kupa plazmovej TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Re: kupa plazmovej TV

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ryan Giggs napísal: Je to všetko o biznise. Ak by Tv mali dokonalu podporu formatov, tak dvd, blue ray či multimedialne prehravače by mohli rovno prestať vyrabať. Nikto by ich totiž nepotreboval.
Určite by ich neprestali vyrábať, pretože dvd, blue ray sú na médiach. A ak by začali robiť aj ,,renovované" značky televízory s mechanikami, tak podľa mňa určite stúpla kazivosť a druhá vec si už ani neviem predstaviť ako by sa to tam dávalo - pri dnešnej tenkosti televízovor - hlavne ak by boli zavesené na stene.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Vyrabať by sa možno neprestali, ale ich predaj by určite klesol. Nehovoriac o tom, keby take tv mali aj podporu prehravania iso suborov (iso dvd, bd) resp. priamo vob či nejaky Blue ray format. A vzhľadom na to že je doba rychleho internetu, filmy sa už väčšinou sťahuju. DVD či Blue ray veľke opodstatnenie do buducna nema.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

No iso určite nebude, pretože by to až príliš uľahčovalo pirátstvo. Ako príklad uvediem napr. od Samsungu model 8000 (napr. ue46c8000) - tento model podporuje nahrávanie z tv na usb, prípadne ext. disk, ale s tým, že čo nahraješ na tom tv tak môžeš kvôli kódovaniu prehrať iba na tom jednom jedinom tv. Nepôjde to ani na tom istom modely prehrať, iba na tej tv čo sa to nahrávalo.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je jasne, ja som to uviedol len ako priklad.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

4m to je uz vela pri takejto vzdialenosti aspon 60"

co sa tyka vesania na stenu vsetko od 40" hore
Ryan Giggs
VIP
VIP

Či je to veľa, je vec nazoru. Každemu vyhovuje niečo ine, preto sa to nemôže brať tak striktne. Pre niekoho môže byť 4 m veľa, pre ineho malo.
Trussardi
Darca
Darca

Ryan G: ide oto aby bolo dobre vidiet na tu obrazovku.. cim vacsia dialka tym by mala byt vacsia uhlopriecka
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ale mne je to jasne. Vysvetľovať mi to nemusiš. A aj s tebou suhlasim. Treba si však uvedomiť, že donedavna sa z 3 metrov hľadelo na 55 či 72 cm CRT, a každy bol spokojny. Preto nie je nutne isť z extremu do extremu. Ľudia su zvyknuty, preto aj 42" bude stačiť. Nehovoriac o tom, že za rovnaky 60" model sa oproti 42" či 50" riadne priplaca. Samozrejme, kto nema problem priplatiť tak vždy je lepšia čo možno najväčšia uhlopriečka. Pokiaľ je však cenovy limit pevny, tak je maximalna hluposť isť do najväčšej uhlopriečky za cenu toho, že to bude o 2 kategorie horši model. V takom pripade radšej menši (uhlopriečka), ale vyšši model s ďaleko kvalitnejšim obrazom.
Trussardi
Darca
Darca

samozrejme zalezi od velkosti miestnosti :) Najkrajsi obraz ma jednoznacne LED technologia
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie tak celkom. Kvalita obrazu nezaleži na podsvieteni (resp. zaleži, ale iba v malej miere), ale najmä na paneli a elektronike. A tiež zaleži o aku led technologiu ide. Nie je totiž led ako led.
Trussardi
Darca
Darca

tak ani LCD ani plazma nema tak pekny obraz ako LED! uz sa tesim jak mi bude na stene vysiet Led 3d 166cm :wink:
Ryan Giggs
VIP
VIP

LED TV neexistuje. Je to obyčajne LCD len s inym podsvietenim. A to čo tvrdiš nie je pravda. Ako som pisal vyššie, nie je led ako led. LED LCD za 500€ nemôže v žiadnom pripade obrazovou kvalitou konkurovať napr. plazme alebo aj LCD s obyčajnym podsvietenim za povedzme 700€. Zaleži na konkretne porovnavanych modeloch. Podsvietenie nerobi obrazovu kvalitu. Robi ju panel a elektronika.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Trussardi: Skús si porovnať obraz napr na Philipse 40pfl5605h a na plazme 42" na plazme za 700 (600) (nejaký tohtoročný model od LG, Panáka) ečiek. Čo bude mať podľa teba lepší obraz na káblovke? (káblovka je momentálne jedna z najpoužívanejších signálov, model od Philips bol vybraný kvôli cene - aby boli telky porovnateľné).

Určite má pravdu Ryan v tom, že nie ja ledka ako ledka, plazma ako plazma a lcd ako lcd! Ono sa to nedá porovnávať striktne, že led má najkrajší obraz. Ale súhlasím s tým, že na LED LCD tv sa dá dosiahnuť najkrajší obraz - ale nie na každej.
Trussardi
Darca
Darca

viem ocom hovorim :P ..
osobne skusenosti:
52" LCD model 2009-2010 obraz pekny
50" plazma model 2008 obraz pekny, 50" plazma model 2009 obraz krajsi, 60" plazma Pioneer obraz velmi pekny
55" LED model 2010 obraz najkrajsi so vsetkych co som mal moznost vidiet
testovane bluray filmy,hracie konzoly a hd kanaly
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Trussardi napísal:viem ocom hovorim :P ..
osobne skusenosti:
50" plazma model 2008 obraz pekny, 50" plazma model 2009 obraz krajsi, 60" plazma Pioneer obraz velmi pekny
Vieš, ono sa to dá ,,testovať" dvomi spôsobmi: 1. Čo telka dokáže 2. Čo 80% ľudí bude 90% času strávenom pri telke pozerať - káblovka, noviny......

Ak ,,testujeme" v prvom prípade, tak áno, LED LCD má najkrajší obraz - ale nie každý model!

V druhom prípade bude viesť hlavne plazma a až po nej LED LCD.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Trussardi napísal:viem ocom hovorim :P ..
osobne skusenosti:
Očividne nevieš, inak by si to nemohol povedať. Ak porovnaš Led LCD za 2000€ a plazmu za 500€, tak jasne že LCD bude lepšie (aj to zaleži na konkretnom modeli). Ale ak to porovnaš opačne (PDP 2000€ a LED LCD 500€), alebo ak aj budu stať rovnako, tak tu led nebude mať obraz lepši ani vo sne. A to nie je o tom, že to tvrdim len ja, ale aj ini uživatelia, testy, recenzie... Čiže tvoja teoria ma važnu trhlinu.
Aby malo akekoľvek LCD (aj LED) porovnateľny obraz ako plazma, musiš zaňho dať omnoho viac peňazi.
Trussardi
Darca
Darca

kde som porovnaval LED za 500 Eur? nikde som nespomenul lacne modely.. 55" LEDka model 2010 to je 2000 Eur hore kamo

ja nemam ziadnu teoriu mam to v trubke
viem co hovorim na tiieto telky som kukal realne a nie virtualne a mna najviac obrazom oslovuju LEDky modely 2010
Ryan Giggs
VIP
VIP

Trussardi napísal:nikde som nespomenul lacne modely..
Čitaš ty vôbec po sebe? Najprv vyhlasiš všeobecnu vetu, že LED modely (pod tym som chapal všetky) su lepšie a potom napišeš, že si nemyslel tie lacne. :sly:
A tiež nerozumiem, ako môžeš na zaklade jedneho Tv, povedať že cela kategoria toho alebo toho je lepšia. A videl si to v predajni alebo v domacich podmienkach?
Trussardi
Darca
Darca

aj v predajni aj v domacnosti.. ale uz zbytocne dalej diskutovat niekomu reze plazma niekomu zas LED.. je to tak v poriadku :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Veď mne tiež režu aj LED, ale zas nie všetky. Preto vravim, že je to zaležitosť konkretneho modelu ako sa vydaril. A preto nie je možne povedať jednoznačne (tak ako si to povedal ty), že ta alebo ona technologia je lepšia.
Napísať odpoveď