(obrázok)
http://www.t-com.sk/ktz/img/d-link_dsl-2641r.jpg
(link)
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... &ktzid=817
či je to modem alebo router ? vopred dakujem
co myslis?DSL WiFi router
prepáč ale pozri sa aj čo je potom napísané v tom dlhom texte hned na začiatku :)ale dík aspon za pomoc
Dovolím si poopraviť tvoje tvrdenie. Ja sa napájam na optiku pomocou modemuphodinux napísal: modemy su stare, pouzivali sa na pripojenie pocitaca k internetu cez telefon
piton napísal:a takisto to, co napisal o routri je tak trochu blud
no hej... sry ospravedlnujem sa... ved ano, modem nemusi premienat len analogovy ale aj opticky signal... ked to neje to isteCorn Flake napísal: Dovolím si poopraviť tvoje tvrdenie. Ja sa napájam na optiku pomocou modemu
no v prvom rade, router urcite nie je inteligentny hub... od hubu ma velmi daleko. Ked uz chces nieco oznacit ako intel. hub, tak to je switch. Podstatou routra je prepajat rozne siete medzi sebou. A to co pises o firewalle je pekne, ale s routrom to tiez nema nic spolocnephodinux napísal: router... no predstav si ze mas doma 3 pocitace a jeden notebook... potrebujes nejake zariadenie ktore ti "rozdeli" internetovy kabel na 3 resp. 4 dalsie... to ti urobi HUB ktory je uz v routeri... a router je ako keby inteligentny HUB, ibaze okrem toho rozdelovania pripojenia ti zabezpeci aj nejaku ochranu (obsahuje firewall) - tj. chrani pred DOS utokmi (jedna z hackerskych technik), mozes si v nom nastavit blokovanie webstranok pripadne portov (sluzieb ako icq, irc, telnet...), dalej ked to je wifi router tak v nom mozes nastavit kto sa na moze pripojit do sieti a kto nie, mozes nastavovat tiez na kazdy jeden pocitac obmedzenie rychlosti pripojenia a dalsie podobne veci...
to su take veci ktore by mal pochopit aj laik... kebyze som mal rozpisovat routre a vsetko okolo toho tak by som zapisal strany a zabralo by mi to hodiny...
taketo veci sa vsak tykaju hlavne tych domacich routrov ktore bezne kupis v obchode, nie tych vykonnych ako su napr. cisco routre, tie su "trochu" odlisne