zostava Intel
zostava Intel
zdravím ludkovia. idem skladat jedno PC a dostal som max cenu do 850€.. pisal som si aj na inom fore a tam som to jemne schytal ze to je hrozne takze som si nad to sadol poriadne a zostavil som da sa povedat novu zostavu... chcem vas nazor co na to hovorite ci suciastky ci cena -vykon a podobne.. priapdne nejaku radu co spravit inak.. ma ist o PC na hry teda skoro len na hry... pricom vraj monitor moze byt mensi takze tu je moja navrhovana zostava.. na uvod este asi to ze AMD som vylucil len koli velkemu odberu a v testoch bol skoro rovnaky ako tu vybrany intel kt ma o 40% mensiu spotrebu a kedze grafika si ziada tiez dost snad to bude takto ok takze ta zostava:
CPU: Intel Core i5-661, 3.33 GHz, 2.5 GT/s,4MB, LGA1156, 32nm, IGP 900MHz, BOX >> 181,74 €
MB:GIGABYTE GA-P55-US3L, H55, Dual DDR3-2000 MHz, RAID, GLAN, ATX >> 79,52 €
HDD: WD Caviar Blue 5000AAKS 500GB HDD,SATA/300, 7200RPM, 16MB cache SETSataAtaCablesInfo >> 36,21 €
RAM: Kingston 4GB (Kit 2x2GB) HyperX 1600MHz DDR3 CL9 (9-9-9-27) DIMMs, chladic >> 89,83 €
Zdroj Seasonic S12II-620 620W 80 Plus Bronze retail >> 69,62 €
VGA: Sapphire Radeon HD 5850 1GD GDDR5,PCI-E, HDMI/DualDVI/DP, FULL >> 251,79 €
PC skrinka Cooler Master Elite 331 cierna (bez zdroja) RBUCInput350 >> 34,69 €
DVDRW: ASUS Drive DVD-/+RW Super-Multi 24x(cierna), SATA, bulk >> 23,03 €
Klavesnica: Chicony KB-9810, PS2, CZ + SK tlacidlá, štandardná klávesnica,cierno-strieborna >> 4,50 €
Pocítacová myš A4tech EVO Glaser X6-60D, USB, cierna >> 5,88 €
Monitor: BenQ LCD G2020HD 20'' wide, 5ms, DC 40000:1, DVI, 1600 x 900, c >> 112,25 €
Celkom: [s DPH bez popl.] 889,06 €
CPU: Intel Core i5-661, 3.33 GHz, 2.5 GT/s,4MB, LGA1156, 32nm, IGP 900MHz, BOX >> 181,74 €
MB:GIGABYTE GA-P55-US3L, H55, Dual DDR3-2000 MHz, RAID, GLAN, ATX >> 79,52 €
HDD: WD Caviar Blue 5000AAKS 500GB HDD,SATA/300, 7200RPM, 16MB cache SETSataAtaCablesInfo >> 36,21 €
RAM: Kingston 4GB (Kit 2x2GB) HyperX 1600MHz DDR3 CL9 (9-9-9-27) DIMMs, chladic >> 89,83 €
Zdroj Seasonic S12II-620 620W 80 Plus Bronze retail >> 69,62 €
VGA: Sapphire Radeon HD 5850 1GD GDDR5,PCI-E, HDMI/DualDVI/DP, FULL >> 251,79 €
PC skrinka Cooler Master Elite 331 cierna (bez zdroja) RBUCInput350 >> 34,69 €
DVDRW: ASUS Drive DVD-/+RW Super-Multi 24x(cierna), SATA, bulk >> 23,03 €
Klavesnica: Chicony KB-9810, PS2, CZ + SK tlacidlá, štandardná klávesnica,cierno-strieborna >> 4,50 €
Pocítacová myš A4tech EVO Glaser X6-60D, USB, cierna >> 5,88 €
Monitor: BenQ LCD G2020HD 20'' wide, 5ms, DC 40000:1, DVI, 1600 x 900, c >> 112,25 €
Celkom: [s DPH bez popl.] 889,06 €
- Prílohy
-
- Intel 100%.pdf
- (99.04 KiB) 13 stiahnutí
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: zostava Intel
Klávesnicu a myš vymeň za MS, alebo Logitech, LCD panel za LG, alebo Samsung, poprípade iiYamu [na Eizo nebudú cashe], grafiku za Fermi 465 s jadrom GF104, disk za WD Black [FAALS, ABYS, FBYS] a dosku za ASUS a bude to super zostava 
Btw. EE procáky sú len mýtus, majú využitie len vo veľkých firmách, farmách a pod. Na také to bežné domáce žuvanie Ti je ukradnuté či zostava zožerie 50, alebo 100 KwH za mesiac, euráše sa rozkotúlajú hlavne inde, nie na elektrine.
Btw. EE procáky sú len mýtus, majú využitie len vo veľkých firmách, farmách a pod. Na také to bežné domáce žuvanie Ti je ukradnuté či zostava zožerie 50, alebo 100 KwH za mesiac, euráše sa rozkotúlajú hlavne inde, nie na elektrine.
tak ten koment bol teda super
dobre vediet ze aspon bedna je fajn 
-
uplink
VIP
Tak vychádzal som len z globálnych štatistík. Chicony sa kazia, aj klavesnice, aj iné periférie od nich. A4Tech je fajn značka, ale je to úplný low end, treba aspoň Logitech myšku, alebo Microšrot. HDD nie je vôbec zlý, ale je to "len" blue, nie je ani extra spoľahlivý, ani extra výkonný, je to "stredná cesta" bez zamerania, avšak nie zlatá, ale skôr bronzová. Grafika je fajná, ale za tú istú cenu je 465ka, ktorá je v istých prípadoch menej výkonná, ale spoľahlivejšia a menej kazivá. Benq je čisté zlo "pure evil" na čokoľvek a hlavne na LCD panely. Majú ich technológiu "akvarkovision" čiže Ti začne z ničoho nič obraz vypadať ako pod vodou, robia to ich všetky panely. A ešte by som vymenil aj optickú mechaniku za LG, radšej ako ASUS. Asus je fajn an dosky a VGA, optiky im moc nejdú. PSU a Case sú super
aj procák. Dosku som zmenil preto, lebo GB sa mi kazili ako na bežiacom páse. Toľko ku mojmu komentáru.
akoze ja som clovek ktory si strasne rad necha poradit a predsa len su ludia ktori s tym maju mozno osobne skusenosti tak preto som to aj sem dal proste rad mam aj nazory inych s tym BENQ som to napr ani netusil dobre vediet budem volit nieco ine tu MB som tam dal tiez len preto ze som pocul te GB su fajn i ked je pravda ze nedavno som skladal PC a zrovna doska nefungovala tak mi ju vymenili a tie romky a klavesnicu ci mys som tam daval len tak odoka pretoze som si neni isty ci to bude vobec chciet ci nema nahodou nieco od stareho PC kupene tak preto take ake som da siel som cenovo uplne dole... kazdopadne diky za tu radu ja som jej rad a v ziadnom pripade sa neurazam alebo nieco take aby si nemal pocit jo... ved clovek sa uci na vlastnych chybach a chybach inych tak preco si nenechat poradit
diky
-
Thommas
Addict
CPU: i5 750
HDD: WD Black
DVD-RW: LG alebo Sony
Keyboard, mouse: Microsoft, Logitech alebo Genius
Monitor: LG
HDD: WD Black
DVD-RW: LG alebo Sony
Keyboard, mouse: Microsoft, Logitech alebo Genius
Monitor: LG
Keď to už bude stáť toľké peniaze
, tak neuvažuješ o 4-jadrovom CPU ?
http://www.alza.sk/intel-core-i5-760-qu ... 178836.htm
Frekvencia je síce nižšia ako pri tom čo navrhuješ, ale ten nastúpený smer v nových hrách je jasný - optimalizácia pre 4 jadrá ...
S tou Case budeš spokojný , keď tam dáš dva 120mm ventilátory ( neviem či sú v balení ), tak chladenie bude veľmi dobré. Bez nich by som to neriskoval.
Ale ak budeš kupovať nejaký lepší chladič na CPU tak si to dobre pomeraj či sa ti tam zmestí , lebo tá skrinka je dosť úzka 191mm !
Frekvencia je síce nižšia ako pri tom čo navrhuješ, ale ten nastúpený smer v nových hrách je jasný - optimalizácia pre 4 jadrá ...
S tou Case budeš spokojný , keď tam dáš dva 120mm ventilátory ( neviem či sú v balení ), tak chladenie bude veľmi dobré. Bez nich by som to neriskoval.
Ale ak budeš kupovať nejaký lepší chladič na CPU tak si to dobre pomeraj či sa ti tam zmestí , lebo tá skrinka je dosť úzka 191mm !
no nad 4 jadrami som rozmyslal pri AMD phenom X4 ... 3,2GHz ale mal odber 150W a zasa by som musel ist hore so zdrojom tak som to zavrhol a k tomo intelu aj nad tym som rozmyslal ale ako spominas zatial je len malo hier na 4 jadra i ked budu asi prichadzat..... hmm fakt neviem priapadne sa opytam chalaniska aky by chcel on viac je pravda ze 4 jadra sa hodia asi viac no priznavam ze som sa zameral viac na fekvenciu.... v tej CASE je v zadu 120 mm vetrak uz v baleni ale v predu ani nieje vraj moznost pridat teda to keby ide do tuheho isto dokupim urcite ak je tam ta moznost tak dopredu pojde a na nete som hladal testy tohto CPU a pri plnom vykone mal 68°C co je sice dost no nic katastrofalne a ako poznam toho pre koho PC ide tak dlho v zatazi isto nebude takze asi zostanem pri originaleramaya napísal:Keď to už bude stáť toľké peniaze, tak neuvažuješ o 4-jadrovom CPU ?
Bude to tesné s tou teplotou. Maximálna odporúčaná pracovná teplota pre ten CPU je 69.8°C
http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/I ... 5661).html
Seasonic má jedny z najkvalitnejších zdrojov.
Zdroj 620w od Seasonic by podľa mňa ten Phenom X4+HD 5850 v pohode utiahol.
http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/I ... 5661).html
Seasonic má jedny z najkvalitnejších zdrojov.
Zdroj 620w od Seasonic by podľa mňa ten Phenom X4+HD 5850 v pohode utiahol.
no ono stale nieje rozhodnute ci intel ci amd takze lahko zmenit a ten zdroj ma garanciu 80% takze dajme tomu ze ide na 80 co je cca 500W a grafana podla testov v zatazi jemne taktovana ma 380W plus procak amd 140w a hned mam 520w a ked to zoberiem do buducnosti zdroj asi pojde stale vykonom dole pripadne si chalanisko cosi do neho dokupi a baac.. ako neviem no len mam z toho nervy preto na AMD som mal 700W s 80% plus ale forgon a nan par ludi nadavalo tak preto neviem mozno ze este skocim na 4jadro od intelu alebo ked pride tesne na lamanie chleba mu dam vybrat z verize intel a amd a co sa mu bude viac zdat to bude
ale diky moc za rady chalani konecne normalny ludia lebo ide som z hazdeho citil len to ako sa ukazuju a ako ma zhadzuju tu je to konecne na urovni... nieco zle poradim nieco zle pochvalim a tak to ma byt takze diky moc za radu vsem
Už sa to tu niekde rozoberalo tá spotreba. Tie programy sú špeciálne robené na to aby vyťažili procesor alebo grafiku na skoro plný výkon 95-99% a sú optimalizované na takú záťaž.
Hra to tak nedokaže zaťažiť , na skoro 100%. Keby áno , tak PC asi zamrzne alebo by vyhodilo modrú obrazovku. Takže v domácich podmienkach tá spotreba nebude 380w.
Samozrejme pri pretaktovaní , nastáva iná situácia. Vtedy sa spotreba zvýši.
Ale to máš pravdu , že zdroj časom stráca účinnosť. A to čo by teraz stačilo , tak o dva-tri roky už nemusí. Ktovie aké grafické karty prídu za rok , za dva. Pomaly už budeme musieť mať pod stolom malú elektrocentrálu
Hra to tak nedokaže zaťažiť , na skoro 100%. Keby áno , tak PC asi zamrzne alebo by vyhodilo modrú obrazovku. Takže v domácich podmienkach tá spotreba nebude 380w.
Samozrejme pri pretaktovaní , nastáva iná situácia. Vtedy sa spotreba zvýši.
Ale to máš pravdu , že zdroj časom stráca účinnosť. A to čo by teraz stačilo , tak o dva-tri roky už nemusí. Ktovie aké grafické karty prídu za rok , za dva. Pomaly už budeme musieť mať pod stolom malú elektrocentrálu
procák by som menil na štvrojadro, ako písali aj ostatní. Určite intel (antipatia k AMD procákom:) ), ale to je len vec názoru. i5 760 sa dá celkom dobre taktnúť aj s boxom na tých 3,3 GHz, čo má aj tá 661ka.
Gigabyte ako doska fajn, no bral by som aspoň UD3.
Grafická je super. Možno by som ešte pokukal po nejakej taktnutej verzii z výroby.
Zdroj by som bral Corsair (istota).
Klávesnica chicony? Nikdy
. Hocičo, len nie čiko. No ak si hráč typu "zabili ma, ja tu všetko rozmlátim", tak potom ber tu čikony
.
Ja si potrpím na myš, takže by som bral asi high-end (razer, logitech, microsoft)
P.S.: tú i5 760 mám spolu s chladičom noctua NH-U9B SE2 a teploty na takte 2,8 GHz (2,93 GHz with TurboBoost) mám 20-25°
(v burne max. 40°)
Gigabyte ako doska fajn, no bral by som aspoň UD3.
Grafická je super. Možno by som ešte pokukal po nejakej taktnutej verzii z výroby.
Zdroj by som bral Corsair (istota).
Klávesnica chicony? Nikdy
Ja si potrpím na myš, takže by som bral asi high-end (razer, logitech, microsoft)
P.S.: tú i5 760 mám spolu s chladičom noctua NH-U9B SE2 a teploty na takte 2,8 GHz (2,93 GHz with TurboBoost) mám 20-25°
no ako som hovoril tusim
klavesnica a mys je len do poctu pretoze on asi ma od stareho PC len mi to nehovoril tak som tam supol najlacnejsie co bolo
monitor zmenim na LG tiez a ten procak je u mna dilema
lebo ked mu poviem zeby sme ten 4 jadro taktli tak ma ide zabit
ze neee bo to zhori ze chce origos len
tak to mu necham asi na rozhodnutie
.... btw: na mys som aj ja maniak ted mam cyborg mysku ale planujem nieco insie a zboznujem ked to mam na 3200dpi a sadne za to segra
,, sak ti mys nefunguje ´´ a pri tom s nou lieta po celej obrazovke