Vodné fajky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Fajcite vodne fajky?

Ano, v podniku
109
14%
Ano, doma/u kamarata/ked je moznost
399
50%
Nie
296
37%

Celkom hlasov: 804

Lick
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vodne fajky

Príspevok od používateľa Lick »

a ta aroma v byte potom :-) jednoducho laska vo vzduchu :-P
NEK
Novice
Novice

Príspevok od používateľa NEK »

mam par otazok...

pokial mam moznost, pouzit na filtraciu demineralizovanu ("destilovanu") vodu, mam radsej pouzit tu alebo obycajnu z vodovodu? ktora lepsie filtruje?
mate skusenosti s vyrobou domaceho tabaku do vodnej fajky? nasiel som totizto daky navod od Jina, ale neviem, ci to bude fungovat s tou pivovarnickou melasou... mozem na vyrobu pozit aj napr. iny typ melasy? aky je najvhodnejsi?
ake ovocie odporucate primiesavat do tabaku? doma vysusene ceresne? jablka? broskne? ..bez supky.. alebo ake ine ovocie?

dakujem za vase nazory a postrehy :-)
rusel89
Novice
Novice

Príspevok od používateľa rusel89 »

No tak vodnú fajku som si zakúpil pred tromi rokmi a veru neľutujem, že som tak spravil. Jednoducho zvuk bublajúcej vody a lahodný dym v ústach je ako nebo na zemi. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@NEK
k tej vode
voda sluzi vyhradne na ochladzovanie dymu
filtruje len hmotne necistoty ako kusky tabaku a popola ak prapadnu
takze ked bude vo vaze napr dzus tak efekt bude rovnaky...chut samozrejme ina :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

NEK napísal:mam par otazok...

pokial mam moznost, pouzit na filtraciu demineralizovanu ("destilovanu") vodu, mam radsej pouzit tu alebo obycajnu z vodovodu? ktora lepsie filtruje?
mate skusenosti s vyrobou domaceho tabaku do vodnej fajky? nasiel som totizto daky navod od Jina, ale neviem, ci to bude fungovat s tou pivovarnickou melasou... mozem na vyrobu pozit aj napr. iny typ melasy? aky je najvhodnejsi?
ake ovocie odporucate primiesavat do tabaku? doma vysusene ceresne? jablka? broskne? ..bez supky.. alebo ake ine ovocie?

dakujem za vase nazory a postrehy :-)
Ja na prípravu VF používam vodu upravenú reverznou osmózou a som s ňou spokojný - je bez akéhokoľvek zápachu, je mäkká a minimalizuje korózne procesy, ktoré niekedy spôsobujú nepríjemnú kovovú podchuť.
Čo sa týka domáceho tabaku. Pokusy o výrobu domáceho tabaku som vzdal. Radšej som si z U.A.E. doniesol 5KG tabaku Al-Fakher 8)

//Edit: United Arab Emirates :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

UAE ? :)
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Zdravim, z turecka som si doniesol vodnu fajku no nikdy som ju sam "nezapaloval". Napisal by mi niekto nejaky strucny navod respektive nejake tipy ako na to(ako to funguje priblizne viem, tabak, alobal atd.). Tabak mam no uhliky nemam, kupim to hocikde v trafike respektive co sa na to da pouzit? Ked zozeniem uhliky tak co s nimi? Ako ich zapalit?

dik
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No napustis si vazu vodou, tak aby ta 'rurka' bola vo vode, ja to potapam tak 2cm, ale vaza nesmie byt plna, ked ju preplnis, to zistis tym, ze si potiahnes taku chutnu vodu cez hadicu, a to je fakt na grc, hlavne ked fajku pouzivas castejsie a je taka fajne zanesena :wink:
Das si to dokopy, zalozis telo do vazy, korunku naplnis tabakom, trochu sa s nim pohraj s prstami aby bol taky volny a nie natlaceny na kope, proste aby bol priedusny, a ja nakladam tak aby sa nedotykal velmi tabak alobalu napnuteho, cize 2-3mm od vrchu korunky. Alobal si odrezem z rolky a prelozim na poly, cize pouzivam 2vrstvy alobalu, pekne ho naplnem na rokunku, podierkujem dookola so spartkom, korunku zalozim na telo, zapojim hadicu poriadne. No a uhlik podla toho aky mas, ked mas rychlozapalny tak to staci dat nad varic s kliestikami na par sekund. a ked zacne prskat a iskrit tak ho len podrzim and umyvadlom, lebo niekedy zvykne aj odprsknut nejaky teply kusok, a nechcem nic popalit....otvorim pri tom aj okno, lebo ked prska tak sa aj rozdymi poriadne. ked doprska, polozim ho na alobal a roztiaham fajku a fajcim. Ked mas klasicke prirodne uhliky, tak tie nedrzim na varici, ale polozim ich tam, a necham aj 5-10minut nech s aporiadne rozpecu, potom s kliestami zoberiem a polozim uz v podstate poriadne rozpaleny na alobal, a fajcim.
JA uprednostnujem doma klasicke prirodne, momentalne olivove uhliky, dlhsie horia, horia lepsie, mam hustejsi a chutnejsi dym.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Dik, uz to celkom chapem, skusim ist zohnat niekde do mesta uhliky. Znamy vravel ze mozem pouzit aj grilovacie brikety. Ak nezozeniem uhliky mozem teda pouzit aj rozbitu briketu?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

V podstate mozes pouzit hoc co...ved koneic koncov, stary Egyptania co sedia na prasnej ceste a bafkaju, myslis si, ze maju rychlorozpalovak? Nie...maju uhlik z ohniska. ;)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

z brikiet je hnusna chut, kup si normalne kokosove uhliky - u nas su najdostupnejsie...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Bol som uz v jednej trafike a vraj uhliky nemaju, vecer skusim este druhu, vacsiu.

//autoeditácia príspevku (29 Aug 2010, 17:50)
Tak som v tomto meste konecne zohnal uhliky no asi som nieco spravil zle. Dym sme mali prilis riedky a strasne drazdil a stipal v krku. Po 10 minutach som to zahasil lebo sa to nedalo :? . Je tu kopu znalcov tak snad mi niekto poradi v com mohla byt chyba. Do vazy som dal studenu vodu tak aby bola ta rurka ponorena asi 2-2,5cm a hodil som tam aj jednu kocku ladu(to som niekde tu vycital :D). Do korunky som volne polozil asi 1 a pol cajovej(kopcom) lyzicky tabaku, odtrhol alobal, prelozil a korunku som zakryl(dvomi vrstvami). Nemal som ho nasponovany tak ako som planoval ale zase nebol nejako ze by visel. Do alobalu som spravil po obvode 10 mensich dierok(tou palickou co je na kliestoch), zapalil uhlik a ked prestal dymit tak som ho dal na fajku. Prvych par krat nesiel dym ziadny no potom zacal trochu ist ale nic svetoborne a tak to uz zostalo, pomerne slaby, riedky a dost drazdivy dym. V com som teda spravil chybu? Prvykrat ked som to mal s kamaratmi na chate tak sme mali vyborny a husty dym.

Fajku aj tabak mam z Turecka, nejaky ceresnovy. Uhliky samorozpalovacie.

//Este na fajke je oproti hadici taky ventil, ten som mal cely cas zavrety no ked som trochu fukol do hadice tak odtial vysiel dym, tak to ma byt?
Maki
Darca
Darca

postup spravny - skus spravit radsej nabuduce viac dierok v alobale niecim mensim - napriklad ihlou, tabak natrhaj a naukladaj tak, nech v korunke lezi prevzdusnene - naloz tak 2-3mm pod okraj korunky a alobal poriadne napnut... a potom uhlik nesupni rovno do stredu ale po okrajoch posuvaj
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Vodne fajky

no ono ten uhlik je takmer taky isty velky ako korunka takze sa posuvat velmi neda, nemoze byt slaby dym tym ze tabak hori prilis rychlo? Ma sa samorozpalovaci oklepavat, lebo ked som sa snazil tento chytit tak to je ako keby len prasok na kope? A co ten ventil co je oproti hadici?
Maki
Darca
Darca

nie, uhlik neoklepavaj - popol ti potom prepadne dierkami na tabak a kazi chut.... to ze by horelo prilis rychlo na kvalitu dymu nema ucinok - tam ide o vlhkost tabaku.... a ten ventil je na prefuknutie ked je vodaro silne, a potom sluzi aj ako ventil na pripojenie redukcie a druhej hadice
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ok cize ma byt uplne zavrety hej? Na vlhkost pomoze ked tam dam trochu z tej stavy co je na spodu tej krabicky s tabakom? Inak neviem cim to bolo no, ten dym bol riedky, drazdivy a stiplavy. :(
Maki
Darca
Darca

ten tabak si poriadne premiesaj, nech je melasa na tabaku a nie na spodku krabicky.... a hej, ventil moze byt zavrety - je v nom gulicka...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Uz som sa to celkom naucil nakladat. :) Ked mam po case horky dym tak to znamena ze sa mi pripalil tabak? Totiz takmer stale sa mi ten alobal po vahou toho uhlika trochu prepadne nizsie(a zrejme sa dotyka tabaku). Mozem ten alobal utlacat a natahovat ako chcem no pod vahou toho uhlika a podtlaku pri tahani sa mi vzdy prepadne :( .
Maki
Darca
Darca

daj 2-3 vrstvy alobalu, naloz tak aby medzi alobalom a tabakom bola daka medzera... aspon 3mm... davaj uhlik najprv po okraji korunky... hej ked mas horky dym a skriabe tak je pripaleny tabak
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Experimentuj. Na zaciatok uhlik urcite nedaj do stredu, potom sa pod jeho tiazou a este nebodaj silnym roztahavanim alobal prehne dnu tak ako hovoris. Ked ta dym zacne skriabat v krku, tabak sa pali - prehod uhlik na opacnu stranu korunky, popripade ho aj viac vysun na kraj aby vytrcal a na tabak slo menej tepla.
Este existuje aj alobal na pecenie, ten je poriadne hruby, mozes skusit aj ten :) ale nie je nevyhnutny, vo vsetkych cajovniach (co poznam) pouzivaju ten najklasickejsi...
Napísať odpoveď