hughito napísal:Ďakujem, neprosím. História jasne ukázala, kam takéto myšlienky vedú, takisto ako zameranie sa na vlastný národ.
To ukazala tebe, mne historia ukazala iba to ze ludia sa zabijat budu stale bezohladu nato aky rezim mas.
hughito napísal:Nacionalizmus nikdy neprinesie blahobyt, jedine ak do jednej spoločnosti na úkor druhej, s čím nesúhlasím.
Vo svete jedine toto dokaze priniest blahobyt. Vzdy to je bud oni alebo my, jedny alebo druhy, ty alebo ja a vyhraje ten najsilnejsi a najlepsi.
slay napísal:Zlý a dobrý asi nie sú slová, ktoré sa dajú pri spoločenských zriadeniach použiť. Každé spoločenské zriadenie má svoje plusy a mínusy. Je komunizmus zlý? To si musíš na váhy položiť cenzúru, neslobodu, totalitu, ekonomickú nezmyselnosť, korupciu vs. jedinečné sociálne istoty, spokojnosť jednoduchého človeka, vyššiu sebestačnosť a národnú ucelenosť, kultúrnu jednotnosť atď. Je kapitalizmus zlý? Sloboda pohybu, myslenia, cestovania atď., vďaka trhovému stimulu vysoký vedecko-technologický pokrok, spoločenský vývoj, vyššia produktivita práce, efektívnejšia alokácia zdrojov atď. atď. vs. trhové externality, menšie sociálne istoty, spoločenské kastovníctvo, roztváranie nožníc spoločnosti, rozbroje spôsobené pluralitou názorov a čo ja viem ešte čo. Preto dobrý a zlý tu naozaj nemá miesto.
Zle porovnavas
To prve o com hovoris je socializmus, s nim aj celkom suhlasim, lenze socializmus samotny nekladie doraz na zlozenie spolocenstva a ludi. Socializmus samotny len hovori co a jak, ale nie kto resp ho to nezaujima a tym cely pada a v tom je jeho chyba.
Komunizmus, o tom som pisal tu
http://www.hojko.com/post1434918.html#p1434918
Komunizmus je pre mna len jeden velky koncentrak pre nezidov
Kapitalizmus je idea ktora kladie doraz na jednotlivca a preto vsetky tie jeho vyhody o ktorych si pisal tu stracaju opodstatnenie. Globalny kapitalizmus je v skutocnosti diktatura tych najbohatsich a to ze je niekto bohaty este automaticky nemusi znamenat ze je najlepsi. Kapitalizmus je vyhodny len zhladiska ekonomickeho, zhladiska socialneho je uplne nevhodny, preto musi byt usmernovany a riadeny. Kapitalizmus moze fungovat v narodnom socializme ale narodny socializmus nemoze fungovat v kapitalizme. Kapitalizmus neni v ziadnom pripade vhodny pre ludsku spolocnost lebo je to idea ekonomicka nie socialna. A clovek nnei len tvor materialny ale aj skupinovy
K tomu ostatnemu co pises. Hovoril som bavme sa v ramci teorii takze tahanie situcii v dnesnom svete do tejto debaty je uplne irelevantne. Celkovo sa mi zda ze tomu stale nechapes.
Narodny socializmus alebo nacionalizmus z hladiska nejakeho nestranneho pozorovatela udalosti je dobry a aj zly, mozme ho postavit na tu istu uroven co si pisal citujem: "
Ten dlhý úvod som písal preto aby si chápal, že pre mňa je nacionalizmus len ďalšími váhami, kde sú určite aj výhody, ale aj nevýhody". Lenze ja sa nato nedivam takto lebo ja nie som nestranny pozorovatel ja som clen jednej zo stran a skupin, takze sa divam nato co je vyhodne pre mna a moju skupinu. To ze nejaka skupina bude trpiet druha prosperovat je nevyhnutny fakt s ktorym ano mas pravdu nic nenarobime a to nikto z nas, je to v ludoch a v nasich pudoch. Ja len z toho vsetkeho tazim a chcem tento ludsky boj a zapas usmernit tak aby bol co najvyhodnejsi pre spolocenstvo ktoreho som clenom.
Rovnako sa ani nesnazim zachranit svet, a uz vobec sa to nesnazi tento rezim, to by bola utopia samozrejme. Tento rezim je len postaveny na prirodnych zakonoch a hovori len o tom aby ludsky druh spolunazival podla toho ako bol prirodou rozdeleny. Prezije iba ten najsilnejsi najschopnejsi a najvytrvalejsi. Verim tomu ze ak by biela rasa bola hrda segregovala by sa od ostatnych ras ak by zaviedla rezim postaveny na vzajomnej spolupraci na snahe z kazdeho jednotlivca vytazit to najlepsie, na presvedceni a viere v to ze ked odvediem co najviac prace pre tuto nasu skvelu spolocnost tym zdvihnem blahobyt aj sebe, by nas dostala jak na vrchol ekonomicky, spolocnesky tak aj dusevny (a tu uz hovorim o ludskej spolocnosti nie o rase).
Opat sa spytam inak teraz, v com je nevyhodny narodny socializmus pre nas? To ze nato doplatia iste alebo druhe skupiny ma absolutne nezaujima, je to nepodstatne a v ludskom spolocenstve nevyhnutne. Slabsi umieraju preto aby prezili silnejsi a ti najlepsi to je jeden zo zakonou prirody. Pre ludsku spolocnost bude najlepsie ked preziju ti najlepsi najschopnejsi, najvynaliezavejsi a nebudu brzdeny tymi menej schopnymi.
Z jeho známejších diel spomeniem len Fahrenheit 9/11, Sicko či Capitalism: A Love Story. Nuž nato, že ani nevieš kto to je, si celkom hmm.. jeho dobrý zákazník povedzme.
Ani jeden z tych dokumentov som nevidel.