Photoshop - vytvorenie pozadia

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Photoshop - vytvorenie pozadia

Príspevok od používateľa triple »

zdravím
Potreboval by som vytvoriť pozadie ako je v prílohe. trápil som sa s tým hodne dlho ale stále to nie je to pravé orechové :)
no a druhý problém je z ohniskom.. ten ohneň je tam dorobený ale ako sa dá spraviť že slo je ako na pôvodnom obrázku a cez oheň vidno aj vnútro ohniska?

Ďakujem k za pomoc
Prílohy
CORTINA inox plaster soapstone.jpg
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Re: Photoshop - vytvorenie pozadia

Príspevok od používateľa weroro »

Nie som silný PS maniak ale..
to, že cez ten oheň (ktorý bol ako vravíš dorobený cez ps) vidno čo je za ním, je asi preto lebo bola na vrstvu s ohňom aplikovaná alpha. Ohľadom toho pozadia: skúšal si sa hrať s nasvecovaním? Alebo si to chcel riešiť cez prechody (čo by bola asi strata času)? toto môže byť aj model urobený v 3DMaxe nie len fotka.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

ten krb je určite fotka a všetko zvyšné je dorobené ale či len v ps tak to neviem
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Dá sa to spraviť aj v PS, aj v Maxku, aj v Coreli. Stačí Ti mať odizolovaný krb a potom sa už len hráš s pozadím, vytváraš tiene a odlesky, vytvoriť oheň je brnkačka, stačí Ti si ho nakresliť, alebo použiť textúru existujúceho plameňa a zmeniť mu blending mode.

V prílohe čo sa dá spraviť v PS v priebehu 2och minút.

A jedna dôležitá vec. Ten krb nemusí byť fotka, kľudne to môže byť aj vizualizácia [3D model] a je to len prerenderované. Ale to je len hypotéza. Alebo si dal niekto prácu a skombinoval 3d masu s fotkou a tak dostal realistický tieň, ľahkým spôsobom a efektný render zároveň. Aby si ma rozumel, skombinoval svoj nejaký laický 3D model toho krbu s fotkou, využil prostredie programu [3D Studio max - vray napr] a vytvoril render s pozadím, do ktorého už len následne vložil danú fotku. Až na pár chýb krásy čo má ten krb vyzerá fakt ako render :)
Prílohy
oven.jpg
Napísať odpoveď