Poradit mac mini vs normal PC

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

Poradit mac mini vs normal PC

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:( prosim vas nepresuvajte tuto temu do temy o pocitacoch. Napisem vam presne co sa deje, opisem situacie a chcem radu. Som strasny windows user, komp som si skladal sam, na dobu mojej zakladnej skoly a siedmeho rocnika to bolo delo. terajsie parametre su, 1,7 Ghz, Ge force fx 5500 256 MB, Televizna karta realtek, sietovka, Dve napalovacky, jedna klasicka, druha LG lightscribe. windows XP. 80-tka a 40 tka HDD, 768 MB ramky, 266, pqi ....
Poslednu dobu sa vsak pocitac strasne serie, rozobral som ho, do srubky poslednej, vsetko vycistil (k procaku sa nemozem dostat ten blby plast s chladenim dole nedam, packy odopnem a konec) vsetky ventilatory som rozobral, precistil, -- stale hucia ako salene, a stale hovno chladia. Za poslednu dobu (pri trialke NOD 32--- verzia 4.2) som chytil virusy ktore mi dosrali PC este viac, preto som tu nebol. Svedok moj kamos, islamska hlaska v reprakoch, nasledne po anglicky odpocitavanie, a bud ma vyhodilo z netu alebo reset kompu, nasledne mi to spalilo 40 tku disk, spalilo nie je spravny vyraz, ide chvilku a po chvilke sa tak strasne prehreje ze ho odpaja, to bol dovod preco som ho vymenil a nemam ho uz ako hlavny HDD, ale len ako externy.
Celkovo, pocitac ma strasne serie, je velky, hlucny nenormalne, vykon ziaden, vsetko seka, aj po preinstalovani a formatovani HDD. Ja osobne mam notebook cize domaci pocitac moc neriesim. Keby som mal dievca a ne take kktske problemy v partii ako teraz tak ma to ani nehecuje, PC hry ma hecuju vsak stale, Sorrka ludia ja z novych call of duty proste nemozem. Domaci PC vsak HLAVNE pouziva moja segra, a moj otec. Obaja OBROVSKI ANTITALENTI DO PC!!!!!! a ja som vacsinu casu na vyske a o PC sa nestaram tak ako ked som bol doma dennodenne (teraz vynimka bo prazdniny)
-- radte co kupit, ci novu PC zostavu, velku skrinu, windows 7, brutalny vykon, yes parada a zase sme doma pri windowse, alebo kupit radsej za viac menej porovnatelnu cenu novy mac mini(2.4 ka + lepsia grafika,....), mala hovadinka, ktora vacsinu veci zvlada. rozpocet je 800 eur, za predpokladu ze na mac mini by som dostal studentsku zlavu, stary mac mini 2.26 je uz objednany len ho jaksi nenasli v sklade tak nas s tym chvilku natahuju (plati sa kurierovi cize zasielka sa da zrusit kedykolvek.)
plus na hry ako som videl sam na vlastne oci sa da kupit PS3 za 250 eur a ziadne PC v rovnakej cene sa tejto hracej kozole grafikou proste nevyrovna. Takze dajte navrh, ja osm za novy mac mini ale bojim sa toho ako cert kriza, .... ja som bol isty cas dost taky na skladacky. Viac menej ani tu na hojku som moc o PC neriesil veci vsetko zvladam aj sam, az na zdielanie netu cez sietovku co mi stale neide.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Poradit mac mini vs normal PC

Príspevok od používateľa Pilifo »

No tak na PC by som ti odporučil hodiť sestre a otcovi Ubuntu alebo nejakú inú distribúciu Linuxu, ktorá je podobná ako Windows a netreba tam riešiť žiadny crap ako vírusy, firewall a pod. Na internet a filmy v pohode postačuje aj bežným užívateľom.

Druhá možnosť je kúpiť nejakú lacnú skladačku za 400 eur a k tomu za 300 eur Xbox360 alebo PS3 :wink:

P.S.: Aj tak neviem, prečo si túto tému hodil do Voľnej diskusie :P
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Pilifo napísal:No tak na PC by som ti odporučil hodiť sestre a otcovi Ubuntu alebo nejakú inú distribúciu Linuxu, ktorá je podobná ako Windows a netreba tam riešiť žiadny crap ako vírusy, firewall a pod. Na internet a filmy v pohode postačuje aj bežným užívateľom.

Druhá možnosť je kúpiť nejakú lacnú skladačku za 400 eur a k tomu za 300 eur Xbox360 alebo PS3 :wink:

P.S.: Aj tak neviem, prečo si túto tému hodil do Voľnej diskusie :P
mno pretoze ten pocitac nema byt primarne pre mna, kebyze chcem nieco ja osobne tak sa radim s profesionalmi v teme o PC, proste ze chcem pecku a nazory moje vase. Ale toto je skor take ze neviem co im schvalit. Ja osobne by som zobral za taku cenu take hracske delo ze az. ale uuu wau, no kedy pri tom budem sediet......
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Tak ja by som zobral PC ktorý by som si aj poskladal...

Ale na tvojom mieste (kedže študuješ a netráviš veľa cašu za PC) by som odporúčal kúpiť mac, je to niečo nové a môže sa ti to páčiť...
Taktiež minuť kopu prachov za PC ktorý nebude dobre využívany
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

mac mini je dobra volba ako zacat s osx, resp. najlacnejsia :-)
tu ti nikto z tychto ludi neporadi imac ci mac mini, pretoze s nimi nemaju skusenosti a koluju tu o macoch nezmysly celkom,
a pre segru a tata je to tiez myslim dobra volba, pre normlaneho win-usera je to tak den-dva-tri zvyku, aby si vedel co a ako, ale prides na to sam, je to jednoduche, im to staci vysvetlit /aj ked mozno nie az tak do hlbky/ a nebude problem s pracou, surfovanim
je to tvoja volba, musis sa rozhodnut
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ja si zase myslim, ze zbytocne davat maca, otec bude nadavat ze to je uplne ine ako ma v robote a sestra ze to je uplne ine ako v skole...

Osobne doma riesime nie nepodobny problem (plusminus tak isto stary PC tiez umrel), ale dosiel som k nazoru, ze zbytocne vyhadzovat peniaze za nadupany pocitac. Na tvojom mieste by som tiez pouvazoval, ci skor nekupit pocitac za 300-500 eur a dokupit nejaku tu konzolu na hry.
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Corn Flake »

No ja mám asi rovnaký názor ako Fabo. Ale niečo mi vadí na tvojom príspevku. Nabudúce skús:

Kód: Vybrať všetko

Starý PC sa mi rozpadáva a chcem si kúpiť nový. No neviem sa rozhodnúť či zobrať mac mini alebo normal PC. Je skôr pre oca a sestru, ktorí moc s PC nevedia moc pracovať. Chcel by som ho využívať aj na hry. Cena do 800€
sten32
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sten32 »

Ja by som ti poradil mac ale to nieje správne lebo nemám z ním dlhodobé skúsenosti, (max par minut v predajni) ale ja by som si určite zobral mac mini
Napísať odpoveď