TSI motory
TSI motory
Caute, coskoro budeme kupovat nove auto presnejsie novu octaviu, a bolo rozhodnute 2,0 TDI, lenze uz skor som sa pozeral na motory TSI a zistil som, ze 1,4 TSI ma pomaly vyssi vykon ako 2,0 TDI. Zaujimalo co zac su tieto motory, a ci sa oplati viac ist do tej 1,4, pretoze to bude asi aj lacnejsie , no zda sa mi, ze tam je nejaky hacik, predsa nemoze byt 1,4 vykonejsia ako 2,0 liter, aj ked kto vie. Teda, co vlastne tie TSI su zac, a co sa viac oplati? diky
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: TSI motory
moze a vzdy bude, lebo benal moze pracovat s inymi tlakmi turba ako turbodiesel a pri rovnakom objeme motora vytazis z benzinu vzdy viac vykonu ako z nafty
... co sa TSI tyka tak je to klasicky turbom plneny motor s priamym vstrekovanim - ziadna prevratna novinka sa nekona 
cenu a ine parametre si mozu dovolit s ohladom na vyrobu - ten motor je dimenzovany tak aby bol a isiel trebars 5 rokov ... inak je teda maly turbobenzin spravidla zabavny motor, ale bohvie ako bude odladeny s octaviou - predsalen je to velke a tazke auto
...
co povedat k nejakej volbe - maly motor s velkym vykonom nieje dost dobre riesenie a ak s tym nejazdite primarne iba a len v meste, tak by som bral asi naftu, lebo je to vacsi motor
... ak jazdite v meste nejak viac, tak benzin - sice tym ze ma to idiotske turbo, tak ma tie iste nevyhody ako TDi, ale aspon sa skor zohreje a bude menej trpiet.
navyse TSI myslim dostalo uz nove turba BorgWarner, co je niekdajsie KKK + Switzer, s vodou chladenymi gulickovymi loziskami s vlastnym mazanim - niesom si tym isty, mam len taky pocit - ale to je riesenie, ktore na jendej strane zarucuje dlhu trvanlivost stredovej casti turba (ktora je najnachylnejsou castou na bezne poskodenie nedostatocnym mazanim) a na druhej strane servisovatelnost iba vymennym sposobom (zatial
) ... ja by som teda urcite isiel do benzinu 
cenu a ine parametre si mozu dovolit s ohladom na vyrobu - ten motor je dimenzovany tak aby bol a isiel trebars 5 rokov ... inak je teda maly turbobenzin spravidla zabavny motor, ale bohvie ako bude odladeny s octaviou - predsalen je to velke a tazke auto
co povedat k nejakej volbe - maly motor s velkym vykonom nieje dost dobre riesenie a ak s tym nejazdite primarne iba a len v meste, tak by som bral asi naftu, lebo je to vacsi motor
navyse TSI myslim dostalo uz nove turba BorgWarner, co je niekdajsie KKK + Switzer, s vodou chladenymi gulickovymi loziskami s vlastnym mazanim - niesom si tym isty, mam len taky pocit - ale to je riesenie, ktore na jendej strane zarucuje dlhu trvanlivost stredovej casti turba (ktora je najnachylnejsou castou na bezne poskodenie nedostatocnym mazanim) a na druhej strane servisovatelnost iba vymennym sposobom (zatial
-
Kibo
Hardcore addict
Nemá ten motor len tak náhodou dvojité prepĺňanie? Turbo/kompresor?
Mechanický kompresor tlačí vzduch od voľnobehu, potom sa pri určitých otáčkach zapne turbo a následne vo vyšších otáčkach šlape už iba slimák... 
Aj keď je pravda, že objem ničím nenahradíš, tento motorček to dokáže plne porušiť, silno by som nad ním uvažoval
Navyše spotrebu to má viac ako zaujímavú pri tých parametroch, takže by som asi išiel do toho, jedine že ročne nalietaš viac ako 30.000 km, to už sa oplatí nafta 
Aj keď je pravda, že objem ničím nenahradíš, tento motorček to dokáže plne porušiť, silno by som nad ním uvažoval
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ja mam pocit ze dvojito preplnany je iba v tej vyssej specifikacii napr. pre Fóbiu RS ... tento 90kW by mal mat iba turbo 
-
D4vid
Medium Star
My čakáme až konečne príde naša mestská Fabia 1,2TSI ... vcelku sa na to autíčko teším
Do mesta to stačí...
Ale do Octavie by som asi motor 1,4 nechcel... Predsa je to len väčšie auto...
Suhlas, jazdil som octavku 1.4TSI a v kopci sa to hodne trapilo... trebalo to brat az do dvojky a tocit cez 3000D4vid napísal:My čakáme až konečne príde naša mestská Fabia 1,2TSI ... vcelku sa na to autíčko tešímDo mesta to stačí...
tak na rok sa nabeha cca 40.000km takze predsa to bude ta 2,0 TDI, dik za rady.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
zas povedzme si pravdu neni asi ziadne benzinove auto s motorom do 2000ccm, ktore by nebolo treba do kopca trosku pristupit a vytocitFR33RIDER napísal:
Suhlas, jazdil som octavku 1.4TSI a v kopci sa to hodne trapilo... trebalo to brat az do dvojky a tocit cez 3000
ale na druhej strane suhlasim, ze objem sa neda nicim nahradit a taky maly motor sa v tazkom aute trapi - sice ma aj vykon, aj tocak, ale podstatne je aj to z coho to musi dostat - cim vyssie vykony z cim mensich motorov, tym vacsie namahanie a tym musia byt viac na hranu dimenzovane vsetky suciastky aj procesy v motore
Suhlasim, ale ja som bral do uvahy aj to ze dotycny chce komfortnu jazdu v meste s nizkou spotrebou... Pokial na kazdom miernom kopceku bude musiet podradovat a vytacat to tak sa nadrz bude vyprazdnovat velmi rychlonordkapp_pb napísal:
zas povedzme si pravdu neni asi ziadne benzinove auto s motorom do 2000ccm, ktore by nebolo treba do kopca trosku pristupit a vytocittoboz nie s turbom - zober si do kopca hoci aj lancer evo, ktore ma 300 kobyl a pomerne velky krutak, ale pokial ho nevytocis, tak sa bude iba vliect jak sopel
... toto je o charaktere motora, nie len o zdvihovom objeme - trebars uz ta 1,4TSI co je v RSke by to davala o moc lepsie, lebo ma aj kompresor, ktory to dopuje od nizkych otacok
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tak ono to s tou kopcovitostou slovenskych miest a spotrebou nebude az take zhave
... ale sam pise ze 40kkm rocne - to je jednoznacne na diesel 
Tak neviem sice kde byva dotycny, ale u nas v KE je sranda ist z jedneho konca mesta na druhy 
byvam v poprade 
Tak v Poprade uz som dlho nebol, nepamatam si jak to vyzera ale vzhladom k polohe kde sa nachadza to asi rovina nebude... ci ?
(ale to uz sme trochu OT)
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
na rovine sice neni, ale ked vies jazdit ako clovek tak ta dva krat za den nejaky kopcek nema sancu na spotrebe ovplyvnit ... navyse ked ides do kopca - pojdes aj z kopca a tam mozes spravnym sposobom jazdy usetrit to co podla teba zozere nejaky kopcek
... ovela vacsi podiel na zvysovani spotreby ma nespravny sposob jazdy ako nejake pofiderne kopceky a navyse riesit kopce v meste, ktore je prepchate krizovatkami a stojis kazdych 200m nema zmysel

Myslim ze tuna si protirecis, kedze aj ked pojdes z kopca tak ak mas kazdych 200m krizovatku tak musis zastat a znovu sa rozbehnut... A neviem si predstavit cloveka co sa bude rozbiehat stylom "pustim brzdu a necham to rozbehnut samo od seba, pretoze idem z kopca"
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tu mi o protireceni bude hovorit niekto kto chcel zavarit diferencial nie ?
... pisem prave ze krizovatka ako taka ma na spotrebu daleko vacsi vplyv ako nejaky kopec ... tak citaj truhlik 
Ja mam len pocit ze musis za kazdu cenu niekomu protirecit a robit sa ze si mudry jak radio... Pises nasledovne
Vysvetlis mi ako ? ked musis kazdych 200m stat na krizovatke ?avyse ked ides do kopca - pojdes aj z kopca a tam mozes spravnym sposobom jazdy usetrit to co podla teba zozere nejaky kopcek
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ano vytrhni to z kontextu
... dobře ty !
... to ze som pisal ze na kopce neradno hladiet z dovodu ze su v meste kazdych obraznych 200m krizovatky neznamena ze su v tych kopcoch, pretoze prave v nich ani z toho kopca moc neusetris - ano mozes sa na 30 metroch rozbehnut a ostatne ist na kvalte bez plynu, takze nieco "usetris", ale to si ani nevsimnes
... nejak zle sa chapeme

zacal si s tym ze reagujes ako sam pises na to, ze dotycny chcel komfortnu jazdu aj po meste a nieco s tym ze aj v miernom kopceku by musel podradzovat a bla bla bla so spotrebou co neni pravda ... a sme pri krizovatke z kopca

zacal si s tym ze reagujes ako sam pises na to, ze dotycny chcel komfortnu jazdu aj po meste a nieco s tym ze aj v miernom kopceku by musel podradzovat a bla bla bla so spotrebou co neni pravda ... a sme pri krizovatke z kopca
tak teraz vobec nechapem co sa snazil basnik povedat 
Moja pointa bola: jazdis po meste, mas slaby motor na tazke auto, tj musis viacej dupat na plyn a tocit ho vyssie takze spotreba bude vacsia nez pri objemovo vacsom dieslovom motore ktory moze mat papierovo spotrebu pisanu vyssie
Na co som narazal ja pri debate kopec/krizovatka: Povedzme ze sa dostanes na kopec, a ako si povedal co vyjde hore, zide aj dolu, lenze to je idealny pripad, ktory sa v meste nenachadza, kedze sa musis riadit pravidlami cestnej premavky
Moja pointa bola vsak ta, ze ak ides do kopca tak na to musis pri danom slabom motore sliapnut viac ako na rovinke, avsak pri silnejsom motore nie... Cesta z kopca je irelevantna z dovodov ktore som opisal vyssie...
Moja pointa bola: jazdis po meste, mas slaby motor na tazke auto, tj musis viacej dupat na plyn a tocit ho vyssie takze spotreba bude vacsia nez pri objemovo vacsom dieslovom motore ktory moze mat papierovo spotrebu pisanu vyssie
Na co som narazal ja pri debate kopec/krizovatka: Povedzme ze sa dostanes na kopec, a ako si povedal co vyjde hore, zide aj dolu, lenze to je idealny pripad, ktory sa v meste nenachadza, kedze sa musis riadit pravidlami cestnej premavky
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
to je vsetko motor od motoru a mesto od mesta samozrejme
inak teda u nas je ten kopec celkom idealny - dostanes sa nan a aj z neho dokonca
.. a to vramci pravidiel premavky - to co spalim naviac pri jazde do kopca, usetrim tym ze brzdim vela motorom
tiez povedzme ze dokazes idealne radit a vyuzivat potencial motora - potom bude ta spotreba do kopca zalezat ciste iba od hmotnosti auta, toho ako je naladene a podla samotneho kopca - jazda totiz nieje nic ine ako prekonavanie odporov a tie platia rovnako pre naftove aj benzinove auta
uz sa ale v tom zacinam stracat o co tu vlastne ide
tiez povedzme ze dokazes idealne radit a vyuzivat potencial motora - potom bude ta spotreba do kopca zalezat ciste iba od hmotnosti auta, toho ako je naladene a podla samotneho kopca - jazda totiz nieje nic ine ako prekonavanie odporov a tie platia rovnako pre naftove aj benzinove auta
uz sa ale v tom zacinam stracat o co tu vlastne ide