Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012
-
MakeFake
Spammer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pravicovy zlepenec 2010-201x
Ale aj Dzurinda hovoril, ze posle do basy Meciarovcov, potom Fico, ze Dzurindovcov a nic s nicoho nebolo. Aj keby sa potvrdi, ze nahravka Ficova je prava (co potvrdilo uz dost odbornikov) tak aj tak ma imunitu a vsak sme na Slovensku nic by sa nestalo.
Aspon, ze nova koalicia sa snazi zastavit Slotove rozkradacky v ktorych pokracoval na poslednu chvilu vid. napr. predaj vagonov...dalej napriklad pripojenie pre skoly.
http://www.zive.sk/st-o-pripajani-skol- ... fault.aspx
Aspon, ze nova koalicia sa snazi zastavit Slotove rozkradacky v ktorych pokracoval na poslednu chvilu vid. napr. predaj vagonov...dalej napriklad pripojenie pre skoly.
http://www.zive.sk/st-o-pripajani-skol- ... fault.aspx
citroniq84 napísal:...sulik nieje polityk.. HZDS a SNS SNS bola a,s ktora... HZDS doplatilo vrsp... pre mnohich politykou... politici by si mai zneho brať priklad... veď si vezmite ako začak... nedal viprovokovať... stavim sa z kym kolvek... o čo kolvek... tiez nemisly zle... KDH pochibilo... tak vjedine... za vladi R.Fica z SNS
No čo k tomu dodať. Posty svedčia o užívateľovi.
Najprv si to prelož do spisovnej slovenčiny a potom to tu zverejňuj.
A to, či zo Sulíka stane taký chamtivec, ako si hovoril, sa neskôr uvidí.
-
Fabo
Hardcore addict
IMHO to, ze sa neulakomil na post ministra je dobry zaciatok.
-
KaptMichal
King
p. Sulik je clovek ktoremu skutocne ide o vlastne zisky, totalne neznaly veci. V diskusnych relaciach sa nevie vykoktat (Ano kazdy nejak musi zacat, ista trema tam asi je vzdy), to ohladne referenda ani nejdem komentovat, hovorca pana prezidenta to pvoedal vystizne a jasne. Zobudte sa. Ak v SDKU boli ludia co tumto statu skodili tak aspon sa vedeli prezentovat ale toto SaS, prosim, dobre som sa zasmial. Nova kulutra v slovenskej politike? Ze zacnu utocit na poslancov opozicnych stran alebo rovno na prezidenta?
v rozhovore jeden z clenov strany SaS - tieto boty su hranata ale mne sa lubia takze som rad... citroniqa tu idete zabit a poslanci sa pred kamerou nevedia spisovne vyjadrovat - to svedci o tom aki ludia sa dostali do parlamentu a co je hrosie, do vlady. Sympatizanti SaS su vacsinou mladi, slepi ludia ktori ani nevedia preco tu stranu volili. Stretol som sa s nazormi typu - lebo su novi, neokukani, maju moderne nazory, atd...
(Velmi blizky pribuzny sa pohybuje v skupine ludi, v ktorej niektori Sulika poznaju a ich nazor na neho ako manazera je, ze manazer je kvalitny ale ako politik - nie)
Skuste sa aspon ZAMYSLIET nad tym co tu pisem. A nielen ja.
P.S som bratislavcan, niesom ani Ficov najvacsi fanusik, ani rusofil (Pokial neratame letecku techniku
) - to pisem preto aby ste sa vyhli invektivom ake robi MakeFake a pod. Svet neskatulkujem lave - dobre, prave - zle, mozno to tak robi on, ja neviem, ja to tak urcite nerobim.
Jedna vec je byt dobry v matematike, cislach, byt dobry manazer a druha je byt dobry politik, to hadam suhlasis.reformu Mečiara, ktorá je v Európe uznávaná a poprosím na to aj nejaký odkaz/dôkaz.
(Velmi blizky pribuzny sa pohybuje v skupine ludi, v ktorej niektori Sulika poznaju a ich nazor na neho ako manazera je, ze manazer je kvalitny ale ako politik - nie)
P.S som bratislavcan, niesom ani Ficov najvacsi fanusik, ani rusofil (Pokial neratame letecku techniku
Daj nejaký dôkaz že mu ide len o vlastné zisky.Lebo sú to zatiaľ len ničím nepodložené reči.To že sa vzdal ministerstva financií si myslím že o niečom značí.A žeby sa až tak strašne koktal.Aspoň sa vyjadruje lepšie ako Slota a je priamy a nerobí okolo odpovede ktorá stačí aby znela áno 10 minútové príhovory... A nepovažujem sa za slepého aj keď som volil SaS. Je to otvorená strana...Ochh jooj juho radšej si to naštudujKaptMichal napísal:p. Sulik je clovek ktoremu skutocne ide o vlastne zisky, totalne neznaly veci. V diskusnych relaciach sa nevie vykoktat (Ano kazdy nejak musi zacat, ista trema tam asi je vzdy), to ohladne referenda ani nejdem komentovat, hovorca pana prezidenta to pvoedal vystizne a jasne. Zobudte sa. Ak v SDKU boli ludia co tumto statu skodili tak aspon sa vedeli prezentovat ale toto SaS, prosim, dobre som sa zasmial. Nova kulutra v slovenskej politike? Ze zacnu utocit na poslancov opozicnych stran alebo rovno na prezidenta?v rozhovore jeden z clenov strany SaS - tieto boty su hranata ale mne sa lubia takze som rad... citroniqa tu idete zabit a poslanci sa pred kamerou nevedia spisovne vyjadrovat - to svedci o tom aki ludia sa dostali do parlamentu a co je hrosie, do vlady. Sympatizanti SaS su vacsinou mladi, slepi ludia ktori ani nevedia preco tu stranu volili. Stretol som sa s nazormi typu - lebo su novi, neokukani, maju moderne nazory, atd...
P.S som bratislavcan, niesom ani Ficov najvacsi fanusik, ani rusofil (Pokial neratame letecku techniku) - to pisem preto aby ste sa vyhli invektivom ake robi MakeFake a pod. Svet neskatulkujem lave - dobre, prave - zle, mozno to tak robi on, ja neviem, ja to tak urcite nerobim.
-
KaptMichal
King
Otvorim nejaku knizku a tam si precitam jasnu pravdu, nie?
Toto ide pravej vacsine najlepsie nazor opozicie zosmiesnit a spravit z neho infantilneho cloveka. Dokopy si mi na nic nereagoval. Niekedy mi Sulik pripada ako naivny clovek, ktory chce skutocne nieco zmenit aj ked je sice totalny praviciar, ktory nevie zniest kritku na svoju osobu a povazuje svoje nazory za najlepsie - ktore su, mimochodom, uplnym blaznovstvom. Kedze jeho majetok je taky aky je lahko sa mu hovori. Totalna neschopnost vcitit sa do koze ludi, ktori sa snazia ale bohuzial ziju v takych podmienkach ako ziju. Tym nemyslim ciganov nech boh chran pred takou myslienkou
offtopic : sto krat som to editoval, idem uz radsej spat lebo ledva vidim klavesnicu
Toto ide pravej vacsine najlepsie nazor opozicie zosmiesnit a spravit z neho infantilneho cloveka. Dokopy si mi na nic nereagoval. Niekedy mi Sulik pripada ako naivny clovek, ktory chce skutocne nieco zmenit aj ked je sice totalny praviciar, ktory nevie zniest kritku na svoju osobu a povazuje svoje nazory za najlepsie - ktore su, mimochodom, uplnym blaznovstvom. Kedze jeho majetok je taky aky je lahko sa mu hovori. Totalna neschopnost vcitit sa do koze ludi, ktori sa snazia ale bohuzial ziju v takych podmienkach ako ziju. Tym nemyslim ciganov nech boh chran pred takou myslienkou
offtopic : sto krat som to editoval, idem uz radsej spat lebo ledva vidim klavesnicu
-
citroniq84
Amateur
začnem z konca takže dyslexiou netrpím len keď sa ponáhľam tak ne myslím absolútne na gramatiku za čo sa všetkým ospravedlňujem. pokiaľ ide o Mečiarove reformy tak skutočne boly uznané to si môžte pohľadať sami nechce sa mi to hľadať ale určite sú pokiaľ ide o majetok pána Mečiara všetok je riadne doložený a plne zdanený to že to nevysvetluje mediam ja sa mu nečudujem. načo to má dávať do medií? veď predsa je tu daňoví úrad, finančná polícia ktorá to niekoľko krát preverila. ak ma niečo nelegálne a sú to také majetky ako myslite ako je možné že nesedí vo vezení? noa nakoniec som si nechal 2 veci 1 že pán Mečiar rozkradol republiku nie nerozkradol on ju založil a asi nemáš predstavu aké ťažké je založiť nový štát. ale odpoviem ti proti otázkou. ak pán Mečiar rozkradol štát tak ako povedal pán dzurinda že okrem 22000sk či 20 to neviem v štáte nič nezostalo. ale potom čo privatizovali keď nič nemali? ďalšia vec za mečiarovej vlady sa stavali diaľnice tu suhlasiš že? ja sa pýtam stavali sa vtedy zdarma? ak nie tak z čoho? ďalšia otázka smerujúca k tomu môj otec podnika od roku 1970 je to čestný podnikateľ naozaj nikdy nemal nič z mafiou a podobne a za vlády pana Mečiara zarobil najviac pan dzurinda sa vyjadril že za Mečiara vládli mafiani. ako je možné že sa darilo mnoho slušným ľuďom vrátane môjho otca keď tu vladla mafia a korupcia? a k tým informaciam mam informacie ako pán sulik podnikal do nedávna a aké finančné praktiky používal to sa stači pozrieť na firmi fax & copy a par ďalšich ako sa hibali peniažky. a pr=ideš nato o čo pánu Sulíkovi šlo neverim že z človeka ako je on môže byť dobrý a čestní Polityk a že mu ide len o peniaze a o držanie sa pri moci pán sulik dokázal už predvčerom 3 dni vo funkci a už vini prezidenta zo zmarenia zbytočného referenda. tak toto vdejinách tejto republiky ešte nebolo aby treti najvišší ustavný činiteľ na 3 deň vo funkcií zvolal TB a začal viním prezidenta z toho a toho ale velmi sa mi pačila včerajšia reakcia pána Gašparoviča ktorí naozaj ukázal pánovi sulikovi ako má komunikovať polityk ktoremu ide o ľudí. tvoj názor asi nezmením opakujem ale stavím sa z každym že kauzi ktore budú vo vlade budu všedky alebo drvivá väčšina u nominantov SaS. na záver dodam že ja budem len rád ak sa v SaS mýlim ale obavam sa že mám pravdu. veď uvidime
teraz skus tu o Karkulkecitroniq84 napísal:môj otec podnika od roku 1970
-
seth82
Darca
KaptMichal: To, že tebe osobne pripadá Sulík ako naivný človek a to, že pôjde podľa teba iba za ziskom, je iba osobný názor, nie však pravda, takže sa s tým neoháňaj ako s nejakým špecifickým faktom.
Je pravda, že v diskusiách a na kamere je trochu neohrabaný, ale nikde nie je napísané, že ako politik musí byť dokonalý (aj Churchill si písal prejavy a príhovory dopredu a ako človek bol dosť neohrabaný a uhundraný, spravilo to z neho horšieho politika?) rétor. To platilo možno v časoch rímskeho fóra, nie však dnes, dôkazom sú aj politici z bývalej garnitúry (spomeniem iba Maďariča, pozri si diskusné relácie s ním, je ako zaseknutá MP3). Časom sa to istotne zlepší.
Ďalej nechápem, prečo tu ideš vypisovať o nejakej politickej kultúre, keď niečo také u nás neexistuje od vzniku samostatnej republiky. Už som to napísal v svojom predchádzajúcom poste a napíšem to ešte raz: ak by bol prezident fakt férový a držal sa svojich vlastných kydov (všetko robiť pre ľudí, vôľa občana mu je vraj posvätná), tak by vypísal referendum podľa predstáv tých, ktorí to iniciovali. Avšak on nie je nestranný, je to mecenáš bývalej garnitúry a preto do rozhodovania vplietol aj svoju politickú orientáciu a ešte to aj dal celkom verejne najavo vo svojej "tlačovke" (ktorá bola minimálne tak kostrbatá, ako Sulíkove prejavy).
Lepšie je byť kvalitným manažérom a menej kvalitným politikom, ako byť nekvalitným v oboch prípadoch a ešte byť aj komunista (bývalá garnitúra, že áno).
Nik ťa neodsudzuje za nič, aspoň ja osobne nie, toto je diskusia a nik ti nikoho osobne nepozná (až na pár výnimiek, ale to je o inom).
citroniq84: Absolútne neverím, že počet chýb je priamo úmerný rýchlosti písania. Chudinky sekretárky, ktoré píšu rýchlosťou 65 slov za minútu...Ja tiež píšem rýchlo a chyby tak často nerobím (aspoň nie tak markantné). Takže toto ti málokto uverí, v tom je niečo iné.
Poďme ale k politike - majetok Mečiara nebol NIKDY transparentne preukázaný a ak je niekde prístupná detailná informácia o jeho Elektre, poprosím link. Určite nebojkotoval návrh zákona o pôvode majetku iba tak z pasie. To s tou finančnou políciou nie je pravda, tak nezavádzaj. Aj Majský podviedol tisíce ľudí a sedí vo vezení?
Ako je možné, že tvoj otec podnikal už v 70-tych rokoch? Nepatril náhodou do "jednej strany"? Pretože ak áno, tak jeho úspechy za Mečiara sú mi absolútne jasné. Jeden z mojich rodičov taktiež podniká a za Dzurindu sa mu vodilo lepšie ako za Mečiara - o čom to svedčí? Slovo proti slovu, nič viac, žiaden dôkaz o tom, že by sa za Mečiara nekradlo, alebo kradlo menej.
Ak máš dôkazy o korupcii vo FaxCopy a o nelegálnych pohyboch peňazí, zverejni ich, pretože inak ideš proti zákonom. A chcem ich vidieť aj ja, veď aspoň ma presvedčíš, že Sulík používal nelegálne praktiky.
Ku tomu Gašparovičovi som sa už vyjadroval dva krát, prečítaj si moje príspevky.
No a k SAS a jej budúcnosti - úplne s tebou súhlasím - veď uvidíme.
Je pravda, že v diskusiách a na kamere je trochu neohrabaný, ale nikde nie je napísané, že ako politik musí byť dokonalý (aj Churchill si písal prejavy a príhovory dopredu a ako človek bol dosť neohrabaný a uhundraný, spravilo to z neho horšieho politika?) rétor. To platilo možno v časoch rímskeho fóra, nie však dnes, dôkazom sú aj politici z bývalej garnitúry (spomeniem iba Maďariča, pozri si diskusné relácie s ním, je ako zaseknutá MP3). Časom sa to istotne zlepší.
Ďalej nechápem, prečo tu ideš vypisovať o nejakej politickej kultúre, keď niečo také u nás neexistuje od vzniku samostatnej republiky. Už som to napísal v svojom predchádzajúcom poste a napíšem to ešte raz: ak by bol prezident fakt férový a držal sa svojich vlastných kydov (všetko robiť pre ľudí, vôľa občana mu je vraj posvätná), tak by vypísal referendum podľa predstáv tých, ktorí to iniciovali. Avšak on nie je nestranný, je to mecenáš bývalej garnitúry a preto do rozhodovania vplietol aj svoju politickú orientáciu a ešte to aj dal celkom verejne najavo vo svojej "tlačovke" (ktorá bola minimálne tak kostrbatá, ako Sulíkove prejavy).
Lepšie je byť kvalitným manažérom a menej kvalitným politikom, ako byť nekvalitným v oboch prípadoch a ešte byť aj komunista (bývalá garnitúra, že áno).
Nik ťa neodsudzuje za nič, aspoň ja osobne nie, toto je diskusia a nik ti nikoho osobne nepozná (až na pár výnimiek, ale to je o inom).
citroniq84: Absolútne neverím, že počet chýb je priamo úmerný rýchlosti písania. Chudinky sekretárky, ktoré píšu rýchlosťou 65 slov za minútu...Ja tiež píšem rýchlo a chyby tak často nerobím (aspoň nie tak markantné). Takže toto ti málokto uverí, v tom je niečo iné.
Poďme ale k politike - majetok Mečiara nebol NIKDY transparentne preukázaný a ak je niekde prístupná detailná informácia o jeho Elektre, poprosím link. Určite nebojkotoval návrh zákona o pôvode majetku iba tak z pasie. To s tou finančnou políciou nie je pravda, tak nezavádzaj. Aj Majský podviedol tisíce ľudí a sedí vo vezení?
Ako je možné, že tvoj otec podnikal už v 70-tych rokoch? Nepatril náhodou do "jednej strany"? Pretože ak áno, tak jeho úspechy za Mečiara sú mi absolútne jasné. Jeden z mojich rodičov taktiež podniká a za Dzurindu sa mu vodilo lepšie ako za Mečiara - o čom to svedčí? Slovo proti slovu, nič viac, žiaden dôkaz o tom, že by sa za Mečiara nekradlo, alebo kradlo menej.
Ak máš dôkazy o korupcii vo FaxCopy a o nelegálnych pohyboch peňazí, zverejni ich, pretože inak ideš proti zákonom. A chcem ich vidieť aj ja, veď aspoň ma presvedčíš, že Sulík používal nelegálne praktiky.
Ku tomu Gašparovičovi som sa už vyjadroval dva krát, prečítaj si moje príspevky.
No a k SAS a jej budúcnosti - úplne s tebou súhlasím - veď uvidíme.
-
KaptMichal
King
Gašparovič je, myslím si, dosť zaviazaný Ficovi, keďže hlavne(len) vďaka nemu sa dostal tam kde teraz je.
Referendum slúžilo na nalákanie voličov a teraz už svoju hodnotu stratilo, veď, 4 zo šiestich otázok sú vo vládnych tézach. Dúfam, že referendum za zrušenie poslaneckej imunity sa uskutoční, lebo ako poznám týchto našich politikov tak zas sa z toho nejak dostanú a imunita im ostane.
Referendum slúžilo na nalákanie voličov a teraz už svoju hodnotu stratilo, veď, 4 zo šiestich otázok sú vo vládnych tézach. Dúfam, že referendum za zrušenie poslaneckej imunity sa uskutoční, lebo ako poznám týchto našich politikov tak zas sa z toho nejak dostanú a imunita im ostane.
To povedal kto?a ešte byť aj komunista (bývalá garnitúra, že áno)
-
seth82
Darca
No veď práve preto sú mi Gašparovičové kroky celkom jasné a práve preto ignorujem jeho "nestrannú" kritiku terajšej koalície, pretože je iba ďalším členom SMERáckej úderky.
Referendum, nech už slúži na čo chce - je dobre že bude a je dobre, že sa bude zaoberať tým, čím sa bude zaoberať. A ak ti nevadí, že sa uskutoční referendum týkajúce sa zúženia poslaneckej imunity, tak tých pár otázok naviac ťa nemusí predsa trápiť, vďaka nim referendum istotne drahšie nebude.
Chceš spochybniť, že obrovské množstvo členov bývalej vlády, na čele s Ficom, boli komunisti? Ak si raz komunista, kabár síce môžeš prezliecť, ale to svinstvo v tebe zostane. Plus, pozri si, ako vznikol SMER (z SDĽ) a prečítaj si, ako vznikla práve SDĽ.
Referendum, nech už slúži na čo chce - je dobre že bude a je dobre, že sa bude zaoberať tým, čím sa bude zaoberať. A ak ti nevadí, že sa uskutoční referendum týkajúce sa zúženia poslaneckej imunity, tak tých pár otázok naviac ťa nemusí predsa trápiť, vďaka nim referendum istotne drahšie nebude.
Chceš spochybniť, že obrovské množstvo členov bývalej vlády, na čele s Ficom, boli komunisti? Ak si raz komunista, kabár síce môžeš prezliecť, ale to svinstvo v tebe zostane. Plus, pozri si, ako vznikol SMER (z SDĽ) a prečítaj si, ako vznikla práve SDĽ.
-
KaptMichal
King
Nemám byť prečo proti referendu - je to jeden zo spôsobov prejavov demokracie.
Štefan Hríb nebol komunista? Fígeľ bol na vysokej predseda SZM,..Keď bol vtedy taký systém, prečo sa v ňom nesnažiť byť úspešný?
Ak si raz komunista tak navždy to svinstvo v tebe zostane? To máš nejaké divné názory. Komunista ešte nemusí byť člen NKVD alebo KGB.
Štefan Hríb nebol komunista? Fígeľ bol na vysokej predseda SZM,..Keď bol vtedy taký systém, prečo sa v ňom nesnažiť byť úspešný?
Ak si raz komunista tak navždy to svinstvo v tebe zostane? To máš nejaké divné názory. Komunista ešte nemusí byť člen NKVD alebo KGB.
-
citroniq84
Amateur
o karkulke môžeš ty ja hovorim veci tak ako subeardie napísal: teraz skus tu o Karkulke
-
Fabo
Hardcore addict
citroniq: tak mi povedz KDE V RITI tvoj otec podnikal od roku 1970, lebo ani v Cesku ani na Slovensku to nebolo.
-
RomanB
Medium Professional
Možno podnikal , výmenné pobyty v NDR 
-
citroniq84
Amateur
Tak rôzne v Nemecku, Rakúsku potom prišiel sem a podnikal aj tu za Mečiara na výstavbe diaľnic Potom začal robiť strechy, potrubia prakticky robili všetko, čo súviselo zo stavebníctvom podieľali sa na rekonštrukciách mnohých historických budov, futbalových štadiónov a dokonca proste všetko, čo vás napadne a je pravdou, že tu sa nedalo, to by tu neboli tie budovy, tak odrieknuté ako sú.
Za socializmu sa dalo podnikať, tak naoko, v teoretickej rovine, prakticky sa samozrejme nedalo, všetci boli proti, bolo to považované za vec proti ideológii, netreba nikoho presviedčať, že komunisti neboli za kapitalizmus, že? Ináč by všetko nezoštátnili.
Dalo sa podnikať tak, že:
- celá pôda zoštátnená, určite by ti nikto nedal ani do prenájmu, aby si na tom robil vo veľkom
- všetky podniky, celý priemysel, výroba strojov, spracovateľský priemysel, malo aj veľkoobchod, maloobchod, krčmy, hotely akože všetko riadil a vlastnil štát, už aj na kúpu vraj luxusného vozidla tatra 613 si potreboval povolenie z ministerstva, nové nákladné auto neviem či by súkromnej osobe vôbec predali, jedine nejaký šrot čo už vyraďovali z ČSAD by ti možno dali,
- import/export bol zákaz, jedine štát to mohol robiť
- banky tiež štátne a úplne všetko
A všeobecne všade boli proti súkromnému podnikaniu, lebo to vraj je protištátne, kapitalizmus. Mohol si akurát ako súkromník opravovať bicykle alebo pestovať karafiáty keď si mal záhradu za domom. Ale o tom ani nikto nerozmýšľal ani nevedeli čo to je, veď 40 rokov vymývali mozgy, každého hocikde prijali do zamestnania. Boli čo aj tak podnikali ale mali len problémy neustále s verejou bezpečnosťou (vtedajšia polícia), každú chvíľu ťa otravovali, či nerobíš nekalú činnosť, načierno sa obohacuješ. To bolo také slávne podnikanie vtedy - trápenie. Hlavne, že vekslákov, čo predávali Bony pred Tuzexom s ohromným ziskom vtedajšia polícia veľmi neotravovala, všetci o tom vedeli, len eštébáci nie.
A Mečiara by som veľmi neobhajoval - robil zo seba hrdinu, záchrancu sveta, spasiteľa, pritom v skutočnosti bol taký malý diktátor, teraz ho už nahradil náš Ficko, správe zistil, že toto potrebujú ľudia, nie skutočné výsledky. To svedčí za všetko, akí ľudia sú mu blízsky, ako ten Harabin a jemu podobní, čo sú odborníci akurát na to ako treba robiť nehorázne špinavosti legálne, obhajovať najväčších zločincov, vyťahovať ich z basy. Určite je to len náhda, že má kamarátov ako ten drogový barón z albánska alebo odkiaľ. Normálne hanba, že takýto človek bol ministrom a teraz predsedom najvyššieho súdu. Keby tu všetko bolo ako by to chcel náš hrdina Mečiar tak tu by boli pomery ako v Kolumbii, kde zločinci okrádajú ľudí a v priamom prenose ich obhajujú tí, čo by ich mali odsudzovať a ešte sa aj vysmievajú ľudom, že to je v poriadku, že kamarátom sudcu je drogový barón, to je ok, prečo nie. Hlavne, že v parlamente podvedal poslancovi, že pôjdeš do basy, lebo ho kritizoval, ale mnohonásobný brutálny vrah, no ten nech si ide na slobodu kvôli nejakej procesnej chybe, tak je to v poriadku.
Dalo sa podnikať tak, že:
- celá pôda zoštátnená, určite by ti nikto nedal ani do prenájmu, aby si na tom robil vo veľkom
- všetky podniky, celý priemysel, výroba strojov, spracovateľský priemysel, malo aj veľkoobchod, maloobchod, krčmy, hotely akože všetko riadil a vlastnil štát, už aj na kúpu vraj luxusného vozidla tatra 613 si potreboval povolenie z ministerstva, nové nákladné auto neviem či by súkromnej osobe vôbec predali, jedine nejaký šrot čo už vyraďovali z ČSAD by ti možno dali,
- import/export bol zákaz, jedine štát to mohol robiť
- banky tiež štátne a úplne všetko
A všeobecne všade boli proti súkromnému podnikaniu, lebo to vraj je protištátne, kapitalizmus. Mohol si akurát ako súkromník opravovať bicykle alebo pestovať karafiáty keď si mal záhradu za domom. Ale o tom ani nikto nerozmýšľal ani nevedeli čo to je, veď 40 rokov vymývali mozgy, každého hocikde prijali do zamestnania. Boli čo aj tak podnikali ale mali len problémy neustále s verejou bezpečnosťou (vtedajšia polícia), každú chvíľu ťa otravovali, či nerobíš nekalú činnosť, načierno sa obohacuješ. To bolo také slávne podnikanie vtedy - trápenie. Hlavne, že vekslákov, čo predávali Bony pred Tuzexom s ohromným ziskom vtedajšia polícia veľmi neotravovala, všetci o tom vedeli, len eštébáci nie.
A Mečiara by som veľmi neobhajoval - robil zo seba hrdinu, záchrancu sveta, spasiteľa, pritom v skutočnosti bol taký malý diktátor, teraz ho už nahradil náš Ficko, správe zistil, že toto potrebujú ľudia, nie skutočné výsledky. To svedčí za všetko, akí ľudia sú mu blízsky, ako ten Harabin a jemu podobní, čo sú odborníci akurát na to ako treba robiť nehorázne špinavosti legálne, obhajovať najväčších zločincov, vyťahovať ich z basy. Určite je to len náhda, že má kamarátov ako ten drogový barón z albánska alebo odkiaľ. Normálne hanba, že takýto človek bol ministrom a teraz predsedom najvyššieho súdu. Keby tu všetko bolo ako by to chcel náš hrdina Mečiar tak tu by boli pomery ako v Kolumbii, kde zločinci okrádajú ľudí a v priamom prenose ich obhajujú tí, čo by ich mali odsudzovať a ešte sa aj vysmievajú ľudom, že to je v poriadku, že kamarátom sudcu je drogový barón, to je ok, prečo nie. Hlavne, že v parlamente podvedal poslancovi, že pôjdeš do basy, lebo ho kritizoval, ale mnohonásobný brutálny vrah, no ten nech si ide na slobodu kvôli nejakej procesnej chybe, tak je to v poriadku.
-
Hossa1881
Medium Professional
k tym komunistom:KaptMichal napísal:Nemám byť prečo proti referendu - je to jeden zo spôsobov prejavov demokracie.
Dzurinda pisal revolucionarkse basne a vystudoval v daka tomu ze bol cigan...
Kukan ako by mohol studovat v moskve keby nebol komunistom
ten superpolitolog Kusy: veduci ideologickeho oddelenia KSC
-
MakeFake
Spammer
Dzurinda pisal tu basnicku ked mal 17 rokov. A 17 rocny clovek zvycajne nevie nic o politike a ani sa vacsinou o to nezaujima. Takze tento tvoj argument 0 bodov.
Kukan bol veľký komunista to je fakt. On patrí medzi ľudí, čo za socializmu bojovali za socializmus ako len mohli, bol ozajstný veľký komunista ale hneď po revolúcii sa stal najväčším kresťanom a odsudzoval ten predošlý režim. Zásadový človek no.