Taktovanie zeleniny - napätie
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Taktovanie zeleniny - napätie
Zdravím. Na mojej doske Gigabyte GA-965P-DS4 som začal taktovať môjho Celera D 336 a z 2,8GHz som vytiahol zatiaľ 3,612GHz ale teploty mám stále OK (46-50° v idle, burn max 58) s AC Freezer 7 PRO.
No a otázku mám nasledovnú:
FSB mám teraz na 172, násobič na 21. Keď čo i len o 1 navýšim FSB, Win sa mi nenačíta. Chcel by som ešte overclock, lenže teraz mám nastavenú voltáž na 1.39375 V na procesor, ďalšie je už len 1.4V, ale podľa stránky je to maximum. Kebyže zvýšim tú voltáž na 1,4V a začnem taktovať môžem tým uškodiť procesoru alebo doske?
No a otázku mám nasledovnú:
FSB mám teraz na 172, násobič na 21. Keď čo i len o 1 navýšim FSB, Win sa mi nenačíta. Chcel by som ešte overclock, lenže teraz mám nastavenú voltáž na 1.39375 V na procesor, ďalšie je už len 1.4V, ale podľa stránky je to maximum. Kebyže zvýšim tú voltáž na 1,4V a začnem taktovať môžem tým uškodiť procesoru alebo doske?
-
uplink
VIP
Re: Taktovanie zeleniny - napätie
Pozri máš relatívne dobrú dosku, čo tak tam hodiť Q6600 a ten si pretočiť na 3.5 GHz a byť spokojný? Z toho Celeronu toho moc nevytrieskaš a tie rozdiely sú fakt minimálne, ale to len moja osobná rada. Len pre nfo. Celeron je plnohodnotný procák, pri ktorom nevyšiel výrobný proces podľa očakávaní a tak ho podtaktovali, uzavreli niektoré inštrukčné sady a pustili ho pod názvom Celeron. Čiže je zázrak že si ho zdvihol bezmála o 27% [sorry za zlú matiku] tak by som ďalej nešiel. A 1.4 V pre jadro je skoro istá smrť, vydržia ak vobec len najlepšie kúsky a nie odpadové ako je Celeron.
-
Thommas
Addict
No ja 4jadro zatiaľ nechcem, rozmýšľam nad kúpou slabého dvojjadra, nech môžem taktovať (niečo ako E6300). A trocha si sa prepočítal, vyzdvihol som ho o 29%. Ale inak chcel som dostať OC aspoň 1 GHz
ale aj toto stačí
. Inak rýchlostný rozdiel v 7 ičke je strašne veľký.
To jadro zvladne aj viac ako 1,5V, kedze to je hranicne napatie pre 65nm vyrobny proces... pre 90nm je neviem kolko ale urcite to bude viacej...
canceled
-
Thommas
Addict
Nechce sa mi verit, ze si nemenil napatie.
canceled
-
Thommas
Addict
tak to je už bluda čo si napísal... to by sa ti na boxe spiekol aj ten umelohmotný vetrák nie to ešte procesor...
Tomu neverím ani ja... Dostal som s boxom na doske MSi 848P Neo-V a procákom D335 max 3,20Ghz a už mal 86°C a PC resetovalo každých 5 minút...
Teraz fachám s frézerom 7 PRO a mám ho na 3,46GHZ v burne na 54°C
Teraz fachám s frézerom 7 PRO a mám ho na 3,46GHZ v burne na 54°C
-
Thommas
Addict
Už mám 8400ku, len mi blbo taktuje ale to je už iná téma.