byt rozna podla zavady... je to sice 10-12 rocne auto, ale neviem, co teda na nom bolo v slusnom stave...
ale ved ja som predsa pisal, ze tie veci sa daju poriesit aj za menej. Ja som od zaciatku narazal na "e39 za 3000 bez investicii". Na E39 by som si pri takom rozpocte a prijmoch nechal zajst chut. Uplne ina situacia nastava u sopliaka s tyzdnovym vodicakom, ktory hovno vie co je v riti makke, ma 3000 euro a chce sa vozit. Pokialmozno zadarmo a najlepsie na baworaku. Zvycajne kupi rozpadnutu sopu, pozvaranu z troch aut v prvom bazari a za dva mesiace v aute utopi vsetky svoje uspory. Naproti tomu civik, 323, ci ina rakosnicka riksa za 3000 je zvycajne ulozenka co ma este zivot pred sebou. Ja som tiez rozmyslal, ze za nasporene peniaze si kupim auto, ale kym som student a kym nebudem mat pravidelny prijem, tak do toho jednoducho nejdem. Mas e39 za 3000("bez investicii"), este si nespravil na nej ani 1 km a musis mat PZP, co je tak 200 euro, set zimnych gum + prezutie 2x za rok, to mas tak 250 euro, raz za rok vymena oleja, to mas tak 150 euro, drobna starostlivost (gumicky stieracov, umytie...) 50 euro. Takze teraz mas 650 euro k 3000 a este si neurobil ani jeden km, nemal si ziadnu poruchu, ziadnu vacsiu udrzbu (brzdy, spojka) a nemal si buracku, nemas ani dialnicnu znamku. Ak je niekto odkazany na bezny servis (ci autorizovany alebo garaz) tak jednoducho ide do prilis velkeho rizika, ze skor ci neskor dopadne s nepojazdnym autom na dvore a na opravu mat nebude. To su proste fakty.

To auto bolo kupovane so znamou historiou, od cloveka ktoreho pozna a bez detskych chyb, ktorymi su povestne e39 pred face liftom. Veci co boli menene su uplne bezne a samozrejme sa s investiciami aj pocitalo.
Fabo napísal:ratzinger: stocene kilometre, a ak bol bazar sikovny, tak volant vymeneny za nejaky nezosuchany...
ano, tieto tvoje unahlene zavery mozes hovorit niekomu inemu. Keby si vedel, ze E39 ma stav pocitadla km zapisany na viacerych miestach a ze overenie km nie je az taky problem, tak by si nieco taketo ani nenapisal.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

adameeec má pravdu, už starú E34 bol problém stočiť, mala digitálnu palubovku a dakde v nej zašitý bazmek, čo si pamätal kilometre. Oficiálne to vie v BA spraviť až jeden človek...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to je vsetko svata pravda, no ja investiciou nemyslim vymenu brzdovych dosticiek apod., investiciou chapem nutne opravy, bez ktorych sa bud vozidlo ani nepohne alebo prevysuju stvrtinu hodnoty vozidla... zvysne opravy ako vymena spojky, pruzin, xenonov apod. oznacujem skor iba ako "naklady na prevadku"...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

spominas xenony....

Priznam sa ze milujem ludi(nenarazam tu na nejakeych konkretnych ludi, ak tu taky su) co montuju do 20 rocnych aut nasilu xenony... a potom to svieti vsade naokolo len nie na cestu... Niet nad 20 rocne BMW/VW ale hlavne ze ma 5-korunove xenony. Tot moj nazor
Napísať odpoveď