braino.swk napísal:rad by som sa opytal, ci niekto nevie s akymi motomi (myslim zdvihovy objem vykon, krut. moment atd) sa vyabal VW golf III VR6. Nakolko ma toto auticko dost zaujima.
thx
Aby som citoval kamosa:
Ja som ho par krat soferoval, no mal ho moj foter.Este v na prelome rokov 92/93. Robil sa prevazne vo fialovej metalize na 15palcovych el. BBS s pavucinovym designom. Najprv mal osadeny klasicky motor Vydlicovy Radovy 6valec s objemom 2.8l, 2ma ventilmi na valec s vykonom 174k. Predny nahon nemal este v tedy uzavierku diferencialu EDS, to az v r. 94, niektore mod 93 ho mali na objednavku.Zrychlenie sa udavalo (z 0 na 100km/h za 7,8s. a Vmax 225km/h).S uzavierkou a s tou novou spojkou robili "vraj" 7,4s.
Potom v r. 95 ku koncu bola VR6tka s pohonom syncro-4x4, so 193ps. Co sa tyka spotreby tak nie velmi priazniva, pri tazsej nohe hoc jako 15-17litrov s prizmurenim oka.Torzna tuhost oproti "obycajnym" golfom bola omnoho vyssia.Inak motor vydrzi vela. Ten kdo sa v tom 6valci raz previezol, urcite mi da zapravdu, ze jeho chod motora je uzasny a v spojeni s tym zvukom nie jeden krat zimomriavky vyhodil..ked sa rozbehne, tak ide ako "ujety, nevies sa nabazit s tej rezervy vykonu...no v tych rokoch to bol taky hot hatch.Male lietadlo.
podrobnejsie info o motore:
bol to typ AAA - 128kW s rozvodom DOHC (vacka), vstrekovanie BOSCH Motronic M2.7/M2.9
Kola> 205/50 R15 BBS
Objem nadrze 55litrov.
Dufamze bude stacit