Clovek-bestia bez citu?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Clovek-bestia bez citu?

Príspevok od používateľa ithory »

beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Clovek-bestia bez citu?

Príspevok od používateľa beardie »

ked to niektorym chuti, nech si daju
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

beardie napísal:ked to niektorym chuti, nech si daju
Toto som musela chvilu predychat,inak by som ti napisala ze si obycajny zmrd ..lol som napisala?Co nemame dost zradla aby sme museli este takymto otrasnym sposobom masakrovat bezbranne zvierata..Clovek uz nema stop??
Uz len z hladiska,ze nie priroda je zavisla na nas,ale ludia na prirode a ze sa nam podobne svinstva na zvieratach raz sakra vypomstia..Na to vezmi jed..
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

v podstate suhlasim s beardim .. tym nevravim ze to podporujem alebo oblubujem, ale s jeho nazorom sa stotoznujem.. no off
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

je to kruté, ale vypadá to horšie než to v skutočnosti je. Zvieratá sú obnoviteľný zdroj, a pokiaľ ulovia iba toľko koľko treba tak sa znova rozmnožia. To množstvo krvy a podobne je veľké, lebo sú to veľké ryby. Keby ti ukážem video kde motorovou pílou pília strom, nepovieš ani pol slova. A toto je to isté. Ryby sa obnovia rovnako ako stromy dorastú (možno sa bavíme aj o rovnakom časovom horizonte obnovy). Lenže zo stromov netečie krv. Ale ak ti niekto povie aby si si do obyvačky kúpila moderný kovový nábytok a tebe sa páči drevený, tak sa nad tým nebudeš pozastavovať a kúpiš si drevený. Rovnako aj toto: áno, môžme jesť kurčatá a obilie, ale keď niekto chce sushi tak nech si dá. Veď za to patrične aj zaplatí a príroda nám to ponúka. Myslím že tam nie je žiadne pytliačenie, lebo v takých rozmeroch by im to isto neprešlo. Ulovili toľko, koľko môžu ale organizácie ako greenpeace a wwf a podobne to nafúknu a dajú iba tie zábery, kde vidno veľa krvy. Osobne sa mi to tiež nepáči, a dvíhal sa mi žalúdok, ale na druhú stranu s tým nič nespravím a uvedomujem si, že aj kvôli nám to robia. A ak povieš že kvôli tebe nie, tak ti neuverím (jedine že by si bola vegetarian)
beardie
Redeemer
Redeemer

ithory: si este nevidela video zo slepacarne, co? ;-) dobru chut v KFC
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Audio: Ale je rozdiel zabiť zviera rýchlo a bezbolestne pre potrebu jedla - a - týrať a nechať ich pomaly skapínať. Toto nemá s potravou nič spoločné...

Keď chcú jesť tak nech ho zabijú a hotovo... Ale nie dpc toto
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ale veď ich zabili. Podrezané pod krkom. To že sa trepe sú posmrtné reflexy. Vy ste nikdy nezabíjali kapra na Vianoce? Komplet odrezaná hlava od tela a ešte pol hodinu otvára papulu.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

beardie napísal:ithory: si este nevidela video zo slepacarne, co? ;-) dobru chut v KFC
Videla a nejem neboj..
Aj ked je velky rozdiel zabit a umlatit k smrti,vies:)

//autoeditácia príspevku (23 Aug 2010, 21:18)
audiotrack napísal:ale veď ich zabili. Podrezané pod krkom. To že sa trepe sú posmrtné reflexy. Vy ste nikdy nezabíjali kapra na Vianoce? Komplet odrezaná hlava od tela a ešte pol hodinu otvára papulu.
Otvor ten link..
beardie
Redeemer
Redeemer

maju to ako tradiciu, ktora sa predpokladam kona raz rocne, kolko tam bolo tych velryb? 50-60? viac asi nie, vacsie cislo denne rozomelu skrutky lodi

urcite to nie je pre ne nic prijemne, ale na svete sa deju horsie zverstva
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Kok napísal:v podstate suhlasim s beardim .. tym nevravim ze to podporujem alebo oblubujem, ale s jeho nazorom sa stotoznujem.. no off
Ked suhlasis s beardim tak podobne masakre zaroven aj podporujes..zlata stredna cesta v takychto zalezitostiach "Neexistuje:)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ithory napísal: Otvor ten link..
otvoril som. Teraz ty otvor oči. Nebudem znova písať to čo som už písal a čo práve napísal aj beardie.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

beardie napísal:maju to ako tradiciu, ktora sa predpokladam kona raz rocne, kolko tam bolo tych velryb? 50-60? viac asi nie, vacsie cislo denne rozomelu skrutky lodi

urcite to nie je pre ne nic prijemne, ale na svete sa deju horsie zverstva
To ma byt jakoze argument ?? lol..Ale ok,ano deju,tiez kvoly ludskej hluposti zabijaju bezbrannych..
Btw,cisto hypoteticky,co je pre nasu planetu vecsie zlo..ked sa kantri medzi sebou ludsky druh,alebo ak ju devastujeme,a tym v konecnom dosledku aj seba samych ??
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

To video nejde otvoriť, ale viem si domyslieť, ako to vyzerá, aj zvuky, utrpenie a všetko. Keď vidím takéto zábery, tak ma až myká. Podľa mňa je to zverstvo, surovosť. Keď ide o zabitie kvôli potrave, tak to ešte pochopím, ale na znak "dospelosti"? Pre mňa skôr dementnosti. Zabiť zviera ako dôkaz, že som silný a dospelý je pre mňa skôr znakom absolútnej neľudskosti. Takže súhlasím s ithory. Je to môj názor, rovnako rešpektujem aj názory ostatných, ktorí tu tvrdíte, že je to v poriadku.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

audiotrack napísal:otvorilo som. Teraz ty otvor oči. Nebudem znova písať to čo som už písal a čo práve napísal aj beardie.
Ale svojho psa by si si tak nedal umlatit co,aj ked ciganovi by urcite chutil..
Clovek nemusi byt zrovna ochranca zvierat,proste pouzit zdravy rozum,ked uz deficit empatie..

//autoeditácia príspevku (23 Aug 2010, 21:55)
bolek napísal:To video nejde otvoriť, ale viem si domyslieť, ako to vyzerá, aj zvuky, utrpenie a všetko. Keď vidím takéto zábery, tak ma až myká. Podľa mňa je to zverstvo, surovosť. Keď ide o zabitie kvôli potrave, tak to ešte pochopím, ale na znak "dospelosti"? Pre mňa skôr dementnosti. Zabiť zviera ako dôkaz, že som silný a dospelý je pre mňa skôr znakom absolútnej neľudskosti. Takže súhlasím s ithory. Je to môj názor, rovnako rešpektujem aj názory ostatných, ktorí tu tvrdíte, že je to v poriadku.
Neznasam zabijanie bezbrannych zvierat,ale respektujem nazory ludi,ktori s tym problem nemaju ..To co ?? lol si pekne odporuje..alibizmus..vsak mas dost zelenej karmy..
beardie
Redeemer
Redeemer

nebojuj tolko proti veternym mlynom, vsetkych nezachranis...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

ithory: to nie je o karme, to mi je jedno. Som človek, ktorý sa nerád háda. Na čo budem vŕtať do všetkých, nepoznám ich osobne, nemôžeme si to vydiskutovať a aj tak to nezmením. Poviem si svoj názor a čo teraz, mám tu všetkých označiť za kreténov, keď majú iný? Hodnoťme skutkami, nie slovami. Pekné, že dve povieme, že je to svinstvo, ale to to nezmení. Ja si žijem s čistým štítom, že nezabíjam a nijako zabíjanie nepodporujem, ale dávno som vyrástla z utopistických vidín, že tým zmením svet. Je to kvapka v mori, to ma teší, ale vždy budú existovať ľudia a tradície, ktorí to podporovať budú. :?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tu niektorým zjavne uniká pointa. Veľryby zďaleka nie sú obnoviteľným "zdrojom" (to je veta :roll: ), sú lovené v takom počte, že hrozí vyhynutie viacerých druhov, čo môže narušiť celý živočíšny systém a to ani nehovorím o tom, že Japonci veľryby lovia nezákonne :arrow: Od roku 1987 Japonsko zabilo vyše 11 000 veľrýb, bez hanby sa vzpierajúc globálnemu zákazu.

Počet velryb se ve světových vodách rapidně snížil, i když přesné počty nejsou přesně známé. Odhaduje se, že z celkového počtu 250 000 plejtváků obrovských do současnosti zbylo již něco přes 450 kusů.

A analógia so stromom ? To je na inú tému, ale prirovnávať výrub stromu s krutým zabitím veľryby (živého tvora) je mimo.

Veľryby nech lovia Eskimáci a ľudia žijúci v sibírskych oblastiach, pre nich je to prirodzená a hlavne nenahraditeľná súčasť potravy.

song roku z 1992..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

strom je tiež živý, dokonca je dokázané že aj isté druhy drevín dokonca cítia strach. Vyhynúť môžu, a takisto sme zničili aj flóru (sekvojovce, bonsaje, ebeny.. tisíce a tisíce vzáchnych stromov, ktoré sa už len umelo udržujú). Že uniká ropa do mora a zabíja velryby? A čo kyslé dažde čo sme spôsobili a ničia nám lesy, alebo požiare? Mám tých analógii menovať viac?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nehrajme sa tu na blbosti, čo by si spravil ľahšie, odrezal strom alebo usmrtil veľrybu ? Aký by si mal pri tom pocit ?

Opakujem, nikde tu neobhajujem výrub stromov (resp. stromov v chránených oblastiach), ale to je iná téma.
Napísať odpoveď