O tomto tu ja píšem celý čas. Treba k človeku vždy pristupovať individuálne, ak keby boli štatistiky akékoľvek.seth82 napísal:http://www.expres.sk/vysielanie/reporta ... tocne.html Napríklad toto je svinstvo. Takýchto by som istotne podporoval a v živote by som na nich krivé slovko nepovedal...Škoda len, že takých výnimiek je málo a nechápem ľudí, ktorí môžu v takomto prípade zahýbať k rasovej otázke.
Toto je rasizmus v praxi, ktorý je dosť rozšírený.
O tom tu môžeme polemizovať donekonečna, my vieme prt aké má či mala skúsenosti.zlý pokus o iróniu - nepoznám ju, ale na základe dostupných vedomostí o nej (19-ročná študentka z veľkého mesta, ktorá bola donedávna v povinnej školskej dochádzke, ktorá ma istotne "veľa" skúseností s cigánmi vo svojom živle v osadách) si viem celkom reálne vytvoriť obraz o jej životných skúsenostiach s cigánmi.
Ja nemám takisto skúsenosti s cigánmi z osád, ale denne stretnem a som v kontakte s viac cigánmi ako málokto tu z vás, dovolím si to tvrdiť, áno. A čo, sú moje skúsenosti menejcennejšie ?
To určite nie a preto tie tresty treba sprísniť a samozrejmosťou je, aby platili pre všetkých rovnako.zlý pokus o iróniu - nepoznám ju, ale na základe dostupných vedomostí o nej (19-ročná študentka z veľkého mesta, ktorá bola donedávna v povinnej školskej dochádzke, ktorá ma istotne "veľa" skúseností s cigánmi vo svojom živle v osadách) si viem celkom reálne vytvoriť obraz o jej životných skúsenostiach s cigánmi.
S týmto s tebou súhlasím na 100%, to naštvalo aj mňa.Koho by to zaujímalo, ak by sa niečo také stalo bielemu? V Myšli povodne odplavili baraky za ťažké milióny - domy, ktoré si ľudia stavali celý život - vidíš niekde štát stavajúci bytovky pre obete?
Ľudia tam žijúci prišli o všetko. Štát sa mal už dávno postarať o to, aby sa tam každému tomu, kto prišiel o celý dom staval nový domček.
Keď sa môže stavať cigánom, ktorí si ich poväčšinou ani nevážia, prečo nepostavia hentým chudákom ?
K tým dávkam a ostatnému samozrejme, to je zle, že to je tak, ako to je.
Na vine je však štát, lebo on to má pod patronátom a cigáni to len využívajú, lebo ohľadne tohto už nemajú IQ 80%, vedia si zrátať dve a dve, aby im to vyhovovalo.
K tomu pokúsanému decku....z vlastnej skúsenosti môžem napísať, že sme sa mojím bývalým najlepším kamarátom v časoch nášho mládí (tak tých 5 rokov) kúsali ako zvery. Po rukách, ale aj na tvár, neviem, či aj niekde nemám fotku ako mám vytlačené zuby do líca. To bolo škreku a revu.