Nealko pivo .
-
JeToLenVTvojejHlave
Novice
Nealko pivo .
Zdravím , prosím Vás , chcem sa spýtať . Nealkoholické pivo je predajné pod 18 rokov ?
Re: Nealko pivo .
Sem je o tom napísané.
http://www.bystricoviny.sk/spravy/komen ... -nemate-18
http://www.bystricoviny.sk/spravy/komen ... -nemate-18
ale aj nealkoholicke pivo obsahuje nejaku tu desatinku percenta alkoholu nie? takze podla mna by sa pod 18 predavat nemalo cisto teoreticky 
Pomer alkoholu k množstvu a času za ktorý to pivo vypiješ je zanedbatelný, až nulový. Resp., môžeš vypiť takých pív 15, a stále je to, ako keby si vypil jedno alkoholické. Kým vypiješ 15 nealko pív, zaberie ti to aj 3-4 hodiny (zatial sa vykonáva proces potenia, močenia, atď..), pričom pri jednom pive, vypitého za 10 minút sa ten alkohol stihne "uskladniť" v krvi. Pri nealko pive sa tá desatinka stratí. 
Mimochodom, mladíci sú holt blbý že si idú kupovať pivko do supermarketu, kde robia brigádnici ktorý sa boja o job, tak sa držia papierov. Nikde som nikdy nemal problém aj pri pivku normálnom, alkoholickom. Síce už pár týždňov mám 18, ale pivko som si rád dal aj 3 roky dozadu. Niekde v stánku alebo pultovom predaju nikdy nebol problém.
K téme, ak prídeš do nejakého obchodíku, nebudeš mať problém s kúpou. Keď náhodou nie, oháňaj sa tým, že:
,,Máte tu napísané, že predaj alkoholických výrobkov je zakázaný osobám mladším ako 18 rokov, ...je podla vás "nealkoholické pivo" alkoholické,?" a Pani predavačka ti ho s "radosťou" predá...
Mimochodom, mladíci sú holt blbý že si idú kupovať pivko do supermarketu, kde robia brigádnici ktorý sa boja o job, tak sa držia papierov. Nikde som nikdy nemal problém aj pri pivku normálnom, alkoholickom. Síce už pár týždňov mám 18, ale pivko som si rád dal aj 3 roky dozadu. Niekde v stánku alebo pultovom predaju nikdy nebol problém.
K téme, ak prídeš do nejakého obchodíku, nebudeš mať problém s kúpou. Keď náhodou nie, oháňaj sa tým, že:
,,Máte tu napísané, že predaj alkoholických výrobkov je zakázaný osobám mladším ako 18 rokov, ...je podla vás "nealkoholické pivo" alkoholické,?" a Pani predavačka ti ho s "radosťou" predá...
v tomto nemáš pravdu neviem či poznáš pivo BAVARIA a to ma 0,0% alkoholuccimo napísal:ale aj nealkoholicke pivo obsahuje nejaku tu desatinku percenta alkoholu nie? takze podla mna by sa pod 18 predavat nemalo cisto teoreticky
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ale alkohol sa neudáva v percentách, ale v promile. Ak má teda stotinu a nie desatinu, jasné že marketingový ťah bude lepší ak zapíšu iba po desatiny a stotiny už vynechajú. Keď má 0,0% ešte neznamená že nemôže mať 0,04% (a vlastne by som sa nečudoval keby ignorujú v záujme predávanosti aj zákony aritmetiky a vykašlú sa na zaokrúhlovanie, takže by ma neprekvapilo aj keby malo 0,09%)
napr. zlty bazant ma na stranke:
nealko->max. 0,5%
tmave->max. 3,8%
10°->max. 4,3%
12°->max. 5,0%
nealko->max. 0,5%
tmave->max. 3,8%
10°->max. 4,3%
12°->max. 5,0%
lubo$ a co je toto?
ok som cital prispevky s textom a link som nejak prebehol. prepac Radko 
-
JeToLenVTvojejHlave
Novice
Ale zatiaľ mi predali všade ... aj alko
A mám len 15 ... to všetko nezávisí od systému a princípu , ale od solidarity a chápania určitých predavačov / čiek
Tak , ďakujem za rady , linky . 
-
PAuLi3
Darca
JeToLenVTvojejHlave napísal:Ale zatiaľ mi predali všade ... aj alkoA mám len 15 ... to všetko nezávisí od systému a princípu , ale od solidarity a chápania určitých predavačov / čiek
mas sa cim chvalit ked v 15 pijes alkohol... aj ked v dnesnej dobe to nie je nic vynimocne aj pre o niekolko rokov este od teba mladsich ludi
Odcudzuješ človeka podla toho čo pije, to mi nepríde fér.PAuLi3 napísal:
mas sa cim chvalit ked v 15 pijes alkohol... aj ked v dnesnej dobe to nie je nic vynimocne aj pre o niekolko rokov este od teba mladsich ludi
JeToLenVTvojejHlave napísal:Ale zatiaľ mi predali všade ... aj alkoA mám len 15 ... to všetko nezávisí od systému a princípu , ale od solidarity a chápania určitých predavačov / čiek
Môj bratranec z Čiech pije pivo od 13 rokov a tiež to jeho matke nevadilo, čiže záleží od okolnosti a vyspelosti jedinca, lebo jemu v 13 tipovali vek 17-18 rokov
-
JeToLenVTvojejHlave
Novice
Vážený PauLi3 ... nejako mi nejde do súvisu tvoja veta ... mám sa čím chváliť , ale cez to je to normálne v tejto dobe ? Si nejaký fanatik do vecí mladistvých s alkoholom , alebo čo ? Pýtal som sa v prvom rade na NEALKO a tú 'desinku' si dám raz za čas , keď momentálne nie som na skútri , a to je fakt málo kedy ... ale ja viem ako si to asi myslel ... myslel si mňa tým , že chodím každé víkendy na rozdrbávky na všelijakých klubov , kde si dokážem , že som troska a ''macher'' ? Toľko šťastia ja k životu nepotrebujem . Ďakujem za názory
A odpovede .
Niekomu to ale nevysvetlíš, ak si niekto dá raz za čas pivko, už je pre iného alkoholik.JeToLenVTvojejHlave napísal:Vážený PauLi3 ... nejako mi nejde do súvisu tvoja veta ... mám sa čím chváliť , ale cez to je to normálne v tejto dobe ? Si nejaký fanatik do vecí mladistvých s alkoholom , alebo čo ? Pýtal som sa v prvom rade na NEALKO a tú 'desinku' si dám raz za čas , keď momentálne nie som na skútri , a to je fakt málo kedy ... ale ja viem ako si to asi myslel ... myslel si mňa tým , že chodím každé víkendy na rozdrbávky na všelijakých klubov , kde si dokážem , že som troska a ''macher'' ? Toľko šťastia ja k životu nepotrebujem . Ďakujem za názoryA odpovede .
-
Thommas
Addict
Nemám proti nikomu nič, ale všetko môže robiť (skoro) každý, len s mierou!! 1 mesiac: fotrove, moje, kamošove narodky a stanovačka. 4 dni, keď som si dal aj ja (nebol to len jeden poldecák) a nikto mi nič nepovedal. Prečo? Lebo som sa vedel správať a vedel som kedy dosť. Je pravda, že pivo neznášam, ale takú vodičku (voda, vodka, vodička
) si dám aj ja 1x za 2-3 dni hoci aj v bare alebo na podobných miestach a nikto mi nič nepovie, len potom si musím dávať bacha na policajtov
Kamoš má každý 3. deň doma 6 plechoviek bažanta, čo mu jeho mama kúpi a v pokoji si dá večer 1 alebo 2 a je spokojný.
A téma alkoholik je o niečom céééééélkom inom, nie o jednom pive alebo poldecáku.
A kľudne ma ukarmujte, minimálne ma to netrápi
A téma alkoholik je o niečom céééééélkom inom, nie o jednom pive alebo poldecáku.
A kľudne ma ukarmujte, minimálne ma to netrápi
v 15 sme sem-tam chodievali po škole na pivo. Síce som vtedy zvládol maximálne dva veľké a aj to ma krútilo ako vlnitý plech, ale alkoholik zo mňa nevyrástol. Nevidím na tom nič zlé.
-
peterxxx
Star
Co je zle na pivku proti smedu ? Nevravim, ked sa idu mladi ozrat, tak je to sprostost, ale ak piju pre chut a nie pre opicu, tak preco nie .Pieer-ZA napísal:
-
mr_margera
Medium Professional
..tak isto ako keď si dá niekto raz za čas jointa a už je z neho feťákPieer-ZA napísal: Niekomu to ale nevysvetlíš, ak si niekto dá raz za čas pivko, už je pre iného alkoholik.
prepáčte za OT