Vraj mam ist do tejto temy, lebo mi to admin prikazal

je jedno o com sa chcete bavit, staci ked sa to dotyka homosexuality a uz musite ist sem...alebo este do temy "bali ma gay"... chcel som zalozit novu temu, ale tema bola okamzite zrusena...zeby tolerantnost v praxi?
Sucasna slovenska spolocnost je stale pomerne dost silno homofobna, ale vacsina ludi je homofobnych neuvedomelo, to znamena ze ich negativny vztah k homosexualite pochadza z toho, ze o homosexualoch toho malo vedia a boja sa toho co nepoznaju. Zaroven okolo homosexuality panuje stale vela absolutne irelevantnych predsudkov a mytov, ktore vznikli najme cirkvy a totalitnym rezimom. Chcem upozornit kazdeho, kto sa chce zucastnit tejto diskusie. Aby sa spraval slusne a aby sa diskusia drzala objektivnych faktov...diskusia ktora sa strhne k urazkam a vylevom subjektivnych emocii a predsudkov, sa neda nazvat diskusiou a uz vobec nie inteligentnou...
Tema homosexualita je v slovenskej spolocnosti stale silno tabuizovana a to aj do takej miery, ze ludia maju casto strach sa priznat k svojej orientacii aj na anonymnom internete. Ja sa vam otvorene priznavam k tomu, ze som homosexual. Nechcem sa s tym chvalit, stale povazujem sexualnu orientaciu za kazdeho osobnu vec. Svoju orientaciu vam priznavam z toho dovodu, aby ste sa ma kludne mohli opytat aj otazky, na ktore je schopny odpovedat len homosexual, alebo clovek ktory pozna takto orientovanych ludi. A priznavam to hlavne z toho dovodu, aby ste mozno aj trochu pochopili nase rozmyslanie a fungovanie nasich vztahov. Aby ste pochopili to, ze homosexualne aj heterosexualne vztahy funguju na tom istom principe a jedine co nas odlisuje je to, ze mne sa pacia chalani a nie dievcata.
- Prve zmienky o homosexualite su stare niekolko tisic rokov. Homosexuali sa vyskytovali v kazdej ludskej spolocnosti a civilizacii. Historicky sa striedali obdobia, ktore homosexualov nenavideli a ktore homosexualov absolutne tolerovali. Homosexuali sa rodili a zili aj v tych najradikalnejsich obdobiach v historii (nacisticke nemecko, inkvizicne popravy a prenasledovanie katolickou cirkvou). Homosexualita je ovela starsia ako krestanstvo alebo akekolvek sucasne nabozenstvo alebo ideologia.
- Homosexualne spravanie a dokonca aj tvorenie homosexualnych monogamnych parov bolo pozorovane u drvivej vacsiny zivocisnych druhov. U niektorych druhov bolo dokonca pozorovane vylucne bisexualne spravanie.
- Homosexualita je dedicna a kazdy clovek nesie geneticky material, vdaka ktoremu sa mu mozu narodit homosexualne orientovane deti. Vzdy v ludskej historii sa rodilo rovnake mnozstvo homosexualov. Homosexuali vzdy zostanu mensinou, priroda to jednoducho tak zariadila. Nezabudajte na to, ze kazdy jeden homosexual sa narodil a vyrastal v heterosexualnej rodine.
- Argument "homosexualita nie je normalna" ...priznavam, pokial chcete plodit deti, tak H urcite nie je normalna. Ale kto si dnes hlada partnera, partnerku za ucelom plodenia deti ??? 99% sexualnych stykov nema za nasledok splodene dieta. Zamilovany homosexual a zamilovany heterosexual vykazuju absolutne zhodne priznaky (chemicke, biologicke, fyzikalne) zamilovanosti.
Na zaver vas chcem poprosit este raz o slusnost a inteligentne argumenty. Nevyhybam sa ziadnej teme spolocnej s homosexualitou. A kludne sa ma mozete pytat aj osobne otazky, pokial sa tym snazite pochopit moje myslenie alebo sa len chcete dozvediet nieco nove.