Ak by to niekoho zaujímalo tak kniha sa dá stiahnuť na internete
Poprava
-
Chesterka
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Poprava
K tejto téme by som podotkla jednu knihu v ktorej sa dozviete veľmi veľa zaujímavých spôsobov trestu smrti prevažne používaných v histórii na celom svete. Tak isto tu nájdete aj zoznám krajín pri ktorých sa dozviete či tam ešte stále platí trest smrti a za čo sa vykonáva a nejaké bližšie info ohľadom trestu smrti v Českej republike. Názov knihy je Martin Monestier - Historie trestu smrti
-
zuzkazuzka
VIP
Ja som raz v kníhkupectve natrafila na knihu Encyklopédia mučenia, ktorú som len tak letmo prelistovala a potom odchádzala celkom znechutená. Bolo tam popísaných veľmi veľa techník aj s ilustračnými obrázkami - no, celkom drsné čítanie.
-
seth82
Darca
Tak na čo si si ju listovala, keď obsah knihy bol vopred celkom jasný? Niekoho to možno zaujíma a hoci som mierumilovný človek, prečítal by som si to so záujmom...
Ja som bol v PRG na vystave muciacich nastrojov a bolo to celkom zaujimave, ale strasne, vsetky tie historicke nastroje a knim popis ako sa pouzivali...v hlave sa mi zaril velky a huby kol z dreva, ktory bol na vrchu zahroteny...ze vraj na to ludi 'nabodavali' cez zadok...no mal som dost. Alebo velka pilka, dvojrucna, ktorou popravili cloveka rezanim na poly, zacali medzi nohami, a clovek zomieral celkom pomaly a v neskutocnych bolestiach.
Nemám problém pozerať drsné horory, dokonca ma baví takýto žáner filmu, ale tak ako písal kolega hore, nedokázal by som niekomu len tak ublížiť, ale takéto veci sú zaujímavé. Tak ako niekoho zaujíma napr. WW alebo vznik Zeme, tak niekto sa môže zaujímať o praktiky, ktoré sa používali v minulosti na mučenie a týranie. Niekto na to žalúdok nemá, tak nech sa o to vôbec nezaujíma a nemá žiadne starosti. Pravda, je to dosť nechutné a morbídne, ale ja s tým problém nemám a je to pre mňa zaujímavé. To ale ani neznamená, že by som nejako tieto praktiky podporoval alebo sa ich zastával, to ide mimo mňa. Proste len ma zaujímajú takéto veci.
-
Majro
Light Star
ja to poznam tak, ze typka zavesili nohami hore, a pekne rezali zvislo na polku(samozrejme zacali v rozkroku).. kedze visel dolu hlavou, tak sa mozog stale prekrvoval a citil vsetko co mohol a aj to co nemohol..Lub0$ napísal: Alebo velka pilka, dvojrucna, ktorou popravili cloveka rezanim na poly, zacali medzi nohami, a clovek zomieral celkom pomaly a v neskutocnych bolestiach.
ja by som si nevedel predstavit, ze by mi niekto rezal bedrovu kost(gule ani nehovorim..
S tymi krysami/bolo tu uz spomenute ??/
Vyhladovanu krysu v nadobe natesno priputali k telu no a baby sa prehryzkala von ..aj sa napapala
Majrov prisp.
toto vsetkym pedalom a inym bestiam co sa vyvrsia na detoch
Vyhladovanu krysu v nadobe natesno priputali k telu no a baby sa prehryzkala von ..aj sa napapala
Majrov prisp.
To s tou krysou a hladom sa mi nezdá, pretože to s tým vyhladovaním je na dlhé lakte a nerobte z krysy medveďa, snáď si nemyslíte, že by vyžrala dieru do brucha až na druhú stranu len aby zahnala hlad.
Skôr to vidím na teóriu, že ju zatvárali do žeravej klietky a v pude sebazáchovy sa prehryzie von, ale určite nie je 20 cm tvor schopný skonzumovať takú masu...
Skôr to vidím na teóriu, že ju zatvárali do žeravej klietky a v pude sebazáchovy sa prehryzie von, ale určite nie je 20 cm tvor schopný skonzumovať takú masu...
A čo poviete na "mafiánske" praktiky z rôznych filmov ako napr. vŕtanie do kolien, vytrhávanie zubov, odtínanie prstov,... Je to vôbec reálne?! Prežije pri tom človek?! Malá poznámka, "típci" vytrhávanie zubov nerobia ako u zubára...
Celkom zaujimavy sposob je aj Chelsea smile.
Mucenikovi narezali kutiky ust, mucili ho a popri tom ako krical v bolestiach si roztrhol usta az po usi
Mucenikovi narezali kutiky ust, mucili ho a popri tom ako krical v bolestiach si roztrhol usta az po usi
je to tak ako pise begbee, krysa sa "prehryzkavala" von koli rozzeravenej nadobe...ithory napísal:S tymi krysami/bolo tu uz spomenute ??/
Majrov prisp.
A preco by neprezil? Pokakal by si sa od bolesti, alebo by si upadol do bezvedomia, ale prezil by si...no to nenio porava...to iba, mucenie. Oni skor take, ze zaliat betonom a tak.bindo011 napísal:A čo poviete na "mafiánske" praktiky z rôznych filmov ako napr. vŕtanie do kolien, vytrhávanie zubov, odtínanie prstov,... Je to vôbec reálne?! Prežije pri tom človek?! Malá poznámka, "típci" vytrhávanie zubov nerobia ako u zubára...
No keby si mal prevŕtané kolená a odťaté prsty, bol by si v bezvedomí stratil by si veľa krvi a už nemáš šancu. Pretože tí tvrdý chlapci okolo teba nebudú behať s obväzmi.
Jasné, že nebudú, ale z prevŕtaného kolena a odťatých prstov by si nevykrvácal, ver mi...Rad8) napísal:No keby si mal prevŕtané kolená a odťaté prsty, bol by si v bezvedomí stratil by si veľa krvi a už nemáš šancu. Pretože tí tvrdý chlapci okolo teba nebudú behať s obväzmi.
A videli ste niekto "Smrt online" ???
Čo poviete na také chuťovky, ako ponorenie po krk do vody a pomalé zvyšovanie koncentrácie kyseliny, prípadne zaliatie končatín do betónu a vystavenie veľkému množstvu solárnych lámp?
najzaumavejsia poprava sa mi zda v arene Rim - im tam vymyslali vselico aby pobavili publikum
troska srandy
troska srandy
Kód: Vybrať všetko
http://www.youtube.com/watch?v=9VDvgL58h_Y&feature=player_embedded#!-
Scorpion90
King
Pred casom bol v casopise Epocha serial o roznych formach mucenia a poprav..docela brrr..skoda ze som nedavno vsetky Epochy dal detom do zberu
Ako pubertak som cital knizku nejakeho slovenskeho autora ohladne starovekeho Egypta - a tam vraj bolo v "mode" prave stahovanie z koze. Mali na to specialny nastroj, kt. stahovali kozu po "platkoch". Samozrejme cim pomalsie. Po procedure rany posolili (Europska varianta bolo naliat do ran rozpalene olovo). V knihe bolo pisane, ze obet doslova za par chvil osedivela
Vrchol predstavenia bolo hodenie cloveka v agonii do vriacej vody.
Ako pubertak som cital knizku nejakeho slovenskeho autora ohladne starovekeho Egypta - a tam vraj bolo v "mode" prave stahovanie z koze. Mali na to specialny nastroj, kt. stahovali kozu po "platkoch". Samozrejme cim pomalsie. Po procedure rany posolili (Europska varianta bolo naliat do ran rozpalene olovo). V knihe bolo pisane, ze obet doslova za par chvil osedivela
Vrchol predstavenia bolo hodenie cloveka v agonii do vriacej vody.
mna by zaujimalo ale,aka je vlastnepricina umrtia v pripade stahovania z koze?
-
hrban
Addict
tak tak, s krysou sa to robí tak že sa dá dotyčnému krysa na telo prikryje sa plechovým vedrom a vedro sa nahrieva horákombegbeee napísal:To s tou krysou a hladom sa mi nezdá, pretože to s tým vyhladovaním je na dlhé lakte a nerobte z krysy medveďa, snáď si nemyslíte, že by vyžrala dieru do brucha až na druhú stranu len aby zahnala hlad.
a čo sa týka smrti tak to čo som ja počul, že domorodé kmene v afrike s obľubou používali semienka nejakej rastliny z močiarov (s vysokým obsahom síry a podobných hlúpostí) a dávali to ľudom do jedla rastlina vraj dokázala narásť v žalúdku i keď je tam silná HCl (vraj priaznivé prostredie pre tú rastlinu, takže sa tam uchytila)
//EDIT skúsim pogoogliť dnes večer
-
P3Bo
Guru wannabe
Vyjadrím sa k pár veciam,
po prvé gilotína nie je taká účinná ako sa zdá bola zdokonalená až oveľa neskôr a často sa zasekávala.
2. Kati boli seriózne povolanie veľmi zvláštnych ľudí - Bardejovský kat pri vešaní ľudí na šibenicu spadol z lešenia a zlomil si nohy takže sa čakalo ešte mesiac než prišiel kat z iného mesta a Košický bol tiež expert pár krát sa mu (ne)podarilo sťať osobu na prvý pokus.
3. Tortúra sa platila z peňazí mučeného (účtovalo sa naozaj všetko , sviečky strava pre kata pre pomocníkov existovala "ponuka" toho z čoho si súd mohol vybrať.
4.Zaujímavé sú tresty ktoré nemali viesť k smrti ale potupe alebo zničeniu osobnosti obvineného. Zatiaľ čo v Košiciach je známy trest pri ktorom trestaný musel 3 nedele pred dómom sv . Alžbety jesť psie hovná v Číne sa vychádzalo z predpokladu, že človek je od podstaty zlý a preto sa musí kruto trestať. Kvapkanie kvapky vody na čelo tak dlho pokiaľ ste sa nezbláznili (ale to je už do inej témy o trestoch)
5. Ak sa oháňate tým, že u nás je trest smrti zakázaný a v USA a iných krajinách možno ešte nie je treba vedieť, že trest smrti je právne odôvodnený (kedže vlastne odporuje ľudskému právu na život) tak že čin spáchaný osobou by človek nikdy nespáchal(vymyká sa ľudskosti) a teda osoba (tvor) nie je človek a nevzťahuje sa naň právo na život.
6.Bavili ste sa o odťatej hlave- je to pravda hlava žije ešte pár sekúnd po smrti (to mám od fyzioterapeuta) a (on mi hovoril - sry za tento zdroj berte s rezervou
) , robili sa pokusy na zvieratách pri ktorých sa im do mozgu púšťala krv aj keď boli odpojené od tela a hlava žila ďalej.
7 super téma : ))
po prvé gilotína nie je taká účinná ako sa zdá bola zdokonalená až oveľa neskôr a často sa zasekávala.
2. Kati boli seriózne povolanie veľmi zvláštnych ľudí - Bardejovský kat pri vešaní ľudí na šibenicu spadol z lešenia a zlomil si nohy takže sa čakalo ešte mesiac než prišiel kat z iného mesta a Košický bol tiež expert pár krát sa mu (ne)podarilo sťať osobu na prvý pokus.
3. Tortúra sa platila z peňazí mučeného (účtovalo sa naozaj všetko , sviečky strava pre kata pre pomocníkov existovala "ponuka" toho z čoho si súd mohol vybrať.
4.Zaujímavé sú tresty ktoré nemali viesť k smrti ale potupe alebo zničeniu osobnosti obvineného. Zatiaľ čo v Košiciach je známy trest pri ktorom trestaný musel 3 nedele pred dómom sv . Alžbety jesť psie hovná v Číne sa vychádzalo z predpokladu, že človek je od podstaty zlý a preto sa musí kruto trestať. Kvapkanie kvapky vody na čelo tak dlho pokiaľ ste sa nezbláznili (ale to je už do inej témy o trestoch)
5. Ak sa oháňate tým, že u nás je trest smrti zakázaný a v USA a iných krajinách možno ešte nie je treba vedieť, že trest smrti je právne odôvodnený (kedže vlastne odporuje ľudskému právu na život) tak že čin spáchaný osobou by človek nikdy nespáchal(vymyká sa ľudskosti) a teda osoba (tvor) nie je človek a nevzťahuje sa naň právo na život.
6.Bavili ste sa o odťatej hlave- je to pravda hlava žije ešte pár sekúnd po smrti (to mám od fyzioterapeuta) a (on mi hovoril - sry za tento zdroj berte s rezervou
7 super téma : ))
to je pekna blbost s tou hlavou,to akoze hlava by mohla dlhodobo zit bez tela ked sa do nej umelo pumpuje krv? a inak hentake pokusy na zvieratach su trestne ,teda tyranie zvierat zaco je basa