3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 3D Studio Max - výtvory, rozrobené práce, komentáre

Príspevok od používateľa Grim »

uplink napísal:Čiže hor sa do v-rayu. Jedným klikom spravíš to, čo konfiguruješ niekoľko minút vo v-ray-i.
...chcel si napísať v Menral Ray-i, že?

...po dlhom čase daľší môj render...
Prílohy
korytnacka.jpg
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

fuj ty kks Grim tak toto je pekne škaredé...
Ako sooory.
Neviem nejak ma iritujú tie tvoje kovové podlahy a prázdne prostredie.
Proste úplne zlá farebnosť a totálne anticreatívny výtvor.
sry
tom.tom11
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tom.tom11 »

Poslednou dobou som mal dostatok casu tak som sa zacal zaujimat o modelovanie. Je to uz takmer dokoncene...planujem sa pohrat uz len so strechou a pod nu pridat par detailov. Tak isto som sa snazil nastavit patricne aj render. Zatial moje najlepsie nasvietenie(vray)
Prílohy
Gazeboo.png
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Tak toto je silná zverina tom!!!
Riadne, riadne dobré!
Ešte textúry a hodiť to do nejakého pekného prostredia. Prípadne použiť v krátkej animácií.
Hellyeah

mimochodom tu je jasne vidiet grim-reaperka, že nepotrebuješ chrómovú podlahu...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Leko nejdem obhajovať grima ani nič, ale nezabúdaj že to čo spravil tom tom Ti spraví začiatočník, je to len otázka pár minút. Zatiaľ čo to čo robí grim robia len pokročilí useri. Ak tam nevidíš rozdiel, jedná sa o organické vs. anorganické modelovanie. Budovu problém spraviť nie je, robíš ju z boxov, loft objectu a celkovo základných objektov ktoré sú v maxku, nemodeluješ. To čo robí grim, aj keď to nemusí byť zrovna pekné je modelovanie. To má v tejto branži cenu. To len na okraj. Samozrejme altánok môže pôsobiť lepšie ako grimova korytnačka to sa nehádam, ale z hľadiska modelovania do budúcna altánok nemá budúcnosť, grimova korytnačka áno. Je totižto rozdiel vymodelovať postavičku cez nurbsy, alebo rôzne modifikátory, kde sa zapája Tvoja vlastná kreativita a šikovnosť, ako vymodelovať superzložitú budovu, kde je len otázkou času, ako ju vymodeluješ a v 90% prípadov máš aj predlohu. Zatiaľ čo pri organickom modelovaní môžeš mať aj predlohu, ale je Ti to prd platné, lebo pokiaľ nie si šikovný tak to "neokopíruješ" zatiaľ čo budovu Ti okopíruje každý. Toľko ku zložitosti a "kráse" modelov.
Prílohy
impresívne, ale primitívne na vymodelovanie, nevyžaduje absolútne žiaden talent
impresívne, ale primitívne na vymodelovanie, nevyžaduje absolútne žiaden talent
Ak nie je robené cez automatizovaný proces cez poser, alebo nejaký plugin, tak extrémne náročné na talent, predstavivosť a skill.
Ak nie je robené cez automatizovaný proces cez poser, alebo nejaký plugin, tak extrémne náročné na talent, predstavivosť a skill.
2.jpg (13.8 KiB) 1108 zobrazení
Dielo môjho známeho Marcela "Ogre" Králika, ditto. Vyžaduje talent a skill, presný opak ako ten altánok.
Dielo môjho známeho Marcela "Ogre" Králika, ditto. Vyžaduje talent a skill, presný opak ako ten altánok.
ditto
ditto
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TUCERO_SVK »

Grim mal by si zmeniť materiály a dodať pár detailov a úsmev tej korytnačke.

Modelovanie je veľmi dôležité ale treba vedieť aj materiály a osvetlenie spraviť inak z tej práce moc nebude. Celkovo bez jedného alebo bez druhého to budu začiatočnícke práce ako mám ja..

Tu je môj ďalší render čo som spravil medzi robením mojej prvej animácie.
Prílohy
repráky.jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...materiály...vytknem aj ja tebe - subwoofer nemá žiadny odlesk, mriežka na satelitoch má odlesk aj na deravých miestach...myslím že ti tam chýba Reflect Map, stačilo dať Instance s Refract Map...

...navyše subwoofer je len kváder, mal si dať aspoň ChamferBox, stačilo mierne ohnúť hrany...celkovo na tom subáku máš všade strašne ostré hrany...nikdy aj keby neviem čo bolo, nikdy nič nemá tak dolonalé hrany...

...k mojej korytnačke...nemá sa usmievať...chcel som pesimistickú...nasvietenie aj materiály by sa dali spraviť aj lepšie, ale najskôr sa počítalo s tým že to spraví niekto iný, ale ostalo to na mne :-D...možno sa s tým v budúcnosti trocha pohrám, ak bude čas...a čo konkrétne si predstavuješ pod pojmom "pár detailov"?...
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Moj subwoofer mi nechaj :D ten som robil podla tohto http://www.alza.sk/Galery/ShowImage.asp ... &cd=JU106b a podľa reality ktorú mam pod stolom. Myslíš že by som mu len tak dal tie ostré hrany? a okrem toho su trošku oblejšie pomocou round corners v materiáloch ale fakt iba trochu.
Tie satelity to berem ten materiál som robil dlho ale stále mi to nejak nešlo ale pokial dobre vidím tak kde sú diery tam sa to neleskne. Ak chceš vyrenderujem ti väčší obrázok kde to uvidíš.

A pár detailov je už spomínané prostredie, diera na pancieri v mieste krku /aj ked tá nemusí byť to je na autorovej fantázii/ a skús dať do očí aj duhovku nech tam nieje iba čierna bodka bude to vyzerať super.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tie oči by som mohol skúsiť...prostredie dorábať nebudem, ide o model korytnačky a tá tam je...
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Môj prvý trochu zložitejší model
Tank: IS3
Mental-Ray
Prílohy
7.jpg
tank.jpg
front.jpg
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

model parádny ;) trochu moc tmavé, ak to nie je robené akože večer :) trochu ho ešte ušpiniť/zaprášiť a bude tu úplne super :)
tom.tom11
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tom.tom11 »

Spravil by som si k tej texture aj specular map a pouzil displacement na zrealnenie modelu a mozno este spravit ambient occlusion render a dat to dokopy s vytvorenym obrazkom. A mozno zosilniet svetlo a bude to uplne super
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tom.tom11 napísal:Spravil by som si k tej texture aj specular map a pouzil displacement na zrealnenie modelu a mozno este spravit ambient occlusion render a dat to dokopy s vytvorenym obrazkom. A mozno zosilniet svetlo a bude to uplne super
:smt033 aj ja by som chcel ale PC nechce :aasmile5:

Dal som aspon ten prach
Prílohy
dust.jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...jednotlivé komponenty tanku niesú nič extra, ale ako celok je to skoro perfektné...hlavne pozitívne hodnotím ten oválny kryt z ktorého trčí hlaveň...pardón, niesom nejaký znalec tankov...neviem ako sa to volá...ao si to vymodeloval?...a nepáči sa mi tvoj spôsob mapovania objektov cez Screen map...ak jed pri jednom obrázku to môže spraviť parádny efekt...ale namapovať to cez screen map, nieje žiadna veda...namapovať to normálne, to je dôkazom profesionality...modelársku časť zvládaš pekne...je to dobrý model...
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ak si myslel vežu tanku tak to bol box-modeling /box 4x4x4/ a to mapovanie to si pozrem par tutoriálov :book: . Zatiaľ sa mi to nejak nechcelo

A chcel by som sa opytat ze v com je problem ked mi nechce povolit hardware shading pricom mám kartu ktorá podporuje Shader model 4.0 a na zapnutie mi stačí aj 3.0
ale 3ds max mi píše že mám iba 1.0 . Je chyba v údajoch alzy alebo v Maxe alebo niekde inde? Drivery som preinštaloval a karta je podporovaná 3ds maxom spolu s Windows 7 64-bit.
Prílohy
supprot.jpg
alza.jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...načo tutorialy, veď daj modifikátor UWV Map vyber typ Box, myslím že uz je tam aj prednastavený a nahoď materiál, ale zmeň to Screen na to čo tam bolo predtým, už neviem jak sa to volá...nevýhoda je že to budeš musieť takto robiť na každej jednej časti...ale stačí to dať na tie najväčšie časti a ostatné sa už stratí :wink: ...kolesá môžeš nechať zašpinené a skôr by sa tam hodilo to klasické maskovanie...ale do vojenskej techniky sa moc nevyznám, keď to také má byť tak ok...
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

jaj už viem čo myslíš ja že máš na mysli Unwrap UVW. A toto maskovanie som dal preto lebo v púšti keby bol zelený tak je jak päsť na oko :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...jj...Unwrap som skúšal a je to nad moje chápanie...
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

toto je brutalne cosi kks ze 110dni renderovania uff
pippo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pippo »

moj pokus o barta :) kritika?