Clovek-bestia bez citu?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Clovek-bestia bez citu?

Príspevok od používateľa Son-Goku »

audiotrack napísal:strom je tiež živý, dokonca je dokázané že aj isté druhy drevín dokonca cítia strach. Vyhynúť môžu, a takisto sme zničili aj flóru (sekvojovce, bonsaje, ebeny.. tisíce a tisíce vzáchnych stromov, ktoré sa už len umelo udržujú). Že uniká ropa do mora a zabíja velryby? A čo kyslé dažde čo sme spôsobili a ničia nám lesy, alebo požiare? Mám tých analógii menovať viac?
To znie tak ze vyklcujeme a nicime Zem ktora nam ani nepatri tak mozeme nicit a vyhubit vsetko neludske..
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Som vegetarian, tak som na tieto veci dost citlivy.Ale nejde mi o to, aby ludia zvierata nezabijali, je to prirodzeny zakon prirody, len mi docela vadi akym sposobom ich zabijaju.Samozrejme, neviem ci je pravda, co v tom clanku pisali, ale ak to pravda je, tak sa mi tne sposob dost hnusi a podla mojho nazoru, normalny clovek nieco take nemoze povazovat za slavnost..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Páči sa mi, akí ste tu zrazu všetci bojovníci. Bol som prispievateľ greenpeacu kým mi to finančná situácia dovolovala, kto z vás ním bol tiež? Nemám psa, lebo ho nechcem týrať v stiesnených priestoroch bytu. Koľkí z vás máte v byte psa? Ale keď napíšem že jem mäso a píšem na papier, tak som už nehumánny. Taký je svet, malo sa na to myslieť skôr a možno by vypadal inač. Ale teraz už nezmeníte minulosť. Môžte zmeniť budúcnosť, ale nie tým že sem dáte video a budete nadávať na ľudí. Že sa lovia veľryby vám vadí, ale že sme kompletne vylovili tresky z oceánov možno málokto vie. Prečo je zrazu tak veľa pangasia v obchodoch? 4 roky dozadu ste o tejto rybe nevedeli. Nikto v europe o nej nevedel, lebo sa nelovila. Ale už nám neostáva nič iné, tresky proste dochádzajú a o 5 rokov dojde aj pangasius. O tom sa tu prečo nediskutuje? Jasné, vadí mi to. Ale nebudem sa hrať na pravú ruku Gaie keď s tým nič nezmôžem a sám som konzmentom ktorý potrebuje jesť aby prežil. A či myslia pri zarezávaní tej ryby na to, že sa z nich stáva muž alebo na to, že sú hladní či na to, že potrebujú peniaze aby mali kde bývať je úplne jedno. Mäso sa nehodí späť do mora, ale zužitkuje sa a nejaký zbohatlík z japonska si za to zaplatí. A možno aj z jeho peňazí sa podporí chov pangasia ktorého budete mať o týždeň na obed...
Je to kruté, samozrejme. Nedokázal by som zabiť, ani len udrieť žiadne zviera. Ale to povie každý kultivovaný človek. Vysaďte ma do lesa a po týždni zabijem prvú vec čo sa pohne bez akýchkoľvek predsudkov. Nech je to aj jediná jašterica na svete ktorá je v červenej knihe.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Možno trošku odbočím, ale pripomenulo mi to diskusiu vo FanPage Martinus.sk, keď nejakú klasickú autorku knihy Pýcha a predsudok niekto prerobil do hororového šatu a v klasike sa tak objavilo pomedzi klasický dej aj nejaké to zabíjanie mŕtvych živých...
Prepukla obrovská diskusia, kde s prepáčením všetky fanúšičky Angeliky vyrazili do boja s tým, ako to treba zakázať, aké je to barbarstvo a že prerábanie diel je zločin a neviem, čo. Všetkým totkám uniklo jedno: že takmer každé filmové dielo vychádza z nejakej knižnej predlohy a že aj ten posledný knižný brak je sfilmovaný - to už nevadí. Dôležité je to k čomu sa ich slepačie mozgy na facebooku dostali - teda to čo im bolo mediálne predostrené. Odmietli uvažovať v širších súvislostiach a globálne.

Čo má tento môj príspevok s krvavým zabíjaním veľrýb v nejakom článku či videu? Inteligentný pochopí.
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Sice neprispievam do Greenpeace, lebo nemam ziadny prijem , ale som aktivista.Netvrdim , ze je zle , ze konzumujes maso, ani mi nevadi, ked niekto konzumuje maso, rovnako by som aj ja ulovil nieco v prirode keby na tom zalezalo moje prezitie, ale nemlatil by som donho 10 minut palicou kym nezhebne, ak by to bolo zbytocne a dalo sa to spravit aj inak.Na to som narazal.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Ja súhlasím s ithory, síce jem mäso a nevadilo by mi zabiť nejaké zviera aby som sa nejedol, no masakrovať ich kvôli tomu aby si povedali "Som chlap tak ich umlátim.." Ak by ich normálne zabili nepoviem nič no trepať im s palicou po hlave pokiaľ nezomru... humus !
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

audiotrack napísal:Keby ti ukážem video kde motorovou pílou pília strom, nepovieš ani pol slova.
Takze keby si mal na vyber z dvoch brigad a to porazac na bitunku alebo drevorubac/cisto teoreticky/ za tie iste peniaze, tak schvalne, co by si uprednostnil?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

pryja napísal:Takze keby si mal na vyber z dvoch brigad a to porazac na bitunku alebo drevorubac/cisto teoreticky/ za tie iste peniaze, tak schvalne, co by si uprednostnil?
Určite existujú sociologické výskumy, ktoré dostatočne zdôvodnia iste veľmi zaujímavé percento ľudí, ktorí by si vybrali prácu na bitúnku.
Nebudú to práve tí, ktorí sa hrajú zlé počítačové hry? :psssst:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pryja: drevorubač, ale len preto že mi vadí krv. Keby sa spýtaš či chcem byť chirurg a zachraňovať životy alebo smetiar, tak si vyberiem smetiara z rovnakého dôvodu. Nezvládam pohľad na krv, ale som si vedomý že je to potrebné. Rovnako ako je potrebný lov zvierat aby ľudia mali čo jesť. A existujú ľudia čo s tým problém nemajú, tak nech robia tú "špinavú" prácu oni. Opakujem že to nepodporujem, ani výrub ani lov ale zo štrku sa nenajem ani ja, ani ty, ani nikto
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Pryja nechápem kde tým smeruješ, ak by to robil humane tak prečo nie ? Z niečoho sa žiť musí

bedgeee Čo tu pletieš hry ? Nepatríš náhodou k tým mudrým doktrom pre ktorých je hodina za PC denne veľa ? Asi by si už mal ísť potom off ;) Ja hrám tie tvoje "zle" PC hry a vybíjam si tam zlosť no končí to tak že vypnem hru a ďalej sa o to nestarám, tak neviem čo to má s tým spoločné

// bedgeee - ospravedlnujem sa, nechal som sa uniesť:) Máš pravdu väčšinú veci len média nafúknu, no kedže ja zvieratá mám rád tak ma to naštve (So začiatku som to aj chcel napísať že to nemusí byť pravda, ale vyrušila ma sestra a zabudol som nato...)

+ Vie ma tiež poriadne nasrať keď ide na mňa nejaký sprosták vraj vysokoškolák (nie ty) s počtami kde vraví že pol hodinu za PC inak to nie je normálne, neviem ako ostatný no ja za 30 minút nepozriem e-mailovú adresu. A neviem si predstaviť ako by to stihalí 15 ročné decká ktoré majú 200 RP na pokeci... (síce tam sa o chorobe dá vravieť, ale o demencií :lol: )
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Janio napísal:bedgeee Čo tu pletieš hry ? Nepatríš náhodou k tým mudrým doktrom pre ktorých je hodina za PC denne veľa ? Asi by si už mal ísť potom off ;) Ja hrám tie tvoje "zle" PC hry a vybíjam si tam zlosť no končí to tak že vypnem hru a ďalej sa o to nestarám, tak neviem čo to má s tým spoločné
Asi som to zle napísal a ty ti to tiež zle pochopil. Celá táto téma je zlá. Médiá niečo vypichnú a my sa za to ideme hádať, zatiaľčo za našim chrbtom nezmizne 50 veľrýb ale celý ekosystém.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Janio napísal:Pryja nechápem kde tým smeruješ, ak by to robil humane tak prečo nie ? Z niečoho sa žiť musí
Ja nechapem kam smeruje cela tato tema. Co ma spolocne rubanie stromov s takymi debilnymi ritualmi v prvom prispevku.
A k teme: "Umlatim rybu na smrt a som chlap" Vsak to dokaze aj decko :lol:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ithory napísal:
Toto som musela chvilu predychat,inak by som ti napisala ze si obycajny zmrd ..lol som napisala?Co nemame dost zradla aby sme museli este takymto otrasnym sposobom masakrovat bezbranne zvierata..Clovek uz nema stop??
Uz len z hladiska,ze nie priroda je zavisla na nas,ale ludia na prirode a ze sa nam podobne svinstva na zvieratach raz sakra vypomstia..Na to vezmi jed..
Shwollo napísal:Audio: Ale je rozdiel zabiť zviera rýchlo a bezbolestne pre potrebu jedla - a - týrať a nechať ich pomaly skapínať. Toto nemá s potravou nič spoločné...

Keď chcú jesť tak nech ho zabijú a hotovo... Ale nie dpc toto
peterxxx napísal:Sice neprispievam do Greenpeace, lebo nemam ziadny prijem , ale som aktivista.Netvrdim , ze je zle , ze konzumujes maso, ani mi nevadi, ked niekto konzumuje maso, rovnako by som aj ja ulovil nieco v prirode keby na tom zalezalo moje prezitie, ale nemlatil by som donho 10 minut palicou kym nezhebne, ak by to bolo zbytocne a dalo sa to spravit aj inak.Na to som narazal.
kde ste všetci nabrali že ich týrajú? V tom článku sú písané drísty, nepoznám ten web ale zrejme bulvár ako väčšina spravodajských portálov. Beardie to pekne vystihol s tým nafukovaním. Pozrite si to video. Vidíte že by ich tam bili? Všetky ryby čo tam ležia, sú zarezané pri hlave. Dokonca aj kde ich zarezávajú je vidno že ich režú pri hlave. Konkrétne pri chrbtovej plutve. Spýtajte sa rybárov, každý vám povie že toto je najrýchlejšia smrť pre zviera (konkrétne pre rybu, dobytok sa zarezáva na krku a nie cez chrbticu). Jedine kde do nich bodajú, bijú, sekajú a podobne sú zábery keď to je už len kus mäsa. To vôbec nevidíte že sa tie ryby netrepú keď do nej zabodnú? Asi že sú už dávno mrtve. A toto video je presne to, o ktorom píše daný článok. Tam sú len nejaké fotky z neho. Vôbec nie sú zabíjané kruto, sú zabíjané tak ako sa zabíjajú aj vianočné kapre s ktorými nemáte problém. To že ich mäso je vzácnejšie je iná vec, ale odráža sa to v cene. A to množstvo krvi je tiež iba propaganda. Preboha, veď sú to dve tony živej váhy. Myslíte že bude mať dva litre krvy ako človek? A že sa tam príde pozrieť kopec ľudí? No bodaj by nie, veď sa to nevidí každý deň. Keby vám na sídlisku niekto skočí z okna, chceš mi povedať že sa tam nezbehne kopec zvedavcov? To sme ale nehumánni, že? Na ľudskú mrtvolu sa prišli pozreť. Mimo iného, takéto slávnosti kde sa zabíjajú zvieratá máme aj my. Len na slovenských zabíjačkach sú to ošípané lebo nie sme prímorská krajina. A neviem teda či je strelenie prasaťa pukačkou (čo často prežije a striela sa znova) prijatelnejšie ako zarezanie ryby cez miechu. To len aby som vyargumentoval aj to slovo "slávnosť" z toho článku.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Páči sa mi, akí ste tu zrazu všetci bojovníci. Bol som prispievateľ greenpeacu kým mi to finančná situácia dovolovala, kto z vás ním bol tiež? Nemám psa, lebo ho nechcem týrať v stiesnených priestoroch bytu. Koľkí z vás máte v byte psa? Ale keď napíšem že jem mäso a píšem na papier, tak som už nehumánny. Taký je svet, malo sa na to myslieť skôr a možno by vypadal inač. Ale teraz už nezmeníte minulosť. Môžte zmeniť budúcnosť, ale nie tým že sem dáte video a budete nadávať na ľudí.
Ja tiež nesedím s rukami založenými a neaktivizujem sa len kdesi po fórach, ale nebudem sa tu rozpisovať o mojej činnosti.

Ja jem mäso tiež, nie som vegetarián, tu ide ale o to, ako sú tie zvery zabíjané a hlavne o to, či sa loví nejaký ohrozený druh, ako v prípade týchto veľrýb, ktoré zachviľu týmto tempom vyhynú.

Už som počul aj také názory, že čím zomrie zviera vo väčšej smrteľnej agónii, tým jeho mäso lepšie chutí. To je naozaj choré.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

V tom clanku su pisane dristy??..lebo si to ty povedal lol..Okis prilezitostne ti sem hodim viac relevantnych doku,ked uz ti toto ako "cloveku nestaci,ani to ze zdravy rozum kaze,brat si z prirody len to co naozaj potrebujeme,inak tu nezostane ani kamem na kameni..ani priroda ani Ty..to uz si nedomyslel..a raus..jak sa mi chcelo spat,tolko dristov na kope ze ma to normalne prebralo..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito: no tak schválne. Vedel si, že aj vrabec domáci je ohrozený druh? A to ho nikto neloví. Ak vyhynie, väčšina z vás si to ani nevšimne. Teraz mám 23. Pamätám si, že ako decko (cca tých 10-13 rokov) sme mali v rieke pri nás raky. Dnes už raka nenájdeš takmer nikde. Chytali sme motýle. Dnes máš mlynárika a pár babôčok ale takmer všetky tiež vymizli. Nedávno som bol v arboréte a videl som vážku. Úprimne som sa potešil, lebo tie tiež vymizli. Sem tam nejakú zbadám ale už mi v podstate nemá čo pripomínať detstvo. A plno iných príkladov. Pomerne nedávno (7.10.2008) bola aktualizácia červenej knihy ohrozených zvierat:
Do najnovšej verzie zaradili 44 383 druhov živočíchov. Do kategórie kriticky ohrozených zapísali 3 246 druhov, 4 770 do sekcie ohrozených a 8 912 druhov považuje IUCN za zraniteľné. Stovky živočíchov museli presunúť spomedzi ohrozených medzi vymreté. Strata alebo znehodnotenie prirodzeného životného prostredia vplýva na štyridsať percent cicavcov na celom svete.
Stovky živočíchov vymreli. Postrehol si to? Ale ty ideš argumentovať veľrybami, lebo o nich počuješ v médiach a na internete. Veľryby má každý rád, aktivisti v tom vidia dobrý ťah. Kto by už len zachraňoval pavúky.
ithory napísal:V tom clanku su pisane dristy??..lebo si to ty povedal lol..Okis prilezitostne ti sem hodim viac relevantnych doku,ked uz ti toto ako "cloveku nestaci,ani to ze zdravy rozum kaze,brat si z prirody len to co naozaj potrebujeme,inak tu nezostane ani kamem na kameni..ani priroda ani Ty..to uz si nedomyslel..a raus..jak sa mi chcelo spat,tolko dristov na kope ze ma to normalne prebralo..
v tom článku nie je nič čo napísali podložené. Ukáž mi video kde mlátia do živej ryby palicou. Kde ju zabíjajú inač ako sa bežne zabíjajú ryby. Kde by bola mládež a mlátila palicou rybu (nerátam feťákov z petržalky). Nič z toho tam nie je. Je tam pár viet ktoré hrajú na city.
btw: píšem asi tretíkrát že to neschvalujem, a uvedomujem si že ideme do záhuby. Ale tiež si uvedomujem aj veci o ktorých vy zjavne nemáte ani páru, a bránite sa ich vidieť lebo vidíte iba to čo vám ponúkne televízia/tlač/internet
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja úplne súhlasím s audiotrackom. Keby tí ľudia takto bili trebárs sardinky, hoc by ich aj nechali umierať v preukrutných mukách 10 násobne dlhšie ako týchto delfínov, ani pes by po nich neštekol. Morské cicavce však neustále predstavovali pre všetky ochranárske spolky a taktiež pre novinárov skvelým prostriedkom na medializovanie ľudskej "krutosti". Už len z toho textu pri článku však jasne vyplýva objektivita autora.
Ich obeťami sú delfíny calderónske, pre ktoré je charakteristická inteligencia, hravosť a práve preto vyhľadávajú spoločnosť ľudí, s ktorými sa chcú spriateliť.
- nemôžem si pomôcť, ale táto veta mi pripomína, ako keď rozprávač čítajúci rozprávku 2x zdôrazní ako veľmi je vlastne tá striga zlá a krutá, aby všetky deti pochopili.

A celkovo k hlavnej otázke - či je človek len beštia bez citu preto, že zabíja veľryby. Ja tvrdím, že pokiaľ sa nezabíjame navzájom v rámci jedného, teda nášho druhu, nedá sa povedať, žeby sme boli bez citu. Zvieratá majú proste smolu, že v potravinovom reťazci sa nachádzame o stupienok vyššie. A že niekto zabíja len z pasie tak s tým sa síce nestotožňujem, ale nijako to neovplyvním.
hughito
Redeemer
Redeemer

audiotrack: Prepáč, ale mne akosi uchádza pointa toho, čo tu píšeš. Samozrejme, že aj iné druhy sú v ohrození, či sa už jedná o vrabce alebo raky. Toto je však téma, ak som to správne pochopil, o love veľrýb, tak sa vyjadrujem na margo toho.
A nebudeme si klamať, nejaký hmyz človeka moc nezaujíma, veľryba je o niečom inom.

Taktiež nemám rád, ak mi niekto nepriamo predkladá pod nos to, že vykrikujem len to, čo sa púšťa do médií, ako keby som nemal vlastný rozum.
Veľryby má každý rád, aktivisti v tom vidia dobrý ťah.
Ty to píšeš, ako keby tí aktivisti na tom zarábali prachy, takže si volia takú reklamnú taktiku :arrow: na pavúky vysrať, teraz hýbu citmi veľryby :arrow: ideme ľuďom vymývať mozgy a hrať im na city.
píšem asi tretíkrát že to neschvalujem, a uvedomujem si že ideme do záhuby. Ale tiež si uvedomujem aj veci o ktorých vy zjavne nemáte ani páru, a bránite sa ich vidieť lebo vidíte iba to čo vám ponúkne televízia/tlač/internet
Aj keby to takto bolo, tak čo si tým chcel akože napísať ? Že sme stupídne ovečky, ktorým sa hnusí "humánne" zabíjanie rýb len preto, lebo to vyvesené na internete ?

Samozrejme, v dnešnom svete je x problémov, ktoré sa týkajú všetkých oblastí. Zvierat, fauny, ale aj ľudí.
Ale ak je niekde založená téma o tom, že aký máte názor na zabíjanie mladých tuleňov skrz kožuchy pre paničky, nebudem tam vypisovať, že aj pavúkom ide o kejhák a to "nikoho nezaujíma". :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:audiotrack: Prepáč, ale mne akosi uchádza pointa toho, čo tu píšeš. Samozrejme, že aj iné druhy sú v ohrození, či sa už jedná o vrabce alebo raky. Toto je však téma, ak som to správne pochopil, o love veľrýb, tak sa vyjadrujem na margo toho.
A nebudeme si klamať, nejaký hmyz človeka moc nezaujíma, veľryba je o niečom inom.
toto nie je téma o love veľrýb, ale o love chránených zvierat a ich týraní pri zabíjaní. A vidíš, sám uznávaš že hmyz človeka nezaujíma, veľryba je o niečom inom. Pritom ak vymizne nejaký druh hmyzu, môže to mať omnoho väčšie následky ako keď vymiznú veľryby.
hughito napísal: Ty to píšeš, ako keby tí aktivisti na tom zarábali prachy, takže si volia takú reklamnú taktiku :arrow: na pavúky vysrať, teraz hýbu citmi veľryby :arrow: ideme ľuďom vymývať mozgy a hrať im na city.
ale presne tak to predsa je! 95% činnosti greenpeace je tvorená osvetou. Drvivá väčšina ich príjmov je z prispievateľov a takmer všetky ich míňajú na plagáty, akcie a reklamy aby sa ľudia zmenili. A majú na tie plagáty dať krásneho pavúka? Nie, dajú tam podrezanú veľrybu. Inak by im predsa nikto na tie plagáty nereagoval. Ani zmenou svojho správania, ani vstúpením medzi prispievateľov.. Ako je to s inými organizáciami neviem, ale reklama je vždy veľmi dôležitá a preto nečudo že veľryby, tučniaky, ľadové medvede.. máš všade. To ale neznamená že nie sú živočíchy ktoré sú na tom omnoho horšie. A tiež to neznamená že ich ľudia pred tým podrezaním bili palicou 10 minút. Keď to už dotiahneme do extrému: Ani ten pytliak predsa nemá čas trápiť zviera, zabije ho najrýchlejšie ako sa dá a uteká. Ak ho niekto mláti, tak áno. Je to zviera bez citu. Ale také som videl iba s flašou toluénu na sídliskach. V prírode sa také moc nevyskytujú

a ja stále čakám na to video kde ich surovo mlátia a týrajú
hughito
Redeemer
Redeemer

toto nie je téma o love veľrýb, ale o love chránených zvierat a ich týraní pri zabíjaní. A vidíš, sám uznávaš že hmyz človeka nezaujíma, veľryba je o niečom inom. Pritom ak vymyzne nejaký druh hmyzu, môže to mať omnoho väčšie následky ako keď vymyznú veľryby.
Neviem, ale ja akosi neviem o tom, že by sa hmyz kynožil kvôli mäsu či kožuchom, čiže to, že vymiera, ma iné dôvody, ktoré tiež môžu mať čo dočinenia s ľudskou činnosťou, ale nepriamou. Vidím v tom zásadný rozdiel, samozrejme však, nechcem nijako znižovať to potencionálne nebezpečenstvo.
ale presne tak to predsa je! 95% činnosti greenpeace je tvorená osvetou.
No ale ja som to myslel tak, že by zarábali prachy pre seba. Ak zarábajú prachy na to, aby robili letáky či organizovali nejaké infostánky atď., nevidím v tom problém, že zvolia "atraktívnejšiu tému". Proste to tak funguje, ich financovanie je postavené na príspevkoch ľudí.

Je samozrejme, že aj iné živočíchy sú na tom zle, ale každá pomoc je dobrá, Greenpeace nie sú všemocní, takže je logické, že nezahrnú všetky druhy pomoci do svojich aktivít, ale sústredia sa na to, čo bežný človek "najlepšie" prijme.
Napísať odpoveď