Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

seth82 napísal:http://www.expres.sk/vysielanie/reporta ... tocne.html Napríklad toto je svinstvo. Takýchto by som istotne podporoval a v živote by som na nich krivé slovko nepovedal...Škoda len, že takých výnimiek je málo a nechápem ľudí, ktorí môžu v takomto prípade zahýbať k rasovej otázke.
O tomto tu ja píšem celý čas. Treba k človeku vždy pristupovať individuálne, ak keby boli štatistiky akékoľvek.
Toto je rasizmus v praxi, ktorý je dosť rozšírený.
zlý pokus o iróniu - nepoznám ju, ale na základe dostupných vedomostí o nej (19-ročná študentka z veľkého mesta, ktorá bola donedávna v povinnej školskej dochádzke, ktorá ma istotne "veľa" skúseností s cigánmi vo svojom živle v osadách) si viem celkom reálne vytvoriť obraz o jej životných skúsenostiach s cigánmi.
O tom tu môžeme polemizovať donekonečna, my vieme prt aké má či mala skúsenosti.

Ja nemám takisto skúsenosti s cigánmi z osád, ale denne stretnem a som v kontakte s viac cigánmi ako málokto tu z vás, dovolím si to tvrdiť, áno. A čo, sú moje skúsenosti menejcennejšie ?
zlý pokus o iróniu - nepoznám ju, ale na základe dostupných vedomostí o nej (19-ročná študentka z veľkého mesta, ktorá bola donedávna v povinnej školskej dochádzke, ktorá ma istotne "veľa" skúseností s cigánmi vo svojom živle v osadách) si viem celkom reálne vytvoriť obraz o jej životných skúsenostiach s cigánmi.
To určite nie a preto tie tresty treba sprísniť a samozrejmosťou je, aby platili pre všetkých rovnako.
Koho by to zaujímalo, ak by sa niečo také stalo bielemu? V Myšli povodne odplavili baraky za ťažké milióny - domy, ktoré si ľudia stavali celý život - vidíš niekde štát stavajúci bytovky pre obete?
S týmto s tebou súhlasím na 100%, to naštvalo aj mňa.
Ľudia tam žijúci prišli o všetko. Štát sa mal už dávno postarať o to, aby sa tam každému tomu, kto prišiel o celý dom staval nový domček.
Keď sa môže stavať cigánom, ktorí si ich poväčšinou ani nevážia, prečo nepostavia hentým chudákom ?

K tým dávkam a ostatnému samozrejme, to je zle, že to je tak, ako to je.

Na vine je však štát, lebo on to má pod patronátom a cigáni to len využívajú, lebo ohľadne tohto už nemajú IQ 80%, vedia si zrátať dve a dve, aby im to vyhovovalo.

K tomu pokúsanému decku....z vlastnej skúsenosti môžem napísať, že sme sa mojím bývalým najlepším kamarátom v časoch nášho mládí (tak tých 5 rokov) kúsali ako zvery. Po rukách, ale aj na tvár, neviem, či aj niekde nemám fotku ako mám vytlačené zuby do líca. To bolo škreku a revu. :wink:
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KaptMichal »

K tomu pokúsanému decku....z vlastnej skúsenosti môžem napísať, že sme sa mojím bývalým najlepším kamarátom v časoch nášho mládí (tak tých 5 rokov) kúsali ako zvery
ale nie len tak neznameho cloveka... A reakcia jeho ciganskej matky tiez ukazuje ich uroven
hughito
Redeemer
Redeemer

KaptMichal napísal: ale nie len tak neznameho cloveka... A reakcia jeho ciganskej matky tiez ukazuje ich uroven
Samozrejme, ja to neobhajujem a treba to riešiť, lebo dievčatko to zjavne ťažko znáša, ale reagoval som na toto:

Kód: Vybrať všetko

ale pokusal ta niektory kamarat na tvari? vidis ten rozdiel?
:arrow: z toho malo opäť nepriamo vyjsť, že pokúsať na tvár ťa môže iba zviera :arrow: cigáni sú zvieratá.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://novohrad.sme.sk/c/5474664/v-poli ... tlebu.html Tadááá, už to pomaly začína. Pretože štát zvysoka serie na tých, ktorí ho živia, pričom nadštandardne chráni tých, ktorí na to majú ten najmenší nárok. A ľudia už nevidia inú možnosť, ako sa uchýliť k extrémizmu (viem to aj zo skúseností z Krompách a teda aj z môjho okolia)...A bude to čím ďalej, tým horšie (hlavne, že tam už mudruje akýsi pandrlák zo "združenia Enough")...

//inak všimnite si, že diskusiu už zrušili. Pretože si občania chceli vyjadriť svoj názor, ktorý samozrejme nie je po vôli liberálom...
hughito
Redeemer
Redeemer

Toto je naozaj smutná situácia. Musí to byť naozaj hrozné, keď sa tí občania uchýlili k takému riešeniu, aj keď si uvedomujú, že ani to nie je kóšer.

Tá nečinnosť policajných orgánov ma udivujem, hlavne, že naháňať 15-ročné decká s dvomi pivami v sebe vedia.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

hughito napísal:Toto je naozaj smutná situácia. Musí to byť naozaj hrozné, keď sa tí občania uchýlili k takému riešeniu, aj keď si uvedomujú, že ani to nie je kóšer.

Tá nečinnosť policajných orgánov ma udivujem, hlavne, že naháňať 15-ročné decká s dvomi pivami v sebe vedia.
lebo z nich vedia ze isto vytrieskaju nejake prachy.....ale cigani nic platit nebudu lebo nemaju z coho...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Scorpion90 napísal:Suma sumarum som skeptik, nakolko mozme penit kolko chceme, moze nas aj roztrhnut od zlosti, mozme snivat o svete bez potmavsich - nehumanne riesenia nebudu nikdy realizovane a realizacia humannych rieseni potrva xyz rokov..
Po akcii nastava reakcia, vid sethov link a volanie na pomoc Kotlebu.

Co myslis kolko ich tu budeme trpiet? Premnozia sa a vypudime ich a nehumanne riesenia pridu tak ci tak, otazkov ale zostava aku velku cenu za to my zaplatime a ci uz potom nebude neskoro.
hughito napísal:Treba k človeku vždy pristupovať individuálne
Ako tento pristup ma vyriesit cigansku otazku?
KaptMichal
King
King

Nehumánne riešenie je jediné KONEČNÉ riešenie pri ktorom nebudeme musieť cigánom zasa niečo platiť, poskytovať z našich daní....
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

no a teraz sa pozri do kalendara, vsimni si ze je rok 2010 a navrhni nieco normalne...
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

len pockaj ked bude v kalendari rok 2020 a cigani uz budu vsade ako mor...
KaptMichal
King
King

Politológ Miroslav Kusý považuje za varovný signál, že extrémistov začala podporovať verejnosť.
Zaujímavé, že varovný signál je dôsledok a nie príčina.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

http://www.aktuality.sk/clanok/168710/p ... d7bd823f72
okres roznava => hned je jasne akej narodnosti boli...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Celkom zaujimavy vytrzok z diskusie zo sme ohladne pobytu ciganov vo vazeni (resp. alternativne riesenia s kt. sa stotoznujem)

[b]a)[/b] Ale však
pre nich je pobyt v base za prvé čosi medzi kúpeľnou liečbou a odmenou za šikovnosť - trikrát denne teplá strava s kalorickou hodnotou vyššou, než mali vojaci v kasárňach, vlastná čistá posteľ, sprchy s teplou vodou a keď nechceš, tak sa nepretrhneš - plus telka, prípadne športy - to v ich očiach nemá chybu!
Za druhé - oni sa na pobyt v base pozerajú celkom ináč, než majoprita. My sa za to hanbíme, dostávame záznamy v registri trestov a žiadny slušný zamestnávateľ nás nechce - im je to tri. Pracovať - aj tak nepracujú, na dávky to nemá vplyv a navyše sú v očiach susedov a kamarátov machri.
Museli by to byť nie nápravné, ale adaptačné zariadenia s minimom benefitov a maximom pracovných činností, striedaných vyučovaním a cvičením. Mali by sa tam vytvárať pracovné návyky a mali by sa učiť všetko možné, aj napr. gazdovanie s peniazmi, niečo o rodinných vzťahoch, o hygiene o lekárskej starostlivosti a pod. To všetko pod prísnym väzeňským dozorom - žiadne ulievanie, žiadne úľavy. Prepustiť nie po stanovenom čase, ale až keď preukážu, čo sa tam naučili.
Možno by sa tam mohli umiestňovať celé rodiny - rodičia - pracovná terapia a vyučovanie, deti škôlka a škola, povinná antikobncepcia (aby z toho nebola liaheň), kontrola čistoty, správania, pracovného výkonu, aktivity pri vyučovaní... atď.

[b]b) [/b] naraza to na mensi problem...
bolo by treba vybudovat zariadenia pre cca 300 000 ludi, ak nie viac. To by uz musel byt prinajmensom celoeuropsky projekt. Podla mna by pomohli iba nutene prace. Mas deti, nevies ich uzivit, sup ho na nutene prace. Do lesa, na dialnice, cesty, budovanie hradzi, kanalizacii - prace je v tomto absurdistane viac ako dost. Ano, stat bude zivit tvoje deti, ale ty budes makat ako kon. Trestom za lahsie zlociny by nemala byt basa, ale tuhe nutene s tvrdym rezimom a pracovnou dobou 12h, 6 dni v tyzdni. Dalo by sa robit aj pre sukromnika, ktory by musel zabezpecovat iba stravu a osatenie. Ked bude deges hrdlacit jak kon co ja viem rok-dva namiesto vylihovania v base, istotne si rozmysli dalsie posobenie mimo zakon. Takisto dlhodoba neschopnost postarat sa o potomkov by mala byt postavena mimo zakon - trest: nutene prace plus sterilizacia...

[b]c)[/b]  Obávam sa,
že toto nám EÚ neschváli a pôjde nám po krku!
Požadovanie práce za poskytovanie dávok je princíp prijateľný aj pre EÚ - vlani v lete tu bola nejaká komisia, ktorá si prezrela niekoľko osád na východe a študovala náš systém. Predsedníčka komisie vyhlásila, že náš spôsob poskytovania dávok - akýchkoľvek - je totálne nesprávny a nemotivujúci. Ešte povedala, že ak niekto vyrieši rómsku otázku v Európe, bude to na Nobelovku. EÚ predsa usporiadala medzinárodnú konferenciu s touto tématikou a jediný výsledok, na ktorom sa zhodli bol, že nevedia čo s tým.
Našim ľuďom problémy s Rómami idú čoraz viac na nervy, pretože používame systém, ktorý ich neustále odmeňuje finančne zdarma, byty zdarma, domy zdarma, dávky na neobmedzený počet detí zdarma, lekárska starostlivosť zdarma, drevo (kradnuté) zdarma, elektrina a voda (kradnutá) zdarma, prilepšenie do domácností zo Zberných surovín (kradnuté) zdarma, hydina, králiky, kone, psi, ovocie, zelenina zemiaky z produkcie bielej majority (kradnuté) zdarma - a to je iba zlomok skutočností. Za všetko toto je minimálny až nulový trestnoprávny postih, pretože polícia vychádza z princípu: "Čo si už na nich vezmete?" a stíhajú sa iba ťažké kriminálne činy, pričom celá osada nielen že dosvedčí obvineným alibi (za krivú výpoveď ešte NIKTO z nich nebol stíhaný!!!), ale pri zásahu polície a zatýkaní obvineného napádajú policajnú hliadku tak, že policajti často končia v nemocnici - a opäť málokedy je niekto obnvinený, pretože tam pri tom nikto nebol, nikto nič nevidel a podozrivý v tom čase spal/bo opitý/bol v tretej dedine.
Výsledok je opäť nula.
Na tento spôsob zaobchádzania si natoľko zvykli, že ho považujú za normálny a nemenný - v čom ich podporujú "Ľudia proti rasizmu" a rôzne ďalšie proromo organizácie , podľa ktorých je právo výlučne a vždy len na strane Rómov, lebo oni sú tí chudáci diskriminovaní!
Toto nebude ani krátka cesta.ani cesta ružovým sadom. Ak chceme dospieť skutočne k trvalým výsledkom, bude to NESMIERNE namáhavé, zdĺhavé a nákladné - a s porozumením a pomocou zo strany Rómov počítať v žiadnom prípade nemôžme!
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Pekne komenty, no je to dlhy proces ale niekedy sa zacat musi.

Ako bolo minule tusim na Luniku 9 či kde, co mali odpadky do druhého ci tretieho poschodia okolo ''bytovky'' , ja by som ich tam nechal, bol by som zvedavy co by robili keby mali odpadky az po strechu ze by sa nevedeli vyhrabať.

Kto kedy nam zadarmo odviezol odpad? nikto ani raz.

A ta poznamka k povodniam bola tiež dobra, nikto im bytovky nepostaví :|
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

Ak by som mal riesit tento problem, ja by som ho riesil tak, ze by som ciganom udelil rovnaky meter. Lepsie povedane, take zakony by pre nich platili ako pre ostatnych. Mysim ze zo zaciatku by to bolo pre nich drasticke, ale drasticke by to bolo len preto, lebo su uz navyknuty zit takto. Potom by uz bolo na nich ci sa chcu vzdelavat, pracovat a prisposobit sa. Myslim si ze poniektory by sa o to aj snazili a chceli sa vzdelavat a pracovat. Hlavne by bolo sa lahsie zamestnat, kedze ostatnym by im mohlo prist ich luto, kedze uz nebudu v znacnej vyhode, ale v nevyhode(kedze vacsina nerobi a pobera pridavki, toto im odpadne a kedze maju dom auto atd.. takze budu musiet platit a pridu o svetko).
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

TheMEMBER: toto je zbozne prianie kazdeho z nas, ale v sucasnosti nie je problem v tom, ze by ich zakony ako take zvyhodnovali, ich zvyhodnuju zakony proti rasizmu, ktore u policajtov vyvolavaju neochotu zaoberat sa ciganskymi priestupkami. Teraz staci, ze policajt chce spacifikovat agresivneho cigana, povie pri tom od zlosti "ty hajzel", da mu jednu ranu obuskom a cigan ho uz moze zazalovat za rasovo orientovany utok, to je ten problem. To tvoje tvrdenie sa vsak da aplikovat na zakony o rasizme v obratenom smere, cigan ti totiz moze vynadat, ze si "ku*va biela" a to rasizmus nie je, ale takto je to teraz asi vsade, proste zakony o rasizme sa aplikuju iba v neprospech majority obyvatelstva.
hughito
Redeemer
Redeemer

cigan ti totiz moze vynadat, ze si "ku*va biela" a to rasizmus nie je
Viem o prípade v Čechách, kde cigáni napadli a zbili bieleho a popritom naňho pokrikovali aj rasistické nadávky, že boli odsúdení aj za ten rasizmus.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

hughito napísal: Viem o prípade v Čechách, kde cigáni napadli a zbili bieleho a popritom naňho pokrikovali aj rasistické nadávky, že boli odsúdení aj za ten rasizmus.
Jeden pripad z tisica...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

hughito napísal: Viem o prípade v Čechách, kde cigáni napadli a zbili bieleho a popritom naňho pokrikovali aj rasistické nadávky, že boli odsúdení aj za ten rasizmus.
Praveze neboli, preto som to spomenul. Prebehol sud, ale neodsudili ich.
link: http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy ... ?id=645788
hughito
Redeemer
Redeemer

Hm, tak to beriem späť, zdalo sa mi, že ich odsúdil aj za to, ale ten posledný odstavec článku to čiastočne vyjasňuje:

Obecně vzato, odsouzených na rasový paragraf není v Česku mnoho. Podobný případ jako ten dnešní ale dohledat lze: v roce 2000 poslal dva romské bratry na čtrnáct a dvanáct let do vězení brněnský krajský soud.

Ludovít a Jan Polákovi pobodali celkem čtyři muže před restaurací v Brně, ze které byli předtím kvůli nevhodnému chování vykázáni. Při útoku jim nadávali do "bílých prasat" a vyhrožovali jim, že je podřežou.

Podle soudce Daniela Plška bylo jasně prokázáno, že se jednalo o trestný čin s rasovým podtextem.

Zdaleka ne všechny útoky, při kterých padnou rasistické nadávky, však soudy hodnotí jako rasově motivované.

Například v roce 2006 snížil olomoucký Vrchní soud tresty trojici Romů, která v Prostějově napadla čtyřicetiletého muže. Podle senátu totiž nebyl jasně prokázán rasový podtext činu.

Překvapivý byl i verdikt v případu čtveřice mladíků, kteří v Hodoníně zbili a poté zapálili romského bezdomovce. Krajský soud v Brně jednoho z nich poslal do vězení na třináct a půl roku, dalším rozdal podmínky.

Podle soudu se ale nepodařilo prokázat, že by útok na Roma byl veden z rasových důvodů, ač byli mladíci sympatizanty rasistických hnutí. "Podtext mohl být rasový, ale důkazy o tom nesvědčí," zdůvodnila své rozhodnutí soudkyně.
Napísať odpoveď