Monitor scervenanie
Monitor scervenanie
zdravim mam monitor BenQ g2420HDB a grafiku Ati Radeon HD 5670.......problem je v tom ze dnes som preinstaloval windows xp a po reinstalacii mi cela obrazovka akokeby "scervenala" sive polia v jednotlivych adresaroch maju odtien cervenej a to strasne taha oci skusal som rozne drivre na grafiku ale nic nepomaha nema niekto podobne skusenosti popripade aj nejake rozumne riesene ?
Re: Monitor scervenanie
No to je možné, ak sa poškodí nejaký kanál RGB. Čudné je, že to začalo po reinštalácií. Robí to aj pri bootovaní windowsu? Ak áno, bude hardware problém (každopádne skús vymeniť kábel do monitora - najčastejšie je to ním)
Ak to robí LEN vo windowse a pred tým to nerobilo, bude problém iba v driveroch. Inak, no skúsil by som ho ešte raz preinštalovať, netuším ako inak by sa to mohlo riešiť, ak je to problém winu...
Ak to robí LEN vo windowse a pred tým to nerobilo, bude problém iba v driveroch. Inak, no skúsil by som ho ešte raz preinštalovať, netuším ako inak by sa to mohlo riešiť, ak je to problém winu...
kabel som vymenil avsak neuspesne a opetovna reinstalaciu winu takisto dopadla neuspesne robi to vo wine a aj v biose....co je zvlastne tak loadovacia obrazvoka pri startovani winu je normalna
No ak to robí aj v BIOSe, problém nebude softwareový a to je zle 
Ak to nepôjde s iným monitorom, obávam sa, že je poškodená grafická karta. Dúfam ale, že ti sem niekto hodí lepšie vysvetlenie
Ak to nepôjde s iným monitorom, obávam sa, že je poškodená grafická karta. Dúfam ale, že ti sem niekto hodí lepšie vysvetlenie
skusil si preinstalovat aj driver na monitor?
tak teda monitor som napojil na notebook ale vysledny efekt bol rovnaky aj tam nastalo scervenanie cize je mozne ze je to chyba monitru ?
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nie je to možné, je to isté. Buď kábel alebo samotný monitor.
Skús ešte ručne tlačítkami ponastavovať na monitore - farby , jas , kontrast a pod.
Možno si nechtiac zmenil nejakú hodnotu , aj keď sa mi to zdá málo pravdepodobné a skôr to vidím na reklamáciu monitora.
Možno si nechtiac zmenil nejakú hodnotu , aj keď sa mi to zdá málo pravdepodobné a skôr to vidím na reklamáciu monitora.