F1 sezona 2010

O športe...
prask
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: F1 2010

Príspevok od používateľa prask »

dalsia vec za ktoru si moze fia sama. "pravidlo" o tymovej rezii je dalsie z tych ktore by potrebovali zmenu alebo zrusenie.
je to tak napisane ze to obide kazdy a aj takymto najokatejsim sposobom aky ma ferrari vo zvyku.

to ze to bola tymova rezia o tom neni pochyb. ale kto vie co vsetko je zatym.
kukal som dnes celu F1 zase na BBC tak som moc mudry :D

nikto z nas nevie aku zmluvu ma podpisanu massa pripadne alonso. cele je to o biznise a ked sa santander rozhodol naliat do ferrari nenoramlne miliony mozno si aj poistil to aby jeho clovek bol prvy. a nevynil by som zato alonsa ani nahodov, to su niesu rozhodnutia ktore robi pilot.

a najlepsi postreh z BBC je ten ze keby mala FIA gule tak by rovno naparili ferrari trest pocas preteku (napriklad 10s v boxoch). a nehovorte ze to nespravili len preto ze je to ferrari... nespravili by to nikomu. a po preteku to uz je nedokazatelne ked massa povie carovnu formulku "bolo to moje rozhodnutie".

som sice fanusik ferrari ale aj tak si myslim ze im to bude prd platne lebo spa a monza budu v rezii McL s ich maximalkou :) a to uz bude velka bodova strata.
takze moj zaver je taky ze tato tymova rezia bola zbytocna. aj ked chapem ze sa rozhodli pre jednotku v teame a nikto im to nemoze vycitat. je to teamovy sport, team rozhoduje, plati a piloti su len zamestatnci. ferrari neni prve ani posledne ktore takto "porusilo" pravidla. oni to akurat nemaju vo zvyku zabalit do pekneho pozlatka.

@MP4-25 podla mna je to len pritlakom. ale pred pretekom bolo nejake brekeke okolo ich kridla ale iba terajsej najnovsej verzie takze keby to naozaj bolo nejake pohyblive tak to maju asi len kratko
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mne tiez napadlo, ze keby to s tym pravidlom vo FIA mysleli vazne, tak daju trest Ferrari, pretoze to bolo ocividne aj z ich komunikacie s Massom a aj z Massovho manevru.

//jej, tak nakoniec ma prijemne prekvapili: Ferrari dostalo pokutu 100 000 dolárov, prípad bude riešiť FIA!
http://www.f1.sk/spravy/index.php?id=37315
Aj ked je ta pokuta nizka, tak to dalsie vysetrovanie by mohlo nieco priniest, uvidime.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

hej ludia ide niekto o tyzden na Hungaroring? Neviete ci sa daju este kupit listky na travu ,lebo tribuny su jednak drahe ale uz aj obsadene...
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Veď predné krídlo môže byť polohovateľné.

1. Ja kua nechápem to Ferrari. Keď sa môžu prvých miestach normálne predbiehať Mcl a RB na tak prečo nie aj Ferrari??
2. Alonso by Massu určite predbehol aj sám a mali by sme sa aspoň na čo pozerať. Tento víkend bol jednoducho najlepší
2. Prečo ho Massa len tak pustil? Myslíte, že keby ho nepustil tak by mal nejaké postihy v rámci týmu?
3. Schumacher bráni tímovú réžiu Ferrari Jasné, že to bráni, veď za jeho čias to bolo normálne. Aj vďaka takýmto veciam vyhral pár pretekov. Tým nechem tvrdiť, že si tie tutuly nezaslúži. Veď talent na to mal
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ako som pisal. bohvie aku ma massa podpisanu zmluvu, mozno na neho aj zatlacili kvoli slabsim vysledkom v poslednej dobe... to sa nikdy nedozvieme
islo o prve-druhe miesto tak z toho teraz bude dalsia medialna afera. keby to spravili na nizsich poziciach 5-6 tak si nato za tyzden ani nikto nespomene.
robi sa to bezne aj sa vzdy bude. co si budeme hovorit 1 2
len teda to spravili podla mna uplne zbytocne a teraz si to vyzeru
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

fuj, Ferrari vyhralo, a navyse Alonso, az mi zle prislo :D
Samozrejme, vo Ferrari najviac pouzivali a pouzivaju tiovu reziu, v tomto pripade uplne zbytocne. Nemam nic proti tomu, ked ide o titul, ale tu? Je to trapne, aj cely Alonso.
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tak o titul ide cely rok. a massa uz mal len akusi teoreticku sancu na titul. alonso bol pravidelne rychlejsi a nabral o 30b viac aj ked porobil tento rok milion chyb. ale zhodneme sa asi vsetci, totalne zbytocna rezia. no asi nechceli nic riskovat a s titulom to myslia vazne.

btw, tu su nejake spravy o tom kridle: http://www.f1sports.cz/fia-pritlacna-kr ... adku-17396
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak urcite to Massa nerobil rad, aj nakonci kolko tam sedel v monoposte ani vystupit sa mu nechcelo este oci si pretrel.

100k USD to je pre Ferrari nic. a myslim, ze dalej ztoho nic nebude, vsetci su spokojny, Ferrari ma body oni peniaze oktore im stale ide a hotovo.

A toto ste poculi :D Ymamoto odstartoval na obmedzovaci :-D

A Kridla su v poriadku povedala FIA

Ale dnes je rok od jeho Nehody, vcerajsie vitazstvo by bolo pekne
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

http://tmn.trackmania.sk/F1/F1_Ger_Ferrari.gif
http://tmn.trackmania.sk/F1/F1_Ger_RB.gif
"Pri tom si dobre všímajte, že stred krídla sa ani nehne, ohýba sa len kraj ..."
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no tak asi to spravili naschval nejake maksie/pruznejsie a funguje im to.
http://www.f1sports.cz/mclaren-jestli-j ... take-17402
takze to uz je tretia vychytavka tento rok. f-duckt, vyfukovy difuzor a teraz kridlo
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

podla mna to je tiez nejake maksie ked nan je napor vzduchu tak klesne a je to podla mna evidentne vidiet...
BTW: bol uz niekto na tom Hungaroringu ci sa daju kupit listky aj priamo tam ci len cez net

BTW2:(Hungaroring)My odchadzame z Bratislavy v nedelu rano a mame 2 miesta volne v aute kto sa chce pridat aby vysiel lacnejsie benzin nech napise na ICQ 292032794 alebo pripadne moj profil na FB(Lukas Pazdera)...listky kupujeme priamo tam,samozrejme tie najlacnejsie na travu a snad nebude prsat :)))
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

MP4-25 napísal:http://tmn.trackmania.sk/F1/F1_Ger_Ferrari.gif
http://tmn.trackmania.sk/F1/F1_Ger_RB.gif
"Pri tom si dobre všímajte, že stred krídla sa ani nehne, ohýba sa len kraj ..."
Veď to je predsa jasné... Stred krídla je miesto kde je to uchytené, takže tam je to fixované, a to že sa kraje pohnú, obzvlášť keď Ferrari na .gife vyjde zo závetria je snáď pochopiteľné, nakoľko je to v rýchlosti vysoko nad 200km/h, aerodynamika generuje prítlak asi 1600kg a z toho na predné hrídlo minimálne 25%.
Takže keď na to zatlačí vyše stovka KG, asi sa trocha ohne...

Problém je ten, že v pravidlách je dané, o koľko sa môže maximálne predné krídlo ohnúť. Avšak testuje sa to 50kg závažím, a keď sa to RedBullu ohne viac až pri vyššej záťaži, nemajú im ako dokázať porušenie pravidiel, lebo testom to prejde. T.j. našli onu skulinku :D Taktiež je problém, že krídlo musí byť stále presne x mm nad zemou. Podľa mňa určite nie je - viď porovnanie MCl/RedBull
http://www.darrenheath.com/sites/defaul ... 01ii_0.jpg
http://www.darrenheath.com/sites/defaul ... _002ii.jpg
Avšak pokiaľ majú materiál, ktorý sa tak ohne až pri veľkej záťaži a parametre testov FIA (50kg) splňuje... Majú vyhraté. Faktom je, že tomu evidente venovali dosť pozornosti :mrgreen:
http://forums.autosport.com/index.php?s ... &p=4507566
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

Smrt v ociach :shock: co schumacher predviedol. keby bol boxovy mur o 2 m dlhsi tak to skonci strasidelne.
http://www.youtube.com/watch?v=IyCLxHPZJVY

// radsej nic nepridavat... ludia sa nedokazu podpisat a ani nic napisat :?
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

u neho normálne...

Škoda, Hamiltona. Keď vypadol tak som to vypol. :D. Nemal som dovod pozerat dalej. Teraz majú mesiac na äpravu predného krídla, aby sa dotiahli na RB a F. Dúfam, že sa im to podarí.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

takze schumacher dostal trest 10miest dole pri starte v spa.
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

Trest pre Schumachera je teda hodne nespravodlivy, vzhladom na to, ze len branil svoju poziciu, urobil len jednu zmenu smeru. To si len taky clovek ako Barichello moze mysliet, ze mu bude pozicia, este k tomu bodovana, dana zadarmo.
Co som dalsie nepochopil bol trest pre Kubicu, ktory nielenze nemal ziadny vyznam (vzhladom nato, ze bol posledny a bez akejkolvek sance na body), ale tiez nespravodlivy, kedze to nebola jeho chyba, ale chyba timu.
A velka cena to bola velmi divna, je absurdne, ze niekto, kto je jednoznacne rychlejsi nedokaze predbehnut pomalsieho (Vettel - Alonso).
Dufam, ze po letnej prestavke budu McLareny znova vyhravat...
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

FIA upraví testy predného krídla
mno ak je krivka ohybania linearna tak sa RB nema coho bat, ale ak neni tak ...na Hungaroringu som bol osobne a ten RB tam bol fakt bez konkurencie,co kolo to bol o zakrutu vpredu.Aj tak si myslim ze ked im prejde aj toto tak aj tak v SPA a Monze moc silny nebudu...dufam ze sa nemylim
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

to kridlo je inak podobna vec ako minuly rok difuzory. z urciteho pohladu to bolo nelegalne a z urciteho legalne. tento krat fia zakrocila, pred rokom nie.
na tychto rovnych tratiach by mali stracat lebo ich maximalka nie je taka ako u inych prave kvoli pritlaku. ale je mesiac pauzy bohvie co neweyho napadne. no dufam ze nebudu silny uz len kvoli drame v sampionate :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

kj37 napísal:A velka cena to bola velmi divna, je absurdne, ze niekto, kto je jednoznacne rychlejsi nedokaze predbehnut pomalsieho (Vettel - Alonso).
Velku cenu som teraz nevidel, ale toto bude sposobene najskor tym, ze Hungaroring je okruh, kde sa tazko predbieha a jazdec musi byt o dost rychlejsi, aby sa mu predbiehanie podarilo.
Co sa tyka Schumachera, tak tiez si myslim, ze to bolo ok, sice na hrane, ale Barichellovi tam nechal presne tolko miesta, kolko potreboval na prejazd, taketo manevre sa diali aj minulosti a bolo to bez trestu, len teraz sa musi Barichello naparovat, lebo sa trosku priblizil k muru. Kedysi bolo predbiehanie omnoho tvrdsie a vsetci to zvladli v pohode, dnes by uz asi chceli aby musel kazdy dodrzovat okolo auta 2m bezpecnostny priestor :smt081
Prask: A nemozu si potom na danej velkej cene prehodit kridlo na tvrdsie, ktore sa na rovinkach nebude tolko ohybat?
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no s tymi kridlami to este nie je vobec jasne. mozno prejdu aj novymi testami a bude to legalne celu sezonu. aj tak si nemyslim ze prave to kridlo pridava nejako moc extra casu na kolo.
ono je to viac menej podobne ako s f-sachtou. kedze ta znizuje pritlak ked je aktivovana tak si mozu dovolit nastavit auto na o nieco vyssi pritlak cim ziskaju vyhodu v zakrutach a zaroven nestratia ziadnu rychlost na rovinkach.
predne kridlo zase generuje viac pritlaku, viac vzduchu sa dostane pod auto k difuzoru takze by si mohli dovolit nahodit nizsiu uroven pritlaku. ale kto vie ci na tychto tratiach ako spa a monza uz nahodou ten absolutne minimalny pritlak aj nepouzivaju. to by im to kridlo asi trocha znizovalo maximalku. ale to uz je moc odborna debata ktorej nerozumiem :)
RB ak nieco za ten mesiac nevymysli tak na tychto rychlych tratiach budu stracat presne ako v kanade. ferrari na rovinkach natom nie je az tak zle. takze to bude asi mcl-ferrari suboj + netreba este zabudat na force india. ta minuly rok dokazala ze tato trat im extremne sedi.
Napísať odpoveď