Podvod pri dobierke - čo robiť?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
andydul
Light Expert
Light Expert

Podvod pri dobierke - čo robiť?

Príspevok od používateľa andydul »

Cez Bazoš.sk som si kúpil grafickú kartu do počítača - konkrétne HD 5770 za 105 €.
Ešte nikdy sa mi to nestalo, ale prišiel na psa mráz - po prebratí balíka na pošte som zistil, že namiesto vysnívaného hardwaru je tam fľaška naplnená nejakou tekutinou.
Okamžite som šiel na políciu, kde mi povedali, že daný odosielateľ nejestvuje a že je zbytočné niečo robiť, akurát že zabijem čas, ale že keby peniaze šli na účet, tak by sa niečo dalo robiť.
Tak som šiel na poštu reklamovať balík, kde sa zistilo, že peniaze naozaj pôjdu na konkrétny účet, vyžiadal som si potvrdenie o reklamácii a originálnu nálepku na balíku s "údajmi" odosielateľa a vrátil sa na políciu, kde mi tí istí služobníci zákona povedali, že banky nezverejnia ani im meno a dáta osoby, ktorej patrí daný účet a že som tam zbytočne.
Aspoň som ich prinútil, aby sme spísali oznámenie o priestupku proti majetku, čo mi je predpokladám málo platné.
S daným užívateľom som komunikoval prostredníctvom mailu - konto má založené na Azete, mám kompletnú komunikáciu, dokonca fotografiu tovaru, ktorý mi samozrejme neprišiel.
Políciu nezaujímalo, že by na ich vyzvanie Administrátor Azetu mohol zverejniť IP daného užívateľa (neverím, že sa tam vyše roka prihlasoval len z kaviarní alebo proxy serverov).
Ako postupovať ďalej?
Je šanca, že dostanem peniaze späť?
Ďakujem!
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: V balíku som mal namiesto tovaru fľašu s tekutinou-čo robiť?

Príspevok od používateľa Nadeo »

Asi to zrovna nechces pocut, ale sanca, ze uvidis svoje peniaze je veelmi mala, da sa povedat, ze ziadna...
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

pokial budes jediny okradnuty, co podal na neho tresne oznamenie tak je sanca nulova
ak oklamal viac ludi a kazdy to oznamil na policiu tak sanca existuje ale je velmi minimalna
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Drzim palce aby si peniaze vybavil ale ako ostatni hovoria sanca je minimalna :( . Posli foto co si dostal.
andydul
Light Expert
Light Expert

Polícia naozaj nemá záujem riešiť nejaký priestupok.
Vôbec neboli nadšení, že musia spisovať zápisnicu.
Ani ja neverím, že peniaze uvidím.
A že by pošta akceptovala reklamáciu, už vôbec nie.

Mimochodom, tento človek zo svojho nicku predáva rôzne veci, na internete je toho viac, takže som určite nie jediný okradnutý.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Napis aky, aspon pomozes ostatnim..
andydul
Light Expert
Light Expert

[email protected]

Našiel som pána, ktorého tento človek oklamal, práve spolu komunikujeme, nakoľko 1klas naďalej "podniká", idem zajtra zasa na políciu.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

hmm, co takto skusit ist do banky a nahlasit ze si poslal peniaze na zly ucet? ved predsa ked niekto omylom posle peniaze inde druha strana je POVINNA ich vratit nie?
proste povedz ze tie peniaze mali ist inde, ze si si zle precital cislo uctu proste si nieco vymysli, za pokus to snad stoji
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

vendo POVINNÁ nie je !!!
keďže ty si posielal tie peniaze DOBROVOĽNE!!!
andydul
Light Expert
Light Expert

Ja som platil na pošte v hotovosti, oni ich poslali na uvedený účet predávajúceho.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

drzim palce! takychto magorov by bolo treba strielat :evil:

inak ta sanca je nulova, kamarata tiez tak raz oklamali, dokonca sme zistili aj ip, vsetko sa zdokumentovalo, ale napokon sa aj tak nic nevyriesilo
andydul
Light Expert
Light Expert

Na Slovensku úplne bežná vec, dôkazy nikoho kompetentného nezaujímajú.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Filipito: V pripade, ze odosles peniaze na zly ucet, kontaktujes svoju banku s tymto problemom. Posta poziada druhu stranu, resp. banku majitela uctu na ktory si peniaze poslal s poziadavkou o vratenie - trva to tak mesiac. Ak sa tak nestane a peniaze nevrati, mozes sa obratit na sud, kde nebude problem sud vyhrat.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

andydul.. cez ten email je na FB registrovaný istý Pavlo Ľušyn.. je to to isté meno ako odosielateľ?
andydul
Light Expert
Light Expert

Ja som peniaze platil na pošte v hotovosti, ktorá ich odoslala na účet "predávajúceho".
Aj keď som ich žiadal o storno a zablokovanie, nepochodil som.

Meno odosielateľa bolo Radoslav Lambert, udáva aj iné mená, kde sa len dá, samozrejme, fiktívne.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

andydul.. pohádž jednotlivé mená do googla a pohľadaj, čo Ti vypíše. Napr. Pavlo Ľušyn je študent na jednej strednej škole v KE. Na inej stránke mi zase našlo, že v šk. roku 2006/2007 bol istý P. Ľušyn žiak 8.C na ZŠ v Budkovciach okr. Michalovce.. možno pochádza odtiaľ, ale na strednú chodí v KE. Ak bol balík odoslaný z pošty z týchto miest a blízkeho okolia, môže to byť naozaj on.

Neviem, či to niečo pomôže, ale každopádne... ak chceš silou mocou peniaze naspäť, nemôžeš sa spoliehať na samostatnú aktivitu polície, musíš pre to urobiť niečo aj Ty... buď polícii podať nejaké podnety, ktoré si môžu overiť, prípadne si to overiť cez kamarátov. Aj tu na hojku je pár ľudí, ktorí by Ti vedeli vymôcť nejaké peniaze od konkrétnej osoby aj bez polície. Samozrejme je tu riziko, že podvodník použil cudziu identitu reálneho človeka a tak bude "potrestaný" niekto cudzí.

Inak kopec ľudí si neuvedomuje, že facebook má také perfektné zabezpečenie, že ho dokážeš nájsť cez emailovú adresu. Ak je to sprostý pubertálny fagan, určite si to ani on neuvedomil a nakoniec meno na FB môže byť naozaj správne. Veď pozri jeho nástenku, ktorú má tiež verejnú... dozvieš sa, že na tohto roku na Šírave oslavoval 18r (z Budkoviec na Šíravu nie je ďaleko), že má zlé vzťahy s košičankami a že v lete by mal pracovať na Baránku v KE (každý košičan Ti povie, kde to je).. ďalej sa mi nechcelo prelúskavať jeho profilom... ale ak chceš peniaze späť, choď ďalej do histórie a možno sa dozvieš ďalšie zaujímavé skutočnosti, ktoré môžeš využiť vo svoj prospech.

Zahraj sa na internetového detektíva.. veľa šťastia! :)

PS: azet+google+fb je riadne svinská kombinácia, s ktorou hravo odhalíš celé svoje súkromie..
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

hojko napísal:Filipito: V pripade, ze odosles peniaze na zly ucet, kontaktujes svoju banku s tymto problemom. Posta poziada druhu stranu, resp. banku majitela uctu na ktory si peniaze poslal s poziadavkou o vratenie - trva to tak mesiac. Ak sa tak nestane a peniaze nevrati, mozes sa obratit na sud, kde nebude problem sud vyhrat.
Zabudol si dodat, ze sudne poplatky budu presahovat vysku danej 'ukradutej' sumy, a, ze sudny spor bude trvat aj vyse roka.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

brm napísal:andydul.. pohádž jednotlivé mená do googla a pohľadaj, čo Ti vypíše. Napr. Pavlo Ľušyn je študent na jednej strednej škole v KE. Na inej stránke mi zase našlo, že v roku 2007 bol istý P. Ľušyn žiak ZŠ v Budkovciach okr. Michalovce.. možno pochádza odtiaľ, ale na strednú chodí v KE. Ak bol balík odoslaný z pošty z týchto miest a blízkeho okolia, môže to byť naozaj on.

Neviem, či to niečo pomôže, ale každopádne... ak chceš silou mocou peniaze naspäť, nemôžeš sa spoliehať na samostatnú aktivitu polície, musíš pre to urobiť niečo aj Ty... buď polícii podať nejaké podnety, ktoré si môžu overiť, prípadne si to overiť cez kamarátov. Aj tu na hojku je pár ľudí, ktorí by Ti vedeli vymôcť nejaké peniaze od konkrétnej osoby aj bez polície. Samozrejme je tu riziko, že podvodník použil cudziu identitu reálneho človeka a tak bude "potrestaný" niekto cudzí.

Inak kopec ľudí si neuvedomuje, že facebook má také perfektné zabezpečenie, že ho dokážeš nájsť cez emailovú adresu. Ak je to sprostý pubertálny fagan, určite si to ani on neuvedomil a nakoniec meno na FB môže byť naozaj správne. Veď pozri jeho nástenku, ktorú má tiež verejnú... dozvieš sa, že na tohto roku na Šírave oslavoval 18r, že má zlé vzťahy s košičankami a že v lete by mal pracovať na Baránku v KE (každý košičan Ti povie, kde to je).. ďalej sa mi nechcelo prelúskavať jeho profilom... ale ak chceš peniaze späť, choď ďalej do histórie a možno sa dozvieš ďalšie zaujímavé skutočnosti, ktoré môžeš využiť vo svoj prospech.

Zahraj sa na internetového detektíva.. veľa šťastia! :)

PS: azet+google+fb je riadne svinská kombinácia, s ktorou hravo odhalíš celé svoje súkromie..
Brm, pekne si to napisal. Podla vsetkeho sa to na neho zhoduje takze autor temy moze zacat konat.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

hojko napísal:Filipito: V pripade, ze odosles peniaze na zly ucet, kontaktujes svoju banku s tymto problemom. Posta poziada druhu stranu, resp. banku majitela uctu na ktory si peniaze poslal s poziadavkou o vratenie - trva to tak mesiac. Ak sa tak nestane a peniaze nevrati, mozes sa obratit na sud, kde nebude problem sud vyhrat.
pokiaľ to zaplatím zo svojho IB tak áno ale myslím že máš nato len 30 min - 1 hod. (aspoň tak to bolo keď som poslal peniaze ja zle) ale iné to je v prípade dobierky
k!ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa k!ko »

Teraz ma napadla taka vec. Co tak si zalozit fiktivny facebook s babskym menom a skusit mu napisat? Mozno sa dozvies dake informacie ktore ti pomozu. Alebo aspon skusit napisat dakym jeho priatelom?
Napísať odpoveď