Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
konkretnu skusenost nemam, ale W211(hlavne prve kusy) bol najmenej spolahlivy Mercedes. A ten motor neviem ci nebude slaby na take auto. To uz asi skor 270 cdi
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
adamec to trafil presne, prve ecka trpeli na odchadzajucu elektroniku, nefunkcne elektronicke systemy, rozvrzgane palubovky atd... a v kombinacii s 220cdi uz vobec nie, vyslovene nepostacujuci motor s nepresvedcivym prejavom a spolahlivostou... ked E klasse, tak jedine po FL...
Ja sa spytam na skusenosti s MB S W220 4.0 CDI 2001. Najazdene okolo 200k. Su tam drobne problemy s elektronikou (posuvanie operky na jednom sedadle, posuvanie sedadla na druhom, zadne brzdove svetlo svieti stale atd, treba vymenit brzdove platnicky...) ale cena je skvela. Nazory ?
-
RATZINGER666
Darca
skus rozpisat vsetky zavady elektroniky, mozu byt predzvestou dalsich problemov...
inak vseobecne tuto S-klassu odporucam iba ludom, ktori sa o to auto dokazu postarat a ktorych nezabije najblizsi servis, ktory sa vie pri dieloch, ktore neposkytuje mimochodom velmi malo rozvinuta druhovyroba, polozit na kolena... ak si uz mal luxusnu limuzinu, vies, o com hovorim... dalsia vec - 400cdi je jeden z najkazovejsich motorov, ktory kedy MB montoval, mas na vyber zo sirokeho spektra benzinov a dizlov, po tomto by som ale urcite nesiahol...
este pre zaujimavost - ak mozes, uved tu skvelu cenu, pripadne vztah k byvalemu majitelovi, ak to nie je nikto znamy, tak par foto interieru...
inak vseobecne tuto S-klassu odporucam iba ludom, ktori sa o to auto dokazu postarat a ktorych nezabije najblizsi servis, ktory sa vie pri dieloch, ktore neposkytuje mimochodom velmi malo rozvinuta druhovyroba, polozit na kolena... ak si uz mal luxusnu limuzinu, vies, o com hovorim... dalsia vec - 400cdi je jeden z najkazovejsich motorov, ktory kedy MB montoval, mas na vyber zo sirokeho spektra benzinov a dizlov, po tomto by som ale urcite nesiahol...
este pre zaujimavost - ak mozes, uved tu skvelu cenu, pripadne vztah k byvalemu majitelovi, ak to nie je nikto znamy, tak par foto interieru...
Ok nejde o mna, ale o kamosa a rozmysla nad kupou (ma ho na par dni pozicane od znameho). Takze co sa elektroniky tyka: Jazdcove sedadlo sa neda posuvat dopredu/dozadu, spolujazdcova opierka na hlavu nereaguje taktiez, nonstop svieti zadne horne brzdove svetlo, tempomat nefunguje (udajne kvoli brzdovym platnickam ktore treba vymenit), nefunguje stahovanie roliet. Myslim ze to je asi tak vsetko. Interier nieje v najlepsom stave. Ako som spominal je to od znameho a bol by 3. majitel. No a cena - 5000e
Kamoš si chce kúpiť auto, pravdepodobne z Nemecka, ale to nie je kľúčové:
- diesel (denne bude jazdiť 100-150km)
- 4/5 dverí
- r.v. 2005 a novšie
- cena do 7.000 €
Ďakujem za tipy.
- diesel (denne bude jazdiť 100-150km)
- 4/5 dverí
- r.v. 2005 a novšie
- cena do 7.000 €
Ďakujem za tipy.
-
RATZINGER666
Darca
tomass: co je s interierom? na ktorych prvkoch je vidno, ze je auto jazdene?
Tak koza opotrebovana (popraskana) hlavne v strede medzi spolujazdom a jazdcom (neviem jak sa to vola asi stredova opierka?
) a na radiacej pake bolo opotrebovanie vidiet. Viac konkretnejsie si nepamatam. Ak sa bude dat tak spravim dneska foto. Dik za reakcie
-
RATZINGER666
Darca
sprav foto, devatrocna S-klasa s 200kkm za 5000... to by som chcel naozaj vidiet... znamy mal prilezitost zobrat jednu podobnu s 180kkm za 7k, akurat v servise vycitali, ze ma 440kkm, na interieri bolo poznat, ze ma okolo 200 - 250k, takze sa s nou niekto velmi pekne pohral...
Nj tych 200kkm sa nepozdava teda nikomu moc. Ok spravim foto ked sa bude dat. Zatial diki
Imho, 220 CDI je na to auto postacujuce. Nepotrebujem tam 3.5 V6, to mi je zbytocne. Skor som mal na mysli chyby, ktore sa vyskytovali v tomto modely akosi seriovo.RATZINGER666 napísal:adamec to trafil presne, prve ecka trpeli na odchadzajucu elektroniku, nefunkcne elektronicke systemy, rozvrzgane palubovky atd... a v kombinacii s 220cdi uz vobec nie, vyslovene nepostacujuci motor s nepresvedcivym prejavom a spolahlivostou... ked E klasse, tak jedine po FL...
Co konkretne tam bolo s elektronikou? Bola to zalezitost serie, ci ste to len "poculi"?
Co bolo predmetom FL?
Dik.
-
RATZINGER666
Darca
presne vsetky casto vyskytujuce sa zavady elektronickych systemov ti nepoviem, pamatat si to ku kazdemu autu zvlast je naozaj nemozne... vo vseobecnosti slo o skratujuce osvetlenie ikon palubnej dosky, chyby pri pouzivani palubneho pocitaca, studene spoje apod., v pripade elektronickych systemov tam boli zavady na snimacoch brzdovych asistentov, ako napr. ABS... vychadzam z toho co som pocul a hlavne cital, kedze som sa o tento model este tak pol roka dozadu celkom zaujimal a pochopitelne som sa o tom snazil docitat co najviac...
facelift bol hlavne dizajnovy, novsie motory sa totizto montovali priebezne, cize sa necakalo az na FL...
// toto som ti vygooglil:
ČASTÉ ZÁVADY
závady elektronické výbavy (centrálne zamykanie, svietiace kontrolky airbagov, nefunkčné rýchlomery, vadné osvetlenie palubnej dosky, nereagujúce elektrické ovládanie sedadiel) • problémy so systémom Command s následkom nefunkčnej pamäti autorádia či nekorektná komunikácia a príjem (skraja produkcie, riešené novým softwarom) • zo začiatku pazvuky v interiéry (do roku 2003) • vibrácie volantu (220 CDI na začiatku produkcie) • vadné spony bezpečnostných pásov (zvolávacia akcia) • závady dobíjania (zážihové motory V6 a V8 do konca roku 2002) • závady elektrohydraulických bŕzd SBC spôsobené nefunkčným elektrickým čerpadlom systému či Vandami elektrických zväzkov modulov SBC, hlavne kostra káblov zásobníka tlaku (v rokoch 2003 a 2004, riešené zvolávacou akciou) • vadné turbodmýchadlá (do roku 2003, hlavne model 400 CDI) • zanesený EGR ventil • vadné samočinné prevodovky 5G-Tronic (z dôvodu prenikania chladiacej kvapaliny do jej oleja spôsobeného niekedy nedodržaním servisného postupu výmeny oleja) • únik oleja okolo netesniacej svorkovnice samočinnej prevodovky 5G-Tronic (riešené zvolávacou akciou) • hlučné visco-spojky ventilátora chladenia • v Airmatic DC oxidujúce konektory kompresora a jeho následná nefunkčnosť • vadné solenoidy vstrekovačov motorov CDI (hlavne E270 CDI do roku 2002) • únik nafty pod snímačom tlaku v zásobníku (vadné tesnenie) • tečúce vysokotlakové čerpadlá Common Railu • vadné váhy vzduchu (hlavne v E550) • tečúci hydraulický silentblok na prednom spodnom priečnom ramene (nahradzovaný gumovým) • vôľa v čape horného ramena spodnej nápravy (nie je možno vylisovať, celé rameno stojí asi 150EUR)
facelift bol hlavne dizajnovy, novsie motory sa totizto montovali priebezne, cize sa necakalo az na FL...
// toto som ti vygooglil:
ČASTÉ ZÁVADY
závady elektronické výbavy (centrálne zamykanie, svietiace kontrolky airbagov, nefunkčné rýchlomery, vadné osvetlenie palubnej dosky, nereagujúce elektrické ovládanie sedadiel) • problémy so systémom Command s následkom nefunkčnej pamäti autorádia či nekorektná komunikácia a príjem (skraja produkcie, riešené novým softwarom) • zo začiatku pazvuky v interiéry (do roku 2003) • vibrácie volantu (220 CDI na začiatku produkcie) • vadné spony bezpečnostných pásov (zvolávacia akcia) • závady dobíjania (zážihové motory V6 a V8 do konca roku 2002) • závady elektrohydraulických bŕzd SBC spôsobené nefunkčným elektrickým čerpadlom systému či Vandami elektrických zväzkov modulov SBC, hlavne kostra káblov zásobníka tlaku (v rokoch 2003 a 2004, riešené zvolávacou akciou) • vadné turbodmýchadlá (do roku 2003, hlavne model 400 CDI) • zanesený EGR ventil • vadné samočinné prevodovky 5G-Tronic (z dôvodu prenikania chladiacej kvapaliny do jej oleja spôsobeného niekedy nedodržaním servisného postupu výmeny oleja) • únik oleja okolo netesniacej svorkovnice samočinnej prevodovky 5G-Tronic (riešené zvolávacou akciou) • hlučné visco-spojky ventilátora chladenia • v Airmatic DC oxidujúce konektory kompresora a jeho následná nefunkčnosť • vadné solenoidy vstrekovačov motorov CDI (hlavne E270 CDI do roku 2002) • únik nafty pod snímačom tlaku v zásobníku (vadné tesnenie) • tečúce vysokotlakové čerpadlá Common Railu • vadné váhy vzduchu (hlavne v E550) • tečúci hydraulický silentblok na prednom spodnom priečnom ramene (nahradzovaný gumovým) • vôľa v čape horného ramena spodnej nápravy (nie je možno vylisovať, celé rameno stojí asi 150EUR)
ahojte, do aut sa velmi nevyznam, tak dam na vase rady... s ocom rozmyslame kupit starsie auto (rok 2000-2004) , rozmyslali sme nad audi a6 2.5TDI, no a oca najviac zaujima cena servisu, ci tie auta su "dobre" atd... daco o nich, skusenosti, dakujem.. potom sme rozmyslali este o VW passate 2,5tdi alebo mame vyhliadnuty Volkswagen Passat Variant 2.8 V6 4Motion Trendline
Dakujem za vsetky rady (kto by mi mohol dat skusenosti/rady kludne SS) dakujem alebo icq 486056100
Dakujem za vsetky rady (kto by mi mohol dat skusenosti/rady kludne SS) dakujem alebo icq 486056100
urcite sa tu niekde uz o tom pisalo, ze tie 2.5 tdi nie su velmi vydarene motory 
presne tak, vyhol by som sa im velkym oblukom
to uz radsej ten benzinovy sestvalec, ktory je dost nenazrany, ale za to je to drziak 
teraz hovorite o audite 2,5tdi alebo wv 2,5tdi? ci je to jedno? obom sa vyhnut? co tak VW 1,9tdi passat?
no ak to vide, skusime ten Volkswagen Passat Variant 2.8 V6 4Motion Trendline
no ak to vide, skusime ten Volkswagen Passat Variant 2.8 V6 4Motion Trendline
-
Suffel
Guru
audi 2.5TDi a vw 2.5TDi obe auta maju ten isty motor.. moc vydarene niesu to mozem potvrdit kamarat ma pasata 2.5TDi a uz mu na nom odislo dost veci..
-
RATZINGER666
Darca
meken: mas SS, pripadne skus este pohladat na fore, uz som tu o 2,5tdi parkrat pisal, nikdy moc oslavne a bohuzial vzdy sme sa na tomto s chalanmi zhodli 
Zdravim, zajtra sa chystam obzriet 190d, na co si dat pozor, pripadne ake zavady su caste pri tomto voze?
caute,
sestrina kamoska zhana nejake mensie auticko do mesta. Moze byt aj jazdene, ale hlavne aby malo automat
Strop ma 10,000 euro. Ja uz som nad niecim rozmyslal, ale budem rad, ak sem napisete vase navrhy a skusenosti s danymi autami. Dik
//autoeditácia príspevku (29 Júl 2010, 14:44)
toto by aj mohlo byt: http://suzuki-swift.autobazar.eu/15-vvt ... 15189.html
co na to vravite?
sestrina kamoska zhana nejake mensie auticko do mesta. Moze byt aj jazdene, ale hlavne aby malo automat
//autoeditácia príspevku (29 Júl 2010, 14:44)
toto by aj mohlo byt: http://suzuki-swift.autobazar.eu/15-vvt ... 15189.html
co na to vravite?