SATELIT a SET-TOP-BOX

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
sopeno
Light Expert
Light Expert

SATELIT a SET-TOP-BOX

Príspevok od používateľa sopeno »

Ahojte, chcem Vas poziadat o radu pre mna ako amatera.

Mam doma cca 7r satelit ktory uz asi 5r nepouzivam. Bol k nemu postarsi settopbox. Zaujimalo by ma, ci postacuje zakupit novy settopbox (konektivita, standardy atd. - dovod :nova telka) na to, aby som satelitny prijem znova spojazdnil. Alebo je treba menit aj parabolu alebo prijimac na nej.

Vysvetli mi prosim niekto tento zakladny princip ako to funguje? Chytim s povodnou parabolou a prijimacom aj sucasny signal, ak kupim len novy settopbox?

Velka vdaka
callop
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SATELIT a SET-TOP-BOX

Príspevok od používateľa callop »

z ktorej druzice chces chytat? Ak z astry a chces chytat aj slovenske a ceske kanaly, budes potrebovat aj dekodovaciu kartu (cslink, skylink).

Na prijem samotneho signalu potrebujes tri hlavne komponenty - parabolu, konvertor a prijimac (stb). Nic ine nepotrebujes. Parabolu pises ze mas, prijimac bude treba vymenit. Ak si nepotrpis na HD, vsetko kupis za par desiatok eur.

upravene :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Parabola je kus "plechu" ohnuteho do parabolickeho tvaru (ake necakane), sluziaca pre odrazanie signalu z druzic do konvertora (LNB), ktory prijaty signal posiela do prijimaca a ten ho nasledne dekoduje, aby do televizora pustil dekodovany obraz a zvuk.

V principe by ti malo stacit vymenit iba samotny prijimac, kedze zvysok zostavy svoju pracu bude vykonavat rovnako.
sopeno
Light Expert
Light Expert

vdaka :) cize STB treba menit na isto to mi je jasne, ale vyzera to podla toho co pisete, ze asi aj ten konvertor. Dovod mojho zaujmu je prave preto, ze chcem prijem HD alebo FHD, takze bude treba nieco kvalitnejsie (ktory satelit este neviem, je to prvotna faza rozhodovania, avsak ratam aj s kartami). Kolko cca moze vyjst ten konvertor?

Este by som sa chcel spytat, ci treba STB aj vtedy, ak by som mal telku s CI slotom pre dekodovaciu kartu a satelitnym DVB-S/S2 tunerom.

Vdaka moc
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa callop »

sice som niekde cital ze staci aj povodny konvertor ale pre istotu (ine rozsahy frekvencii) by som kupil aj novy konvertor. ceny popozeraj v tvojom oblubenom shope, reklamu nebudem robit :)

http://www.google.sk/search?hl=sk&sourc ... =&gs_rfai=

//autoeditácia príspevku (05 Aug 2010, 23:52)
ked mas CI slot tak len kup CAM modul namiesto STB, usetris na elektrine :)
sopeno
Light Expert
Light Expert

vdaka Vam!
miso.kubachy
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa miso.kubachy »

S tym CI slotom v tv pozor. Ja mám doma Samsung s CI slotom a podporou DVB-S, no zo zákaznickej popory Samsungu som sa dozvedel, že bez STB mi je CAM modul na nič. Račej si to treba overiť.

Ten konvertor by som predsa len račej vymenil za niečo novšie a lepšie - to je pomerne zanedbateľná položka, dôležitá však pre kvalitný príjem signálu. Keď ti nebude stačiť jednoduchý STB, tak či tak bude najväčšou položkou príjmač - takže príjemné vyberanie z ponuky 8)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

miso.kubachy - ak ma TV DVB-S tuner a CI sachtu, tak s dokupenim cryptoworks modulom to fachcit musi. Ak nie, tak potom nema DVB-S, ale iba DVB-T.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

sopeno - prečítaj si aj toto aby si sa dostal trochu viac do obrazu
http://www.hojko.com/magio-satelit-t136679.html
sopeno
Light Expert
Light Expert

dikes
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

miso.kubachy napísal:S tym CI slotom v tv pozor. Ja mám doma Samsung s CI slotom a podporou DVB-S, no zo zákaznickej popory Samsungu som sa dozvedel, že bez STB mi je CAM modul na nič. Račej si to treba overiť.
Povedali ti nezmysel. Jedine s DVB-C je problem, tam to zaleži od providera či nema karty sparovane so svojimi zariadeniami. Zrejme ťa zle pochopili a hovorili o dvb-c. Satelit cez CA modul ide v pohode na všetkych modeloch (vratane Samsungov), ktore sat. tuner maju (osobne vyskušane).
Napísať odpoveď