Vodné fajky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Fajcite vodne fajky?

Ano, v podniku
109
14%
Ano, doma/u kamarata/ked je moznost
399
50%
Nie
296
37%

Celkom hlasov: 804

Silmer
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vodne fajky

Príspevok od používateľa Silmer »

odkial kupujes tabak maki?
najlepsie onlineshop..aj ked niektore shopy mi pripadaju tak trocha nedoveryhodne a tabakdovodnej.sk uz nefunguje
dik :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

rakusko, neskor tabakydovodnej, salec.eu(ked mam chut na fakhera a nejake zbytocne peniaze)... a teraz ked sa objavia dake money tak sa objedna z ameriky daco

//autoeditácia príspevku (23 Jún 2010 03:22)
treba ale brat na vedomie, ze salec skoro nikdy nic nema na sklade, co ale nieje nejaky problem... treba sa mu ozvat na icq a veci sa doriesia bezproblemovo
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:roll: maki ja viem ze ma moc nemusis, ale v principe sa chcem spytat niekolko veci, na tych obchodoch co si pisal castokrat neuvedu co ku fajke davaju, rsp sa ta chcem spytat mas aj napad na obchod kde ti hned daju aj kufrik popripade ine puzdro k vodnej fajke? lebo takto ju len pat doma na stole by napr moj otec asi nerozchodil ked by to bolo v nejakom kufri zeby ani nevedel co tam je tak by to bolo bohove, napr moj kamarat to ma v kufriku, ale on ma len taku malu ja som si pozeral v trafike za 30 eur taku vacsiu pre dvoch bafkajucich ludi, a medzi tabakmi mi napis rozdiel, mi mame len take co v trafike ssa predavaju a uhliky samorozpalovacky, pri normalnych to nie a nie zapalit, . . . . :-) ja tomu moc neholdujem ale kamarat ma tak som skusil co a ako, .... v istom type dychania toho sa vie cloveku pekne zakrutit hlava....
Maki
Darca
Darca

zalezi od modelu fajky... to nezalezi na obchode ale na vyrobcovi ci dava kufrik... samozrejme inak puzdro latkove sa da kupit
qwerty-xyz

Maki napísal:zalezi od modelu fajky... to nezalezi na obchode ale na vyrobcovi ci dava kufrik... samozrejme inak puzdro latkove sa da kupit
:cry: jop tie latkove som uz videl, ale kamos ma taky akoby plastovy valec, do ktoreho mu to krasne zapadne, a ide proste o to ze on to vlaci kade tade a ten kufrik je fest pevny, uz to tusim aj spadlo a nic, proste tu fajku vnutri drzi dobre. a ja chcem nieco podobneho mam vyhliadnute v trafike, ale tiez do takeho kufrika. (mno len este neviem ci to bude tiez v kufriku, preto chcem co najvacsi vyber tych fajok aj s kufrom, ale pre dvoch, kamos ma pre jedneho, .....) :wink: Podla mna je to zaujimavy doplnok ku chatovackam, alebo zahradnym pijatikam, tak si vecer pobafkat. ale ta kamosova je moc mala, a co tak pozeram po nete, ne take palky stoja tie fajky, segra vravela ze v egypte ich maju po milu rit a ze za smiesny peniaz, ale uz vidim ako vysvetlujem doma fotrovi naco mi je meter vysoka vodna fajka a kilo tabaku k tomu.(pri spolocnej dovolenke, a navrate z nej) --- proste vies, decentne a nenapadne. :D

edit/// mno toto mame my, teda kamos len to ma modre, http://vodne-fajky.eu/index.php?main_pa ... ucts_id=23
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

qwerty, samorozpalovaci ulik je dobry ked nesi v byte, a mas pri sebe tak zapalovac, alebo zapalky, so zapalkami to je ale narocne, no da sa to. Ale ber na vedomie, e ten uhlik je napusteny kadejakymi srackami uz len na rozpalovanie, a este si uvedom ,ze ani ten pekny okruhly tvar neni od prirody, cize nejaka chemia ho tak do kopy musela dat.
Prirodny je ale lepsi podla mna...ja to riesim tak, ze zapnem varic a necham tam ten uhlik na 5 minut...pekne sa rozpali, zobers s kliestami a polozis ho len na fajku, tod vse. Zapalovacom to nerozpalis obycajnym...da sa k tomu dokupit horak, v teme o plyne som daval link...ale neskusal som este ziadne horaky...a koniec koncov...ked si niekde na chate, asi sa zerie, tak ked mate gril, alebo opekate...staci si vybrat primerany uhlik a polozit ho na fajku.
Inac prirodny co mam tera olivovy...vyhody su oproti samorozpalovaku asi teda hlavne v tom ze je 100% prirodny, ziadna sira ani ina chemia, je ovela lacnejsi...kilove vrecko kupis za par korun. ovela dlhsie tleje ako samorozpalovak, a je aj lepsi dym...taky hustejsi. Nevyhoda moze nasat obcas ked nemas po ruke sporak, alebo staly ohen.
A tabaky...to proste skusaj...prides na to aka znacka ti viac vyhovuje, ktora prichut ti viac sedi..da sa aj mixovat, mozes si vytvorit svoju vlastnu kombinaciu...je to len na tebe.
qwerty-xyz

Lub0$ napísal:qwerty, samorozpalovaci ulik je dobry ked nesi v byte, a mas pri sebe tak zapalovac, alebo zapalky, so zapalkami to je ale narocne, no da sa to. Ale ber na vedomie, e ten uhlik je napusteny kadejakymi srackami uz len na rozpalovanie, a este si uvedom ,ze ani ten pekny okruhly tvar neni od prirody, cize nejaka chemia ho tak do kopy musela dat.
Prirodny je ale lepsi podla mna...ja to riesim tak, ze zapnem varic a necham tam ten uhlik na 5 minut...pekne sa rozpali, zobers s kliestami a polozis ho len na fajku, tod vse. Zapalovacom to nerozpalis obycajnym...da sa k tomu dokupit horak, v teme o plyne som daval link...ale neskusal som este ziadne horaky...a koniec koncov...ked si niekde na chate, asi sa zerie, tak ked mate gril, alebo opekate...staci si vybrat primerany uhlik a polozit ho na fajku.
Inac prirodny co mam tera olivovy...vyhody su oproti samorozpalovaku asi teda hlavne v tom ze je 100% prirodny, ziadna sira ani ina chemia, je ovela lacnejsi...kilove vrecko kupis za par korun. ovela dlhsie tleje ako samorozpalovak, a je aj lepsi dym...taky hustejsi. Nevyhoda moze nasat obcas ked nemas po ruke sporak, alebo staly ohen.
A tabaky...to proste skusaj...prides na to aka znacka ti viac vyhovuje, ktora prichut ti viac sedi..da sa aj mixovat, mozes si vytvorit svoju vlastnu kombinaciu...je to len na tebe.
:D mno teraz som vyhodil peniaze za nejaky ovocny, predtym som mal visnu, problem mame asi taky ze potrebujeme, ako to povedat viacej dymu, aby bol hustejsi a vlhkejsi, suchy je sem tam az moc, ze vraj je nato nejake zvlhcovadlo, tak netusim, to je kamosova vybava ja mu do toho nechcem moc kecat, avsak ked budem presne vediet, (necham si rad od vas poradit) tak mu to poviem. Ku tym uhlikom, mno zacali sme na zahrade kde nemame este ani sporak ani krb, (na chaty sa to este len planuje tahat so sebou,....) a tie horaky som pozeral, no su za nich pekne palky, v trafike stali aj 600 aj 700 sk, teda ale boli take velke to vyzeralo ako mala zvaracka, ja mam sam osobne spiralovy zapalovac ktory je dost silny ale na rozpalenie normalneho uhlika by to asi nestacilo. Tie samorozpalovacie podla mna ziskali tvar len obrusenim, od normalneho, neviem mozno sa mylim a ja som mal zatial len samorozpalovacie, alebo normalne z krbu(prvykrat vodna fajka) na jednej chate normalny uhlik z dreva vybrany, no a to bola katastrofa sama o sebe .... :roll: plus vtedy ten vol co nam to tam daval mal o tom asi tolko pary ako hus o pive, cize to moc slavne vtedy nedopadlo, . . . .
Maki
Darca
Darca

zvlhcovadlo sa vola MolaMix
uhliky kupovat kokosove,bambusove,olivove - rychlozapalne su odpad, ale pokial nemas kde rozpalovat ine, tak sa to da aj s nimi, len sa to treba naucit..
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nespokojnost dymu moze byt koli hoc comu...ako som spominal, uhlik spravi dost, sam som bol prekvapeny, ked som presiel nedavno z rychlorozpalovakoch na prirodny olivovy uhlik, ovela hustejsi dym, taky fajn...proste natiahnes vela do seba, pomaly vypustis z ust a ani ta nevidno cez neho,....je krasny biely ako mlieko a da sa krajat.
Ale aj nalozenie fajky moze spravit zmenu, kym som to len nahadzal do fajky, prelozil alobalom a polozil uhlik, nebolo to az take dobre...ale praxou som zistil, ze cele to fajcenie vodarka je v podstate otom relaxe :P tak kde sa plasit...napustim si vodicku, fajne studenu, obcas dohodim aj lad, pekne nalozim primerane mnozstvo tabaku do korunky, zoberiem sparatko, trosku to popicham, este pomedzi prsty ten pozliepany tabak rozdrbkam na male casti, aby bol fajny priedusny. odrezem si alobal, ja osobne davam 2 vrstvy...teda zoberiem vacsi alobal a prelozim na dvakrat, pekne obopnem korunku a urobim dierky...pocas pripravy uz mam ale uhlik na varici, cize ked porobim dierky, hned ho mozem hodit na to..no a potom to roztaham a uz relaxujem...
o zvlhcovadla ti neporadim, neskusal som ich nikdy.
sawwoo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa sawwoo »

prirodne uhle su najlepse,napriklad pri grilovacke rozpalene brikety,mnam ,,ale nesmie tam kvapat mast zo spekacek :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Včera som bol akurát urobiť menší nákup v smokeshope. Odniesol som si toho však troška viac ako som plánval :D
Dve kilá bambusákov, nový plyn do rozpaľovačky...nakoniec aj nová rozpaľovačka :D , Korunka so stredovým predelom (celkom fajn výmysel, ale vojde sa do toho veľmi málo tabaku - dobré tak na RZUčka), nový šlauch, zopár tesnení a na ochutnanie Al-Waha Černica. Inak videl som tam včera takú kuriozitku - elektrický uhlík - rýchlozohrevná špirála, ale moc neviem, čo si o tom mám myslieť. Hlavné je vedieť, akú teplotu to vyvinie a ako to bude prepaľovať tabak...
Čo sa inak týka výroby RZUčiek, tak je to tlakovo stláčaná drť z uhlia s prídavkom sírového prášku. Síce sa to rýchlo rozpáli, ale horením vzniká oxid siričitý...čo nie je bohviečo, nakoľko sa všetok neuvoľní počas rozpaľovania, ale aj počas fajčenia...
qwerty-xyz: Mrkni sa do sekcie "Púzdra a kufríky" na smokeshope, možno sa Ti tam niečo zapáči. Inak čo sa týka prenášania VF osobne to nemám vyriešené nejako ko-sher. Nahádžem do ruksaku všetko hlava nehlava: rozmontované telo, váza (s chráničom), šlauch, korunka, tarbuš, pár kokosákov, nejaké tabaky, rozpaľovačka, alobal a idem...na mieste to všetko ešte prečistím a fajčí sa. Pokiaľ nie si ľavý, nechce sa Ti vyhadzovať prachy za špeciálne púzdro a neplánuješ mlátiť s fajkou o zem, tak VF, pokiaľ ju nemôžeš mať normálne postavenú, v pohode môžeš skladovať aj doma v krabici od mixéra a prenášať v ruksaku... :wink:
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

rozpalovackou myslis nieco taketo http://www.sheesha24.de/cosmoshop/pix/a ... -17846.jpg ? alebo ako riesis rozpalovanie uhlikov v terene?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Rozpaľovačkou myslím niečo takéto .
Inak v teréne, pokiaľ mám RZU, tak to zapálim hocičím. Kokosáky rozpaľujem tým, čo som Ti postol vyššie, najlepšie, pokiaľ grilujeme - tam hodím uhlík na 5 min a hotovo :)
qwerty-xyz

jin napísal:Rozpaľovačkou myslím niečo takéto .
Inak v teréne, pokiaľ mám RZU, tak to zapálim hocičím. Kokosáky rozpaľujem tým, čo som Ti postol vyššie, najlepšie, pokiaľ grilujeme - tam hodím uhlík na 5 min a hotovo :)
:D dve blbe otazky na ktore by som rad vedel odpoved. Pokial budem mat vodnu fajku a z nej mi trcia dve hadice, mozem z nej tahat aj sam? ze druha hadica ostane len tak pohodena? Aby som to vysvetlil, kebyze ju mam tak na stole normalka a ked chcem ja si potiahnem zo svojej hadice a kamarat kedy chce zo svojej, lebo nezda sa mi ci tam ked taham len sam a mam fajku pre dvoch neide vzduch z JEHO hadice, ze proste nevytvaram podtlak. Kua neviem to dobre napisat a taka pre dvoch som nasiel v trafike uz po 20 eur taka mala a taka vacsia za 30. . . .tak to su v pohode ceny podla mna. Sice davaju to len do krabiciek bez puzdra ale ta mala je fakt mala cize by sa dalo.

--Druha hlupa otazka, pokial sa na tabak nakvapka cisty alkohol, robi to nieco s clovekom,??? ....
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ad1 dvojhadicove mavaju samoupchavaci mechanizmus, ci to ma aj ta v trafike neviem, ale za cca 40 sa da zohnat stredne velka dvojhadicova co to urcite ma, kazdopadne treba sa spytat v trafike ;)
qwerty-xyz

ColdRain napísal:ad1 dvojhadicove mavaju samoupchavaci mechanizmus, ci to ma aj ta v trafike neviem, ale za cca 40 sa da zohnat stredne velka dvojhadicova co to urcite ma, kazdopadne treba sa spytat v trafike ;)
odpoved v trafike, No chlapci ja vam neviem povedat, . . .
:roll: a ta co tam robila minule sa ma spytala naco mi je k tomu kufrik, ved sak si to urcite planujem dat na policku ako ozdobu . . . tak som na nu pozdrel pohladom typu, tebe ebe? :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

qwerty necuduj sa, ked som sa bol pytat vo Vranove v tescu v trafike na uhliky, a popytal so msa na kokosak, tak ja som dostal pohlad ze 'wtf, co odomna chces?' :D
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

qwerty-xyz napísal: :D dve blbe otazky na ktore by som rad vedel odpoved. Pokial budem mat vodnu fajku a z nej mi trcia dve hadice, mozem z nej tahat aj sam? ze druha hadica ostane len tak pohodena? Aby som to vysvetlil, kebyze ju mam tak na stole normalka a ked chcem ja si potiahnem zo svojej hadice a kamarat kedy chce zo svojej, lebo nezda sa mi ci tam ked taham len sam a mam fajku pre dvoch neide vzduch z JEHO hadice, ze proste nevytvaram podtlak. Kua neviem to dobre napisat a taka pre dvoch som nasiel v trafike uz po 20 eur taka mala a taka vacsia za 30. . . .tak to su v pohode ceny podla mna. Sice davaju to len do krabiciek bez puzdra ale ta mala je fakt mala cize by sa dalo.

--Druha hlupa otazka, pokial sa na tabak nakvapka cisty alkohol, robi to nieco s clovekom,??? ....
1. Zalezi, tusim su fajky ktore maju samoupchavaci mechanizmus na to aby si mohol tahat z nej sam aj ked su dve hadice.
Potom tusim existuje aj taka vecicka ( stopel ) ktory vopchas do diery namiesto druhej hadice.
No a ak nic z toho tak ti ostava zapchat prstom jednu hadicu a z druhej tahat :wink:

2. To som veru neskusal, ale ked nalejes trochu alkoholu do vazy s vodou...tak to veru robi veci...a na druhy den ta boli hlava s toho jak :censored1: :mrgreen:
qwerty-xyz

Lub0$ napísal:qwerty necuduj sa, ked som sa bol pytat vo Vranove v tescu v trafike na uhliky, a popytal so msa na kokosak, tak ja som dostal pohlad ze 'wtf, co odomna chces?' :D
:smt007 u nas maju len samorozpalovaky, preto ich kupujeme. Mimo ineho, da sa zistit ci ma samoupchavaci mechanizmus niekde na krabici? ci je to tam napisane, ci nahodou neviete,lebo slovensky to tam pisat urcite nebude, tak aby som vedel co hladat a nemusel tej tete vysvetlovat ze preco chcem z nej sosat na prazdno.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz: Záleží od konštrukcie vodnej fajky. Pokiaľ má fajka samoupchávací mechanizmus (v podstate ide o jednosmerný guľôčkový ventil), tak hadica môže byť voľne pohodená. Pokiaľ týmto mechanizmom nie je výbavená treba druhý šlauch, poprípade vývod upchať. Ak ťaháš bez toho aby si to upchal, tak preťahuješ vzduch z druhej hadice a nemáš podtlak.
Čo sa týka toho alkoholu - ak ho dáš do tabaku, tak sa Ti do pár sekúnd odparí a má to nulový efekt. Ak chceš nejaký efekt, daj alkohol do vody a je možné, že to efekt bude mať. Ale osobne to považujem za nechutné!!

ColdRain: Nie všetky viacšlauchové fajky majú samoupchávací ventil :wink:
Napísať odpoveď