Peniaze

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Peniaze

Príspevok od používateľa ithory »

Janio napísal:ALL FOR MONEY !!!

Zaujímalo by ma prečo máš taky negativny postoj k peniazom, bez penazi sa existovať neda a platiť ryžou by sa mi teda fakt nechcelo
Pretoze uvodna tema :) A nemusi byt zrovna ryza lol,ale ked sa raz "nexce" ,potom ti uz len zostava nadalej existovat v tejto zumpe,kde ta raz niekto na ulicy odbachne kvoly znackovym teniskam..uz sa to blizi aj k nam :)
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Vzdy zalezi aj na povahe cloveka. Ja by som rozdaval, niekto zas nie.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

romulus2 napísal:Ja mám k peniazom nanajvýš pozitívny vzťah. Milujem ich a chcem ich mať v budúcnosti čo najviac. Nemyslím si, že by boli koreňom všetkého zla. Koreňom všetkého zla je ľudská závisť. Niekto chce mať peniaze a robí a maká, resp. má šťastie a natrafí hneď na prvý biznis, ktorý mu prinesie veľa peňazí (tým asi myslíš "zazobancov") - a niekto naopak nerobí nič iba nadáva na tých, ktorí niečo majú a sám nerobí nič pre to, aby sa mal lepšie.
heh co najviac?..a co s nimi potom spravis,vytapetujes si s nimi kuchynu? lol
Ale v pohode ludia miluju rozne veci,niekto nezive prachy,niekto pouzite damske gatky :D ..
Ps,a jasne suhlas, bez prace nie su dolace..stara znama vec :)
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

Čo s nimi spravím? Pre začiatok ich investujem ďalej a neskôr zabezpečím dôstojný životný štandard sebe a svojim blízkym. V prípade extrémneho bohatstva taktiež prichádza do úvahy založenie firiem (fabrík) a zamestnávania ľudí. A nakoniec tesne pred smrťou by som ich všetky rozdal detským domovom.

//
...Preto nie je lepsie sa zbavit "pokusenia" hned na zaciatku,ako napravat napachane skody?....
Super, takže hneď nechám školu aj všetky rozbehnuté veci a do konca života budem hrdlačiť s 500€ mesačne. Super vízia do budúcnosti - želám ti veľa šťastia :wink:
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

PsychoS napísal:Vzdy zalezi aj na povahe cloveka. Ja by som rozdaval, niekto zas nie.
No ved,velmi malo "silnych" jedincov,ktori nepodlahnu.Preto nie je lepsie sa zbavit "pokusenia" hned na zaciatku,ako napravat napachane skody?

//autoeditácia príspevku (12 Júl 2010, 14:40)
romulus2 napísal:Čo s nimi spravím? Pre začiatok ich investujem ďalej a neskôr zabezpečím dôstojný životný štandard sebe a svojim blízkym. V prípade extrémneho bohatstva taktiež prichádza do úvahy založenie firiem (fabrík) a zamestnávania ľudí. A nakoniec tesne pred smrťou by som ich všetky rozdal detským domovom.
Poznas ten citat?
Zdravy clovek ma vela tuzob,chory len jednu ..Alebo,cim vacsi majetok,tym menej slobody ..ale pekne socialne citenie,niektorym to je uplny fuck..

//autoeditácia príspevku (12 Júl 2010, 14:43)
romulus2 napísal:Čo s nimi spravím? Pre začiatok ich investujem ďalej a neskôr zabezpečím dôstojný životný štandard sebe a svojim blízkym. V prípade extrémneho bohatstva taktiež prichádza do úvahy založenie firiem (fabrík) a zamestnávania ľudí. A nakoniec tesne pred smrťou by som ich všetky rozdal detským domovom.

//

Super, takže hneď nechám školu aj všetky rozbehnuté veci a do konca života budem hrdlačiť s 500€ mesačne. Super vízia do budúcnosti - želám ti veľa šťastia :wink:
Romul.
Ale nikto ti nekaze zobracit-rozumna miera :)
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

Tým menej slobody? No čo ti ja viem, poznám pár ľudí, ktorí si žijú takpovediac kráľovsky ale žeby boli nejak neslobodní? Neviem neviem. Poväčšine riešia akurát obchodné stretnutia, aby zabezpečili obchody pre svoje firmy a vo voľnom čase cestujú po svete a užívajú si :) Majú deti, o ktoré sa príkladne starajú a rovnako ani v manželstve nemajú žiadne problémy.
Je mi jasné, že sú aj ľudia, ktorí len zhŕňajú, ale s tým sa jednoducho treba zmieriť.
Podľa mňa niekomu peniaze šťastie prinesú a inému nie - všetko závisí od človeka :)

//
Romul.
Ale nikto ti nekaze zobracit-rozumna miera :)
Čo je dnes rozumná miera? Večne potrebuješ na niečo peniaze (v tomto je to fakt na h...) a bez kvalifikácie a bez poriadnej motivácie je viac ako pravdepodobné, že skončíš už so spomínanými 500€ mesačne niekde v továrni pri páse. Mňa motivuje hlavne to, aby som sa konečne zbavil núdze o peniaze, t.j. ráno vstanem a budem mať zarobené na týždeň (zveličené), chápeš?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

prepac ithory ale ty pises take sracky ze to neni mozne :-) zakazdym ked na teba niekto nieco smeruje, tak to obracias niekde inde, vacsinou proti pisatelovi prispevku, nie proti jeho obsahu ... "tak soudruzi ten nas socializmus nevybudujeme" ;-)

k peniazom mam kladny vztah - niesu pre mna jedinou a najvyssou modlou, ale su pre mna velmi dolezite ... viem ze bez nich to nikam daleko nedotiahnem a zamilovany, dobry, laskavy, a neviem este aky mozem byt aj s nimi ;-) ... nepotrebujem miliardy, ale chcem tolko aby som sa nemuesl trapit tym kde, alebo na com / kom usetrit :-)

ad tema -> cela tato tema mala vzniknut ako rozsirenie diskusie o samotnom vyzname penazi pre spolocnost - preto este raz opakujem to co v danej teme - su velmi dolezitou sucastou, bez ktorej by nasa spolocnost nemohla fungovat na takej urovni na akej funguje - peniaze su to co nas vsetkych taha dopredu a to co niektorych tlaci k zemi ... zial bohu - zivot a svet fairovy nikdy nebol a nebude a tak to je spravne ... zvasty o rovnosti sanci, krasnom zivote bez penazi, o tom aki sme otroci konzumu a podobne neberem - isto nie od niekoho, kto ma ma potrebu presviedcat o nich na internete ;-) ...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Myslím, že sa to tu už riešilo http://www.hojko.com/vplyv-penazi-na-ch ... 0charakter
Aj ja som sa tam vyjadrila, že peniaze môžu zmeniť charakter, ale závisí to od človeka,aký má k nim vzťah. Pre niekoho sú dôležité viac, pre niekoho menej. Keby sme hovorili, že nie sú dôležité,asi by sme klamali samých seba. Ak by som mala pracovať 18 hodín denne len preto, aby som mala milióny, to asi tiež nie. Proste asi by som chcela mať prijateľný prísun peňazí, aby som mala prijateľný životný štandard.
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

ithory napísal:Ako koren vsetkeho zla?
Ja som presvecena ze ano,len vdaka nim,resp tuzbe po peniazoch,tuzbe rychlo zbohatnut sa v nas prebudzaju tie najhorsie ludske stranky/vlastnosti ,ktore nas ovladaju..ako chamtivost az nenazranost,egoizmus,bezohladnost,zavist,falos,nevrazivost a etc,je ich dost :)
A vas vztah k peniazom?
Takze ty ospravedlnujes ludsku sebeckost a chamtivost a atd.. tym, ze existuju peniaze? Toto je podla mna zle zmyslanie. Peniaze su dobra vec, tak ako ostatne veci a tak ako sa veci kazia, aj ludske srdce sa moze pokazit. To je potom to iste ako ked ja niekoho zastrelim a budes obvinovat zbran, namiesto toho aby si obvinovala mna. Nie zbran mala umysel zabit, to ja, tak, ako peniaze nemali v umysle urobit cloveka zlym, ale clovek sa nim stal. Nechcem povedat ze kazdy clovek je taky a najdu sa aj dobri ludia. Clovek vo svojej podstate je dobra bytost, ale ako vidis, vekom sa pokazil, no neboli to peniaze ani nic ine, ale clovek sam.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Peniaze sú lepšie ako chudoba. Ak pre nič iné, tak aspoň z finančných dôvodov.

Woody Allen
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

TheMEMBER napísal:
Takze ty ospravedlnujes ludsku sebeckost a chamtivost a atd.. tym, ze existuju peniaze? Toto je podla mna zle zmyslanie. Peniaze su dobra vec, tak ako ostatne veci a tak ako sa veci kazia, aj ludske srdce sa moze pokazit. To je potom to iste ako ked ja niekoho zastrelim a budes obvinovat zbran, namiesto toho aby si obvinovala mna. Nie zbran mala umysel zabit, to ja, tak, ako peniaze nemali v umysle urobit cloveka zlym, ale clovek sa nim stal. Nechcem povedat ze kazdy clovek je taky a najdu sa aj dobri ludia. Clovek vo svojej podstate je dobra bytost, ale ako vidis, vekom sa pokazil, no neboli to peniaze ani nic ine, ale clovek sam.
Nie neospraavedlnujem,ale peniaze su bezpochyby jeden z hlavnych spustacov toho zleho v nas,a to je nepopieratelny fakt.Pretoze ludia su vo svojej podstate slabi a peniaze su dibolsky vynalez,aj ked mali povodne sluzit len ako prostriedok",co uz davno neplati,teraz su symbolom hodnoty ludskeho zivota,je to podla teba normalne?

//autoeditácia príspevku (14 Júl 2010, 0:19)
nordkapp_pb napísal:prepac ithory ale ty pises take sracky ze to neni mozne :-) zakazdym ked na teba niekto nieco smeruje, tak to obracias niekde inde, vacsinou proti pisatelovi prispevku, nie proti jeho obsahu ... "tak soudruzi ten nas socializmus nevybudujeme" ;-)

k peniazom mam kladny vztah - niesu pre mna jedinou a najvyssou modlou, ale su pre mna velmi dolezite ... viem ze bez nich to nikam daleko nedotiahnem a zamilovany, dobry, laskavy, a neviem este aky mozem byt aj s nimi ;-) ... nepotrebujem miliardy, ale chcem tolko aby som sa nemuesl trapit tym kde, alebo na com / kom usetrit :-)

ad tema -> cela tato tema mala vzniknut ako rozsirenie diskusie o samotnom vyzname penazi pre spolocnost - preto este raz opakujem to co v danej teme - su velmi dolezitou sucastou, bez ktorej by nasa spolocnost nemohla fungovat na takej urovni na akej funguje - peniaze su to co nas vsetkych taha dopredu a to co niektorych tlaci k zemi ... zial bohu - zivot a svet fairovy nikdy nebol a nebude a tak to je spravne ... zvasty o rovnosti sanci, krasnom zivote bez penazi, o tom aki sme otroci konzumu a podobne neberem - isto nie od niekoho, kto ma ma potrebu presviedcat o nich na internete ;-) ...
ad tema,k dovolis,budem zakladat temy ake ja uznam za vhodne,de facto tak ako vsetci ostatni na tomto fore.
.."svet ferovy nikdy nebol a tak je to spravne"

//autoeditácia príspevku (14 Júl 2010, 0:47)
Z takych ludi ako ty mi je smutno..
A okrem toho,ze nemam problem s pod nazormy aj v realy, je uplne jedno kde sa vedie debata,zalezi na message,nerozumiem na co sem potom/na net/ chodis diskutovat,proti logike trochu..tiez zvasty" tak mozno pre slabocha resp nevedomeho hlupaka,ktory tu trepe o vysokej zivotnej urovni vdaka peniazom,pritom svet smeruje do nuly,ludia sa zabijaju za bieleho dna,ekologia totalne v prdely na roman ,vsak aj na Slovensku,skus prist o pracu,hlavne ked mas na krku hypo a pod,banka ti zhabe aj to malo co mas a skoncis ako bezdomovec,a v praci musis drzat hubu a krok,inak ta pan podnikatel spokojne na minutu vyrazi pretoze na tvoj flek caka tisic inych otrokov ..Zvasty pre ovcu ktora sa poslusne prisposobila a len nasleduje stadecko,nicim vynimocna.Ved najvecsi velikani/geniovia skoro vzdy srali na prachy,odsudzovali ich ako metlu ludstva
Prílohy
pictureCAQB0POX.jpg
pictureCABIJWQK.jpg
pictureCAIX9C7B.jpg
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

za prve nechapem co si chcela povedat tym prehlasenim o temach ? ja som ti na ziadne temy nic nenapisal ... iba na pristup, ktory sa mi nepaci ;-)

za druhe neviem co si chcela povedat tymi obrazkami ? co mali vo mne vzbudit ? pocit ze zajtra musim poslat celu vyplatu niekam do afriky, alebo co ? ... ja nemam vobec ziadnu moralnu povinnost zaoberat sa niecim takym - tie deti su zial bohu problemom ich rodicov - ked viem ze dieta neuzivim, tak si ho nespravim nie ? 7 miliard nas zem neuzivi ... chceme, ci nechceme, ale je to tak ... principialne nieje mozne dosiahnut nieco ako rovnost sanci, uz len preto ze kazdy sme iny ... preto ani nikdy nemozno dosiahnut aby si boli vsetci vo vsetkom rovni - nikdy neboli a nebudu ((a tak je to spravne))

(( ano utrpenie deti nieje dobre, ale kto ma na to mysliet a zodpovedat za to viac ako ich rodicia ? ))
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

nordkapp_pb napísal:za prve nechapem co si chcela povedat tym prehlasenim o temach ? ja som ti na ziadne temy nic nenapisal ... iba na pristup, ktory sa mi nepaci ;-)

za druhe neviem co si chcela povedat tymi obrazkami ? co mali vo mne vzbudit ? pocit ze zajtra musim poslat celu vyplatu niekam do afriky, alebo co ? ... ja nemam vobec ziadnu moralnu povinnost zaoberat sa niecim takym - tie deti su zial bohu problemom ich rodicov - ked viem ze dieta neuzivim, tak si ho nespravim nie ? 7 miliard nas zem neuzivi ... chceme, ci nechceme, ale je to tak ... principialne nieje mozne dosiahnut nieco ako rovnost sanci, uz len preto ze kazdy sme iny ... preto ani nikdy nemozno dosiahnut aby si boli vsetci vo vsetkom rovni - nikdy neboli a nebudu ((a tak je to spravne))

(( ano utrpenie deti nieje dobre, ale kto ma na to mysliet a zodpovedat za to viac ako ich rodicia ? ))
A v com je to spravne?
Ze deti zbohatlikov maju vsetko na co si spomenu,a dieta cloveka ktory cely zivot poctivo makal, nema sancu napr na ani adekvatne vzdelanie,to sa ti zda fer?No ak ano musis byt dobre padnuty na hlavu..a toto je len jeden priklad/
A vsetko sa da,ked sa chce,aj ta rovnost,minim v hrubej podstate urcite/neskor dam link/
tiez,ze nas zem neuzivy,to mas z akeho zdroja prosim ta?

//autoeditácia príspevku (14 Júl 2010, 1:59)
Btw,ohladom tych krajin tretieho sveta,to je fakt ze sa tam tr*kaju jak kraliky a zenska tam rodi harantov kazdy rok jak jablon,pritom sa o tie deti nedokazu postarat.Len problem je hlavne v osvete,ktora im tam chyba,max sa tam posle par humanitnych balikov,v lepsom prip sa zorganizuje lekarska vypomoc a to je vsetko,ale napr sami ludia z Africkej inteligencie,odsudzuju tuto formu/prespekulovanej/ pomoci odsudzuju.Vedia ze v krajine zuri korupcia a vedia/aj zato bojuju/nato aby sa Afrika postavila na nohy,potrebuje v prvom rade nutnu uz spominanu osvetu,kvalitne skolstvo,kompletne zmeny v hosp.infrastrukt.a etc,co sa ale nikdy nestane,a to z velmi prozaickeho dovodu,no kto by potreboval "silnu" Afriku?Asi nie Ti ktori na jej neutesenej situacii dobre ryzuju,ktori tymto sposobom pridu skoro zadarmo k vzacnym surovinam,a ti isti ktori sa podielaju a podporuju vladnu korupciu tychto krajin?Za vsetkym su zas len peniaze..
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

ithory nič proti ale každý jeden človek má možnosť si spraviť maximálnu životnú úroveň.Nie je to zas podla mňa ovplyvniteľné až do takej úrovne, že by si mohla zarobiť na vilu a 3 autá (aj keď ak ti to páli a vymyslíš nejakú skvelú vec ktorú patentuješ tak zhrabneš také množstvo peňazí, že za ne prežijú ešte aj deti tvojich detí).Ale tak ti poviem, že ja som bol chudobný ako kostolná myš.Ešte rok dozadu som musel brávať všetko na sekeru ako najväčší chudák.Momentálne je to tak, že som si absolútne sám kúpil veci ktoré potrebujem (notebook, tlačiareň, telefón [telefóny boli od tej doby už asi 3], bicykel atď...).Takže ak mi niekto bude hovoriť, že sa nedá dôstojne žiť vlastnými silami tak je to klamstvo
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to su vylevy ... to suuuu vylevy :-D :-D ... v com je to spravne ? v tom ze tak proste funguje zivot na tejto zemi, ja nemam ziadny problem akceptovat ze zivot nieje fair a mam menej ako ini, alebo viac ako ini ... je to o mojich sanciach a ich vyuziti, o nicom inom ... v com je spravne, ze tiger zabije antilopu ? chudak antilopa, podme ju chranit, len preto ze nemala sancu sa ubranit ... cele toto mrdanie rozumov s tym ze by svet mal byt rovnako fair voci vsetkym je smiesne :-) aspon mne a je mi skutocne jedno co si o mne myslis ;-) ... ked sa niekto narodi ako african tak ma malu sancu prerazit na urovni vyspeleho zapadneho sveta ... to je bohuzial fakt, ktory neovplyvnime a keby sme chceli, museli by sme si vsetic odtrhnut od huby a to vyznamne - obetovat to co sme si sami vydobili pre niekoho, kto to dostane zadarmo a nebude to vediet vyuzit ... ty tu places o tom ako im treba pomahat ... netreba ! ... pred tisic rokmi v afrike tiez zili negri a nikto im nepomahal a prezili .. dokonca boli na tie casy vyspeli ... dnes civilizacii zial bohu nestihaju (( okrem par vynimocnych statov, ktore bohatnu na obchode s civil. svetom )) ... a ze je to vina bieleho, ktory do afriky prisiel ? nieje, pretoze bieli tam nic zle nedoviezli (( okrem pociatkov, kedy sa odtial brali otroci - aj ked v tom bola afrika nepopieratelne lidrom na trhu :-D :-D )) ... naopak zvysili vo vsetkom uroven, afrikanci si na to zvykli, bielych vyhnali a odvtedy su v srackach, lebo su neschopni spravit si poriadok medzi sebou :-) ... toho kto odmietol pomoc odmietam ja teraz :-) ... osveta sa tam robi a nepomaha ani kvapku :-(

ze nas zem neuzivi som myslel na takej urovni aka je dnes povazovana za akusi civilizovanu ... je jasne ze ked si kazdy zasadi na svojom zemiaky, tak takto nas uzivi ... ale hospodarsky nie ... nemoze byt na svete miliarda sustruznikov, miliarda siciek topanok, miliarda najvyssich sefov a neviem coho :-) svet je proste maly a prehusteny vsetkym moznym ... a nemozu za to peniaze, ale nase potreby, ktore sa uz rozsirili za tie miliony rokov na cosi viac ako len napit sa, najest sa a ohriat sa pri ohni :-) ... keby si bola ochotna teraz dat za jeden rozok 1 Euro a nie 10c, tak by mozno mohli do toho procesu nejak zapojit aj neborakov z afriky :-) ja ale ochotny niesom :-)

ked za vsetkym zlym vidis iba peniaze, tak ako sa napriklad ty osobne zasadrzujes za to aby to tak nebolo ? iba recami na nete, alebo prijimas aj nejake opatrenia v ramci svojho vlastneho zivota ? :-)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Peniaze vraj nerobia este cloveka stastnym, ale rozhodne ukludnuju. :)
S tynto sa stotoznujem.
Potesim sa kazdemu jednemu priplatku za tazko odmakanu nocnu, vikend, ci sviatok, ktory mi zdvihne vyplatu. Obcas podam lotto alebo kupim los, jasne ze v nadeji, ze mozno nieco vyhram. Cize tym padom mam asi kladny vytah k peniazom. Ale zase nerozmyslam stale, ako sa k nim dostat, co by som spravila, keby mam milion a pod. koniny. Beriem ich celkom jednoducho ako sucast zivota.

//ta stredna fotka je krasna, aj ked je smutna.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Nord,
Tolko dristov na kope,heh to sa fakt len tak nevidi,plus tazko viest dialog s clovekom,ktory ani necita co sa mu odpovie,ved som sa jasne vyjadrila,ze samotni/ti vzdelanejsi/ Africania nesuhlasia s touto formou ovladania v podobe humanitarnej/pseudo/pomoci,ako som uz napisala,kto by potreboval sebestacnu Afriku,nebodaj keby zacala este aj exportovat,no ako by k tomu prisli,si nerastne suroviny kupovat a nemat za babku,resp zadarmo na margo dlhov a urokovz dlhov co boli Africanom "velkodusne" poskytnute.To aj v suvislosti k tvojej nadutej hlaske,inak si ma dost pobavil,sloboda humoru/..Co ty nie si ochotny?? lol.. Sa preber,ved vyspele krajiny sa vyvijali na ukor krajin tretieho sveta,tak ako vysoky standart,vyhody,lepsie zivotne podmienky ktore si teraz udrzuju to sa zase len deje na ukor rozvojovych statov,na ukor ich chudoby,takze drzat hubu a krok./a to ani nespominam vypustanie fosilii vyspelymi/bohatymi statmi sveta a nasledny ekologicky efekt pre chudobne" a aj tiez z tohto dovodu chudobne krajiny/
Btw,tiez by ma zaujimalo,ked uz sa tak bijes do prs,co si ty osobne vydobil,lebo ak nic take,potom nexapem z akeho dovodu si uzurpujes pre seba a vobec na zaklade sa potom rozculujes,uz som sa zmienila,keby boli velikani vedy,vynalezci,lekari.. sebci ako si ty a pozerali iba na svoj prospech,no neviem kam by sme to potom dotiahli.Dalej tiez taky smiesny fakt,ako,ze vsetko suvisi so vsetkym,aj hladomor aj choroby a nasledne epidemie v dosledku ktorych kape velka cast populacie v krajinach tretieho sveta,a ktorym by sa dalo predchadzat lacnymi vakcinam, sa jedneho krasne dna mozu dostat direkt k nam a etc podobne mile" zalezitosti.Ty si asi este nepochopil,ze jedina nasa sanca prezit ako ludstva, je ekvivalentne zavisla na miere vzajomnej solidarity,pretoze keby kazdy rozmyslal ako ty,tak uz tu ani davno nie sme,tym ze pomahas inym-zaroven pomahas aj sebe,jednoducha rovnica :)../inak dokonale vystihol Alber Camus vo svojom diele Mor"/

//autoeditácia príspevku (15 Júl 2010, 0:28)
aprp,Preludnenie,logicky kazdy zdroj sa raz vycerpa,nic netrva vecne/ani laska k jednej slecne hehe ot/Zase co takto teda mysliet aj na buduce generacie/tvoje pripadne deti,a deti tvojich deti/a zacat u seba-zredukovat/casto zbytocne/ potreby/prestat podporovat nanuteny konzum/,ktore pises ze maju za nasledok potravinovy deficit

Ale to len pre zaujimavost,tiez neviem..
http://www.aktuality.sk/clanok/94256/ko ... -surovina/
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

ithory nič proti ale tláchaš.A tiež by som rád počul odpoveď na otázku ktorú ti položil nordkapp : "Si ochotná dať za rožok 1€ a nie 10c"?
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

pryja napísal:Peniaze vraj nerobia este cloveka stastnym, ale rozhodne ukludnuju. :)
S tynto sa stotoznujem.
Potesim sa kazdemu jednemu priplatku za tazko odmakanu nocnu, vikend, ci sviatok, ktory mi zdvihne vyplatu. Obcas podam lotto alebo kupim los, jasne ze v nadeji, ze mozno nieco vyhram. Cize tym padom mam asi kladny vytah k peniazom. Ale zase nerozmyslam stale, ako sa k nim dostat, co by som spravila, keby mam milion a pod. koniny. Beriem ich celkom jednoducho ako sucast zivota.

//ta stredna fotka je krasna, aj ked je smutna.
no jo vsetci sme chtiac nechtiac otrokmi penaznej masinerie..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mne absolutne vyhovuje ze sa vyspelejsie krajiny vyvyjali na ukor menej vyspelych - tak to vzdy bolo a bude, ze silnejsi disktuje ;-) ... dnes vsak uz ziadno moc na nich neryzujeme :-) par kompanii, ktore tazia vzacne nerasty skutocne nesymbolizuje utlak :-) to co sa deje na vychode, ze nam tam robia lacne sluzky nasho zivotneho stylu ? no a co ? ti ludia su radi ze maju aspon nieco :-) ... neviem inak o akej silnej afriike stale basnis ? afrika nikdy nemoze byt silna, aj keby sme jej ako pomahali, lebo su na to nesposobili :-) je tam par statov, ktore by boli schopne ako tak existovat, ale neda sa tu hovorit o akejsi afrike :-)

netusim ci vies co su fosilie, ale ver, ze by sa velmi tazko niekam vypustali a uz vobec by to nemalo ekologicke dopady - pri vypusteni fosilii by sa dalo hovorit skor o akychsu negativnych dopadoch na skumanie historie :-) ... paci sa mi aky mas strasny rozhlad na vsetky strany, ale GO si nakrmena fakt kvalitne :-) aky dosah ma GO, na ktorom ma clovek minoritny podiel na rozvojove staty ? a cim za to mozem ja ? :-D

ked uz hovoris o vedeni dialogu a analyzovani mojho postoja k nemu, preco teda neodpovedas na jednoduche otazky ? preco mi pokladas rovnaku protiotazku, ktora naviac nema zmysel ? :-) ty sa tu snazis za nieco / resp. proti niecomu bojovat ... ty by si mala prichadzat s rieseniami ... ja si obhajujem svoj zivotny styl a dobu v ktorej zijem a ta hovori miesto mna velmi dobre a zrozumitelne :-) ... nikdy sme neboli dalej, nikdy nam nebolo lepsie, nikdy sme nezili pohodlnejsie ... co nam chyba ? ... jedine zlepsovat tieto parametre :-)

mas pravdu ze vsetko s ovsetkym suvisi, ale isto je prehnane si mysliet to co si napisala - ze by to na civiizovany svet malo nejake vaznejsie doapdy ... zial bohu bude to napisane hnusne, ale priamo a pravdivo - nas svet potrebuje, neborakov, ktori uz 10. generaciu nespravili nic okrem rodenia deti, ktore potom umieraju ich vinou v spine a chudobe nie :-( ... vseobecne platny zakon silnejsieho haji nase zaujmy

vysvetli mi prosimta tu podla teba jednoduchu rovnicu ako realne pomozem sebe, ked pomozem inemu ? po rokoch pseudopomahania, ale aj akeho-taheko skutocneho pomahania sa nikde vo svete nic nezmenilo a zaplatil som to ja, ty, my vsetci ... taketo hlupe pokusy ma prestavaju bavit :-) solidarita je len bonus nasho spolunazivania, sice pekny, ale len bonus - tym ze sme kazdy v urcitych ohladoch sebestacnejsi ako niekedy, tak sa pomaly ale isto vytraca a smeruje to skor k individualnej zodpovednosti ci uz na urovni jedinca, alebo spolocenstva :-) ... prirodzeny vyvoj, nic ine :-)

a propos - chces ma do toho nutit ? nemas sancu :-) ... mne moj zivot vyhovuje taky aky je a nevidim zlepsenie v tom, ze sa budem obmedzovat ... nasi predkovia riesili svoje problemy, my riesime svoje a nase deti nech si zabojuju so svojimi, tak je to asi spravodlive :-) ... dost nesuhlasim uz s tym ze niekto tieto "potreby" redukuje za mna, bezomna a este ktomu za moje peniaze :-) proti tomu ale asi nemam sancu ...
to co tvrdis, ze nic netrva vecne, v tom mas pravdu ... aj nasa zem aj ludstvo ma urcite terminalne stadium a dosiahneme ho, to je jedina istota ...

//autoeditácia príspevku (15 Júl 2010, 1:08)
ten clanok skutocne fajn ... az na to ze ludia v rozvojovych krajinach skutocne su iba pasivum :-) ... nemozeme cakat ze ked nemame poriadne co robit vsetci tu, tak to budu moct robit oni a nemozeme ani cakat, ze keby nieco robili aj oni aj my, tak by to mal kto kupit, alebo zuzitkovat ... to presne popiera idologiu toho trhu - ved rozvojove kraijny su iba preto rozvojove, ze po nich z ekonomickeho hladiska ani pes nestekne :-)

citujem:"Dokonalým zdrojom surovín je totiž samotná ľudská myseľ, stimulovaná trhovým mechanizmom." - ano je, pricom ten trhovy mechanizmus tam zohrava rovnako klucovu rolu ako ta ludska mysel ;-) teda sama vidis ze peniaze su velmi dolezite uz len preto aby sme sa mali dobre :-)
Napísať odpoveď