Ake mate auto?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
rsc
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

123456a napísal:A to ti kdo takú volovinu povedal bracho mal Kangoo a má na nom 500000km 3majtel od firmy...A menil iba dáke platničky a tak čiže nix extra...Diesel ti vydrži viac ako benzín a nízka spotreba je super
Tak si zisti, co bolo za tych 500 000 tis. km vsetko vymenene pred tym, nez ho bracho kupil. Navyse Kangoo je typ uzitkoveho vozidla, takze tie km by mal vydrzat. Ak ti vyhovuje diesel - nech sa paci, preco nie.

Mam par kamosov, co maju (resp mali) Renaulty, ale ziadna slava to teda nebola. A jeden mal taku smolu na Megane, ze bol v priebehu pol roka 7 krat v servise. Tieto novsie uz sa celkom daju, ale starsie typy nic moc.
123456a
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa 123456a »

rsc napísal: Tak si zisti, co bolo za tych 500 000 tis. km vsetko vymenene pred tym, nez ho bracho kupil. Navyse Kangoo je typ uzitkoveho vozidla, takze tie km by mal vydrzat. Ak ti vyhovuje diesel - nech sa paci, preco nie.

Mam par kamosov, co maju (resp mali) Renaulty, ale ziadna slava to teda nebola. A jeden mal taku smolu na Megane, ze bol v priebehu pol roka 7 krat v servise. Tieto novsie uz sa celkom daju, ale starsie typy nic moc.
šak mohlo to mať najazdené aj viac ale megane má taký istý motor ako kangoo a je pohode jeden do mna stále hubuje že čo som si to kúpil za **** a má starú Audi 1,9 i a zobral si na nu úver 300000sk a stála 150000sk a ostatok ako u neho zvikom minul...A teraz taký mudry chodí stou hrdzavou srandou do servisu ...a žobre odomna nan prachy lebo on minie 20000sk za mesiac a zarobí snad polovicu...Po blave chodím na skútri lebo predsa len je nižšia spotreba a vačšia dostupnosť nemusím hladať parkovisko hodím ho hocide a ide sa a nikto si ho nedovolí dakde ukradnúť ked to má alarm automaticky blok na kolesá a imobilizér + zamknutý volant pred obchodom...Ale nechápem prečo nerobí aprília 4takty šak to nežere skoro 1,5litra (preto ked som mal kedysi babetu nalial som ta liter benzínu a vozil som sa celý den po šale aj kamaratom a ešte ta aj zo pol litra ostalo....)lebo čo robia te čínske skútre no raz si to jumpnem a je po skútroch lebo je to strašne nekvalitné keby to robila aprilia 4takt tak si to kúpim a idem natom aj do česka šak 7l násdrž max spotreba 1,5l - 1,8l šak na to urobim aj 400km možno menej a chcem videť dakoho kto urobi 400km za dákych 280sk (ak rátam liter benzínu 40sk) a možno dáke odratie motora ale keby ta bol poliny valec tak skoro žiadne lebo ten sa dere málo!a ta rýchlosť 115km/h no super skoro ako auto
fuha
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa fuha »

Brat ma stare volvo.
Nymphested
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Nymphested »

jaaaj, ja spolu s matkou ideme kupit Hondu CRX / podla vsetkeho si ho asi privlastnim, bo ona malo vyuziva auto 8)
Jopin
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Jopin »

123456a napísal:
Vidim ze sa tu dohadujete o kilometroch no a videli ste uz Favorita co ma najazdene 400 tis km To vam poviem to je sila! A to este pred 2rokmi som ho videl a ak este jazdi ? ... Vlastnik: pozemne stavitelstvo NR

No a k teme: 500 tis km a menil iba platnicky? kde to zijes? Auto si videl asi iba z obrazku. že
Ale tie platnicky uz menil minimalne 5x nie? +kopu dalsich veci

Ak chces auto co ti ma vydrzat vela km tak si kup mercedes alebo nieco podobne s nizko otackovym motorom s velkym obsahom, lebo tie dnesne vysokootackove japonske žiletky vela nevydrzia.
Aj ked uznavam ze na celo najkvalitnejsich aut sa dostali pred nemcov japonci. vid Lexus a Infiniti vid testy
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Jopin napísal:
Co je u teba vysokootackova japonska ziletka?

Ak ma car pravidelny servis, tak sa "dozije" 400 tis aj Favorit, aj ked u Fava je to skor ojedinely prirodny ukaz :D . Nuz ale ci sa oplati udrziavat Favorit na takej vysokej kilometrovej hranici z ekonomickej stranky to neviem. Sak si zober, co vsetko tam museli menit uz.
Jopin
Light Expert
Light Expert

No tak Renolta som urcite nemyslel ! Vezmi si len napr yarisa aky vykon ma na 1liter? Alebo si vezmi Imprezu na 2,5l motor ma 300ps. To je na 1l viac ako 100ps. A ako sa to dosahuje? To je ako pri F1, vysoke otacky a motor vydrzi jeden zavod. Vyrobit motor s obrovskym vykonom nie je "problem" ale problemom je dosiannut emisie na takej urovni aby vyhovovali dnesnym velmi prisnym normam! samozrejme aj prijatelnu spotrebu atd
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

rad by som sa opytal, ci niekto nevie s akymi motomi (myslim zdvihovy objem vykon, krut. moment atd) sa vyabal VW golf III VR6. Nakolko ma toto auticko dost zaujima.
thx
lucas
Expert
Expert

Príspevok od používateľa lucas »

braino.swk napísal:rad by som sa opytal, ci niekto nevie s akymi motomi (myslim zdvihovy objem vykon, krut. moment atd) sa vyabal VW golf III VR6. Nakolko ma toto auticko dost zaujima.
thx
Aby som citoval kamosa:

Ja som ho par krat soferoval, no mal ho moj foter.Este v na prelome rokov 92/93. Robil sa prevazne vo fialovej metalize na 15palcovych el. BBS s pavucinovym designom. Najprv mal osadeny klasicky motor Vydlicovy Radovy 6valec s objemom 2.8l, 2ma ventilmi na valec s vykonom 174k. Predny nahon nemal este v tedy uzavierku diferencialu EDS, to az v r. 94, niektore mod 93 ho mali na objednavku.Zrychlenie sa udavalo (z 0 na 100km/h za 7,8s. a Vmax 225km/h).S uzavierkou a s tou novou spojkou robili "vraj" 7,4s.
Potom v r. 95 ku koncu bola VR6tka s pohonom syncro-4x4, so 193ps. Co sa tyka spotreby tak nie velmi priazniva, pri tazsej nohe hoc jako 15-17litrov s prizmurenim oka.Torzna tuhost oproti "obycajnym" golfom bola omnoho vyssia.Inak motor vydrzi vela. Ten kdo sa v tom 6valci raz previezol, urcite mi da zapravdu, ze jeho chod motora je uzasny a v spojeni s tym zvukom nie jeden krat zimomriavky vyhodil..ked sa rozbehne, tak ide ako "ujety, nevies sa nabazit s tej rezervy vykonu...no v tych rokoch to bol taky hot hatch.Male lietadlo.
podrobnejsie info o motore:
bol to typ AAA - 128kW s rozvodom DOHC (vacka), vstrekovanie BOSCH Motronic M2.7/M2.9

Kola> 205/50 R15 BBS
Objem nadrze 55litrov.

Dufamze bude stacit :wink:
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

vazne diky.. tiez zdielam podobny nazor... problem je len v objeme a spotrebe, kedze som student a este dost dlho budem a nej*bem bankarovu dceru:D cize budem asi musiet sa uspokojit s norm. golfikom III :)
inac vacsinou som videl tie 44kW slimaky... mne by stacil daky 70-80kW ale to som nevidel... :(
/edit ... zistil som, ze od roku 96 sa vyrabala 74kW 1.6ka... myslim ze to je uz schopny pomer vykon/spotreba,poistka.
aj tak sa mi najviac pacil V-TEC motor hondy CRX 1.6 124 PS spotreba 7l :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

za 500 euro v nemeckeho bazaru, 170konove BMW rady 3 - kolega ho ma - luxus faro, do zimy tu ma dalsie dve...
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

braino.swk napísal:vazne diky.. tiez zdielam podobny nazor... problem je len v objeme a spotrebe, kedze som student a este dost dlho budem a nej*bem bankarovu dceru:D cize budem asi musiet sa uspokojit s norm. golfikom III :)
inac vacsinou som videl tie 44kW slimaky... mne by stacil daky 70-80kW ale to som nevidel... :(
/edit ... zistil som, ze od roku 96 sa vyrabala 74kW 1.6ka... myslim ze to je uz schopny pomer vykon/spotreba,poistka.
aj tak sa mi najviac pacil V-TEC motor hondy CRX 1.6 124 PS spotreba 7l :)
Jedna alternativa by tu bola - Golf III GTi 2.0 85 kW/116k ak uz chces Golfa teda. Fajn motor celkom, lepsia spotreba ako u VR6, slusny vykon a nizsia poistka.

Nuz hondackym motorom sa nic nevyrovna. Ostatne motory mozu ticho zavidiet.

to jopin: Ved prave to je umenie japonskych technikov - vyrobit motor s vyssim vykonom a relativne malym objemom a pritom zachovat jeho spolahlivost. O tom to je. Impreza WRX STi je specificky model a nemozes ho porovnavat so seriovkou Yarisom (si pozri testy TUV, alebo spolahlivosti a uvidis, kde sa Yaris nachadza). To potom aj BMW robi shitne motory? Lebo oni tiez vsadzaju na vysokootackove motory bez turba (kompresoru).

U mna je vysokootackovy motor, taky co toci viac ako 6500 ot/min. Tych 6000 je podla mna akurat a 5000-5500 je podpriemer.
Jopin
Light Expert
Light Expert

No neviem tvrdil som niekde ze Toyota, Subaru, BMW alebo aj Renault je Shit? Podla mna nie! Ja netvrdim ze to su šmejdy. Bola debata ze ake auto vydrzi co najviac? nie? Vobec netvrdim ze vysokootackove motory su zle.
Su urcite lepsie ako tie americke, co napchaju 10l motor do auta a vykon nema ani taky ako 1,3l wanklov motor co ma RX7. Respektive aj ma ale auto je tak nedomyslene ze nema sancu.
Este raz na pochopenie ako som to myslel: vezmi si auto spred 20-30r, vtedy bol vykon na 1l okolo 40PS nie? A teraz aj vyse 100PS. A ako sa to dosahuje? Otacky!
Za druhe nemyslel som ze "vela nevydrzia" tak ze auto ide 10tis km a konec! Bezny clovek ( zapad ) si kupuje auto na 1-3 r a auta sa aj tak vyrabaju dajme tomu do 200tis bez poruchy. Ale musi byt servisovane! Nie tak ako ten na ktoreho prispevok som reagoval ze auto ma 500tis km a menil len "platnicky" sak to je taka blbost! Katalizator sa musi menit /kazdych 120tis km, stavim sa ze auto co ma 500tis km najazdene ma kotuce ako palacinky a este aj tensie, motor uz aspon po 1GO keby nie ma nizsi vykon ako "babeta".
A este smiem sa ta spytat ake mas auto ked tvrdiš ze 5000rpm je "podpriemer"?
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Jopin napísal:No neviem tvrdil som niekde ze Toyota, Subaru, BMW alebo aj Renault je Shit? Podla mna nie! Ja netvrdim ze to su šmejdy. Bola debata ze ake auto vydrzi co najviac? nie? Vobec netvrdim ze vysokootackove motory su zle.
Su urcite lepsie ako tie americke, co napchaju 10l motor do auta a vykon nema ani taky ako 1,3l wanklov motor co ma RX7. Respektive aj ma ale auto je tak nedomyslene ze nema sancu.
Este raz na pochopenie ako som to myslel: vezmi si auto spred 20-30r, vtedy bol vykon na 1l okolo 40PS nie? A teraz aj vyse 100PS. A ako sa to dosahuje? Otacky!
Za druhe nemyslel som ze "vela nevydrzia" tak ze auto ide 10tis km a konec! Bezny clovek ( zapad ) si kupuje auto na 1-3 r a auta sa aj tak vyrabaju dajme tomu do 200tis bez poruchy. Ale musi byt servisovane! Nie tak ako ten na ktoreho prispevok som reagoval ze auto ma 500tis km a menil len "platnicky" sak to je taka blbost! Katalizator sa musi menit /kazdych 120tis km, stavim sa ze auto co ma 500tis km najazdene ma kotuce ako palacinky a este aj tensie, motor uz aspon po 1GO keby nie ma nizsi vykon ako "babeta".
Mozem sa ta opytat- v com je auto tak nedomyslene- a ake vlastne mas na mysli? Mal som uy vela aut, tak ako europske, tak japonske a aj americke. O kazde auto som sa vzorne staral a nehanbim sa povedat, ze az prilis. Auto u mna vyzeralo vzdy ako nove bez ohladu na vek a nielen zvonka. A to je zakladne pravidlo, ktore musis ovladat neexistuje auto, na ktorom vymenis za 500tis. km len "kotuce"... Samozrejme musis vela vrazit do auta, aby ako tak vyzeralo k svetu, ci je to Toyota alebo Yugo. mal som Pinto a to je pre mna vynimka, lebo snazil som sa ako som vedel ale to auto sa sr.. ako este som nezazil. Teraz s odstupom casu si uz mozem povedat, ze ta havaria co ukoncila moje trapenie s autom (ale zacali nove trapenia...) bol posledny uder do klinceka...
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

Jopin napísal:No neviem tvrdil som niekde ze Toyota, Subaru, BMW alebo aj Renault je Shit? Podla mna nie! Ja netvrdim ze to su šmejdy. Bola debata ze ake auto vydrzi co najviac? nie? Vobec netvrdim ze vysokootackove motory su zle.
neda mi nereagovat..

1. spravne pises ze pred 20-30 r bol primerny litrovy vykon 40 bhp. To je pravda. Ale nie je pravda ze dnes je 100. Aspon nie v takom kontexte kao hovoris, lebo taky litrovy vykon ma dnes len velmi malo aut a skoro vsetko su to exoty ako Ferrari, Honda S2000, CTR a podobne.. Proste porovnavas beznu produkciu so sportiakmi. AJ pred 20 rokmi mali sportove auta nad 80 bhp/ liter.
2. dnes sa vykon dosahuje nie otackami, ale preplnanim. Vynimkou ostava uz len pra vyrobcov ako Ferrari, Honda, BMW, Toyota, ale uz aj BMW a Toyota planuje preplnanie
3. katalyzator menit po 120 000 km? Robis si srandu? Neviem ake mas auto, ale u velkej vacsiny to nie je pravda
Jopin
Light Expert
Light Expert

Les napísal: Mozem sa ta opytat- v com je auto tak nedomyslene- a ake vlastne mas na mysli? Mal som uy vela aut, tak ako europske, tak japonske a aj americke. O kazde auto som sa vzorne staral a nehanbim sa povedat, ze az prilis. Auto u mna vyzeralo vzdy ako nove bez ohladu na vek a nielen zvonka. A to je zakladne pravidlo, ktore musis ovladat neexistuje auto, na ktorom vymenis za 500tis. km len "kotuce"... Samozrejme musis vela vrazit do auta, aby ako tak vyzeralo k svetu, ci je to Toyota alebo Yugo. mal som Pinto a to je pre mna vynimka, lebo snazil som sa ako som vedel ale to auto sa sr.. ako este som nezazil. Teraz s odstupom casu si uz mozem povedat, ze ta havaria co ukoncila moje trapenie s autom (ale zacali nove trapenia...) bol posledny uder do klinceka...
sak aj ja tvrdim ze neexistuje auto co za 500tis km vymenis len kotuce, platnicky atd! Si nechapavi alebo co ? Ertetem? you can understand? verstehen?
A to nedomyslene som myslel auta typu "American Muscle Car" !
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

nechcem ta sklamat ale su to prave velkoobjemove americke motory, ktore vydrzia asi najviac. Ten objem ma na to tiez vplyv. Inak ja som zastanca japoncov, ale toto musim uznat ci chcem alebo nie
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

quasimoto napísal:nechcem ta sklamat ale su to prave velkoobjemove americke motory, ktore vydrzia asi najviac. Ten objem ma na to tiez vplyv. Inak ja som zastanca japoncov, ale toto musim uznat ci chcem alebo nie
Aj ja som o tom pocul, ale porovnavat nebudem, lebo vacsine starzch americkzch aut odidu suciastky este pred "krachom" motora :) a potom ide auto do srotu. Nikto neda stare auto do servisu, ved by musel platit aj viac ako 30% z ceny celeho auta... Pisem vseobecne, neplati na Ferrari.,..
Jopin
Light Expert
Light Expert

quasimoto napísal: neda mi nereagovat..

1. spravne pises ze pred 20-30 r bol primerny litrovy vykon 40 bhp. To je pravda. Ale nie je pravda ze dnes je 100. Aspon nie v takom kontexte kao hovoris, lebo taky litrovy vykon ma dnes len velmi malo aut a skoro vsetko su to exoty ako Ferrari, Honda S2000, CTR a podobne.. Proste porovnavas beznu produkciu so sportiakmi. AJ pred 20 rokmi mali sportove auta nad 80 bhp/ liter.
2. dnes sa vykon dosahuje nie otackami, ale preplnanim. Vynimkou ostava uz len pra vyrobcov ako Ferrari, Honda, BMW, Toyota, ale uz aj BMW a Toyota planuje preplnanie
3. katalyzator menit po 120 000 km? Robis si srandu? Neviem ake mas auto, ale u velkej vacsiny to nie je pravda
Mal som co zacinat !
takze nam v skole tvrdili ze katalizator /ohrievany/ vydrzi 120tis km /asi Skoda, ale samozrejme v kazdom type auta to je rozne! Sa nehadam!
2. viac vzduchu = viac paliva = vatsie otacky!
3. tak dobre, urcite vsetky na 1l nedosahuju 100PS sak to je jasne. To som uviedol len ako priklad ze v dnesnej dobe aj 100PS na liter!
Chapes?
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Jopin napísal: Mal som co zacinat !
takze nam v skole tvrdili ze katalizator /ohrievany/ vydrzi 120tis km /asi Skoda, ale samozrejme v kazdom type auta to je rozne! Sa nehadam!
2. viac vzduchu = viac paliva = vatsie otacky!
3. tak dobre, urcite vsetky na 1l nedosahuju 100PS sak to je jasne. To som uviedol len ako priklad ze v dnesnej dobe aj 100PS na liter!
Chapes?
nevyhovaraj sa :)

ked si uviedol ze dnes aj 100 PS, tak si mal ze pred 20-30 rokmi aj 80 PS.. to musis uznat.

turbo a kompresor vobec nema suvis so znizovanim otacok - praveze turbomotory vo vyssich otackach opadavaju a najvacsi zatah maju od cca 2500-3000 do 4500-5000 rpm (benzinove). A dnes skoro vsetci vyrobcovia idu touto cestou
Napísať odpoveď