Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
roning
Light Expert
Light Expert

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa roning »

Ahojte chcem sa spytat , ze ked chcem schudnut tak mozem cvicit aj behat ? alebo mozem pritom ochoriet?
Lebo mama my povedala , ze nebude chodit zomnou po doktoroch , lebo si mysli , ze ...
Prosim poradte my ci mam trening zly ,dakujem vopred

cvicim : pondelok , stredu , piatok a nedelu
Beham : kazdy den 60 minut (predvecerom alebo vecer)

Myslite , ze pritom schudnem?

Alebo ked mate nejaky lepsi navrh tak prosim napiste dakujem
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Schudneš ak sa nebudeš napchávať, veľa robí strava... hlavne pi veľa vody (no neprežen to, 3 litre za deň)

Ochorieť môžeš aj keď budeš sedieť doma na stoličke ;) K cvičeniu patrí aj beh takže choď behávať a aj cvič
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Treba upraviť stravu a schudneš.

Ale pozor, ak máš genetické predispozície na to, byť tučnejší, nestačia diéty. Budeš musieť natrvalo zmeniť svoj jedálniček, "ozdraviť" ho.
roning
Light Expert
Light Expert

Ja pijem vody dost az rano chodim na zachod okolo 2-3 rano a este vypijem 250ml mlieka a idem spat

+ Mlieko 1,5 litra denne , ked som bol o rok mladsi tak som 17 rokov pil mlieko ako vodu (bielkoviny) teraz obmedzujem

V mojom jedalnicku sa nenachadza ziadna klobasa , slanina , cokolada, keksiky, sladene vody ci mastne potraviny , dokonca ani vyprazane jedla

A aby ste vedeli , ze preco som pribral 7 kg tak to je preto lebo koncom 9 rocnika som nechodil vonku inak som bol zavisli na futbale tak kamarati prestali chodit vonku a nemal som ist skym :(

//autoeditácia príspevku (22 Aug 2010, 18:13)
prosim co znamenaju tieto znaky

kJ.min-1.kg-1 kcal. min-1.kg-1

diky
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Za to sa dosadzuje koeficinet hodnoty vydanej energie. Cim vyssie cislo, tym viac energie pri cviceni vydas. Napr. pri futbale je koeficient 0.552, mas 80 kg a hras ho 60 minut, to je E(kJ)=0.552*80*60 => 2650 kJ vydanej energie.
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

a kde by som nasiel ostatne koeficienty ku plavaniu, basketbalu atd diky :smt059
roning
Light Expert
Light Expert

jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

CAwte, mohol by mi tu niekto zhrnuť ako to je s počtom opakovaní a serií pri objeme, sile, a rysovaní ???? ....Koľko je najideálnejšie ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Rovnako, ide o stravu (a je mýtus, že pri rysovaní treba viac opakovaní a menšiu váhu).

Pri objeme sa ide vraj max. 8 opakovaní, ale to sú len také poučky (TBT je na objem a je tam v niektorých dňoch aj 18 opakovaní, aby telo dostalo šok).

Nechci od nás takéto presne stanovené čísla, lebo to sú nezmysly. Nájdi si nejaký FB plán a cvič podľa neho (TBT, HST).
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

Nechci od nás takéto presne stanovené čísla, lebo to sú nezmysly. Nájdi si nejaký FB plán a cvič podľa neho (TBT, HST).
Lenže ja chodíím cvičiť dva krát do týždna a cvičím celé telo ...
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

cawte, aky je rozdiel medzi cvickmi na biceps : Zdvihy s jednoruckami na lavicke a Zdvihy na biceps s jednoruckami. To prve viem, aj prevedenie ale pri tom druhom ssom si neni isty. Ci je to podobne ako kladivovy zdvih ??
hughito
Redeemer
Redeemer

Vyzerá to zaujímavo, naštudujem to a možno aj niekedy na jeseň vyskúšam.

V podstate aj TBT má takéto prvky. Ani nie tak, že ľahký tréning, ale fajn pumpovací. Tie piatky a opakovania od 12 do 18, to je už riadna pumpa. Ale o ľahkosti nemôže byť ani reč. :lol:
ColdRain
Addict
Addict

no ved toto pekne sklbilo pumpu a "tazky" trening do jedneho, podla mna na tom nieco bude, ked skoncim GVT pustim sa do toho, minimalne ozvlastnenie to bude
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Ono tie treningy s menenim opakovani a podobne dost vyuziva Waterbury, jak v TBT tak napr aj v tomto http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=521

Lenze zeby pumpovanie bol lachky trening tazko povedat. Napr ja som sa teraz nedavno dostal po dvoch mesiacoch necvicenia do tej teploskej posilovni a okrem toho ze vyzeram jak sracka som slaby jak sracka, som dokonca nezvladal 3 serie po 10 opakovani, bolo mi zle, zadichany som bol jak svina, no proste strasne. Dalsi trening som nabehol na tazsie vahy nieco cez 5 opakovani ale viac serii a sa mi cvicilo vyborne.

To znamena ze ked sa ide vela opakovanie resp pumpovanie este nezanema ze trening je lachky, vsetko to zavisi od sucasnej kondicii a najma silovej vytrvalosti.

Ale, uz som pisal aj tu velakrat ze periodizacia je dolezita a treba striedat lachke s tazkymi treningami, tento system mi dovoluje cvicit FB trening aj 5 krat do tyzdna. Lenze ja si pod lachkym treningom predstavujem nieco uplne odlisne ako pumpovanie, lebo pre mna je rozhodne tazsie spravit 3 serie po 15 opakovani s vahou nejakeho 50% maxima ako spravit 10 serii po 2-3 opakovani z 85-90% maximom.

Lachky trening pre mna znamena ze si len tak cvicim zdviham nejaku vahu a kde nie som unaveny kde mam nejake mensie tempo zatazenie nie moc tazku vahu a ani nie moc velky pocet serii opakovani a uz vobec nejdem do nejakeho vycerpania.

Dalsia vec je aj vyber cvikov. Je dost rodziel ked v jednom treningu urobim drep, bench a mrtvolu 10x10 ako ked odcivim len nejake ruky s ramenami 10x10. Je tam sice rovnake zatazenie rovnaky pocet serii a opakovani ale rozhodne ten druhy pripad neni tazky trening a v pohode by som ho zvladol, kdezto ten prvy trening by bola pre mna skor samovrazda.

Takze to co tu pisem je sice len malicherne tahanie sa za terminologiu pre niekoho mozno zbytocne, ale citil som potrebu to tu vysvetlit na pravu mieru.
Lehký trénink prostřednictvím vyššího počtu pomalých opakování a trvajícího svalového napětí nasycuje svaly glykogenem a aminokyselinami a buduje více svalů při menší úrovni stresu než je tomu u vysoce intenzivních těžkých tréninkových jednotek.
No toto si nejak protireci s principmi ckd, lebo toto pomale tempo je prave tam vyuzivane vzhladom nato ze takto viac ubuda glykogen so svalov.

Celkovo tie pomale tempa su mi strasne protivne uz len preto ze to su principi HIT, HD a aj najnovsie treningy sa im proste vyhybaju, vid napr teraz t-nation co rozoberali ten I Bodybuilder kde bol cely trening o vybusnych opakovaniach, dokonca tam boli vyhradne dynamicke cviky. No a nehovoriac o sile a o tom ze jak je to tam nahovno.
ColdRain
Addict
Addict

take GVT tiez ide pomale tempo a zabera
ked je sval napaty, teda pracuje pride mi logicke ze ten glykogen skor spaluje, ale ak sa pojde takto len jedna seria "na chut" cievy sa rozsiria a aj neskor mozu do svalu prudit ziviny, takze podla mna by na tom mohlo nieco byt
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

ColdRain napísal:take GVT tiez ide pomale tempo a zabera
ked je sval napaty, teda pracuje pride mi logicke ze ten glykogen skor spaluje, ale ak sa pojde takto len jedna seria "na chut" cievy sa rozsiria a aj neskor mozu do svalu prudit ziviny, takze podla mna by na tom mohlo nieco byt
No v GVt tam to tempo az tak moc dolezite neni, a tieze neni az tak pomale ako tu v tomto treningu.

Ono ja ani nijak nespochybnujem ze tento trening moze byt dobry, len hovorim ze mne pomale tempo nesedi a dnes sa uz malokedy vyuziva.
Talian
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Talian »

Zdravím ,

mám už toho čo to načítané o tom , ked je niekto chudí a chce byť svalnatý - t.j pribrať , kvalitný objem a pod. , ale čo by ste poradili človeku , ktorý je tučný (zdravím :smt006 ) a chce byť rysnutý -t.j nechcem byť veľký jak kulturista , ale proste vyrysovaný a mať niake svaly .
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Menej :cookies: a viacej :posilka3: ... :D

Vo vseobecnosti nemusis nic ine robit, len sa trocha viac hybat. Vydaj energie musi byt vacsi ako prijem.
Ak mas toho nastudovaneho, ako tvrdis dost, tak potom by to nemal byt problem.
Snad vies aj to, ked mas toho tolko nastudovaneho, ze ziadne doplnky a suplementy na zaciatok nepotrebujes.

GL.
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

Asi toho nemas tak vela nacitaneho :? Ked chces byt "rysnuty" tak musis v prvom rade upravit stravu, a viac aerobneho cvicenia, teraz idem uz prec ale zajtra ti poslem nejake jedalnicky a clanky co a ako a ostatne je uz len na tebe :wink:
Napísať odpoveď