pomoc: acer aspire one
pomoc: acer aspire one
Ahojte
potreboval by som od vas poradit co s notebookom (acer aspire one 10,1") ked sa mi neda pustit WIN (XP) a neda sa mi dostat ani do biosu. Hned ako sa pusti notebook nabehnu mi 3 moznosti: 1)nudzovy rezim 2) posledna znama konfiguracia 3)pustit pocitac beznym sposobom. Nech vyberem akukolvek moznost po chvili nacitavania mi nabehne modra obrazovka a ja sa neviem dalej pohnut. Chcel som sa dostat do biosu a pokusit sa dat bootovat cd aby som reinstaloval win. ale chce odomna heslo a netusim kedy a kto bol tak sikovny ze tam tresol heslo. No nikto s tych co boli pri notebooku sa mi nepriznal ze tam nejake heslo daval. (nemam naladu ani cas od nich zistovat heslo) Neviete teda aj ci sa da nejako to heslo obist pripadne ako sa a dostat do biosu?
potreboval by som od vas poradit co s notebookom (acer aspire one 10,1") ked sa mi neda pustit WIN (XP) a neda sa mi dostat ani do biosu. Hned ako sa pusti notebook nabehnu mi 3 moznosti: 1)nudzovy rezim 2) posledna znama konfiguracia 3)pustit pocitac beznym sposobom. Nech vyberem akukolvek moznost po chvili nacitavania mi nabehne modra obrazovka a ja sa neviem dalej pohnut. Chcel som sa dostat do biosu a pokusit sa dat bootovat cd aby som reinstaloval win. ale chce odomna heslo a netusim kedy a kto bol tak sikovny ze tam tresol heslo. No nikto s tych co boli pri notebooku sa mi nepriznal ze tam nejake heslo daval. (nemam naladu ani cas od nich zistovat heslo) Neviete teda aj ci sa da nejako to heslo obist pripadne ako sa a dostat do biosu?
-
tm_a.s.
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: pomoc: acer aspire one
ak máš heslo na biose, tak len vytiahnutím baterky.
daj tam CD od windowsu a pri štarte pc stláčaj F8 (väčšinou je F8 Boot Menu)
daj tam CD od windowsu a pri štarte pc stláčaj F8 (väčšinou je F8 Boot Menu)
Diky hned to skusim ale nevadi ze ten notebook nema mechaniku a ja sa chcem pokusit bootovat z externej cez USB ? Inak ktoru baterku si myslel ? prepokladam ze nemyslis akumulator notebooku ale baterku co je na doske vsak? (cize rozobrat notebook a tak vsak? )
-
tm_a.s.
Light Professional
hej baterku na doske na reset BIOSu.
hm bootovať z externej cez USB no good luck
neviem ako to dáš bez biosu
hm bootovať z externej cez USB no good luck
No tak musel som rozobrat od srobika po srobim notebook. Jeden srob netusim ako to je mozne ale bol tak zapeceny ze sa nedal odkrutit a totalne sa strhol. Musel som ho odvrtat:-( Potom som sa pekne dostal k baterke a zresetoval som bios. Notebook isiel a nainstaloval som tam winXP. Vsetko islo celkom pohode akurat som mal pocit ze niekedy bol ten notebook priiiserne pribrzdeny ako keby mu nieco vadilo. Teraz ale notebook uz zasa nejde
4x sa pustil a problem sa presne opakuje zasa modra obrazovka a zasa sa neda nic. Jediny rozdiel je ze uz neni zaheslovany bios:-) Nemohol mi odist hdd ? Tam totizto neni normalny 2.5" hdd ale tusim ten ssd ci co to je ... ma kapacitu iba 16GB.
-
typek61
Darca
vyskusaj este ram test
ak nepomoze skus aj test hdd .alebo rovno hod fotku tej modrej obrazovky
problem bude prave v tom ze som tam dal win XP no a je tam ssd disk a tento win je asi totalne nevhodny na taky hdd a doslova ho nici vsak je to tak? Nasiel som par navodov ako ho upravit aby to nebolo take zle ale chcem sa opytat ktory win/os je uplne najlepsi na ssd hdd? Nasiel som aj par navodou ako tam dat normal ata 2,5" ale ten ssd ma svoje caro brutalne rychli fest full format trval par sekund a nebol to ten rychli. Aky operacny by ste mi teda odporucili? pripadne ak viete o nejakom velmi dobrom navode co vsetko upravit vo win aby bol prisposobeny ssd hdd bol by som vdacny.
-
Thommas
Addict
SSD nie je ako SSD
SSD v prvých notebookoch nie je taký, aký si dnes už môžeš kúpiť za 250€. Je do jednoducho pomalšie ako 5400Rpm disk.
SSD v prvých notebookoch nie je taký, aký si dnes už môžeš kúpiť za 250€. Je do jednoducho pomalšie ako 5400Rpm disk.
no neviem ktora to je verzia ale vzivote som nevidel tak rychlo kopirovat windowsacke subory pred instalaciou. No ale aj tak by som to chcel skusit s tym SSD len neviem ktory os je na to najlepsi alebo ako spravne a dobre nastavit win aby ho sustavne nedemoloval (ten disk ). PC sa dal pouzivat iba tyzden a to bol len par krat zapnuty a problem co som hore spominal s modrou obrazovkov sa opakoval.
-
Thommas
Addict
SSD je ako obyčajný disk, máš to jedno.. Ale tie 8-10Gb sračky sa len SSD volajú, systém na nich ide pomaly.
pocuj ako mna ale nezaujima tvoj nazor na SSD ja chcem radu v tom aky operacny je na to najlepsi a ty si uplne mimo mojej otazky a aj celej sekcie s nazvom pomoc. Dik za info o SSD diskoch ale netreba to tu omielat dokola ake su nahovno. Som v sekci pomoc lebo chcem aj s mala spravit nieco dobre. Viem ze skoro vzdy sa to da! Nie len vsetko poslat k vode ofrflat to povedat ake to je nahovno a uz horsie byt nemoze. Ak nevies poradit k veci a nieco uzitocne tak sa uz radsej nevyjadruj vobec !
-
Thommas
Addict
Klasický XP ti úplne stačí.. 7ička bude asi ešte pomalšia
a co linux? pripadne snow leopard ? a vsimol som si ze tam pchaju aj android... nemusi to byt windows proste najlepsi OS