SATELIT a SET-TOP-BOX
SATELIT a SET-TOP-BOX
Ahojte, chcem Vas poziadat o radu pre mna ako amatera.
Mam doma cca 7r satelit ktory uz asi 5r nepouzivam. Bol k nemu postarsi settopbox. Zaujimalo by ma, ci postacuje zakupit novy settopbox (konektivita, standardy atd. - dovod :nova telka) na to, aby som satelitny prijem znova spojazdnil. Alebo je treba menit aj parabolu alebo prijimac na nej.
Vysvetli mi prosim niekto tento zakladny princip ako to funguje? Chytim s povodnou parabolou a prijimacom aj sucasny signal, ak kupim len novy settopbox?
Velka vdaka
Mam doma cca 7r satelit ktory uz asi 5r nepouzivam. Bol k nemu postarsi settopbox. Zaujimalo by ma, ci postacuje zakupit novy settopbox (konektivita, standardy atd. - dovod :nova telka) na to, aby som satelitny prijem znova spojazdnil. Alebo je treba menit aj parabolu alebo prijimac na nej.
Vysvetli mi prosim niekto tento zakladny princip ako to funguje? Chytim s povodnou parabolou a prijimacom aj sucasny signal, ak kupim len novy settopbox?
Velka vdaka
Re: SATELIT a SET-TOP-BOX
z ktorej druzice chces chytat? Ak z astry a chces chytat aj slovenske a ceske kanaly, budes potrebovat aj dekodovaciu kartu (cslink, skylink).
Na prijem samotneho signalu potrebujes tri hlavne komponenty - parabolu, konvertor a prijimac (stb). Nic ine nepotrebujes. Parabolu pises ze mas, prijimac bude treba vymenit. Ak si nepotrpis na HD, vsetko kupis za par desiatok eur.
upravene
Na prijem samotneho signalu potrebujes tri hlavne komponenty - parabolu, konvertor a prijimac (stb). Nic ine nepotrebujes. Parabolu pises ze mas, prijimac bude treba vymenit. Ak si nepotrpis na HD, vsetko kupis za par desiatok eur.
upravene
Parabola je kus "plechu" ohnuteho do parabolickeho tvaru (ake necakane), sluziaca pre odrazanie signalu z druzic do konvertora (LNB), ktory prijaty signal posiela do prijimaca a ten ho nasledne dekoduje, aby do televizora pustil dekodovany obraz a zvuk.
V principe by ti malo stacit vymenit iba samotny prijimac, kedze zvysok zostavy svoju pracu bude vykonavat rovnako.
V principe by ti malo stacit vymenit iba samotny prijimac, kedze zvysok zostavy svoju pracu bude vykonavat rovnako.
vdaka
cize STB treba menit na isto to mi je jasne, ale vyzera to podla toho co pisete, ze asi aj ten konvertor. Dovod mojho zaujmu je prave preto, ze chcem prijem HD alebo FHD, takze bude treba nieco kvalitnejsie (ktory satelit este neviem, je to prvotna faza rozhodovania, avsak ratam aj s kartami). Kolko cca moze vyjst ten konvertor?
Este by som sa chcel spytat, ci treba STB aj vtedy, ak by som mal telku s CI slotom pre dekodovaciu kartu a satelitnym DVB-S/S2 tunerom.
Vdaka moc
Este by som sa chcel spytat, ci treba STB aj vtedy, ak by som mal telku s CI slotom pre dekodovaciu kartu a satelitnym DVB-S/S2 tunerom.
Vdaka moc
sice som niekde cital ze staci aj povodny konvertor ale pre istotu (ine rozsahy frekvencii) by som kupil aj novy konvertor. ceny popozeraj v tvojom oblubenom shope, reklamu nebudem robit 
http://www.google.sk/search?hl=sk&sourc ... =&gs_rfai=
//autoeditácia príspevku (05 Aug 2010, 23:52)
ked mas CI slot tak len kup CAM modul namiesto STB, usetris na elektrine
http://www.google.sk/search?hl=sk&sourc ... =&gs_rfai=
//autoeditácia príspevku (05 Aug 2010, 23:52)
ked mas CI slot tak len kup CAM modul namiesto STB, usetris na elektrine
vdaka Vam!
-
miso.kubachy
Light Expert
S tym CI slotom v tv pozor. Ja mám doma Samsung s CI slotom a podporou DVB-S, no zo zákaznickej popory Samsungu som sa dozvedel, že bez STB mi je CAM modul na nič. Račej si to treba overiť.
Ten konvertor by som predsa len račej vymenil za niečo novšie a lepšie - to je pomerne zanedbateľná položka, dôležitá však pre kvalitný príjem signálu. Keď ti nebude stačiť jednoduchý STB, tak či tak bude najväčšou položkou príjmač - takže príjemné vyberanie z ponuky
Ten konvertor by som predsa len račej vymenil za niečo novšie a lepšie - to je pomerne zanedbateľná položka, dôležitá však pre kvalitný príjem signálu. Keď ti nebude stačiť jednoduchý STB, tak či tak bude najväčšou položkou príjmač - takže príjemné vyberanie z ponuky
miso.kubachy - ak ma TV DVB-S tuner a CI sachtu, tak s dokupenim cryptoworks modulom to fachcit musi. Ak nie, tak potom nema DVB-S, ale iba DVB-T.
sopeno - prečítaj si aj toto aby si sa dostal trochu viac do obrazu
http://www.hojko.com/magio-satelit-t136679.html
http://www.hojko.com/magio-satelit-t136679.html
-
Ryan Giggs
VIP
Povedali ti nezmysel. Jedine s DVB-C je problem, tam to zaleži od providera či nema karty sparovane so svojimi zariadeniami. Zrejme ťa zle pochopili a hovorili o dvb-c. Satelit cez CA modul ide v pohode na všetkych modeloch (vratane Samsungov), ktore sat. tuner maju (osobne vyskušane).miso.kubachy napísal:S tym CI slotom v tv pozor. Ja mám doma Samsung s CI slotom a podporou DVB-S, no zo zákaznickej popory Samsungu som sa dozvedel, že bez STB mi je CAM modul na nič. Račej si to treba overiť.